10/10
Ovasas 2008 jan. 05. - 21:11:44 10/10
(48/688)
Egy könnyed, kellemes alkotás két fontos dologról a szerelemrõl és a halálról (és a Halál szerelmérõl). Torz és igaz jellemek kifinomult megformálása egy európai stílusú filmben. Emberközeli (nem csöpögõs) és csak az amcsi filmekhez szokottaknak hosszú.
Anthony Hopkins tökéletesen alakít, Sinkovits Imre pedig egyenesen pazar!
Jó film, tetszetõs elõadásban, gyönyörû mondanivalóval.
zora 2007 aug. 07. - 19:50:18
(47/688)
**SPOILER**
Igen, a lány emlékszik! A fiú lelke pedig egész idõ alatt "halott" volt, neki az az utolsó emléke, hogy elüti az autó. Ezért nem érti, mit keres ott, abban a kertben, azon a partin.
encsimencsi 2007 aug. 03. - 07:57:24
(46/688)
Én úgy tudtam h az í magas hangrendû betûnek számít, én ezt még egyáltalán nem hallottam, amit írtál...
Egyébként a filmhez kapcsolódóan: sztem jó film, csak egy kicsit hosszú... Viszont van egy amit nem értek.

***SPOILER***

A legvégén, amikor a srác visszakapja a testét, és jönnek vissza, a csajszi emlékszik az együtt töltött idõre? (Amikor még a Halál volt a srác testében) meg a srác, mire emlékszik? Vagy egy hatalmas fekete lyuk keletkezett az emlékezetükben?
Nah, mind1...végülis részletkérdés :D
zszoltan 2007 aug. 02. - 10:47:29
(45/688)
OFFTOPIC
Igen. Az 'a' betû. Annyira szeretem, hogy rendszeresen nem leütöm a billentyûzeten, csak kedvesen megérintem. Ennek gyakran az a következménye, hogy kimarad a begépelt szóból. :) Biztos találkoztál már ilyennel engem olvasva.
Jujj! Ez most nagyon offtopic volt. Szégyellem is magam miatta. :$ Mocsánat.
zszoltan 2007 aug. 01. - 18:30:19
(44/688)
Ja, és persze 'szinonima'. Mondtam már, hogy gyûlölöm a hosszú í-t? Nem elég, hogy egyes magyar billentyûzeteken a legkreténebb helyekre teszik (néhol meg egyenesen nincs), de ráadásul bizonyos szavakban mély hangrendûnek számít, máshol meg magasnak.
zszoltan 2007 aug. 01. - 18:24:51
(43/688)
Igazából egyetértek veled. Ez a történet nagyon jó alapja lett volna egy igazán jó drámának, de a kivitelezése valahogy nem igazán sikerült... ütõsre. Ezt a témát sokkal komolyabb dialógusokkal kellett volna 'színre vinni'. (Anthony Hopkins szerintem is képes lett volna egy ütõsebb figurát kihozni, ha a szerepe megengedte volna. Brad Pitt sem hozta teljes drámai tehetségét, ami szerintem ismét csak a gyenge szövegének tudható be.)
Egy egyszerû romantikus filmnél persze mélyebb, de azért drámának elég gyenge lett. Jó kis romantikus filmnek viszont szerintem túl komor a hangulata.

A Port ajánlójában szerintem csak egyes (jelzõk,) szavak megválasztása vitte el a történetet egész más irányba. Ha a hasonló jelentésû, megfelelõbb szavakra cseréljük õket, akkor tényleg errõl szólt a film. Mekkora különbséget tud produkálni pár szó felcserélése 'szinonímáikkal'!
Shaba 2007 júl. 30. - 21:01:39
(42/688)
A filmrõl semmi komolyat - tetszett, mert a lehetõ legmegejtõbb oldaláról ragadja meg a drámát, és csinál belõle könnyed, emészthetõ jutalomjátékot... Mint mikor egy halottat gyolcs helyett rózsaszín pongyolába csavarunk, majd az örömódát indítjuk el a ravatalnál, mondjuk a Requiem helyett. De a port.hu által kivonatolt tartalommal kapcsolatban két megjegyzés: 1. a halál nem gonosz, azaz elemi tévedés a kettõt fedésbe hozni; 2, a halottak nem kárhozottak. Tekintve jelen életünket s annak történéseit, olykor a még élõkrõl lehetne ezt inkább joggal elmondani. (Persze ez is túlzás valahol.)
Bov 2007 máj. 01. - 18:27:30
(41/688)
Jaj, de szerettem :)
Nekem bejött ez a film, és nálam az alapfilmek között szerepel..
Vikke 2007 márc. 08. - 18:11:58
(40/688)
Az már kicsit viccesebb lenne :)
Redfield 2007 márc. 08. - 16:30:45
(39/688)
és képzeld, ha lenne egy: Ha eljön Jack Black is... :)
Arden 2007 márc. 08. - 10:09:57
(38/688)
Nekem sem a kedvencem, bár nem rossz film. Igazából egy dolog fogott meg benne nagyon:

"I want you to get swept away, I want you to levitate, I want you to sing with rapture and dance like a dervish."
Vikke 2007 márc. 07. - 19:18:40
(37/688)
Érdekes film éppen azért mert nem a romantikus filmek megszokott témáját hordozza.
Crazy Horse 2007 febr. 04. - 10:07:28
(36/688)
Én is többször láttam ezt a filmet és nagyon szeretem, de a legvégét nem mindig nézem meg. Úgy gondolom a filmnek 2 perccel a vége elõtt van vége. A zárójelenet szerintem csak az amerikaiak miatt került be, akik úgy általában nem tudják elfogadni, ha egy film nem nyálcsöpögve happy end-del végzõdik.
Leslie jr. 2007 febr. 03. - 13:10:21
(35/688)
A film elnyerte A Legunalmasabb Film Díját a nagy sztárok/nagy fiaskók kategóriájában 1999-ben.
Leslie jr. 2007 febr. 03. - 13:02:37
(34/688)
"szerinted brad nem bizonyított ebben a filmben? azt gondolod, hogy olyan könnyû szerelmes, szenvedélyes érzéseket átadni, kimutatni egy olyan nõ felé, akit szimplán barátként tart számon, v nem is ismer? csináld utána és meglátjuk:)"

Ezzel a nõvel összejött ám. :)
rókalány 2006 nov. 26. - 15:48:58
(33/688)
jópárszor megnéztem a filmet...
az a fajta csöpögés amit nem lehet megunni.
Noncsa 2006 nov. 26. - 15:40:26
(32/688)
Nekem nagyon tetszett mind a történet, a zene és a színészek alakítása is. Én nagyon csípem Bradet, de nem igazán a színészi tevékenysége miatt... :D viszont ebben a filmben és a Szenvedélyek viharában-ban igazán profit alkotott. Bármikor meg tudom õket nézni
ZAVI 2006 okt. 23. - 12:45:57
(31/688)
Nagyon jó, és szép film. Kíváló színészi alakítások, érdekes sztori, jól megvalósított emberi karakterekkel, mondanivalóval, és finom humorral is fûszerezve. Brad Pitt miatt voltam rá kíváncsi, és ez a film is bizonyította, hogy jó színész, hiszen elég sokféle stílusú filmben megállta már a helyét.
Ugyan minden beszélgetésnek, jelenetnek megvan a miértje, de talán egy picit túl hosszúra sikeredett, ez az egyetlen negatívum, ami eszembe jutott.
De nagyon jó film.
Newcastle United 2006 okt. 02. - 09:32:30
(30/688)
A legtöbb ember ismeri/ismerte ezt az érzést, mármint a szerelmet. Ezért a többség meg is érti a filmet.:)
9/10
graniti 2006 okt. 01. - 22:57:55 9/10
(29/688)
És tényleg NAGYON JÓ Sinkovits Imre szinkronizálása. Ja és emlékszem, hogy milyen meglepõ és váratlan volt Brad Pitt autó általi halála az elején, amikor elõször láttam a filmet.