olahmiki1959 2012 máj. 23. - 19:49:46
(366/1166)
Szóval, elindult az Eurovíziós Dalfesztivál.
Jó magyar szokás szerint, mi is bekezdtünk, rögtön azzal, hogy Gundel Takács Gábor mikrofonja 16 percig recsegett, ennyi idõ kellett ahhoz, hogy Budapestrõl odaszóljanak neki, hogy csináljon már valamit, vagy az ottani technikusoknak kellett ennyi idõ? Nem tudom, de elképesztõ, hogy általában, ha történik valami technikai baki, milyen sokáig tart, amíg észreveszik, és megmozdulnak azok, akiknek figyelniük kellene.
A kis, Azerbajdzsánról szóló filmbejátszásokat nézve, azt kell mondjam, hogy egyrészt az a tisztaság, azok a mûemlékek, azok a csodálatos színek, azok az érintetlen tájak, másrészt a hipermodern épületek, sugárutak, parkok, az éjszakai Baku lélegzetelállító fényárban úszó képei, bizony, irigylésre méltóak. Nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországról is tudnánk egy hasonló minõségû, a külföldiek számára csábító filmet forgatni. Természetesen tudom, hogy mindez az olajból fakadó gazdagságnak köszönhetõ, de talán fel kellene hagynunk ezeknek az "ázsiai" országoknak a lenézésével, mert bizony, az összehasonlításban nem õk maradnának alul...
Agyrém, hogy az albán dal bekerült a döntõbe! Ez a szám abszolút nem illett ide, olyan volt, mintha egy modern, avantgard színdarab betétdala lett volna. Engem nem érdekel, hogy a nõnek milyen hangja van, - egyébként valóban elképesztõ, - maga a dal akkor is dermesztõ, az egész abból áll, hogy az énekesnõ magas, kitartott hangokon végigüvölti az egészet. Katasztrófa volt! Pláne úgy, hogy ez állítólag egy könnyûzenei dalverseny...
Az "Euro neuro" c. szám elõadója engem egy magyar standuposra emlékeztetett, akit Brutinak hívnak. Olyan is volt a szám, brutálisan sz*r.
Az orosz mamikák produkciója kedves volt, viszont abban a pillanatban, amikor továbbjutottak, a saját paródiájába fordult az egész Eurovíziós dalfesztivál. Ettõl kezdve komolytalan az egész, bármi megtörténhet, semmiféle komoly követelményt, vagy szakmai szempontot nem kell, sõt, nem is szabad felállítani. Mosolyogni kell az egészen, drukkolni a magyaroknak, és minden szavazatnak örülni.
Lettország dala olyan volt a különbözõ testalkatú, és évtizedekkel ezelõtti zsákruhákba öltöztetett énekesnõkkel, mintha a 60-as években egy magyar vállalati rendezvényen énekelnének a személyzeti osztály nõdolgozói.
Az izraeli produkcióról nem szóltam egy szót se! Hiába is akarják egyesek rám bizonyítani, tanúkkal tudom bizonyítani, hogy meg sem szólaltam! De nem ám!...
A san marinoi dal egészen kellemes volt, miután a szerzõk a 80-as évek funky, soul, disco zenei világból szedegettek fel motívumokat, hangzásokat, és összemixelték.
A görög és a román dal fogyasztható volt, köszönhetõen a könnyed, dallamos zenének és a formás nõi combok egészséges arányú keveredésének.
A dán kislány gitárral a nyakában a legkülönbözõbb divatos amerikai énekesnõk modorában énekelt, kellemesen, a csellózó srác valóban tudott játszania hangszeren, a nagybõgõn játszó fekete lány viszont csak imitálta a játékot, tehát ezek szerint playbackrõl szólt a zenei kíséret, ami megint csak kérdéseket vet fel az egésszel kapcsolatban.
Lehet, hogy a biztonság kedvéért mindenki playbackrõl játszik, vagy mi van? Az egész adás alatt rengetegszer észrevettem, hogy az énekesek szája nem teljesen pontosan mozog együtt az általuk énekelt szöveggel, a sokféle lehetséges magyarázat közül egyelõre nem tudom, melyik lehet az igazi.
A magyar szám ebben a mezõnyben mindenképpen a jobbak közé tartozik, egyszerû, sallangmentes dallam, könnyen érthetõ szöveg, korszerû hangzás, viszont a fekete ruha és a háttér meglehetõsen komor hangulatot kölcsönzött a produkciónak.
Nekem a legnagyobb bajom ezzel a számmal, hogy "semmi különös". Tucatszám, felejthetõ, nem mozgat meg semmit a hallgatóban, nincs benne egy hangszerszóló, a dallam is egy motívumra épül, egy jó iparosmunka az egész. De ha az ítészek úgy gondolták, hogy ennek a dalnak kell képviselnie hazánkat, akkor drukkolnunk kell neki, mást nem tehetünk.
Tavaly Wolf Kati száma minden szempontból nagyon jó volt, az elsõ háromban benne lehetett volna. Láttuk, hogy végül hol végzett. Ott is kiderült, hogy a zenei dolgokon túl, egészen más szempontok játszanak szerepet egy dal helyezésénél.
Félek, hogy most is ez lesz. Drukkoljunk a mieinknek, aztán, hogy a szavazáskor mi fog történni, az már nem rajtuk fog múlni...
offtopic
kissmekate 2012 máj. 23. - 19:44:45
(365/1166)
Itt van kivetítõ, próbáld meg.
offtopic
kissmekate 2012 máj. 23. - 19:43:41
(364/1166)
CsizmásPandúr 2012 máj. 23. - 18:35:58
(363/1166)
.. és hogy nyerte az euro-s dalfesztivált ázsiai ?
cynna 2012 máj. 23. - 18:14:22
(362/1166)
Szombaton nem lehet valahol kivetítõn nézni a döntõt? Nem tud valaki ilyen helyet Budapesten? köszi
offtopic
robicsek2 2012 máj. 23. - 18:08:09
(361/1166)
A mamiknál, volt sokkal silányabb csapat is.
CsizmásPandúr 2012 máj. 23. - 17:28:00
(360/1166)
Csak 1 kérdés! Az Eurovíziót miért rendezi egy Ázsiai ország? Tegnap óta nem jutok elõrrébb a kérdésben :)
szilard78 2012 máj. 23. - 16:25:40
(359/1166)
Szombat este majd mondják hogy pedig a bakuiak minket istenitettek mégis csak 20-ikak lettünk.Miért kell mindjárt világsztárt csinálni belöllük?Kellemes zene semmi gondom nincs vele de semmi több.Egy sima UK copy.Mint a mai trendek.Annak pont jó.De semmi egyediség semmi magyar nincs benne.Szóval maximum 15-ik hely.
Meklód fia 2012 máj. 23. - 16:15:03
(358/1166)
Azok a nagymamik mit keresnek ott?! Csak égetik az egész Eurovíziós Dalfesztivált! Hogy fordulhatott ez elõ?? Ez szégyen!!
black_eagle 2012 máj. 23. - 14:43:40
(357/1166)
Egyetértek, a többi mind elhalálozott volna. Azok közül kimagasló a CD zenéje. Bár van ettõl több és jobb számuk is, de több meghallgatás után ez is nagyon jó.

Én még Janicsák Veca - Labirintus-t is eltudtam volna ott képzelni, de csak ezt a számot. A csárdás betét miatt mindenképpen jól is mutatott volna.

http://youtu.be/o_HFVctNFa8?hd=1
black_eagle 2012 máj. 23. - 14:39:10 Előzmény sza.
(356/1166)
Még az 1 másodperc is sok lenne:D
mulao 2012 máj. 23. - 14:17:09
(355/1166)
Szerintem a Compact Disco nagyon jó választás volt, a többi nemzeti döntõsünkkel nem lett volna ennyi esélyünk. Szerintem kitûntek azzal ebbõl a mezõnybõl, hogy teljesen más produkció és dal volt, mint a többi. Ami számomra érdekes viszont, hogy hogy tud megférni egymás mellett mondjuk 3 olyan dal, mint a tinglitangli lalalaláv vagy az izlandi duó, ami annyira szuper, hogy libaböröztem mikor énekeltek és egy olyan igényes elektropop, ami nem a szerelemrõl szól (Euróvízióra kockázat olyan dalal indulni, ami nem a szerelemrõl szól). Nem tudom, hogy a nézõi szavazatokon múlik-e vagy a szakmai zsûrin, hogy ki hányadik lesz.
10/10
gopocher 2012 máj. 23. - 14:09:16 10/10
(354/1166)
elovastam néhány pontozó nevét hát... MR Lordié a legviccesebb,Aneke Angelkeé még oke; UKUné meg drukkolok a pletykéknak (pedig nem szokásom)
10/10
gopocher 2012 máj. 23. - 11:30:05 10/10
(353/1166)
ELLgagrd
pneklara 2012 máj. 23. - 07:08:36
(352/1166)
Csak azért vártam végig, mert a Compact is a végére került. Továbbra is azt mondom, ebbe a mezõnybe a Király testvérek nótája jobban illett volna. Legtöbb ország nem veszi komolyan, csinálják a fesztivált. Nem csodálkoznék, ha a bábuskák nyernének - valóban, Janicsák élen járt az ötlettel:))
A Compact korrekt dallal indult, de nem emelkedett ki a mezõnybõl - szerintem. Olyan dal, amibõl 12 egy tucat.
Majd meglátjuk, mire mennek.
mapk 2012 máj. 22. - 23:16:59
(351/1166)
Csak az összefoglalót láttam,de már az is sok volt,minden elismerésem aki végignézte.(tavaly én is,hogy miért, ne kérdezzétek,én se tudom.)
Nem vagyok oda a C.D. számáért ,de ezek közül kimagaslik,ami mondjuk meg, nem nagy dolog.De ez nyilván nem is errõl szól,magyarán amirõl kéne.
Az oroszok megirigyelték a Veresegyházi asszonykórust ? :D
A mûsorvezetõ meg a helyi alekosz(vagy ki a faszomnak hívják)volt?Gratulálok!A mûsor nívójához méltó!
offtopic
robicsek2 2012 máj. 22. - 23:14:19
(350/1166)
Isten õriz!!!!! Azokat a .... mûsorokat biztos nem nézem, utána nézem a Grimm-et de az újságban úgy látom hogy jövõhéten már az se lesz, vége lenne az elsõ évadnak ? Vagy Ha nincs megafrász akkor nincs Grimm se ? Amugy nem véletlen volt utána rakva. azt hitték akik arra várnak azok majd nézik a megafrászt, hát nem :)

NA tényleg jó éjt.
black_eagle 2012 máj. 22. - 23:10:33
(349/1166)
Én, mondjuk tényleg nem hittem, hogy bejutnak, de most akkor hajrá!
perry 2012 máj. 22. - 23:10:33 Előzmény robicsek2
(348/1166)
Na én is elhúzok látom itt már valamelyik modi mûködésbe lépett::)
Akkor találkozunk a döntõn a megán és a csillagon:)
zgabor121 2012 máj. 22. - 23:10:16
(347/1166)
Továbbjutók:
Románia, Moldova, Izland, Magyarország, Dánia,
Albánia, Ciprus, Görögország, Oroszország, Írország.