fikeletio 2012 ápr. 19. - 00:26:33
(342/422)
Csatlakoznék az elõzõ hozzászólóhoz, nekem is úgy tûnt, mintha a szokásosnál is többet segített volna Friderikusz. Bár szerintem még a százezres kérdéseknél volt túl segítõkész /7.8.9/, ott két kérdésnél is szinte azonnal mondta Fridi a játékosnak, hogy jelölje meg. A 3 és 5 milliós kérdéseknél már inkább a jó megérzésen, illetve a nõ édesapján múlt a dolog.
A vércsoportos kérdésre én kapásból a nullást mondtam, mert a szûkebb környezetemben többségében nem A-s, hanem nullás vércsoportúak vannak, viszont utána az összes kérdés ment volna.
Az euróövezetes kérdésnél nagyon meglepõdtem, hogy a közönség mi mindent nyomott, és ráadásul milyen rossz arányban. Szerencsére csak rájött a megoldásra a játékos.
Juhász Gyula Halotti beszéd címû verse nagyon nem rémlett nekem, de arra határozottan emlékeztem, hogy Kosztolányin kívül Márai Sándor is írt ilyet, így ez is ment volna. Na, itt talán szintén sok volt a segítség Fridi részérõl, elõször még talán ki is zárta a megoldást, aztán szépen visszakanyarodtak rá.
A Turandotról mondjuk nem sokat tudok, de már csak a hangzása alapján is csak a tatár jöhetett szóba, szóval ez nálam egy kizárásos alapú igen erõs tipp volt
Az 56-os kérdésre itthon a tévé elõl szintén a jó választ jelöltem meg, persze ott biztos elbizonytalanodtam volna, és azért ötmilliós kérdésnél telefonáltam volna egy töritanárnak. A Bárány Róbertes kérdéssel meg megint úgy voltam, mint az 56-ossal, hogy tudtam is, meg nem is. Itthon simán bejelöltem, de a mûsorban már én sem mertem volna segítség nélkül.
Egy szó, mint száz, igen jó helyre ment ez a pénz szerintem. Igaz, mintha néha sok lett volna a segítség, és sokszor elmondták, hogy nagyon kell neki a pénz, de azért az elõzõ játékosokhoz képest elég sokat tudott a játékos, és megérdemelte a nyereményt. Bele sem merek gondolni, hogy bunda volt. Inkább annak örülök, hogy végre láthattunk milliós kérdést is, már csak emiatt is jó volt nézni a mostani adást, kezdett elegem lenni belõle, hogy szinte mindig csak százezerrel mennek haza a játékosok. :-)
olahmiki1959 2012 ápr. 18. - 22:43:29
(341/422)
Nem szeretek felelõtlenül véleményt mondani, meg nem is látok be a kulisszák mögé, de szerintem a mai mûsorban Fridi túl sokat, a megengedhetõnél sokkal többet segített a hölgynek, aki végül elvitte az 5 milliót.
A kérdések pedig egészen Bárány Róbertig nevetségesen könnyûek voltak.
Úgyhogy megint maradt egy rossz szájíz a nézõkben, a gyanú, hogy esetleg nem bunda van-e a háttérben, pláne, miután a hölgy olyan sokszor elmondta, hogy milyen nagy szüksége lenne a pénzre.
Bizonyítani persze ezt sem lehet...
Varga Julianna 2012 ápr. 18. - 22:06:47
(340/422)
Vérlázítóan átlátszó az egész! Ezek hülyének néznek minket.
10/10
qvizágyú13 2012 ápr. 18. - 22:02:15 10/10
(339/422)
Ez milyen egy megrendezett hulladék. A Vágó idejében sokkal jobb volt!
10/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 21:46:41 10/10 Előzmény olahmiki1959
(338/422)
Ez így van dehát a nézettség is akkor menne fel, ha gyakrabban lenne.
fikeletio 2012 ápr. 12. - 18:11:29
(337/422)
Az biztos, hogy nem vagyok síkhülye, és alapvetõen értelmes embernek tartom magam, de tudom, hogy vannak olyan dolgok, amik kevésbé mennek. Hiába szeretem a klasszikus zenét, kifoghatok egy olyan operát, amirõl még nem is hallottam, másnak meg épp az a kedvenc mûve, és kapásból rávágná.Ugyanez a helyzet a könyvekkel, például Jókaitól csak kötelezõket olvastam, meg még néhány regényének a cselekményével, szereplõivel nagyjából képben vagyok, de akkor is még bõven marad mûve, amit illene ismernem. Szóval benne van a pakliban, hogy elhasalok egy olyan kérdésen, ami másnak tök egyszerû lenne, de ennek ellenére is kipróbálnám, hogy milyen abban a székben ülni.
Meg azért ehhez a játékhoz is kell szerencse. Volt úgy még a Vágós idõszakban, sõt, már az új változatban is elõfordult egyszer vagy kétszer,hogy a százezres kérdés elõtt elbizonytalanodtam, és hiába volt pitiáner kérdés, sanszos, hogy kértem volna segítséget.
Azt nagyon sajnálom, hogy eddig Fridinél mindenki hamar kiesett, mert kíváncsi lennék, hogy most milyen egy hárommiliós kérdés. Régebben volt rá példa, hogy a másfél milliós kérdés után még mindhárom segítségem meglett volna, de azért az esetek többségében legalább egy elment a 10. kérdés elõtt. Reálisan nézve a dolgokat, a fõdíjat és a a többmilliós összegeket biztos nem tudnám elhozni. Ahhoz nagyobb tudás kellene, és nagyobb mázli, de a képességeimet, korlátaimat ismerve a másfél millió, ha nem is simán, de összejöhet. Ha a 12. kérdésnél kellene megállnom, annak leírhatatlanul örülnék, ha 100-300ezer forinttal mennék haza, akkor meg nagyon mérges lennék magamra. :-)
tortura 2012 ápr. 12. - 15:03:50 Előzmény fikeletio
(336/422)
Ha adhatok egy tanácsot, NE jelentkezz játékosnak! Hidd el, kaphatnál olyan kérdést, amit nem tudsz. Pláne ott, a székben..... Most megvan az önbizalmad, a magabiztosságod, hiszed, hogy értelmes ember vagy, s ez így jó. Ha játékba kerülnél, és valamit nem tudsz, itt fikázna mindenki (mert otthon mindenki marha okos a fotelból). Hát hiányzik ez neked?
Inkább csak élvezd otthonról a mûsort.
9/10
-csengõzoli-- 2012 ápr. 12. - 12:36:31 9/10
(335/422)
Látod igazad van, állatfarm volt és Kuckó mackó! :D
Bocs,csak úgy felidegelt,hogy nagyon... :D
Csoda, ha nem a legértelmesebb kerül játékba? :D
A Katy Perrys kérdés is nagyon egyszerû volt szerintem (bár leszögezem,hogy ilyen kérdés igazából nincs, lehet valaki nagy tudású,de pont ez vagy az kimaradt), méghozzá azért,mert bár én sem vagyok rajongója,anno mindenhol beszámoltak a videoklipp forgatásról és mindenki hasából, fejébõl , meg mittudomén honnan tûzijéték jött ki, ebbõl tudtam volna a megoldást :)
"de talán a sok Való Világ után igen megterhelné a nézõket a komolyabb kérdés"
NA ezt ne, ha kérhetem,ez butaság :)
Én is néztem a VV.-t,nem terhelne meg :D , akit meg terhel az naphosszat nézheti a brazil sorozatokat helyette.

Vágó mûsora nekem a ló túloldala.
Egyrészt kinézetre se tetszik (milyen hlyén néz már ki,mikor kezükben egy gömbbel lépkednek elõre a játékosok), másrészt ott az ellenkezõje idegesít,hogy tök okos emberek mennek haza 15ezer forinttal,mert nem tudják,hogy a zebra fekete alapon fehér csíkos vagy fehér alapon fekete csíkos :)

Az az igazság,hogy eddig a kettõ ötvözete, a Vágó féle milliomos tetszett a legjobban és nem Fridivel van gondom, õt csípem, egyszerûen azzal,hogy a könnyû kérdésekkel és a lassú játékkal számomra unalmas ez a milliomos.
Fridi hosszas dumáit simán kivághatnák.
fikeletio 2012 ápr. 12. - 12:14:34
(334/422)
Én Kuckó Mackós beugró kérdésre emlékszem, vagy Csoci-csovi Dzsaszper is volt? :-) Az Orwell-es kérdéssel kapcsolatban engedd meg, hogy kijavítsalak, nem az 1984-bõl volt kérdés a lánynak, hanem az Állatfarmból, bár abban igazad van, hogy alapmû az is. Én viszont a Katy Perrys kérdésre használtam volna fel egy segítséget, azt tudtam, hogy forgatott Pesten ez az énekesnõ, de gõzöm sem volt, hogy melyik az a szám, pedig kb. annyi idõs vagyok, mint õ.

Egyébként tényleg esett a színvonal, és furcsa kicsit ez a játékvezetõi stílus /bár már kezdem megszokni/, sok a körítés, de talán a sok Való Világ után igen megterhelné a nézõket a komolyabb kérdés. Az azért elég ciki, hogy hiába vannak viszonylag könnyebb kérdések, és sokszor segít Fridi a játékosoknak, még így sem jutnak el a játékosok 10. kérdésig.
Gondolkodom rajta, hogy jelentkezem játékosnak, de azt azért nem igazán szeretném, hogy ne a saját tempóm szerint haladjak a kérdéseknél. Ben Affleck középsõ nevét, és a Bûn és bûnhõdést még a válaszok kiírása elõtt rávágtam, meg még azért volt pár ilyen, mondjuk a srácon nagyon csodálkoztam, hogy miért nem tudja Raszkolnyikovot, fõleg úgy, hogy a sorkérdés elõtt azt mondták róla, hogy amatõr színész. Na meg amúgy is kötelezõ olvasmány volt ez a mû.

Vágó új mûsorát én is nézem, abból azért többet tanul az ember, és tetszik is a mûsor felépítése, bár az átvágós résznél bizony vannak már szaftos kérdések, de ettõl szép a játék. :-)
olahmiki1959 2012 ápr. 12. - 11:08:59
(333/422)
Igen, ha talán hétfõtõl péntekig, vagy legalább hétfõtõl csütörtökig lenne adás, jobban felpörögne az egész, felvenne a játék egy "utazósebességet", és beállna egy normális kerékvágásba.
Fridi tulajdonképpen az õ részét teljesíti, megpróbál a mûsorból mindent kihozni, amit lehet. Én a producereket nem nagyon értem, hogy miért nem mehet sûrûbben az adás, talán most még kísérleti stádiumban van, felmérik a nézettséget, és ha sikeres, akkor esetleg lehet hetenként többször is, vagy mi lehet a háttérben?
Ha csak hetenként egyszer mehet, akkor viszont hosszú távon ez a forma nem lesz igazán jó, szerintem, mert két adás között túlságosan hosszú idõ telik el, és a nézõ érdeklõdése lanyhul, ha olyan sokat kell várni.
4/10
greghouse 2012 ápr. 12. - 11:03:57 4/10
(332/422)
Ez pontosan így van ahogy írtad. Van válogatás, sõt próbajáték is. Én (nézõként) voltam egy ilyenen, leállítják a felvételt, ha valaki túl gyorsan vágja rá a választ, és szájába rágják, hogy ha képernyõre akar kerülni, akkor méltóztassék szerepet játszani, ahogy az egész tévé teszi, és úgy tenni, mintha bizonytalan lenne. Raszkolnyikovnál sem szabad azonnal rávágni. Ha valaki makacs és mégis ezt teszi, elküldik, visszafizetik a költségeit (de az elõszerzõdést már aláírta, hogy semmilyen mûhelytitkot nem árul el, különben igen súlyos kártérítést fizet a tévének).
...Azt megy csak a "rossz nyelvek" beszélik, hogy a Friderikusz külön nyomatékosította, a szerzõdésekor, hogy a versenyzõnek sokat kelljen bármilyen kérdésen vacillálni, pontosabban, hogy az idõ nagyobb részében õ (Friderikusz Sándor) sziporkázhasson, ne holmi utcáról beesett egyetemi tanár.
Rossz nyelv.
10/10
dantonb 2012 ápr. 12. - 01:18:10 10/10
(331/422)
Vicces hogy a nézõk Vágó óta méghozzá ugyanezen a csatornán meghülyültek volna? Ennek mán csak nem Fridi az oka ? A kérdéseket nem õ szerkeszti és a heti egy alkalom szerintem önmagában okozza a lassú haladást.Amikor mindennap volt ,akkor ahülyék gyorsan kiestek és nem kellett egy hetet várni arra hogy jöjjön egy értelmesebb játékos.Szerintem ezt az elhibázott ritkítást, hogy van is mûsor meg nincs is, még úgy ahogy Fridi menti meg apoénjaival ,különben szétesne az egséz játék folymata.Csodálom hogy alicenc árusítók nem kötik ki a maximális szünetet két adás között.
9/10
-csengõzoli-- 2012 ápr. 12. - 00:40:02 9/10
(330/422)
Biztos,hogy van válogatás és próbajáték.
Több ilyen játékba jelentkezett már ismerõsöm (pl széfbe) és volt!
Hogy ezek a kérdések mik azt nem is értem.
A szerkesztõk se vehetik komolyan ezt az egészet,ha csovi-csovi dzsaszper a beugró kérdés.
A mai elsõ kiesõ lánynak is voltak olyan kérdései... Pl az 1984-bõl,ami szerintem baromi alap és elhasznált rá egy segítséget.
Nem mondom,hogy nem fordulhat elõ,hogy valamiben közepesen sem vagyunk tájékozottak,de itt túl sokszor fordul elõ.
Ráadásul így hiányoznak az érdekes kérdések,amiktõl okosodnánk :D
Az a "mûveltségi vetélkedõ",ahol még én is eljutnék 1 millióig, na az gáz... :D
Ahogy írtad, Raszkolnyikov is baromi egyszerû volt, szerintem a Karinthys kérdés is (bár nekem egyik kedvencem a Tanár úr kérem, olvastam vagy ötször), ugyanakkor volt valami olyan kérdés amire biztos nem tudtam volna rögtön a választ. (valami afrikai ország nevérõl??)
Tényleg túl sok Fridibõl és nyögvenyelõsen halad a játék...
Egyszerûen hiányoznak az érdekes kérdések,amik miatt ezeket a vetélkedõket nézni szoktuk.
olahmiki1959 2012 ápr. 11. - 23:42:46
(329/422)
Ez a fiatal srác tulajdonképpen semmire nem tudta a választ, végig bukdácsolta, végig jópofizta az egész játékot. Ami még rendben is lenne egy darabig, de amikor valaki Raszkolnyikovra nem vágja rá a helyes választ, - mielõtt még feljönnének a lehetséges válaszok, - sõt, még utána is telefonos segítséget kér, na akkor mondom én, hogy mehet a levesbe.
Az valóban jó kérdés, hogy nincs valamiféle selejtezõ, vagy elõválogatás? Mert ha nincs, akkor esetleg még érthetõ ez a kritikán aluli szereplés, ha meg van, akkor viszont nem értem, hogyan kerülhet be a tv adásba egy ilyen játékos.
Nagy-nagy szegénységi bizonyítvány az RTL-re nézve.
Azt hiszem, ebbõl a néhány adásból az derült ki, hogy a játék egyelõre még mindig Fridirõl szól, nagyon lassan haladnak elõre a versenyzõk, kevés a kérdés, sokkal több az "üresjárat", a poénkodás, az évõdés, eddig igazán nehéz kérdés talán még elõ sem fordult.
Mûveltségi vetélkedõnek - eddig - semmi esetre sem nevezném a mûsort.
9/10
offtopic
-csengõzoli-- 2012 ápr. 11. - 22:26:55 9/10
(328/422)
Friderikusz óta baromira egyszerûek a kérdések.
Úgy látszik az új szerkesztõk kicsit egyszerûbbre vették a figurát,de átestek a ló túloldalára.
Az rendben van,hogy 100e-ig vicces, könnyebb kérdések vannak (1-2 kivételt eltekintve), de hogy 500 ezerért kötelezõ olvasmányokból kérdeznek, játékba jutásért Csovi-csovi dzsászper szám szöveget kell sorba rakni... szal ez sok...
1/10
Semprini 2012 ápr. 11. - 22:22:07 1/10
(327/422)
Már Vágó idejében is idegesített ez a mûsor, pár adást láttam, aztán felhagytam vele. Ma újra belenéztem. Nem is tudom,mi a felháborítóbb: az, hogy ennyire röhejesen könnyûek a kérdések, vagy az, hogy Friderikusz a legbutábbnak is gyakorlatilag a szájába adja a válaszokat. Az is elképesztõ, hogy a versenyzõk szinte büszkék rá, hogy nem tudnak semmit.
Még egy csillagot is csak azért adok rá, hogy az átlagát lejjebb vigyem.
Kozutas 2012 ápr. 11. - 22:15:02
(326/422)
Mérnökúr nem tudja a másodfokú megoldót....
9/10
-csengõzoli-- 2012 ápr. 11. - 22:07:52 9/10
(325/422)
Ezeket a nevetséges kérdéseket...
És nem tudják rájuk a választ...
Nincs itt valami elõválogató vagy bármi, hogy felmérjék a jelentkezõk képességeit?
10/10
dantonb 2012 ápr. 04. - 23:34:41 10/10
(324/422)
És fõleg Vágó egy hatalmi tébolyos volt szimpátia v. unszimpátia alapon segítette vagy átverte a versenyzõt.
mlegradyne 2012 ápr. 04. - 22:59:05
(323/422)
Nagyon kedvelem a Legyen Ön is Milliomos mûsorát. Friderikusz mûsorvezetése nekem jobban tetszik, mint V.Istváné.
Gratulálok neki és további sikereket kívánok.