10/10
SWENN 2009 febr. 02. - 19:33:18 10/10
(7181/9721)
A Quinn doktornõ baráti fórum nevében szeretettel küldjük ezt a virágot, azért a felejthetetlen napért.
10/10
SWENN 2009 febr. 02. - 19:30:35 10/10
(7180/9721)
2008. január 30-án, szerdán, életének 38. évében autóbalestben elhunyt
Selmeczi Roland színmûvész.
10/10
borzi84 2009 febr. 02. - 19:10:38 10/10
(7179/9721)
Sziasztok! Remélem, mindenki jól van! (a járvány közepette...) Rég jártam erre, elég kemény volt a vizsgaidõszak, hála Istennek túl vagyok rajta! :)

Remélem, sor kerül a találkozóra!
10/10
borzi84 2009 febr. 02. - 19:07:50 10/10
(7178/9721)
Az "Eljegyzések"-et kihagytam... :(
10/10
borzi84 2009 febr. 02. - 19:06:47 10/10 Előzmény Nannyfan
(7177/9721)
Szia! Nagyon jók az ötleteid a találkozóra! Én is köszönöm az "emlékeztetõt"! :) Az én kedvenceim: A szív kis zugai, Gyermek születik, Fifi elsõ karácsonya - Ezek közül nem is nagyon tudnék választani...
10/10
SWENN 2009 febr. 02. - 14:37:44 10/10
(7176/9721)
KÉREM A QUINN DOKTORNÕ BARÁTI FÓRUM TAGJAIT, AKI TEHETI ESTE 7 UTÁN NÉZZEN BE IDE. KÖSZÖNÖM!
10/10
SWENN 2009 febr. 02. - 14:32:04 10/10
(7175/9721)
Sziasztok!
Szeretettel köszöntöm a Katinka50-et a Quinn doktornõ barátai között.

Nagyon jó volt olvasni így a részeket! Én egyból A PORTRÉ címû epizódra szavazok. Valahogy nagyon megmaradt bennem.
De nagy kedvencem a Jóban-rosszban /esküvõ/
- és ami itt nincs: a legelsõ rész, a jelenet: mikor Sully odavágja a baltát, hogy helyet csináljon a hirdetõtáblán Michaelának.
Az a "szemvillanás" - amirõl oly sokszor írtunk már....
Szintén az elsõ részek valamelyikében, mikor a gyerekek édesanyja haldoklik és rábízza õket Michaelára.

Nem akarok túlzásba esni, de a legjobb az lenne Nannyfan kedves, ha szép lassan, sorba rakva, hetente egy pár-részt így megírnál nekünk, amikor lesz idõd. Nagyon jó olvasni, sok örömet okoztál nekünk - és persze ez az ötlet sok munka, de sok kedves óra - neked is.
10/10
evacili 2009 febr. 01. - 17:37:46 10/10 Előzmény Nannyfan
(7174/9721)
Nannyfan nagyon klassz az összefoglaló, jó visszaemlékezni a különbözõ részekre.Kedvenceim: A szív kis zúgai, Eljegyzések és a Gyermek születik.Választani nem tudok közülük,így ezt rátok bízom.Már alig várom a találkozót.
Katinka50 2009 jan. 31. - 22:33:35
(7173/9721)
Na itt vagyok! Klassz dolog látni hogy még mindig élet van itt, pedig a sorozatnak vége! Én is nagy rajongó voltam, csak nem találtam Rátok! De jó hogy itt vagyok!Köszike Henettnek!!!!!!!!! Én is az " Apák, fiukra" szavazok! Bár ennek a filmnek rengeteg tanulságos része volt! Egy-két részt kötelezõ " olvasmánynak" tennék a mai fiatalságnak! Nekem rengeteg érzelmi töltést adott!
10/10
offtopic
henett 2009 jan. 31. - 20:23:00 10/10 Előzmény Nannyfan
(7172/9721)
Isteni jó hogy leírtad a részeket! :))

Még nem tudtam választani..... :)) Ahogy olvastam õket, összeszorult a torkom, mikor egy-egy jelenet beugrott! :)))

Visszatérve a honlapra: tehát nem akarsz olyat, mint amilyen pl. gportál (óriási tárhely), extra.hu, mindenkilapja.hu stb.? (ezek ingyenesek) Hanem egy teljesen egyedi, önálló honlapot? Van olyan, ahol a domain név egy évre 500 HUF... Végülis a te döntésed, a te idõd és energiád, de ha tudok valamiben segíteni csak szólj! :)))
10/10
mandulas 2009 jan. 31. - 19:37:47 10/10
(7171/9721)
Régen jártam erre, és örülök, hogy ilyen élet van!
Nannyfan, Jó volt olvasni a részeket, köszi.
Ha tudok, én is szívesen megyek a találkozóra. Mostanában ugyan élni sem volt idõm, de máskor meg bõven ráérek. Bevallom, én már sok mindent elfelejtettem. A test jó ötlet, és lehetne benne képet felismerõs feladat is.
10/10
lizbet 2009 jan. 30. - 15:44:52 10/10
(7170/9721)
A szív kis zugai, fõleg a második rész. Ha visszagondolok rá, most is szorítok Sullynak. Nannyfan köszi az összefoglalót. Szép hétvégét Mindenkinek.
10/10
Panni:) 2009 jan. 30. - 10:32:15 10/10 Előzmény Nannyfan
(7169/9721)
Elolvastam a részek tartalmát és beugrottak az emlékek :) Nekem az egyik kedvencem az Apák és fiúk rész, én arra voksolok. Szerintem nagyon szép rész Brian és Loren kapcsolatáról. És kifejezetten az is jó ebben a részben nekem hogy nem a szerelmi kapcsolatok terét emeli ki. Na jó persze azokat a részeket is nagyon szerettem mikor azok voltak toppon de ez más.
10/10
offtopic
Nannyfan 2009 jan. 29. - 13:27:40 10/10
(7168/9721)
Amint látjátok nem tudtam 10 részt összeállítani. 21 lett és még így is volt olyan rész, amit kihagytam. :)

A részek tartalmát a tv.animare.hu-ról szedtem le. Bele olvasgattam, és korrektek a leírások. Persze pár zöldség elõfordulhat, de szerintem arra jó lesz, hogy képben legyetek. ;)

A listán van pár dupla epizód is. Azokkal bajban vagyok, mert másfél órát elfilmezni nem kellene.... Felraktam õket, de szerintem csak 1 részben kellene gondolkozni.

Én a Fifi elsõ karácsonyára szavazok. :) Az a rész mindig megmosolyogtat és utána mindig jókedvû leszek. Vicces és könnyed kis rész. :)

A teszteket is megcsinálom. Teljesen beindultam. :D Rengeteg kérdés és válasz cikázik a fejemben.
A találkozóra az is kész lesz. :)
10/10
offtopic
Nannyfan 2009 jan. 29. - 13:19:11 10/10
(7167/9721)
Akkor ahogy megígértem ideírom a kedvenc részeimet, és ha van kedvetek szavazhattok rájuk.
A részeket idõrendi sorrendben rakom fel.

1.évad:

1. A mérgezett víz

Az epizód ismertetése: A város több lakója súlyos mérgezéses tünetekrõl panaszkodik. Dr. Mike arra gyanakszik, hogy higany került a hegyi patakból nyert ívóvízbe. Bizonyítékot akar szerezni, hogy egy bányavállalat a bûnös, ezért Sully társaságában expedícióra indul a vízfolyás forrásvidékére. Az út viszontagságai során életveszélyes helyzetekbe kerülnek, a végén pedig szembe kell nézniük a bányatulajdonos marcona embereivel.

2. Amirõl a város beszél

Az epizód ismertetése: Michaela 35. születésnapja vészesen közeledik, ami ismét ráébreszti, mennyire egyedül van. Még sincs ideje rá, hogy saját lelkét ápolgassa: egy páciense meghal vérmérgezésben, s minden vádló jel Jake, a helyi borbély erõsen rozsdamarta borotvájára mutat. A delikvens, ráébredve hanyagsága halálos következményeire, szögre akasztja a pamacsot, és az alkohol mámorában keres vigasztalást. Dr. Mike minden ékesszólása kevés, hogy jobb belátásra bírja.

3. A portré

Az epizód ismertetése: Daniel Watkins, a polgárháborúban hírnevet szerzett fotográfus országjáró útja során Colorado Springsbe érkezik. Néhány napot pihennie kell, s ezalatt szorgalmasan kameravégre tûzi a város lakóit. Dr. Mike megvizsgálja a fényképészt és súlyos cukorbajt állapít meg nála, ami megfelelõ terápia hiányában vaksághoz vezet. Watkins hallani sem akar semmiféle kezelésrõl, de addig is, amíg lát, szeretne egy óriásportrét készíteni a városkáról, ahol nyomban kitör a haddelhad, ki legyen rajta a képen.

2.évad

4. Lóverseny

Az epizód ismertetése: Az indián rezervátum hálatelt lakói egy pazar lóval lepik meg Dr. Mike-ot, aki rögtön próbára tenné új szerzeményét és a szerencséjét a közelgõ lovasversenyen. A versenybizottság azonban mereven elzárkózik attól, hogy nõ is rajthoz állhasson a férfias viadalon. Michaela mégsem hátrál meg, inkább férfigúnyába bújik és inkognitóban vesz részt a versenyen.

5. A szív kis zugai 1,2

Az epizódok ismertetése: Dr. Mike sürgönyt kap testvérétõl, Rebeccától, miszerint édesanyjuk súlyosan megbetegedett. Így a doktornõ a három gyerekkel egyetemben felkerekedik, hogy Bostonba utazzék. A nagyvárosban azonban Michaelát és a határvidéken felnõtt, nyers modorú kölyköket az elõkelõ társaság bizony erõs gyanakvással fogadja. Némi vigaszt nyújt, hogy miközben anyja meggyógyításán serénykedik, megismerkedik egy jóképû és rokonszenves orvossal, Dr. William Burke-kel.
Dr. Mike a gyerekekkel már éppen belesimulna a bostoni felsõ tízezer kifinomult világába, amikor váratlanul betoppan Sully, aki mindig vágyott a nagyvárosba, és érkezésével mindent felborít. Ráadásul megneszeli a Michaela és Dr. Burke között ébredõ románcot és ravasz ellenmanõverbe kezd. Amikor azonban ellenlábasa mindent egy lapra feltéve megkéri a doktornõ kezét, Sully sem tétovázhat tovább: eljött ez idõ, hogy szerelmet valljon.

6. Hálaadás

Az epizód ismertetése: A városkában már jó ideje egyetlen csepp esõ sem hullott, a környékbeli források kiapadóban vannak, a víztartalék vészesen fogyatkozik. Ráadásul az indiánok figyelmeztetése ellenére vállalkozó kedvû, de felelõtlen helybeliek poshadt vizet kezdenek árusítani, amitõl a fele lakosságra rájön a hasmars. Miközben Sully és Michaela vonzalma tovább mélyül, a város a hálaadás ünnepére készül, hátha akkor megnyílnak az ég csatornái.

7. Emberrablók 1,2

Az epizódok ismertetése: Dr. Mike lovaskatonák társaságában egy szállítmányt visz a rezervátumba, amikor támadás éri õket, ami a kísérõk életébe kerül. A baráti csejen indiánok, bár vétlenek az ügyben, Michaela hallgatását kérik, okkal tartva attól, hogy ártatlanságuk ellenére a megtorlás rájuk zúdul, ha az eset kipattan. Custer tábornok mindent tûvé tesz eltûnt emberei után, és végül kideríti az igazságot. Kitör a háborúskodás a csejenekkel, és éppen Michaela az, akit az indiánok túszul ejtenek.
Sully ugyan riadóztatta a várost Michaela elrablása miatt, de Custer tábornok egyáltalán nem ég a vágytól, hogy a doktornõ segítségére siessen. Inkább ellentúszokat ejt, harminc indiánt a rezervátumból - köztük gyerekeket, nõket, öregeket -, s a felakasztásukkal fenyegetõzik. Így Sully saját maga siet szerelme segítségére, és sikerül is megszöktetnie. A nagy kérdés, visszaérnek-e a városba, mielõtt a katonák megkezdik az indián túszok kivégzését.

8. Eljegyzések 1,2

Az epizódok ismertetése: Egy idegen érkezik a városba, Andrew Strauss, a természet titkainak avatott ismerõje. Michaela, akinek az a határozott érzése, hogy valahol találkoztak már, hamar összebarátkozik vele, csakúgy mint Sully, aki az útikalauzául szegõdik. Közben Loren boltjába érkezik egy mintapéldány a világhódító új találmányból, a velocipédbõl, és Dr. Mike kis családjával úgy dönt, hogy Sullyt meglepik vele. A dolgok addig fajulnak, hogy Sully megkéri Michaela kezét, aki lányos zavarában igent mond.
A gyerekekkel madarat lehet fogatni Michaela és Sully egybekelésének hírére, bár egyelõre megpróbálják a tervezett nászt titokban tartani, nehogy árnyékot vessen Horace és Myra menyegzõjére. A terv mégis kipattan, és máris felbukkan egy akadály: fény derül Andrew Strauss valódi kilétére, aki nem más, mint Dr. Mike régen halottnak hitt egykori jegyese. Bár Sullynak egyáltalán nincs ínyére a dolog, szabad kezet ad Michaelának, hogy válasszon a régi és új elkötelezettség között.

3.évad

9. Jön a vonat

Az epizód ismertetése: Jackson Tait vasúti fõellenõr, örökbefogadott kínai fia, Peter Chow társaságában azzal a hírrel állít be a városba, hogy a vasút vagy itt, vagy a szomszéd városon keresztül fog majd áthaladni. Tait némi tanakodás után hajlik rá, hogy Colorado Springs mellett döntsön, s ez felszítja az indulatokat. Michaela szilárdan vonatpárti, míg Sully minden ízében a vasút ellen van. A városi tanácsban is megoszlanak a vélemények, s végül is egyetlen szavazat dönt: Dr. Mike voksa.

10. Apák és fiúk

Az epizód ismertetése: Loren már amúgy is torkig van mindennel, s amikor frissen vásárolt lova fellázad ellene, veszi a motyóját, és útnak indul. Az a terve, hogy meg sem áll egész Bolíviáig, ahol garmadával várnak a kincsek a merész kalandorokra. Eközben Brian, aki éppen kezdene érdeklõdni a lányok iránt, olyan részletes felvilágosítást kap Dr. Mike-tól a nõi nem és a szaporodás rejtelmeirõl, hogy inkább világgá megy. Egy fa odvában tölti az éjszakát Lorennel együtt, s egy medve baráti közeledését próbálják elhárítani.

11. Csordahajtók 1,2

Az epizódok ismertetése: Miss Olive kétségbeesett sürgönyben kér orvosi segítséget Mexikóból, s egész felmentõ sereg indul hozzá: Dr. Mike, Sully, a gyerekek, Loren, Robert E és Grace is a kis csapat tagjai között van. Ám így is késõn érnek oda, Olive szegény már kilehelte a lelkét, de végrendeletében megemlékezett róluk. Vagyona javát, egy kétszáz marhából álló csordát Matthew örökölte, s a fiúnak csupán vissza kellene hajtania az állatokat az USA-ba.
Sully tudja, hogyan kell egy marhacsordát elhajtani több száz mérföldre, ám Matthew a tulajdonos, és ragaszkodik ahhoz is, hogy õ legyen a fõnök. Egyre nõ közöttük a feszültség, amit olyan apróságok, mint skorpiócsípés, vízhiány és préritûz is fokoznak. A hab a tortán, amikor Colleen új kiszemeltje, egy fiatal cowboy a barátjával kirabolják álmukban a társaság tagjait, és kereket oldanak.

12. Jóban-rosszban 1,2

Az epizódok ismertetése: Felvirrad a nagy nap, Michaela és Sully menyegzõjének napja. A rég várt esemény alkalmából a vonat illusztris vendégeket hozott: Dr. Mike anyját és két nõvérét. S ekkor kezdõdnek a gondok: mindenki másmilyen esküvõt akar. Sully nem hajlandó jegygyûrût viselni, sem nyakkendõt venni, és körözés alatt álló indián barátját szeretné esküvõi tanúnak. Michaelának esze ágában sincs felvenni az anyja által hozott mennyasszonyi ruhát, de azt sem, amit Dorothy készített a számára. És leánykori nevétõl sem hajlandó megválni.
Sully kissé besokall az esküvõi elõkészületektõl, s elvonul egy kis meditációra a vadon mélyére. Michaela pár nap elteltével már kissé aggódik, s a város is kezdi a szájára venni, mint hoppon maradt mennyasszonyt. Ám amikor Sully visszatér, mindkettejük számára világos, mit kell tenniük. A maguk módján tartják meg az esküvõt, 1870. május 20-án, ami az indián hagyomány szerint kiváló ómen.

4.évad

13. Utazó sztárok

Az epizód ismertetése: városka lakói úgy döntenek: ideje egy nagyot lendíteni az életminõségükön. E célból a városba hívnak egy vendégjátékra szakosodott profi baseball-csapatot, hogy ütközzön meg a helybeliek legkiválóbb legényeivel. Az önjelölt csapattagok azonban többet vitatkoznak, mint gyakorolnak és a meccs napján csúfosan leszerepelnek. Dr. Mike vállalja, hogy a visszavágóra ráncba szedi az együttest, de õnála nem csak legények, hanem leányok is labdába ütnek.

14. Anyák és lányok

Az epizód ismertetése: Mike és Sully élvezik a házasélet örömeit, de a gyerekek eközben egyre mellõzöttebbnek és elhanyagoltabbnak érzik magukat. Colleen mind több idõt tölt a barátaival, sõt titokban benevez egy korántsem veszélytelen csibefutamra. Mike ugyan a lány naplójába beleolvasva értesül a kockázatos játékról, de már csak a kisebb-nagyobb sérüléseket láthatja el.

15. Fifi elsõ karácsonya

Az epizód ismertetése: Michaela anyja elõre elküldte karácsonyi ajándékát a családnak: egy Fifi nevû uszkárkölyköt. Brian nem lelkesedik túlságosan az új jövevényért, mivel nem egy ilyen ölebbel akar felvágni új szívszerelme, Sara elõtt. Amikor azonban a lány és Brian fõ riválisa, Kyle eltéved az erdõben, Fifi nagy segítségére van Briannak, hogy idejében megtalálják a párost és idõben eljussanak a karácsonyi bálra. Sara csókkal jelzi háláját a fiúnak, aki viszont karácsonyi jutalomajándékkal lepi meg a kutyust.

16. Gyermek születik 1,2

Az epizódok ismertetése: Dr. Mike teljes családja befut az oly nagyon várt gyermek közelgõ születésének tiszteletére. Egy neves orvosdoktort is hoznak magukkal, hogy levezesse a szülést, de Michaela mérsékelt lelkesedéssel fogadja. Közben Sullynak meggyûlik a baja fõnökével, a rezervátumokra felügyelõ O'Connorral, sõt olyannyira hajba kapnak, hogy Sully komoly sebbel ott marad az erdõ mélyén. A mindenórás Michaela egy fogattal érte megy, hogy ellássa a sérüléseit.
Michaela igyekszik visszatámogatni a sebesült Sullyt a fogathoz, de õ is nehezen mozog, hiszen a kilenc hónap végénél jár. A kocsihoz érve meg is érkeznek a tolófájások és elfolyik a magzatvíz. Nincs már idõ visszahajtani a városba, a természet lágy ölén kell világra hoznia gyermekét, Sully segítségével, akit még mindig kísért a sok évvel korábbi borzalmas emlék.

5.évad

17. Búcsúkeringõ

Az epizód ismertetése: Sully, akitõl megvonták indiánügynöki jogkörét, sõt kitiltották a rezervátumból, csábító állásajánlatot kap: felügyelõ lehetne a Yellowstone Nemzeti Parkban. Ez azonban pár állammal odébb van, és Michaelának mindent fel kellene adnia: az otthonát, a praxisát, a barátait, ha követni akarja férjét - ráadásul egy kisbabával - a vadon mélyére. Nem könnyû a választás.

18. A vihar

Az epizód ismertetése: Sötét viharfellegek gyülekeznek a város felett, miközben mindenki Hálaadás szent ünnepére készül. Michaela számára kissé elrontja az ünnepet, mikor megtudja: dr. Andrew arra készül, hogy egy rivális klinikát nyisson a városban. Preston Lodge III, a bankár és vállalkozó nagy nap elé néz: felavatják a vadonatúj hotelt, s ez alkalomból illusztris vendége érkezik, maga a nagy Preston Lodge II.

6.évad

19. Hazatérés

Az epizód ismertetése: Miután épen és egészségesen visszakísérték indián barátaikat a rezervátumba, Mike és Sully hazafelé indul, hogy a közelgõ karácsonyi ünnepet szeretteik körében tölthessék. Hazatérésüket azonban késlelteti Chester és Hallie, akikkel a útközben akadnak össze. A fiatal pár, mindketten megrögzött nagyvároslakók, már jó ideje tévelyeg a vadonban, miközben kétségbeesetten próbálnak rábukkanni rokonaikra, akik valahol a vidéken telepedtek le.

20. Megkapni és megtartani

Az epizód ismertetése: Sully és Michaela éppen hazatérõben van egyhetes útjáról, amikor a doktornõ megszédül és elesik, alaposan beütve a fejét. A pár egy elhagyott viskóban lel menedéket, ahol Sully megpróbálja ébren tartani feleségét, nehogy véglegesen kómába essen. Együtt felidézik az elmúlt évek eseményeit, a közös kalandokat, és megtervezik a jövõjüket is.

21. Egy új kezdet

Az epizód ismertetése: Egy csapásra alábbhagy Dr. Mike lelkesedése, amit Colleen korábbi pályaválasztása miatt érzett. A lány ugyanis orvosi egyetemre akart menni, aztán mégis úgy döntött, hogy inkább férjhez megy helyette. Az ügybõl kõkemény családi vita kerekedik. Vannak jobb hírek is: Robert E és Grace kezd újra összemelegedni, míg Dorothy és Felhõtánc kapcsolata egyre jobban kiteljesedik. S a legújabb: a tõzsdekrach Prestont és a hasonszõrûeket a csõd szélére juttatja.
10/10
offtopic
Nannyfan 2009 jan. 29. - 11:58:12 10/10 Előzmény henett
(7166/9721)
A honlap megakadt. Az az igazság, hogy egy rendes honlapot szeretnék készíteni. Rengeteg képem, videóm stb... van. Sok-sok érdekesség és olyan infók, képek, videók, melyeket már nem lehet megtalálni a neten. Nagy tárhely kellene és egy jó szakember, aki megcsinálná. Szakember már van, már csak pénz kellene és idõ. :) Amint lehetõségem adódik, belevágok. :)
10/10
Panni:) 2009 jan. 29. - 11:43:04 10/10
(7165/9721)
Hát nekem most bõven volna idõm írni de hogy õszinte legyek nincs mirõl :( Nagyon egyformák a napok! Amúgy tipikusan az az érzésem van hogyha suli van az a baj, ha nincs az a baj :S

A sorival nem vagytok egyedül hogy hiányzik de leginkább SULLY!!! :P
10/10
offtopic
Nannyfan 2009 jan. 28. - 19:16:48 10/10
(7164/9721)
Holnap lesz idõm,összegyûjtöm az általam legjobban kedvelt epizódokat. Kiírom ide õket és majd válogathattok. Ha szerintetek kihagyok jó részt szóljatok.

A teszthez rengeteg ötletem van. Még mindig emlékszem egy csomó érdekességre és kulisszatitokra a sorozatból, valamint név alapján a részek is képben vannak nálam. Mondjuk többszöri újranézés után nem is csodálom... :D
10/10
offtopic
Nannyfan 2009 jan. 28. - 19:10:33 10/10 Előzmény SWENN
(7163/9721)
Velem is ugyan ez van. Csoda, hogy jelenleg is otthon vagyok. Általában este 11 körül jutok ide és csak átfutom, hogy miket írtatok. Írni, már nem merek, mert eléggé nehezemre esik ellátni a monitorig. A fogalmazás az már biztos nem menne. :D
10/10
hutizs 2009 jan. 28. - 17:51:51 10/10 Előzmény SWENN
(7162/9721)
Én szintén. Most végeztem a munkával, mindjárt indulok haza, de elõtte benéztem ide.
Úgyhogy csak gyorsan annyit: Most már biztos, hogy újra kell néznem a sorozatot, mert nem jut eszembe olyan epizód, amit külön ki tudnék emelni. Talán az az egy jelenet, amikor Táncoló Felhõ elmegy Dorothyhoz, hogy együtt töltsék a karácsonyt.
Szóval kell egy nagy adag memóriafrissítés :)
Most rohanok, de egy talira feltétlenül szakítok idõt, ha nektek is van hozzá kedvetek!