Lala87 2012 máj. 26. - 20:39:58
(506/1166)
Azért én elvártam volna az M1-tõl néhány eredeti archív felvételt, nem is értem hogy nem tudtak párat elõvakarni a poros raktárakból.
far vik 2012 máj. 26. - 20:38:51
(505/1166)
A mûsor legnagyobb erénye, hogy ebben a sminkben és ruhában Novodomszky PISSZOK JÓ DÖG !!!
black_eagle 2012 máj. 26. - 20:34:24
(504/1166)
Amilyen a kérdés, olyan a válasz...

Pl, ha nem "HÍG"

:)
black_eagle 2012 máj. 26. - 20:32:41
(503/1166)
Én sem, mint írtam, ezt a Lang Györgyi mondta.
Gabi'91 2012 máj. 26. - 19:49:37
(502/1166)
Minden évben szoktam követni az Eurovíziót, ha nem is nézem végig, belehallgatok a dalokba. Lehet, hogy csak én vagyok így a dologgal, de az idei mezõny valami kritikán aluli. Csak a csütörtöki adást láttam végig, de egy kezemen meg tudtam számolni azokat az elõadásokat, amik tényleg jók voltak. A legnagyobb döbbenet számomra talán az ukrajnai nõ volt, aki tulajdonképpen borzalmasan mély hangon, vagy 3 percen keresztül hívogatott minket, hogy ugyan legyünk már az õ vendégei. Ez alapján, õõõ kösz nem. (Pl. a svájci csapat simán bekerülhetett volna helyette – vagy az orosz asszonykórus helyett – azt hogy gondolták?! Mondjuk tény, hogy erõs a fun-factor :D )
Én örülök, hogy a Compact Disco jutott ki. Bár Biga száma is nagyon tetszett, de tavaly a finn srác nagyon hasonlót énekelt, és ezért nem lett volna jó húzás õt küldeni. Királyéktól kiráz a hideg, szívem szerint visszazsuppolnám õket Amerikába. Ott nem jött össze nekik, erre itt rontják a levegõt. A „produkciót”, amit lenyomtak az elõválogatóban, kritikán alulinak tartottam – és különben is, mi a fene volt az a mûhaj Lindácskán?!
A Sound of Our Hearts talán a külföldi zenei piacon is megállná a helyét – engem kicsit a Snow Patrol stílusára emlékeztet. És lehet, hogy nyálas a szöveg, de ha csak a tavalyi mezõnyt nézzük a Popular vagy a nyertes Running Scared sem volt túl eredeti. Arról, hogy milyen nyelven van, mindenkinek más a véleménye, de szerintem az angol nyelvû dalok mindig is elõnyt élveznek, mivel a közönség általában szereti érteni, hogy mirõl énekelnek. Az elõadó „felfedezésének” ideje nem követelmény, meg lehet nézni, az angolok idén nagypapát küldtek :)
Én nagyon szurkolok a Compact Disco-nak, szerintem lenne esélyük gyõzni, mert a dal valamennyire tükrözi a mostani divatos electro-popos stílust, viszont mivel tudjuk, hogy ez igazából egy „Ki kinek a barátja Európában” szavazáson alapszik, sajnos nem várok sokkal jobb eredményt, mint a tavalyi 22. hely.
offtopic
perry 2012 máj. 26. - 19:40:50
(501/1166)
A "jutubon" a lejátszásnál ott vannak .:)
Bob19 2012 máj. 26. - 18:27:08
(500/1166)
Szerintem ettõl Király Lindáék is jobb választás lett volna, meg Biga is. Ezeket, hogy ha meghallottam volna a rádióban akkor tuti rákerestem volna, hogy ki énekli, de ez a CD egyik fülembe be, másikon ki. Pedig mintha hallottam volna már régebben ezt a számot, de annyira semmitmondó, hogy nem kerestem rá sohase. De annyi jó dolog van az egészben, hogy most már tudom, hogy kinek a számáról tekertem el mindig a rádiót mikor meghallottam a "Feel the Rain"-t.
Viszont igazad van abban, hogy miért nem magyarul énekeltek. Ha magyarul énekeltek volna akkor lehet jobb helyezést érnénk el, mert legalább nem értené a nagy közönség, hogy milyen nyálas számot énekelnek. De amúgy a magyar nyelv szerintem nem hangzik olyan jól a külföldieknek mint pl. az orosz vagy francia. De ezt igazán csak a magyarul nem értõ emberek tudnák megmondani.

Egyébként egy érdekes kérdés: Én eddig azt hittem, hogy az Eurovízióra mindig friss tehetségeket kell küldeni, de ugye a Compact Disco nem éppen nevezhetõ frissnek. De akkor ilyen alapon miért nem küldik ki pl. a Hooligans-et egy jó kis pörgõs számmal? Vagy más már befutott elõadót.
bakk 2012 máj. 26. - 18:17:32
(499/1166)
neked mi a "NEMFOS"???
bakk 2012 máj. 26. - 18:12:59
(498/1166)
Agyongagyizzátok a témát, ez egy jó csapat ,kikivelmikorkit, kit érdekel amúgy,nézzétek, jó zenék is vannak,mit kell agyonmagyarázni a semmit.Ez milyen egy gizda nemzedék.
bakk 2012 máj. 26. - 18:09:42
(497/1166)
Ne is nézd
black_eagle 2012 máj. 26. - 16:19:32
(496/1166)
Az ED-ról nagyvonalakban.
Tavaly már volt full HD kép, most meg már 5.1-es Dolby Digital keverés is, nem is akármilyen. Nagyon jó minõségû hang, így már élvezet volt nézni és hallgatni a számokat.
Illetve, helyesbítenék...
Csak az a 8-10, ami nekem tetszett, mert a többi kritikán aluli, nevetséges, óvódás szintû kotyvalék, fos volt. A legtöbb produkció még a megasz@r elõválogatáson is elbukott volna.
Szerintem, az ED nem a lassú számok elõadóhelye, az ilyeneket rakják album mellé "tölteléknek" , de itt nem hangzik túl jól.

A, Compact Disco (továbbiakban CD) az elején nagyon hamis volt, aztán meg Csabi úgy tekergette éneklés közben a mikrofont, mint ha motoron ült volna és éppen sebességet váltott. Gondoltam is, hogy már itt bukott az egész, de aztán összeszedte szépen magát. Bár még ekkor sem fogadtam volna rájuk, hogy tovább jutnak, mert az elõadás közben a nézõközönség olyan bután bámult, mint akiket a pszichiátrián telenyomtak egy valag nyugtatóval.

A Svédek mindig dallamos zenét hoznak az ED-ra, bár a refrén elmegy kategória volt, de egyébként nagyon nem tetszett, ráadásul a mezítlábas csaj, pont úgy nézett ki, mint akit a Hair címû filmbõl rúgtak volna (ki) ide. A Belarus csapat kiejtése, számomra érthetetlen, mert az a szám tök jó volt és akkor inkább bejut egy semmitmondó Szlovén nõ a lassú és unalmas számával.
Az Ír "ökrök" elõadása, mint a dedó, össze-vissza mozognak (ugrálnak), de a szám az egyébként jó, igazi dallamos, buli zene, Ha nyakamhoz szorítanák a kés, hogy szavazzak erre az egész fostengerre, akkor õk lennének, de csak a zenére, mert egyébként kész kabaré, olyan, mintha teljesen felkészületlenül álltak volna ki a színpadra. Az öreg nagyik továbbjutása no comment.

Összevetve és bekerült énekeseket figyelembe véve, szinte minden zene amatõr, poén kategória, ezért a CD zenéje, akár még elsõ is lehet(ne), de gondolom a politikai hovatartozás és magyarok elleni utálat miatt nem számíthatunk sok pontra. Úgy vélem, hogy a 20-dik hely elõtti végzésük már mindenképpen meglepés lenne (de most már elõrébb várjuk õket). Lang Györgyi kijelentése, miszerint mindenhonnan összelopkodott elõadást halhattunk a CD részérõl, felháborító! Ezt 90%-ban mindegyikre lehetne mondani, fõleg manapság, mikor elég nehéz újat mutatni. Nem is értem, hogy miért pont õ, és miért pont most mond ilyeneket. Elmehet a p....

Tehát, hajrá Compact Disco!
1/10
greghouse 2012 máj. 26. - 15:43:33 1/10
(495/1166)
Oké, részemrõl túl van tárgyalva az ügy..;-)
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:39:33
(494/1166)
"Pusztán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy attól még, hogy az Eurovízió elõtt nem ismerted/ismertem/ismerték a Compact Disco-t, nem jelenti azt, hogy tehetségtelen, ..."

Attól még tényleg nem, de amúgy...:) Mindenesetre ha van is más, jobb számuk, ez nekem egyáltalán nem tetszik.
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:32:21
(493/1166)
Ezeken kívül, amiket említettél, még kíváncsi lennék a csodás néptáncaikra is. De azt hiszem, mégsem fogok eljutni oda, aminek leginkább pénzügyi okai lesznek.
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:28:10
(492/1166)
Szerintem félreértetted Susukét. Õ nem Rólad írt, hanem általánosságban.
1/10
greghouse 2012 máj. 26. - 15:27:57 1/10
(491/1166)
...a lovaik tényleg híresek, állítólag az angol királyi udvarba is küldtek ajándékba telivéreket. Ezen kívül hallottam a cirkuszmûvészetükrõl. De a helyedben tényleg nem mennék oda férfi kisérõ nélkül. Könnyen baja eshet az embernek, ha összeakad egy ottani férfival, akit mondjuk Alekszej Kalasnyikovnak hívnak. ...(Bár õ orosz. Volt.)
..Azért ezt sem kell dramatizálni, mert - mint írtam - viszonylag a stabil közép-ázsiai országok közé tartozik.
"Ha van mennyország, remélem, olyan jól van megszervezve, mint a Maffia." (Kurt Vonnegut). Nem is tudom, mirõl jutott eszembe.
1/10
greghouse 2012 máj. 26. - 15:23:00 1/10
(490/1166)
Na jó. Akár hiszed, akár nem, a Csík zenekarnak nemcsak a nevét tudtam, két koncertjükön is voltam, egyszer a Fonóban Pesten, egyszer meg Pécsett. (Bár táncházzá változott át mindkettõ, én gyorsan leültem a fal mellé, legalább másokat ne akadályozzak). SP és Fluor Tomi nevû "lakótársakat" hallottam, mármint hogy van ilyen és tini lányok pisilik össze magukat értük. Meg tini fiúk és cukrosbácsik. Az egyik (nem tudom melyik) valami "mizu" címû számmal vagy legóval vagy mi lett híres, meg hogy úgy öltözködik, mintha ráborult volna a kukásautó.
A Magna Cum Laude már kicsit többet mond. Dehát más az ízlésünk és kész.
Én speciel Keith Jarretet, Jan Garbareket és hasonlókat kedvelek, és igen, a Csík zenekart is. A Bayer Friderika nevû csajnak is egyetlen egy száma volt (nem emlékszem mi), pedig hogy istenítették, most õ istenít mindenkit a Hit gyülekezetében, Németh Sándornak énekel. Az lenne a javaslatom, hogy ízlések fölött ne vitatkozzunk. Adja Isten, hogy tévedjek, és világhírûvé váljon a "CD". Komolyan. Drukkolok. (Nézni azért nem fogom, ha jók, úgyis a vízcsapból is õk fognak folyni. Ha nem, akkor minek.)
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:15:20 Előzmény CsizmásPandúr
(489/1166)
Nem is vagy részrehajló Ruzsa Magdival! Á!:) Én szeretem õt is meg Wolf Katit is meg Tabáni Istvánt is. Ezt elõre bocsátva megkérdezném: mennyivel jobbak a TV2 egynyári énekesei az RTl Klubénál?:)
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:08:49
(488/1166)
De jó lett vona, ha a dalcímeket is odaírtad volna a linkek mellé!
Ezüstliliom 2012 máj. 26. - 15:05:14
(487/1166)
Én sem szeretném, ha ezzel a dallal nyernénk, de abban nem értek egyet Veled, hogy baj lenne, hogy magyarul is meg mertek szólalni meghajláskor. Én inkább azt bánom, hogy a legtöbb ország angol szövegû dalt hoz.