Téma: Meryl Streep

10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:39:57 10/10
(10518/17078)
Ezzel szerintem leköröztél mindenkit! :)
Sok pótolnivalóm van. Sajnos a dvd lejátszóm pont vacakol, a laptopom meg valamiért nem érzékeli, hogy lemez van benne.. Meg kéne nézetni õket, de minden idõ és pénz kérdése.. Úgyhogy marad a youtube.
A fr. hadnagyot le is töltöttem, mert baromira régen láttam. De mindig közbejön valami, amikor meg akarom nézni. Az a film teljes figyelmet igényel.
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:39:43 10/10
(10517/17078)
nya, 26 elvileg. de már késõ van, számolás meg soha nem volt az erõsségem

Mamma Mia*
Prada*
Utolsó adás
Elsõ a szerelem
Lemony Snicket
A mandzsúriai jelölt (én meg ezt nem értettem)
Angyalok Amerikában
Adaptáció*
Órák*
Szív dallamai
Pogánytánc (3/4-ét csak)
Marvin szobája
A szív hídjai*
Kísértetház
Jól áll neki...
Tranzit a mindenhatóhoz
Nõstényördög
Bõség
Távol Afrikától*
Silkwood*
Az éjszaka csendje (igen érdekes volt...)
Sophie választása*
A francia hadnagy szeretõje
Kramer vs Kramer
Manhattan
Holocaust (félig)

+Simpson családból az az 1 rész, amiben szinkronizál.
a *-osok pedig a nagyon nagy favoritjaim :D
10/10
Szandryyy 2009 febr. 14. - 23:38:39 10/10
(10516/17078)
õ november 13, ugye??....vagy 30?..xd...nemtom nem emléxem de asszem 3-as van benne:D
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:36:35 10/10
(10515/17078)
Most nézem, hogy Meryl fia napra pontosan egy hónappal fiatalabb, mint én.. :)Micsoda véletlen.. :-)
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:32:48 10/10
(10514/17078)
Eddig írtam:
- Jól áll neki a halál
- Nõstényördög
- Tranzit a mindenhatóhoz
- Veszélyes vizeken
- A szív hídjai
- Távol Afrikától
- A francia hadnagy szeretõje
- Kísértetház
- Mamma Mia!
- Kramer contra Kramer
+
- Zuhanás a szerelembe
- Gyomok között
- Lemony Snicket: A balszerencse áradása ( ez az egy film nem tetszett. Meryl jó volt, de a film értelmét nem fogtam.. )

Asszem ennyit láttam Meryl-lel.. 13 film. :D
10/10
Szandryyy 2009 febr. 14. - 23:32:12 10/10
(10513/17078)
én 24 filmjét láttam...és van 12 amit még nem láttam de már megvan..letöltve....és ezeken kívül van még 1-2 elvétve ami még nincs letöltve de tervezem amint lesz szabad hely a gépemen..és van még olyan is amit jelenleg töltök..xd...:D
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:27:12 10/10
(10512/17078)
Hidd el normális. :) Megnyugtatlak. :)
Ez nem más, mint hogy tényleg felhõtlenül tudsz lelkesedni valamiért, valakiért. :) Nem ártasz vele senkinek. :)
Én 20-21 évesen a színházzal voltam így. Csak azon a téren most beszûkültek a lehetõségeim.
Jöttek a filmek, de az igényeseket szeretem és Meryl mindig is a kedvenceim közé tartozott. Kb.15 éve szerettem meg a filmjeit. És 2 hónapja a személyét is nagyon tisztelem és felnézek rá. Igazán szeretnivaló az egész lénye. So a lovely woman! :)
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:26:39 10/10
(10511/17078)
most kedvet kaptam, sztem én is gyorsan összeszámolom, kiváncsi vagyok :)
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:24:15 10/10
(10510/17078)
na, ezt nagyon szépen mondtad. :) és örülök hogy így látod és egyet értesz velem, ill inkább megértesz. Sajnos az anyukák nem ilyenek, legalábbis az enyém nagyon nem. Nem gyõzi meg semmilyen érv, még azt se hiszi el, hogy ez az egész rajongás nekem jó. De hát ez van sajnos.
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:21:42 10/10
(10509/17078)
Én karácsonyra kaptam meg dvd-n a Mamma Mia!-t és eddig háromszor láttam. De a zenés részeket többször, a youtube-ról. :) Feltölt. :D

Számolom még a filmeket, nehéz összeszedni:
- Jól áll neki a halál
- Nõstényördög
- Tranzit a mindenhatóhoz
- Veszélyes vizeken
- A szív hídjai
- Távol Afrikától
- A francia hadnagy szeretõje
- Kísértetház
- Mamma Mia!
- Kramer contra Kramer

de van még több is, amit láttam .. megnézem a filmográfiáját.
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:20:41 10/10
(10508/17078)
Meryl= maga a hihetetlenség, az elképesztõség számomra :)
én úgy nagyjából tisztában voltam a családi hátterével meg úgy nagy körvonalakban az életével MM elõtt is, meg ugye már kiskoromban is szerettem nagyon, csak aztán jöttek a tinihóbortok és megfeledkeztem róla sajnos. MM elõtt került bele megint az életembe, mikor nagynéném felvilágosított, hogy kik is játszanak pontosan a filmben, és akkor egybõl elõjöttek az emlékeim. De a film után én nagyon kész voltam, mármint jó értelemben. Egyszerûen nem tudok rá mást mondani, mint hogy tényleg beleszerelmesedtem ebbe a nõbe, meg az alakításába is, és alig bírtam ki 1 hetet, újra elmentem megnézni, aztán megint és megint. És már én is egybõl másnap elkezdtem jobban beleásni magam neten a személyérõl szóló infókba, oldalakba, és röpke egy hónap alatt annyi mindent megtudtam róla, mint másról soha. És minél több nagyszerû dolgot olvastam, annál inkább egyre jobban felnéztem rá, és tényleg mondhatni hogy példaértékû lett a személye számomra. Szerintem minden téren fantasztikus. elsõsorban mint színésznõ persze, de mint anya, mint feleség, mint minden. Nem akarok ömlengeni de tényleg annyira imádom már õt, hogy az szinte tényleg nem normális már :D
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:17:02 10/10
(10507/17078)
Na és, én meg októberben 30 leszek, mégis tudok nagyon gyerek lenni. :) És pont ezért lepõdnek meg sokan: nem néznek többnek 22-24-nél. :P
Meryl is biztos ezért maradt ilyen fiatal- mert lélekben az.
És ha lelkileg jól érzed magad, fel vagy töltõdve, az mindenre kihat. Ha pedig téged most ez tesz boldoggá, akkor ez a fontos. :)
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:11:59 10/10
(10506/17078)
na, örülök ha nem fárasztalak :) de hidd el, el tudom vinni arra a szintre ami már naggyon kéész és az tényleg fárasztó. De egyelõre nem sokkollak ilyenekkel. De vannak egy páran akiknek már volt ehhez is szerencséjük és túlélték :D

És, hány filmjét láttad? sikerült megszámolni? Én egyszer megszámoltam, akkor tudtam is 2 napig aztán elfelejtettem meg azóta változott is a szám. De én nem sokat. Illetve relatív hogy mi a sok. nálam inkább az a rekordmennyiségû, hogy egy-egy kedvencemet hányszor láttam. Pl MM-t 6-szor moziban és még kb 30-40 valahányszor tuti láttam otthon... Volt egy hónap mikor tényleg minden este megnéztem és nem untam soha, csak a végén már elõbb mondtam a szöveget mint a szereplõk :)Mondjuk sokak szerint hülyeség ennyiszer megnézni egy filmet, inkább mindegyiket meg kellett volna már ennyi idõ alatt és utána amik nagyon tetszettek, azokat ismételni. De én sosem csinálok semmit úgy, ahogy mások tennék :D
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:11:45 10/10
(10505/17078)
És még tedd hozzá a Yale egyetemi diplomát..
Ez nem semmi. A Harvard mellett a legrangosabb egyetem és Õ ott diplomázott dráma szakon. Le a kalappal!

Ezt írtam, miután itt regisztráltam, hogy ne kelljen keresgélned, bemásolom :):
" Szóval a Mamma Mia!-ig én csak mint mûvészt, színészt ismertem és szerettem Meryl-t, néztem a filmjeit ( kb. 15-t láttam ), stb... Karácsonyra megkaptam a Mamma Mia! dvd-t és ott nyilatkozta, hogy a gyerekeivel megnézte a darabot színházban és nagyon tetszett nekik. Mondom: milyen gyerekek??? Azt sem tudtam, hogy férje és gyereke van. ( Nem szoktam a színészek magánéletével foglalkozni.. Semmi bulvár, ilyesmi.. ). Na, gondoltam, biztos vannak tini gyerekei: egy fiút, egy lányt elképzeltem, mert Meryl-t kb. 42-45 évesnek saccoltam.. De felkeltette a nyilatkozat az érdeklõdésemet és utánanéztem a neten. 60 éves lesz nyáron??? Lehidaltam.. És 4 gyerek??? A legidõsebb majdnem velem egyidõs..! Újra lehidaltam. És ugyanattól a férfitól ( ez lássuk be, színész berkekben ritka, mint a fehér holló.. ). Yale egyetemi diploma, férj, gyerekek, ház vidéken.. Az elsõ férje sajnos hamar meghalt, Meryl a haláláig ápolta. Hûûûha..!
Aztán olvastam a szakma nyilatkozatait róla, a legnagyobb élõ színésznõnek mondják, akibõl egy generációban csak egy van. ( Hahó!!! Ezt ideje kézzelfogható díjjal is kifejezni! :D )
És megnéztem pár interjút is vele: micsoda jó humorú, életvidám és intelligens színésznõ.
Eddig is nagy volt a szememben, de most mint embert is hatalmasra tartom: feleség, anya és nagyon jófej nõ! Igazán szerencsések vagyunk, hogy nekünk játszik és szerethetjük Õt! :) "
10/10
Timieee 2009 febr. 14. - 23:06:41 10/10
(10504/17078)
ó, köszönjük, igen,ezt már sokan mondták, de a dicséretet mindig szívesen halljuk és vesszük :)

Egyébként ez szerintem sok emberrel így van legalábbis velem sûrûn, mikor így beindultunk itt néha vagy msn-en, dõlök a röhögéstõl sokszor. Anyu is sokszor rám szólt már, hogy oké hogy jó kedved van, de kicsit csöndesebben, ha lehet :D

Jaj apropó, anyum... Érdekes, hogy eddig mintha fel se tûnt volna neki a Meryl-mániám, viszont az elmúlt 1 hétben már kétszer is megkaptam tõle a magamét, hogy oké ez, jó ez, szép ez biztos, de most már elég legyen, mert kezd unalmas lenni, meg hogy nem vagyok normális, meg igazán kinõhetnék ebbõl 20 éves létemre. Meg tisztára kiröhögtetem magam, meg ilyenek... Jó, van persze valami igaza, de nem tudom, nekem ez az egész Meryl-õrület nagyon jól esik, plusz kevesebbet foglalkozom a világgal meg a bajaimmal, úgyhogy lehetne kicsit megértõbb, elfogadóbb. Na de majd ha nekem gyerekem lesz egyszer, én biztos elnézem neki az ilyen fajta hülyeséget :D
10/10
Szandryyy 2009 febr. 14. - 23:02:26 10/10
(10503/17078)
én is ugyanezen a véleményen voltam..amikor elõször láttam a MM!-t...azt hittem h téleg ijen bulizós nõ meg minden szal elképzeltem h többször elvált nicncs gyereke...jah és h maximum 47 éves.....aznap már nem de másnap elkezdtem kutatgatni utána....és pár nap múlva szembesültem a "hírrel", hogy férjnél van és 4 gyermek boldog édesanyja...nah gondoltam ezek után mi jöhet még?......jött az h 2 oscar díja van és Õ a legtöbbet nominált színésznõ...nah mondom jóvan....és asszem itt jött az h a kedvencem lett és nem volt visszaút..majd párnappal késõbb rábukkantam erre a topicra és egy hónappal késõbb regisztráltam is és írtam és most itt tartunk:D
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:01:41 10/10
(10502/17078)
helyesbítés:

mondtaM magamnak..
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 23:00:53 10/10 Előzmény Les
(10501/17078)
Oscar, vagy Golden Globe esélyes valamelyik szerinted? :)
Azt olvastam a Nora Ephron: Julia és Julie-ról, hogy erre már nagyon régen készülnek és most végre összejött.
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 22:54:03 10/10 Előzmény Timieee
(10500/17078)
Nem fárasztasz! :)

Hjajjj, azok nem érzõ lelkû pasasok voltak! :)
A bácsi és az az unatkozó pasi. :) Az ilyeneket nem hatja meg semmi, nem értették, amit érteni kell. :)
( De Pierce értette, biztos.. :P )

Mellesleg a vadászó Pierce-rõl: Miss Meryl Streep nem az a fajta zsákmány, akit csak úgy könnyen le lehetne vadászni. :)
Megfertõzött a Peryl lázad: de mentségemre legyen mondva: amikor azt mondta magamnak, jajj, de szép pár õk ketten, még nem tudtam, hogy Miss Streep férjnél van...

Egyébként most próbálom összeszámolni, hány filmjét is láttam eddig...
10/10
Tia. 2009 febr. 14. - 22:50:00 10/10
(10499/17078)
Most olvastalak titeket vissza és bocsi, de életveszélyesek vagytok! :-))))
Itt ülök, olvaslak titeket és hangosan röhögök. :D
A család meg néz, hogy mi bajom van, mi a francot tudok röhögni egyedül, a monitor elõtt ülve. :)
Szegény Don, ha ezeket a találgatásokat az ábrázatáról olvasná! :D