Téma: Futni mentem

5/10
Rotovics Kázmér márc. 11. 19:41:58 5/10
(386/386)
Csatlakozom a fanyalgók táborába.... Igazából 6 pontot simán megérne, hiszen annyira... MAGYAR, jó értelemben.
Sajnos egy pontot le kellett vonnom azért, mert Udvaros Dorottyát és Tenki Rékát leszámítva mindenki más beszédhibás a filmben. El se hiszem... de sajnos így van. Hadarós, motyogós, szótag kihagyós időről-időre itt mindenki. Még azok a színészek is hozzák ezt, akik egyébként színpadon vagy más filmekben tudtak helyesen beszélni. Így aztán számomra rossz értelemben lett "magyar" ez a film.
Sz. Péter márc. 11. 18:11:02 Előzmény Kommentátor
(385/386)
Akkor nézd meg a "Ženy v běhu"-t.
Kíváncsi vagyok mennyire fog tetszeni.
Kommentátor márc. 11. 17:51:15 Előzmény Sz. Péter
(384/386)
Mondjuk a költségek pont függnek a műfajtól. Nem mindegy, hogy egy másfél órás, ma játszódó vígjátékot csinálsz, vagy egy 10 részes, nagyszabású történelmi sorozatot. A minőség az már műfajtól független.
Sz. Péter márc. 11. 17:43:33 Előzmény Kommentátor
(383/386)
Mondjuk eleve ég és föld a különbség a két műfaj között.
A "Hunyadi" egy történelmi sorozat, a másik pedig egy sima filmvígjáték.
Ja és előbbit kb. 20 milliárd, utóbbit 450 millió forintból hozták össze.

Többen említették, hogy a "Futni mentem" csak a "Ženy v běhu" cseh film koppintása.
Na most a "Ženy v běhu" konkrétan egy - ugyan aranyos de - nulla humorú, teljesen kiszámítható, sablonos történet. Mintha egy német film lenne. :)
A magyar változat sokkal viccesebb, szórakoztatóbb.

Tyrannosaurus(velo)Rex márc. 11. 16:40:29 Előzmény Kecskepásztor
(382/386)
Csak egyetérteni tudok a véleményeddel a tömegsport rendezvényeket illetően. Eleve utálom a tömeget. Miért sportolnék együtt egy csomó idegennel?
Aztán vegyük sorba a hülye szokásokat:
Critical Mass: ott az összes rasztás hajú futárnak álcázott drogdealer és a végén a sok szerencsétlen magasba emeli a biciklijét.
Félmaraton: Együtt izzad sok idegen és megtapsolja a nyomorékot (lehet fogyatékkal élőnek s becézni, de attól még nyomorék marad)
Balaton átúszás: bezsírozva pancsol együtt sok idegen és a vízet jól felverik, hogy sokkal rosszabb benne úszni. Ha át akarnám úszni a Balatont, egyedül, vagy kettesben tenném. Nem biztonságos? Aki olyan hülye, hogy nincs tisztában a saját állóképességével,az tőlem bele is fulladhat,csak szedjék ki a vizirendőrök mielőtt megromlik, mert nem lenne jó, ha szennyezné a vizet, mint a sok bezsírozott tömegúszó.
És nagyon divatos, de rendkívül hülye kifejezés a "bakancslista". Kb. olyan, mint a bevállal.
10/10
offtopic
Lizus-ka márc. 11. 13:43:41 10/10
(381/386)
Vitatkoznék a két előttem szólóval, de már nem érdemes időt és energiát pocsékolni rá, mert úgyis csak a magukét fújják. Egyszer ez az őrület is lecseng majd, csak türelmesen ki kell várni. Addig pedig mindenki azt a filmet nézi, amihez kedve van (ha mégsem, az az ő baja).
2/10
Kecskepásztor márc. 11. 09:45:48 2/10
(380/386)
A közönség elhülyülését bizonyítja, hogy a mozikban ekkora siker volt ez a harmatgyenge tákolmány. Gyakorlatilag minden rosszat elmondtak róla a kiszámítható sztoritól, a gyenge színészi alakításokon át az ellenszenves karakterekig, így bocs, ha az alábbiakat valaki már szóba hozta: A legnagyobb baromságnak tartom az ilyen városi maratonokat. Jó, az itt látható képzeletbeli verseny nem akadályozta még a vasárnapi közlekedést sem, és nem valamilyen benzingőzös, koszos főúton caplattak a gnúcsordához fogható résztvevők. A néhai Szentmihályi Szabó Péterről sok rosszat lehet mondani, viszont feltétlenül érdemére róható fel, hogy már vagy 20-22 éve kifogásolta ezt az új szokást. A környezeti ártalmak mellett itt és most ki sem térek az ilyen "tömegsportolás" egészségkárosító hatására. Nézőpont kérdése, ki mit tekint értéknek: Én az eredeti amerikai filmben Morgan Freeman bakancslistáját sokkal értékesebbnek tekintem, mint a fiktív Csuja-Udvaros házaspár infantilis jegyzékeit.
Kommentátor márc. 11. 08:40:30
(379/386)
Sok ember sajnos ma már mindenből politikát csinál, és a filmeket is az alapján ítéli meg, hogy kormánypénzből készült-e vagy nem. Egyáltalán nem fontos a minőség, csak, hogy honnan, mennyi pénz jött az elkészítéséhez. Így fordulhat elő, hogy sokan egekbe magasztalják a Futni mentemet, és tüntetőleg többször is megnézik a moziban, míg a Hunyadit lehúzzák, és (akár látatlanban is) lepontozzák. Pedig ha elfogulatlanul nézi az ember, ég és föld a különbség a két produkció között, és nem a Futni mentem javára. Nem tudom mit kell mártírkodni. Nem adott rá pénzt a filmalap, adtak a szponzorok, pl. a Master Good, a DRK, meg az RTL. Utóbbi tele is nyomatta a filmet a saját sorozatsztárjaival. A Valami Amerika is ilyen finanszírozásban készült, mégsem panaszkodott miatta senki.
Apropó, ha már Valami Amerika. 20-25 évvel ezelőtt én nagyon szerettem az első, és a második részt is. Mai szemmel nézve azért már kicsit kínosnak érzem, a harmadik rész meg már az elkészültékor is az volt. A Futni mentem pedig ugyanerre a kaptafára készült, csak két évtizeddel később, így már eleve kínos. Nem mondom, hogy nem volt benne pár jó poén. De nagyon kiszámítható, sablonos, feszengő. Miután felkerült a Netflixre nem azért szaporodtak fel a negatív hangok, mert csak nagyvásznon jön át a film. Semmi olyan nincs benne, amihez nagyképernyő kellene. Hanem azért, mert itt már azok is nagy számban megnézik, akiknek pozitív nincs politikai elfogultságuk a film iránt, és számukra kijönnek a nagyon is látványos hiányosságai.
3/10
Jockey22 márc. 10. 09:00:39 3/10
(378/386)
Gyenge párbeszédek, rossz színészi alakítások, kb. 1-2 jó poén. Azért ez nem egy miniszter félrelép az biztos.
ződszemű márc. 10. 00:02:40 Előzmény The Cortez
(377/386)
"egyikük férjét pedig szánalmas femnáci sztereotípiák mentén kezeli a forgatókönyv, igaz csak a játékidő első felében"
Van pl. az Asszonysutyorgó nevű Facebook-csoport, ahol nők mindenféléről ventilálnak, tanácsot kérnek meg ilyenek. Elég sok nőnek van ilyen, sőt még ilyenebb férje. Ez nem csak egy "femnáci sztereotípia", hanem a magyar társadalom valósága.
3/10
jkata9 márc. 09. 19:47:24 3/10
(376/386)
Teljesen feleslegesen leforgatott film. Lovas Rozi óriási csalódás, bár ha belegondolok, hogy minden filmjében, sorozatában ugyan azt a karaktert hozza, akkor nem. Lovas Rozi 1/10, így a film 3/10.
offtopic
Sz. Péter márc. 09. 10:15:07 Előzmény ╥_╥
(375/386)
Mellébeszélsz.
Könyv - film.
Alma - körte.
1/10
Ponyvalegény márc. 09. 00:20:36 1/10
(374/386)
Nincs itt semmi néznivaló.
Csak a szokásos magyar ipari hulladék.
qwert22 márc. 08. 14:32:04 Előzmény qwert22
(373/386)
BORZASZTÓ!!! Ha ilyenek az új magyar filmek, akkor Ne! Ja, az új az ÚJ HUHADI SOROZAT TELE van erotikával. Hát qvára gratulálok, mert a célközönség 60-90 év között van. Kedves Bán Mór/ János. Nem lehetett volna kevesebb fasszal leforgatni?
qwert22 márc. 08. 14:26:34 Előzmény qwert22
(372/386)
Nem! Ez egy szar!
1/10
╭∩╮ márc. 07. 22:04:43 1/10
(371/386)
Egyszer volt Budán futóverseny!
1/10
offtopic
╥_╥ márc. 07. 21:46:12 1/10 Előzmény Sz. Péter
(370/386)
Ne csak gombolkozz, gondolkozz!
Remélem, érted is a koppintás szó jelentését. Nem, nem felkoppintás.
Gyk. BH esetén ugyanabból a regényből csináltak filmeket, a regény közös, értelemszerűen az az alap. E fércmű esetén - jobb szó sajnos nincs rá - azonban egy filmből csináltak még egy ugyanolyat, még arra sem vették a fáradtságot, hogy a szöveget néhol átsírják.
5/10
offtopic
janderka márc. 07. 20:52:49 5/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(369/386)
Abszolút. Résen kell lenni pro és kontra egyaránt.
6/10
Ahoj poplacsek márc. 07. 20:41:41 6/10 Előzmény janderka
(368/386)
ezért is kell többfelé nézni, nem csak itt a falusi porton
5/10
offtopic
janderka márc. 07. 19:55:40 5/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(367/386)
Áttételesen a másiknak is lehet "értelme". Elvenni az emberek kedvét a film fizetős megtekintésétől - ezzel csökkentve a (konkurens) gyártócsapat nimbuszát és piaci bevételét.

Számomra mindkét verzió visszataszító! Ráadásul az alaptalan felhájpolás erősebben is van jelen - csak már észre sem veszik sokan. Ami bizonyos szintnél kvázi már fogyasztói megtévesztésnek (befolyásolánsak) is mondható - értsd pénzen vett dicsérő kommentek, lájkok, cikkek, posztok, műsorok.