Téma: Moonfall

1/10
Makkos Bandi 2022 ápr. 11. - 22:34:09 1/10
(36/76)
Aki tanult fizikát, az ne nézze meg, mert még a gravitációnak is ellentmond a film az elejétől a végéig, aki pedig még nem tanult fizikát, ő pedig azért ne nézze meg. Ez a film az első olyan, amire ráillik az anti-sci-fi jelző. Mellőz mindent, ami tudományos, de belevesz minden zagyvaságot a látvány kedvéért. Sajnálom, hogy nem lehet mínuszolni az ilyen mértékű tudománytalan kultúrsokkot. A trash élmény kedvéért végignéztem, mert már az első 40 percben ki kellett volna halni az egész földnek, légkörrel együtt kellett volna pápát inteni szeretett bolygóknak, de ezek szilikonagyú barbárok még ott vakaróztak, hogy balra vagy jobbra sétáljunk a hulló törmelékek között. Konkrétan letéptem a szemöldököm, és nyugtatóra fogok inni, hogy kiheverjem ezt a gyalázatot és el tudjak aludni. Pedig a mesterséges hold, még jó ötlet is lehetett volna...
5/10
Norbert Szalai 2022 ápr. 10. - 12:38:59 5/10
(35/76)
Nálam tipikus 1×nézhető popcorn mozi.
Talán némileg több humor,esetleg önirónia azért elfért volna,mert kicsit nehéz komolyan venni a fapofával felvázolt"tudományos" agymenést.
Összeségében azért nem volt vészes,és jó volt olyan színész legendát látni,mint Sutherland.
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2022 ápr. 08. - 21:32:35 7/10
(34/76)
Egész jó film, a fő ötlet, a történet mozgatórugója klassz és szuper érdekes. A kivitelezéssel van baj, a történések egymásutánja és a film nagy részénél durván észlelhető mű háttér, környezet nagyon kizökkent, és elvesz az élményből. Sokszor olyan, mintha videójátékot néznék. Az meg pluszban zavaró volt, hogy Halle Berry Sandra Bullock plasztikai sebészéhez jár.
7/10
kareshu@citromail.hu 2022 ápr. 02. - 21:25:38 7/10 Előzmény Zahire
(33/76)
Hm, nekem a 2012-vel sem volt semmi bajon. Inkább százszor azt nézem, mint a mai gagyi netflixes zombis vámpíros pókemberes maszlagot.
Zahire 2022 ápr. 02. - 09:56:57 Előzmény kareshu@citromail.hu
(32/76)
Tedd hozzá, hogy szerinted nem rossz ! Szerintem meg katasztrófális katasztrófa film. A tudományos részek, amik érdekessé tennék, csak mellékesen / Roche-határ, ár-apály, kőzetlemez mozgások, stb./szerepelnek. Ehelyett van ez a történet, ami sablonos, kiszámítható, fárasztó.A látvánnyal próbálják ugyan pótolni mindezt, de ez meg már sok, ahhoz, hogy a film jó legyen, pedig kevés.A színészek viszont mind megérdemelnék az Arany málná-t ! Azt hittem, hogy a 2012-t már nem lehet alulmúlni, de lehet, itt a példa.
7/10
kareshu@citromail.hu 2022 ápr. 01. - 20:19:36 7/10 Előzmény Kovács kolléga
(31/76)
Látom, kaptál a fejedre a Dűnés kritikáért. Trendi azt nagyon hozsannázni. Pedig igazad van, bűn unalmas, és modoros. Most majd én is kapom az megvilágosodottak észosztását.. :) Sajnálom, objektíven szemlélve, se nem izgalmas, se nem varázslatos, se nem misztikus, se nem látványos. Kábé elmehetne egy B kategóriás MadMax folytatásnak, semmi több.
7/10
kareshu@citromail.hu 2022 ápr. 01. - 20:07:14 7/10
(30/76)
Nem rossz ez! A kommentek miatt először nem néztem meg, de a scifis lelkem nem hagyta. Aztán tök jól szórakoztam. Végre egy "mozi". Igaz: közhelyes, meg tudománytalan, meg mindenféle más filmek részei köszönnek vissza, de az elejétől a végéig elszórakoztatott bennünket. Szép a látványvilága. És végre nincsenek benne különleges képességű tinik, szuperhősök, marveles majmok, amiket mostanában 99%-ban az arcunkba kapunk. Sokszor bebizonyosodik, hogy amit a fórumon ostoroznak, az egész élvezhető; amit pedig tömjéneznek, az meg egy zagyva lila kult-művészkedés. Szóval aki kedveli a kalandos mozit, meg a prémium-CGI-s színes szélesvásznú horizontot, az űrt, a scifit, az szépen nézze csak meg! Nem fog 2 óráig unatkozni, meg film felénél felállni, mert igenis le fogja kötni!
2/10
andris80007123 2022 márc. 30. - 15:23:45 2/10 Előzmény ibax
(29/76)
Esetleg más "szemét" viszonylatában lehet ezt a filmet jónak értékelni...emmerich 1 dologra jó, hogy ócska jellemzően sablonos "blockbuster" szerű filmeket készítsen(egyre süllyedő kreativitással), amik tökéletesen kiszolgálják azt az amerikai aljadék szellemi igényt ami ezért fizet...Keresnivalója sem lenne a mozi közelében, gyerekeknek lehet izgalmas kikapcsolódás ha nincs viszonyítási alap és még nincs szellemi igény.Nem mellékesen ne felejtsd el hogy még a finomkodóbb kritikusok sem kímélik ezt a "művet".....nem vállalja ezt senki:)
2/10
andris80007123 2022 márc. 30. - 15:12:40 2/10
(28/76)
Katasztrófa ez a film...viszont azt el tudom képzelni, hogy szórakoztató lehet egy bizonyos életkor és vagy szellemi igény alatt.
4/10
Gajho Dhar 2022 márc. 29. - 23:00:58 4/10
(27/76)
Hosszú, unalmas, sablonos. 4/10
4/10
darren 2022 márc. 24. - 00:48:35 4/10
(26/76)
Volt itt minden, kérem szépen. Armageddon, Függetlenség napja, talán egy kis 2012 is... Egyedül a film 2/3-ánál a csavarra mondom azt, hogy talán meglepő volt.

Irgalmatlan nagy baromságok voltak benne, sci-fi ide vagy oda.

A látvány szerintem felejthető.

Halle Berry és Donald Sutherland azért ennél magasabb nívót érdemelne. Jobb napokat látott színészek ők.

Mindezekk ellenére egyszer-kétszer meg lehet nézni - de azért ritkán van, hogy a moziban majdnem elalszom; többször csak a hangerő tartott ében. De azért nem mondanám nézhetetlennek.

4/10
10/10
promy 2022 febr. 13. - 20:29:04 10/10
(25/76)
zseniális
10/10
Zandi86 2022 febr. 12. - 22:22:29 10/10 Előzmény korpetike
(24/76)
Meghagyod a többieknek, hogy maguk döntsék el, megnézik-e vagy sem??
Bigpapa 2022 febr. 10. - 22:42:58
(23/76)
Letöltöttem, hát jó,hogy ezt nem mozban néztem meg. A sztori jó lenne, és az ötletek benne, de baszki, az a sok baromság, ami történik, fogtam a fejem.

SPOILER

Az, hogy kiderül,amit sokan tudni vélnek, hogy a Hold nem természetes jelenség, hanem idetették, az oké. Az AI is oké. De amikor árapály van, meg tsunami,meg súrolja a hold a földet, na bmeg, az még részegen is sok lett volna.Ahogy a függetlenség napja el lett cseszve, és nem is hiszem, hogy kap pénzt a harmadik részre, itt hiába lett nyitva hagyva a sztori, szerintem ezt se tudja folytatni. Pedig imádom a pasi filmjeit,de ez a kettő qrva nagy mellényúlás volt.
Bigpapa 2022 febr. 10. - 22:37:40 Előzmény Zitu885
(22/76)
A spoiler kifejezést te se nagyon ismered,mi?
korpetike 2022 febr. 09. - 22:56:23
(21/76)
Ez a film majdnemhogy az amerikai filmgyártás mélypontja. Vacak, kommersz, agypusztító ostobaság! Egy fillért sem és egy másodperc időt sem ér! Senkinek nem javaslom megnézni, szörnyű.
shoc 2022 febr. 08. - 22:59:20
(20/76)
hát nem mondom, hogy nagyon jó film. kb. olyan, mint a többi: 2021, meg amikor megfagyott a föld vagymiafene... :) egy biztos, itt azt kaptam amit vártam. a mátrixnál viszont nagyon nem azt kaptam, amit vártam. nekem jobban bejött, mint a mátrix. ezen legalább szórakoztam. nem vártam sem többet, sem kevesebbet.
7/10
Zitu885 2022 febr. 07. - 23:20:08 7/10
(19/76)
Érdekes volt. A Hold belsejében egy bázis van, amit az emberiség ősei építettek, hogy elmeneküljenek a megkergült A.I. elől, ami ilyen kukacos forma, és a Holdat vegzálja.
gyereamozibabe 2022 febr. 07. - 16:03:14 Előzmény Kovács kolléga
(18/76)
"Emmerich) még a hanyatló formájában is jobb filmet tud produkálni a Dűnénél, ami egy két és fél órán át hömpölygő unalomtömeg". - Bosszantana ha egy gagyirajongónak bejönne a Dűne, úgyhogy köszönöm ezt a hozzászólást! :-)
9/10
ibax 2022 febr. 07. - 12:41:50 9/10
(17/76)
Nem értem a negatív reakciókat. Mégis mit vártatok, amikor a hozzávetőleges tartalmat közzétették? Hold kontra Föld. Aki ismeri Roland Emmerich (RE) filmjeit, tudja jól, hogy egy látványorgiát fog kapni, happy end-del a végén. Nyilván sejteni lehetett, hogy a probléma valahogy mégismegoldódik majd. Tudjuk azt is, hogy a tudományos-fantasztikus vonalról a fantasztikus valósul majd meg.
Minket teljesen kikapcsolt, szórakoztatott. A látvány, a nagyméretű Hold fel-feltűnése a horizonton nagyon rendben volt, IMAX moziban néztük. Nem érdekelt, hogy a NASA dolgozói valószínűleg őrjöngve nézték végig, várva az újabb és újabb elképesztő ötletet.
Nekem az Armageddon is nagyon tetszik, pedig ott talán még a rendező is bocsánatot kért (állítólag).
Összességében én azt kaptam amit vártam. Szórakoztatott, lenyűgözött a látvány, és nem kerestem mélyreható dialógusokat a filmben. Úgy volt jó ahogy volt! Köszi RE, csak így tovább!