Téma: Hetedik

Redfield 2006 nov. 28. - 11:14:07 Előzmény kobold
(14/614)
Egyszer olvastam egy cikket róla, hogy folytatni akarják a filmet Morgan Freeman-el, de Brad Pitt karaktere az akkori tervek szerint nem börtönbe, hanem inkább ilyen sárgaház szerûségbe került. Ironikus lenne, az fix, meg ugyanakkor nagyon szar is. Habár minden részem azért sír, hogy mégtöbb ilyen filmet láthassak, valahogy mégsem fûzök egy csepp reményt sem egy esetleges folytatás sikeréhez.
yakin 2006 nov. 28. - 10:33:21
(13/614)
piszkosul megfogott a film, a végkifejlet pedig fenomenális, spacey csodás, szinte egyetértek vele, holott egy piszkos gyilkos ;)
kobold 2006 okt. 14. - 23:33:38 Előzmény Szabcsi14
(12/614)
persze, hiszen õ is bûnös :) valóban zseniális, és ötletes apróság, hogy az elején kevis spacey ugye nincs kiirva. gyakran elõkerül a szinkron a fórumokon. na, sztem spacey szinkronja több mint tökéletes!
Szabcsi14 2006 okt. 03. - 10:17:44
(11/614)
Szerintem nagyon ütõs film!A világ egyik legjobb thrillere.A végén Brad Pitt börtönbe kerül?
cucu4 2006 okt. 02. - 23:40:34
(10/614)
:)
most mondjam, hogy ebben még Brad Pitt is jó...???!!!! bár már máshol is bebizonyította, hogy nem csak sunnyboy tud lenni.
amúgy AZ alapmû szerintem a bárányok hallgatnak!!!!!!!!
judephil 2006 okt. 02. - 23:07:25 Előzmény Timon
(9/614)
egyet értek!borzasztó jó film!az amerikai nyomozós sorozatgyilkosos filomek alapmûve!sztem a legtöbb erre épült!szóval mindenképp alapmû!!!és tényleg jó és izgalmas!!!szóval gratula
Timon 2006 szept. 21. - 16:53:40
(8/614)
Egy igazi kultfilm, Fincher mestermûve, alapmû a sorozatgyilkosos filmek terén. Egyszóval tökéletes, precízen felépített, nem könnyen emészthetõ, amihez hozzájárul a nem mindennapi befejezés. A színészek óriásiak, ennek a filmnek köszönhetõen vált egyik kedvencemmé Kevin Spacey, és ebben a filmben bizonyított nálam Brad Pitt, h. tehetséges színész, nemcsak a média sztárolja. A '90-es évek filmtermését tekintve sztem ez a film a top3-ban foglal helyet, páratlan alkotás.
9/10
graniti 2006 szept. 21. - 14:05:35 9/10
(7/614)
Nagyon jó film!!! És újból lesz a TV 2-n , talán a jövõ hét utáni héten /40. hét Kedd, ha jól emlékszem/.
Aikidoka 2006 aug. 29. - 17:40:54
(6/614)
Alapmû, akárhányszor adják a tv-ben mindig végignézem :)
amatõõr 2006 aug. 29. - 11:43:51 Előzmény The Big Lebowski
(5/614)
Nekem is tetszett, brutális, de jó film.
A Harcosok Klubjával meg ne tessék már összehasonlítani, mert elég durván semmi köze a két filmnek egymáshoz.
The Big Lebowski 2006 máj. 15. - 00:00:14 Előzmény Newcastle United
(4/614)
Hát bizony a Hetedik egy borzalmasan jó film. A hideg kiráz tõle. Szegény Victor...
A Harcosok Klubjában is van spiritusz, nagyon erõteljes, nyomasztó, lázadó, de én a Hetediket pontosabb, teljesebb, jobb filmnek tartom. Összehasonlítása a Fûrésszel meg teljes badarság (azé lehet a Fûrészen is f*sni).
A befejezés pedig "pazar". Állítólag John Doe szerepét eredetileg az REM énekésére akarták osztani. Nem lett volna jó döntés, Kevin Spaceynél jobbat nem találhattak volna (csak talán David Hasselhoffot:).
A film remek tanmese (oda lett nekünk csapva a nagykalapáccsal) és a thrillerek legjobbja. Valami sztárnyomozó mondta még régen, hogy ez a film ábrázolja a legrealisztikusabban a rendõri munkát (helyszínelés meg ilyesmi). Én nem találtam vontatottnak, a feszültséget nem történéssel, hanem okos, elgondolkoztató párbeszédekkel és komor hangulattal tartotja fenn.
Newcastle United 2006 márc. 28. - 23:42:53
(3/614)
Nálam ez a film thriller mûfajban alapmû. Fincher eddigi legjobb filmje, még a Harcosok klubjánál is, de a Pánikszobánál fõleg.
Remek atmoszférát teremtett, no és igen Kevin Spacey játéka. De a befejezõ Hemingway idézet is nagyon találó a végén.
666 2006 márc. 28. - 21:57:09
(2/614)
Alapvetõen nem volt rossz film, fogjuk rá: tetszett, bár végig úgy éreztem, hogy hiányzik még valami. Az kifejezetten érdekes volt, amit azzal a csávóval csinált, akit több mint egy évig fogva tartott, de ezt sem mutatták meg, valahogy mintha félbehagyták volna. (Persze CSI és hasonlók után nem véletlen, hogy hiányoznak az ilyen részletek...:)
Egyetértek, hogy Brad Pitt sokkal jobb volt, mint mondjuk a Mr. és Mrs. Smith-ben, meg a többi hasonló "remekmûben", de azért õ is jobb volt a Harcosok Klubjában.
Egyébként hasonló témájú, de sokkal hatásosabb film a Feltámadás. Azt a filmet igazán lehet imádni.
donniedarko18 2006 febr. 05. - 00:13:24
(1/614)
Sziasztok! Hát eléggé régen láttam már (sajnos) a HETEDIK címû rmekmûvet, de még mai napig is átjár az a fajta tökéletesség és precizitás, aminek a szellemében készült a mû. David Fincher olyan zseniális rendezõvé vált ezzel a filmmel, hogy azt filmes berkekben még mai napig is a csodájára járnak. Számopmra kifejezetten furcsa volt Brad Pitt, mivel én azelõtt nem tartottam igazán sokra mint színészt, de ezzel az alakításával enegem is meggyõzött, és a Harcosok Klubja c. film Tyler szerepével pedig le is nyûgözött. Morgan Freeman hozza a szokásos profizmusát, ami nagyon jót dob a filmen. De a legnagyobb ötlet Kevin Spacey választása volt a pszichopata sorozatgyilkos szerepére. Nem csoda, hogy már két Oscart tudhat a zsebében. E. Kevin Walker pedig a legbetegebb és a legjobb forgatókönyvíró a világon(persze Charlie Kaufman mellett. A 8MM is elképesztóen jó volt tõle, de ez hatásosabbra sikeredett. A film nyomottságérzése, a város mocskosságának ábrázolása a megtisztulni vágyás érzését kelti a filmben. A kissé vontatottság pedig még izgalmasabbá, feszültséggel telibbé tesz ezt a kultuszfilmet. Egy új mûfajt hozott létre a thrilleren belül. Egyszerûen zseniális. Kötelezõ darab.