10/10
bezsuzska 2017 máj. 12. - 22:06:28 10/10
(594/2154)
Mukaddesrõl meg csak annyit: Mindenki Mukaddesért, Mukaddes senkiért! (bocsi)
10/10
bezsuzska 2017 máj. 12. - 22:02:25 10/10
(593/2154)
Úgy alakult, hogy 46-47-et most egymás után nézem. Ezért kicsit késve reagálok 46-ra. Kerim arca a pofon után, az a meglepettség és rádöbbenés, hogy mit tett, nem volt semmi. Amikor a szobája teraszáról kihallgatta Fatmagül és Meryem beszélgetését, utána az az undor az arcán saját magával szemben, még azt is überelte. Ébredés az étteremben és a felismerés, hogy mit tett elõzõ éjjel Fatmagüllel. Ahogy beoson a házba, azt lesve ki láthatja meg. És amikor leesik neki - mikor rányit Fatmagülre a fürdõben és az újra fél tõle- hogy amit hónapokig próbált elérni- Fatmagül bizalmát- elõzõ este egyetlen pillanat alatt elvesztette. Ezzel tisztában is van, hiszen este pontosan elmondja az ügyvédnek a telefonba. Kadir pedig -mint volt alkoholista- pontosan tudja, hogy nem az ital a megoldás. De drága Kerim! Tényleg a válás az egyetlen út? Fõleg, mert megígérted Fatmagülnek, hogy sosem hagyod el. Az apja megjelenése és az anyja levele teljesen kifordította önmagából ezt a fiút. És értem Fatmagül viselkedését is, már érez valamit Kerim iránt, de még talán saját magának sem vallja be. De azt pontosan tudja, hogy neki kell lépnie Kerim felé, ha azt akarja, hogy észhez térjen. Az, hogy nem akar haragudni rá, abból is látszik, hogy a pulóvert amit kötött rögtön a fürdõszobai jelenet után oda akarja neki adni. Az más tészta, hogy Kerim elviharzik, még véletlenül se kelljen összefutnia a lánnyal. Ennek a pulcsinak is van egy kalandos útja, mire megérkezik a címzetthez. Kerimnek ez a "zseniális" ötlete a válásról egész napi gondolkodás, vagy csak az esti piálás eredménye? Mert másnap reggel,mikor Mukaddes szól neki, hogy hívja fel Fatmagült, mert az hallotta, hogy válni akar, nekem úgy tûnik,hogy õ maga is meglepõdik azon, hogy ezen nem csak gondolkodott, hanem ki is mondta. És ugye mint büszke török férfi (na de Kerim nem ilyen volt) este az étteremben már nem visszakozhat. Hú, ez most kicsit összevissza lett, de most rögtön reagáltam 46-ot, nem vártam meg míg leülepszik.
kisbalaton 2017 máj. 12. - 17:57:17
(592/2154)
Hát igen,Mukaddes már elviselhetetlen.Nem is értem,miért tûrik el a többiek a pimaszságait.De sajnos,lesz még ennél is elviselhetetlenebb.
Nahát,ez a szerencsétlen Musztafa ismét a csavaros eszû Münir játékszerévé vált.Erdogan viszont "megtért",egész emberi volt,amikor önkritikát gyakorolt.Sajnálatos módon ez már "veszett fejsze nyele".
malvinkicska 2017 máj. 12. - 11:34:46
(591/2154)
Mivel nem szeretek senkivel vitázni de eza Mukkades amit csinál hányni kell tõle, még a Kerim pulóverét is felvette irigy mindenkire, mint a kutya, pedig neki van a legjobb dolga kaki keverõ, semmit nem csinál ki van szolgálva. Megjött a Kerim tesója vajon mikor találkoznak.
Mustafát jól tõrbe csalták de az is megérdemli a sorsát, nagyravágyó szemét.
10/10
lizbell 2017 máj. 12. - 09:56:12 10/10
(590/2154)
Befejeztem a 47. bölümöt!
Nem nagyon szeretem ami most jön :(
khajni87 2017 máj. 10. - 21:59:15 Előzmény bezsuzska
(589/2154)
Köszönöm szépen , remélem neked is jól fognak alakulni a dolgok......:) Abban hiszek hogy nem is kell visszaforgatni , részünk ez is amit akár jól akár rosszul csinálunk, minden tettünkbõl tanulhatunk :)

Köszönöm szépen :) Törésbõl volt elég , 9 éve és 2 éve fõleg rám mosolygott a szerencse......Még a legfárasztóbb napon is hálás vagyok hogy rám talált a szerencse, lett egy ember aki mindenben mellettem áll és támogat és nekem adta a legcsodálatosabb ajándékot a kislányunkat.......Remélem lesz annyi szerencsém hogy lesz egy hugija is és mind egészségesen és boldogan élhetünk nagyon nagyon sokáig........

Na igen, sok ember életébõl lehetne regényt írni , ezzel nagyon sokan így vagyunk........Az enyémbõl is sokan okulhatnának.....
khajni87 2017 máj. 10. - 21:54:20 Előzmény malvinkicska
(588/2154)
Köszönöm szépen :)
Sajnálom hogy ilyen " idõsen " vesztetted el a társadat....... :( Borzalmas dolgok ezek.......senkinek nem kéne ilyesmit átélnie......Rád aztán igazán felnézhetek mert 2 év aztán nem sok idõ......én 6 éven át nem engedtem hogy bárki segítsen.......:( és ennyi ideig nem néztemn szembe semmilyen érzéssel sem........majdnem felemésztett és a házasságomnak sem tett túl jót......

Neked is minden jót és sok boldogabb pillanatot kívánok :)
khajni87 2017 máj. 10. - 21:47:53 Előzmény lizbell
(587/2154)
Köszönöm :) Bizony......a 29 éves fejem okosabb mint a 19..........akkor nehéz volt, ma már más......megmentett a szerelem és a törõdés.......Kerimnek is ez fog szerintem segíteni.....:)
khajni87 2017 máj. 10. - 21:46:19 Előzmény kisbalaton
(586/2154)
Köszönöm szépen , kedves vagy.......nem csak a szép dolgok tartoznak hozzám ez is én vagyok, egy rész belõlem.......Egy nap majd a lányaim ( mert remélem lesz hugi is ) meg fogják tudni amikor elég nagyok lesznek hozzá hogy megértsék.......
10/10
bezsuzska 2017 máj. 10. - 11:32:19 10/10
(585/2154)
Jó hogy túl vagy rajta. Én azt gondolom, hogy mindenki életében vannak krízis helyzetek, hoz rossz döntéseket és keresi a megoldásokat. Akár bevallja, akár még önmaga elõtt is titkolja. Sajnos nekem is voltak törések az életemben, és mindig fel kellett állnom. Volt bulizás, önsajnálat, és minden egyéb. Hála a barátoknak, mindig ki tudtam keveredni ezekbõl a helyzetekbõl, aztán én segítettem másoknak. Mostani eszemmel nagyon sok mindent máshogy csinálnék, de ugye az idõ kerekét nem lehet visszaforgatni. Meryem jut eszembe, amikor Mukaddes érdeklõdik a múltja után, és azt válaszolja, hogy mindenki életébõl regényt lehetne írni. Nos ezzel teljesen egyetértek. Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történetedet, és remélem nem kell több törést elviselned.
malvinkicska 2017 máj. 10. - 10:14:04
(584/2154)
Nagyon aranyos vagy megosztottad, a te lelki bajodat, de hála a jó Istenek jóra jött minden, igen az embert éri a kis rövidke élete során sok jó sok rossz, és nem mindenki egyformán dolgozza fel. A férjem mikor meghalt 59-évesen kellet 2 év mire túl lettem rajta eltudtam engedni, én sokat dolgoztam abban fojtottam a bánatom.

További életedben nagyon sok szépet jót kívánok, maradjanak távol tõled a gonosz emberek.
10/10
lizbell 2017 máj. 10. - 07:14:05 10/10
(583/2154)
Én is örülök hogy megosztottad velünk, megértem és nem ítélkezem! Ezek a dolgok is kellenek ahhoz hogy az ember bölcsebb legyen. Azt gondolom hogy valamilyen szinten a gyász része és segít a feldolgozásban! Persze el lehet süllyedni a mocsárban végleg, de itt nem errõl volt szó hálistennek.... mint ahogy Kerimnél is feje tetejére állt a világ! És nekem pont azért jó dramaturgiailag, hogy ilyenkor jelenik meg az apja, párhuzamos a szeretõ szülõ visszatérése és az anyja "elvesztése". Kérdés hogyan tud élni vele, és milyen segítséget kap hozzá! Persze csak költõi, mert mi már tudjuk :)
kisbalaton 2017 máj. 09. - 23:10:32
(582/2154)
Köszönet azért,mert megosztottad velünk a történetedet ! És nagy-nagy tisztelet azért,mert nem a legszebb történetedet !!!!
khajni87 2017 máj. 09. - 22:58:03
(581/2154)
Nagyon nagyon félve írom le........egyszer egy félévig én is belemenekültem a magam választotta magányba.......Ittam és buliztam amennyit bírtam és mindig másik barátomnál- barátnõmnél aludtam, menekültem a fájdalom elõl.......aki nem tett nem élt át ilyet az ezt úgysem érti.......19 éves voltam amikor meghalt a nõvérem aki felnevelt, anyaként mellettem állt.....10 éven át néztem hogyan küzd az egyre súlyosabb betegségével......aztán amikor utoljára kórházba került annyira fáradt és elgyötört voltam és annyira biztosra vettem hogy úgyis kijön.......nem köszöntem el tõle, nem köszöntem meg azt amit értett tett......ez a borzalmas bûntudat és a halála miatti borzalmas magány oda vezetett hogy az egész családtól végletesen eltávolodtam és elkezdtem menekülni, buliztam és ittam( nem mattrészegre csak hogy jobban tudjam magam érezni kicsit felejteni ) ......menekültem magam, a bûntudat és minden érzés elõl......a vége mi lett ????? pánikbeteg lettem és 6 éven át küzdöttem a bûntudattal, sorra martam el magam mellõl az embereket és semmilyen érzelmet nem adtam ki magamból.......Aztán nagy nehezen beláttam nem mehet tovább így, ma már érzek, merek szeretni és elfogadtam hogy sajnos nem tudom megváltoztatni ezt ami történt.......Szóval én nagyon is megértem Kerimet , mindent amit tesz, amit érez és amit kimond vagy nem mond......és nála ez csak kb 1 hét........Még ha ez nem is helyes......az emberek nem mindig a helyes dolgokat teszik amikor ennyi minden szakad rájuk.....az a lényeg hogyan jönnek ki belõle nem pedig az hogy mit tesznek......Tudom ez csak sorozat de sok élet tud hasonlóvá válni a valóságban is , nagyon nehéz az ilyesmi és borzalmas teherként tud az emberre rátelepedni, szinte megfojtja a dolog :( Nem gondolom hogy még ha csak sorozat is de Kerim jókedvében tette ezt amit .......Bár tény ma már én sem ezt tenném, megtanultam egy életre hogy sírni és kimondani amit érzel nem is olyan elvetendõ dolog........
10/10
baba24 2017 máj. 09. - 14:30:34 10/10
(580/2154)
Azt gondolom én is hogy a alkohol nem oldja meg a gondokat,de viszont meg is értem õt!Nem talált munkát,elolvasta a levelet amiben az anyja le írt mindent és egyszer se írta neki oda hogy szereti õt,vagy szerette õt!Az élete kísértetiesen hasonlít az anyja és apja életére,lényegében itt is egy kényszer házasság csak itt más okokból!Õ is szereti a lányt ahogy apja is szerette az anyját,de nem tudhatja hogy mennyire szereti õt a Fatmagül!Ott van Mustafa aki olyan mintha a kapcsolatban harmadik lenne és ez is hasonlít az apjáékhoz!Ott vannak a saját démonjai is amikkel meg kell küzdeni-e!Végtelenül szereti a Fatmagült ,de nem szeretné hogy olyan legyen neki mint amilyen az anyjának volt!Csinált egy rossz lépést mert meg akarta csókolni,de szerintem ez már inkább egy rossz reménytelen lépés volt,szerintem nem akarta bántani!Nem jó hogy iszik ez így van,de annyira el van keseredve,hogy szerintem még mindig érthetõbb lépés ez tõle mintha tombolna!És igen ez már depresszió és neki is kell a lelki segítség , hogy tovább tudjon lépni!
malvinkicska 2017 máj. 09. - 12:11:47
(579/2154)
Lányok a pia semmit nem old meg öl butít és nyomorban dönt, annyi legyen Kerim mentsége , most nagyon össze jött neki és sajnos ezt az utat választotta, de reméljük hamarosan jó felé fog haladni, azt még ha tudná az apja keze benne, hogy újra ott dolgozhat.
10/10
lizbell 2017 máj. 09. - 11:36:28 10/10
(578/2154)
Szigorú vagy :)
én se vagyok annak a híve, hogy piálásba menekülök, de nem volt ez vészes talán 3-4 nap, és közben keresett is munkát csak nem mutattak belõle sokat, aztán már hívta is vissza a régi mestere! nagy trauma volt neki az a levél, plusz ott az apja, plusz Meryem felé a végtelen csalódottság (aki az egyetlen biztos pont volt az életében) és aztán a kombinálás, hogy Fatmagüllel is mi legyen.... szóval túl sok mindennel kell megbírkóznia és úgy érzi teljesen egyedül van, kicsúszott a lába alól a talaj!
kisbalaton 2017 máj. 08. - 21:35:01
(577/2154)
Elõször Kerim alkalmi munkákat vállalt (láttuk,hogy karácsonyra abból vette a kabátot-cipõt Fatmagülnek),aztán egy kovácsmûhelyben kapott munkát,ahová éppen most visszavették az apja közbenjárására.Azonkívül és végülis eladták a falujukban a birtokukat,nemcsak Rahmiék tejüzemét,de Nine mama házát is.Mostanra meg már beindult az étterem.Ja,és közben rövid ideig Fatmagül is dolgozott és Nine mama is árult a gyógyfüveibõl.És hát láttuk,hogy nem éltek Yasaran-színvonalon.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 08. - 20:43:35 10/10
(576/2154)
Nem láttam a sorozatot, de a Fordot említed, valószínûleg az volt a szponzor. A Fatmagült a Mazda vitte. Szerintem egész Isztambulban nincs még egy olyan kék Mazda mint Kerimé.
kisbalaton 2017 máj. 08. - 13:14:26
(575/2154)
Köszönöm mindenkinek az információt a "Bátor és Gyönyörû"-rõl ! Azért kérdeztem,mert elkezdtem én is nézni,most tartok a 11.résznél,de ahelyett,hogy kiderülne valami a folyton emlegetett gyilkosságokról,- inkább egyre több a titok.És ez már engem is idegesít.Aztán meg én sem szeretem Tuba szinészi alakítását.Persze,gyönyörû nõ,de más semmi.(Ráadásul az én izlésemnek túl sovány,olyan,mint egy lerágott karácsonyfa.)
A Fatmagül 46.része számomra kicsit "langymeleg"volt.Bár,végre értettem Kerim nagymonológjait.Igazi izgalmat nekem most csak Mukaddes tenyérbemászó képe adott a fáradhatatlan leselkedéseivel és fontoskodó belebeszéléseivel.Naugye ,mennyire tudja õ az eseményeket jó irányba terelni - ha akarja!