Téma: Maradj!

amatõõr 2006 jún. 10. - 11:49:46 Előzmény Timke
(3/103)
Hát, nekem ez nem tetszett.
Szerintem mondanivalója nem sok van a filmnek, inkább amolyan végpoénos, "a végén minden kiderül és nagyot nézel majd" filmnek van szánva, szerintem. Mert néztem néztem, jöttek az olyan jelenetek, amiknek se füle, se farka, gondoltam oké, akkor ez is egy ilyen "majd a végén nagyot nézel film" és a film felétõl már a végét vártam, hogy mi lesz a nagy csavaros csattanó, ami miatt átértékelem az eddig látottakat, jött a befejezés, jó, nem volt rossz, kiderült minden, a korábbi utalások, homályos elszólások értelmet kaptak, összeáll a kép, és ennyi. Túl sok ilyen film készült már korábban, amik ráadásul jobbak is ennél.

Itt a port leírása elég rendesen elmeséli a végét, meg hogy mirõl szól az egész, ha ezt elolvastam volna a film megnézése elõtt, annak nagyon nem örültem volna.
Timke 2006 máj. 18. - 13:23:10
(2/103)
Nagyon hasonlóan érzek veled, szombaton amikor néztem az lett a végkövetkeztetésem, hogy ezt még egyszer meg kell nézni, mert kb. semmit sem értettem meg belõle. S az a jó ebben a filmben, hogy ezt tényleg meg fogom vizslatni még egyszer, mert abszolút megéri. Sokszor van olyan érzése az embernek közben, hogy igen, ezt most érti, aztán jön egy csavar, s újra nem lehet felfogni semmit sem.
A vágások már az elején megfogtak, ritka az ilyen szintû kidolgozás, s mellesleg nagyon jól átjön. Tetszettek az alakítások is, de még egyszer meg kell nézni ahhoz a filmet, hogy igazán jó kritikát írhassak.:)
Redfield 2006 máj. 18. - 08:21:22
(1/103)
Hát nem semmi egy film... stílusában, és világában leginkább a Fiók (The Jacket), és a Pillangó Hatás (The Butterfly Effect) címû filmeket idézi. Van benne valami megfoghatatlan... Kétszer láttam, és az elsõ alkalommal bevallom õszintén, akárhogy figyeltem, a végére a felét sem értettem. Mi? Mi miért történik itt? Mi volt az?... szóval teljes csõd, de ennek ellenére is tetszett. Az egészben az a legnagyobb "szemétség", hogy a fontosnak hitt jelenetek félretehetõek, mert az apró részletekben rejlik a kulcs. A vágások, és a képi megjelenítések miatt is díjat érdemelne a film, de még a zene is jól, összhangban van azzal, amit látunk. Végül: mire másodjára is megnéztem, a zavaros összevisszaság kezdett kicsit kitisztúlni, és így már nagyjából értem is. Mostmár tényleg nagyon jónak tartom. Szerintem a legjobb az ilyen vágású filmek közül.