10/10
lizbell 2017 máj. 30. - 14:53:55 10/10
(714/2154)
hát, engem is el tud kapni a gépszíj rendesen :)) ha beteg ha nem, jó hogy ilyenek vagyunk. és jó, hogy vagyunk és osztozunk itt az örömteli vagy éppen fájdalmas dolgokban!
a baráti körömben teljesen egyedül vagyok a török rajongásommal, bár a legjobb barátommal fogok Isztambulba menni, de õ más miatt kötõdik a városhoz, és az õ ötlete volt, hogy ugorjunk ki, miután már az õrületbe kergettem a Fatmagüllel :)
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 14:47:26 10/10
(713/2154)
Csatlakozom. Azért kezdtem elõlrõl, mert már vagy féltucatszor eljutottam a 80.-ig. Egyébként nagyon érdekes így nézni, hogy a feliratos már az 53.-nál jár. Egy csomó minden értelmet nyert a korábbi részekben. Nekem ez az elsõ sorozatom, amit elkezdtem nézni, de szégyen ide, szégyen oda, függõ lettem. Arról nem beszélve, hogy azóta már a KPA kivételével megnéztem Engin összes elérhetõ filmjét és sorozatát. ( KPA-t azért nem, mert majd akkor ülök neki, ha kész a teljes felirat.)
10/10
lizbell 2017 máj. 30. - 14:46:53 10/10
(712/2154)
Én nem utálom igazán, sõt elfogadom azt az elméletet, hogy nem feltétlenül olyan hangot választanak ami hasonlít az eredetihez, hanem olyat akié illik hozzá és legfõképp színészileg tudja hozni azt a figurát amit kell. Aki ezt nem hajlandó elfogadni, annak valóban kínszenvedés nézni és nem is tudja élvezni, mert az esélyét sem adja meg!
Tegnap már megnéztem én is online az aktuális részt, végre már ott tartunk, hogy az új házban vannak és egyre nyilvánvalóbb, hogy F. kezd szerelmes lenni! amíg túl nagy volt a kontraszt (szinkronosban még durva volt és utálkozó, feliratosban meg már szerelem) addig nem tudtam nézni, mert nagyon benne voltam érzelmileg, és nem akartam újra látni a fájdalmas részeket! Illéssel meg elfogult vagyok, már írtam, nem tehetek róla, szeretem Kerimként is! :) Elek Feri is nagy kedvencem, Zsurzs Kati zseniális, Seszták nekem nem illik Selimhez, Joó Gabi viszont nagyon jó Erdogán! Andresz Katit is nagyon szeretem, bár sokkal erõteljesebb mint a színésznõ saját maga! aztán még sorolhatnánk...
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 14:38:03 10/10
(711/2154)
Most nézem a 21. bölümöt. (ahogy már írtam újrakezdtem az elejétõl). Na a lényeg, hogy az 53.-ban említett levelet már összetépte Fatmagül, de ebben (15:25-nél) az ágyban olvassa az ügyvédi meghatalmazást a váláshoz, és visszagondol arra, mikor Kerim elmondja, hogy nem fog elválni és nem hagyja el. Na utána az a félmosoly Fatmagül arcán....
10/10
lizbell 2017 máj. 30. - 14:32:59 10/10
(710/2154)
ne is mondd, imádom :)) minden részben van valami amitõl elolvadok! vagy épp kiszakad a mellkasom! most végignéztem újra F. elrablását, amikor a kocsit várják hogy kihalásszák a vízbõl.....hát ott Kerim arca meg testbeszéde, fõleg elõtte, amikor a rendõrség elõtt közlik vele a hírt... jajj, de imádom!!
10/10
kikelet54 2017 máj. 30. - 14:32:25 10/10
(709/2154)
Így ragadtam én is a török részeknél, hogy a feliratosnak nagyon izgi volt a vége, gyors a török, annak is izgi a vége, stb. stb. Aztán észre sem vettem, és már a 80-nál jártam.
Pedig ezelõtt még feliratosat se nagyon néztem.

Amit majd szeretnék, ha vége lesz a szinkronosnak /tudom sokan utálják a szinkront/, nonstop végignézem az egészet. Ha nem kell olvasni több mindenre tudok figyelni képileg, és még értem is.
10/10
lizbell 2017 máj. 30. - 14:13:24 10/10
(708/2154)
Igen, tényleg...sok apró pici finom mozzanat, megnyilvánulás, szerintem Hilal asszony ezt nagyon tudja, már a Kuzey-Güneynél is megállapítottam, persze jó színészek és jó forgatókönyv is kell hozzá!
Kikelet! lesz, lesz, alig várom azt a részt, hogy értsem mirõl beszélnek...sírnak-rínak majd :))
most belecsaptam a lecsóba éjszaka, alig bírtam felkelni! ha kijön egy feliratos rész, rendszerint tovább nézem, így a végén lesz olyan epizód amit már vagy 40-szer látok. :)
és olyan érdekes, de nem tudom megunni, mindig felfedezek valami újat, annak függvényében ahogy jobban képbe kerülök a magyar szöveg által!
10/10
kikelet54 2017 máj. 30. - 13:35:55 10/10
(707/2154)
Nagyon köszönöm!!!

Ez valamilyen oldal, joutube-on én nem találtam.
10/10
kikelet54 2017 máj. 30. - 13:26:50 10/10
(706/2154)
Köszönöm!

Szerintem azért tudtak ilyen közel kerülni egymáshoz /testileg, de fõleg lelkileg/, mert Mukaddes mentes környezetben voltak. Ha az az átok nõ jelen van, még egymásra nézni sem tudnak, hogy ne szóljon közbe a bugyuta megjegyzéseivel. Csodálom, hogy ennyit tûrnek neki, inkább meghúzná magát, amiért befogadták. Sajnos csinál még ettõl rosszabbakat is.

Ja, még azt is akartam írni, örülök, hogy végre enyhült Kerim az apja iránt, aki mindent megtesz érte, persze õ ezt is fenntartással fogadja. Igaz, hogy már törökül végignéztem, de már nem emlékszem, hogy lesz-e köztük igazi apa-fia kapcsolat. No, majd kiderül.

Ami még tetszik, Kadir bég és Nine mama szépen, lassan összekovácsolódnak, persze a házisárkány ezt sem nézi jó szemmel.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 13:20:17 10/10
(705/2154)
Mukaddes már az elejétõl mindenféle intimitásra célozgat Fatmagül és Kerim között. Õ nem tud másfajta kapcsolatot elképzelni férfi és nõ között mint szexuálisat. Szerintem ez a nõ egyszerûen kielégületlen.(Bocs, ha valakit zavar ez a megfogalmazás). Állandóan ez jár a fejében, és úgy gondolja, másnak is. Amúgy a való életben is volt "szerencsém?" ilyen típúsú emberekkel találkozni. Nem zavarta õket, hogy az állandó kétértelmû megjegyzéseik, célozgatásaik, milyen kényelmetlen helyzetbe hoznak másokat. Bár jellemzõen ezt én férfiaknál tapasztaltam, akik úgymond abban akorban vannak, hogy épp a kapuzárási pánik idõszakát élik.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 13:02:47 10/10
(704/2154)
Akin most éppen nem tudok kiigazodni, az Erdogan. Azok után, hogy korábban betört Fatmagülék otthonába, hogy visszalépésre kényszerítse a lányt, most, hogy a dokinõ dobta, olyan, mintha megbánta volna amit Fatmagüllel tett. Ezt Selimnek el is mondja, hogy csak a büntetéstõl tisztulhat meg. És ugye Yadigar szeme láttára is tör-zúz a házuknál. Aztán mikor Musztafát kell sarokba szorítani, ennek a megbánásnak nyoma sincs.
Resat meg, az a tetû, képes egy gyereket felhasználni, hogy hallgatásra bírja Yadigárt, akinél összeállt a kép. Én nem is értem ezt az embert, hogy gondolja, hogy majd képes lesz ennyi szálat a kezében tartani.
khajni87 2017 máj. 30. - 13:02:41 Előzmény bezsuzska
(703/2154)
Annyira belemerült a sok kamuzásba 14-15 hónap alatt hogy már nem lát tisztán.......és igaza van , mind megbûnhõdnek a bûnösök és az igazság is kiderül Resat keze meg a bili szarba jól belelóg majd........Münir hogy örül hogy Lemant " kiiktatták " a problémák közül......szemét görény alak.........
khajni87 2017 máj. 30. - 13:00:14
(702/2154)
Megint azt fogjátok írni hogy itt tartok de Mukaddes amikre célozgat az olyan undok.......hogy azért ne hivja fel Fatmagüléket csak nem attól fél megzavarna valamit .........meg hogy Meryem mond furákat néha.......és az a kéjes vigyor az undok képén-.......Mert mennyire tetszett Fatmagülnek az erdei ház ötlete és biztos várta hogy Kerimmel egyedül lehessen.......szerintem inkább tõle távol akart lenni........Aztán meg az a fuss fuss a te embered is megjött........na ott vágtam volna nyakon.......aztán Mukaddes ezzel a fejrázással mikor Meryem beszólt neki........ténleg lassan befigyel neki egy pofon........

Resatra meg nem is írok semmit, addig lealacsonyodni a szemétségben hogy a volt alkalmazottját zsarolja az unokájával.......

Mustafa is jól belecsap a dolgokba , de kivételesen igaza van és végülis a legjobbtól tanulta a zsarolást és sakkban tartást......
malvinkicska 2017 máj. 30. - 10:10:12
(701/2154)
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 09:45:58 10/10
(700/2154)
Amikor a kutya gazdáját keresik, és Fatmagül várja, hogy Kerim újra megfogja a kezét, mint elõzõ nap az erdõben? Az milyen. Amúgy, meg Kerim nagyságát mutatja, hogy milyen diszkréten lép vissza egy lépést. Ugye elõzõ nap megkérdezi Fatmagült, hogy kellemetlenül érzi-e magát vele, vagy fél-e tõle, amire nemleges választ kap. Ehhez képest a lány nagyon korán lefekszik, be is zárkózik, ami láthatóan csalódás Kerimnek. Ezt reggel értésére is adja Fatmagülnek, mikor kimegy a házból, míg az elkészül. Na az az esti csók ehhez képest nagy elõrelépés. És ami tetszik, ahogy mûködik közöttük az az õszinteség, amit a pszihológusnál tett közös látogatás óta próbálnak betartani. Szerintem, nagymértékben ennek is köszönhetõ, hogy Fatmagül végre el meri mondani az elsõ levéllel kapcsolatos érzéseit.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 30. - 09:24:01 10/10
(699/2154)
Akarok egy ilyen pasit! 50+-ost.
10/10
lizbell 2017 máj. 30. - 06:55:40 10/10 Előzmény kikelet54
(698/2154)
De jó kis kompozíció! :))
Tudjátok nekem még mi tetszett? (a csókon kívül)
Amikor érkezés után sétáltak az avarban! F. már nem dugja homokba a fejét, direkt beszélni akar arról hogy érezte magát,
szíve mélyén nem akarta hogy Kerim elmenjen anno, amiért persze saját magát gyûlölte, és imádta a levelét, bár összetépte de kívülrõl tudja minden betûjét! érezni lehetett hogy jól esik neki arról beszélni hogy mit érez, érzett Kerim iránt!
különösen jól csinálja Beren szerintem azt (már nagyon ráálltam arra hogy minden rezdülésére figyelek) hogy annak ellenére hogy végtelenül szemérmes és visszafogott, látszik hogy majd kiugrik a szíve a szerelemtõl! Enginrõl meg ne is beszéljünk, elaléltam tõle! :)))
10/10
kikelet54 2017 máj. 29. - 22:25:38 10/10 Előzmény malvinkicska
(697/2154)
A Kara Para Ask 39-es részét Te hol nézted, mert csak 37. részig van feliratozva?
10/10
kikelet54 2017 máj. 29. - 22:13:14 10/10
(696/2154)
Végre megtörtént az elsõ csókocska, kár, hogy az a fránya könyv leesett /következõ részben lesz/, de lehet, hogy Fatmagülnek így jobb, részérõl már ez is nagy lépés volt.
Kerim biztos nem gondolta, hogy estig még idáig fognak jutni, mert napközben Fatmagül akaratlanul ugyan, de megbántotta 1x2-szer. A verses kötet, és a tábortûz úgy látszik megtette hatását.
Nekem nagyon tetszett ez a jelenet, ahogy félve, óvatosan közelednek egymáshoz, Kerim azért, hogy nehogy megijessze Fatmagült, Fatmagül meg ugye mindenki tudja, hogy miért.

Mukaddesrõl már sok rosszat írtatok, csak egyet érteni tudok, egy dög az a nõ. Még csak véletlenül sem akarja, hogy másnak jobb legyen, mint neki. Fõleg nem Fatmagülnek. Nagyon-nagyon irigy rá.
Az újság cikkel kihúzta a gyufát Kadir úrnál és Nine mamánál. Még Rahmi is rosszallotta, ez sem hatot rá, még neki állt feljebb.
malvinkicska 2017 máj. 29. - 16:18:09
(695/2154)
Nagyon köszönöm biztató kedves szavaid az elõzõekben már sokat írtam most már valóban át nézek rajta, mert ekkora egy lóféreg nem lehet valaki, mint ez a Mukkades, igaz szerepet alakít ez van neki írva, tudom kell bele a gonosz de ez már a V SZ-be Emiren is túl tesz, pedig az sem piskóta.