malvinkicska 2017 jún. 12. - 13:51:22
(794/2154)
Az 58-as részben is sok tragédia történt, mivel Fatma segíteni akart Özgének és még õk lesznek bajba, nem értem én az ottani hatósságot.
Annyi szép volt benne Kadir meg kérte M kezét. Aztán azt sem értem F és K ennyire távol vannak még mindig egymástól, pedig F teát vitt k-nak sokat mosolyog.
Most a végén az a nem normális Mustafa meg lõtte Kerimet miért, szóval bonyolódnak, a dolgok bonyolódnak rendesen most nekem egy pár rész nem nagyon tetszett.
Remélem jóra fordul, de mint minden török sorozat ez is nagyon aprólékos.
10/10
lizbell 2017 jún. 11. - 13:45:42 10/10
(793/2154)
mármint fejében :))
10/10
lizbell 2017 jún. 11. - 13:44:27 10/10
(792/2154)
Én ezt nem kifogásoltam, úgy értelmeztem, hogy Mustafa a fejhében így látta ott magukat Muki asszony szülésekor, hogy már jegyesek, mert valószínû ott is voltak gyerekként, hisz pici koruk óta együtt vannak kvázi, még ha nem is lett kimondva.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 11. - 11:19:53 10/10
(791/2154)
Adjunk egy esélyt a forgatókönyvíróknak. Mondjuk akkor még nem volt a võlegénye, csak mondjuk mint iskolatárs volt velük. Ne felejtsük el, korábban már elhangzott, hogy Mukaddes a moziban kezdett el szülni, ahol négyen voltak. Igazából így is sántít, mert ebben az esetben Musztafa miért puszilta meg Fatmagült? Meg a közös gyerekükrõl beszélnek, pedig Musztafa csak akkor mondja a lánynak, hogy szereti, amikor a hozományládát csinálja. Az pedig jóval késõbb volt, hiszen Murat akkor már(az eljegyzéskor 4-5 éves lehetett). Na akárhogy csavarom, ezt a forgatókönyvírók elszúrták!
10/10
anci60dor 2017 jún. 11. - 10:59:42 10/10
(790/2154)
ancidor60
Lehet . hogy egy kissé számolási gondom van . Azt a furcsa idõeltérést vettem észre, hogy mustafa babájának a névadásakor eszébe jutott, amikor Mukades kisfia született. De kérdem én , amikor Murat született Fatmagül olyan 13 éves lehetett, Akkor hogy lehetett Mustafa menyasszonya. Nem arról volt szó. hogy mikor Rami elvette Mukadest, Fatmagül 12 éves volt?? Vagy hét hónap az másoknál hét év . Nekem ez egy kicsit furcsa, na de ez van . A fantáziánk megoldja!
10/10
baba24 2017 jún. 11. - 02:13:50 10/10
(789/2154)
Ez is jó rész volt nagyon!
Kicsit sajnálom a Kerimet,mert most tényleg azt látni rajta hogy szenved!
Fatmagül segíteni szeretne Özgén de nem veszi észre,hogy Kerim mennyire szenved!
Azt se vette észre amit a Kerim,hogy a lány az ablakon keresztül mikor dübögött akkor meg akarta védeni a Fatmagült a Kerimtõl!
Mukaddesnek volt egy jó ötlete és meglátása ami ritka,de most jókor szólalt meg és jót is mondott!
Kadir pedig annyira aranyos volt,ahogy Kerimmel beszélt és engedélyt kért :)
kisbalaton 2017 jún. 10. - 11:30:51
(788/2154)
Perihán azért jól beolvasott a családnak! Szerintem õ azt a vonalat képviseli,amit én is vallok,éspedig:szerethetem a gyerekemet akkor is,ha nem értek vele egyet.Õ az az anya,aki azt mondja,hogy ha bûnös a gyerekem,akkor kapja meg érte a büntetését,-attól én még szeretem õt,és nem tagadom meg.
kisbalaton 2017 jún. 10. - 11:22:41
(787/2154)
Bocsánat,57.részrõl van szó,elnézést,rosszúl írtam!
malvinkicska 2017 jún. 09. - 22:08:18
(786/2154)
Megnéztem az 57-es részt Fatmagül lelkileg sokat erõsödött mivel képes a másik lánynak is segíteni.
Kerim most nagyon lent van mivel gyengének érzi magát a Yasaranok mindig betartanak, és hazudnak össze vissza ami igaz is.
Erdogan is különös egy figura az biztos, az is az ördöggel is cimborál, csak ne legyen bûnös.
Perihan akinek van egy kis belátása a gyerekeik követték el ezt a nagy bûnt lakoljanak érte.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:41:00 10/10
(785/2154)
Hoppá!!!! Elfelejtettem, hogy már elküldtem. Bocsi!!!!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:35:06 10/10
(784/2154)
A sorozat kapcsán elmondtuk már sok mindenrõl a véleményünket. Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam azon, mit jelent szülõnek lenni. Tényleg az a jó szülõ aki mindenáron el akarja fedni a gyereke hibáját? Mert az õ szemében a gyereke tökéletes, és soha nem hibázhat. Biztosan mindannyian mondtuk, vagy legalábbis gondoltuk, hogy "mindent" megtennék a gyerekemért vagy hogy "bármit" megtennék a gyerekemért. Mit jelent a "minden" és a "bármi"? Meddig mennék el, ha bajba kerülne? Belefér-e a védelmében mást besározni, más ember életét tönkretenni? Arra jutottam, hogy nekem nem. Amúgy is arra neveltem, hogy vállaljon felelõsséget a dolgaiért. Azt is tudja, hogy bármi történik az életében, rám számíthat, és bármikor hazajöhet, ha úgy alakul.
A sorozatban azt furcsállom, hogy mindhárom anya gátlástalanul képes mást hibáztatni a gyerekük bûnéért. Egyikük sem áll ki azért, hogy a fiúknak vállalni kell a felelõsséget a tetteikért. Simán szemet húnynak, pedig látják, hogy az események alakulása egyre mélyebbre löki a gyerekeiket.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:26:40 10/10
(783/2154)
A sorozat kapcsán elmondtuk már sok mindenrõl a véleményünket. Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam azon, mit jelent szülõnek lenni. Tényleg az a jó szülõ aki mindenáron el akarja fedni a gyereke hibáját? Mert az õ szemében a gyereke tökéletes, és soha nem hibázhat. Biztosan mindannyian mondtuk, vagy legalábbis gondoltuk, hogy "mindent" megtennék a gyerekemért vagy hogy "bármit" megtennék a gyerekemért. Mit jelent a "minden" és a "bármi"? Meddig mennék el, ha bajba kerülne? Belefér-e a védelmében mást besározni, más ember életét tönkretenni? Arra jutottam, hogy nekem nem. Amúgy is arra neveltem, hogy vállaljon felelõsséget a dolgaiért. Azt is tudja, hogy bármi történik az életében, rám számíthat, és bármikor hazajöhet, ha úgy alakul.
A sorozatban azt furcsállom, hogy mindhárom anya gátlástalanul képes mást hibáztatni a gyerekük bûnéért. Egyikük sem áll ki azért, hogy a fiúknak vállalni kell a felelõsséget a tetteikért. Simán szemet húnynak, pedig látják, hogy az események alakulása egyre mélyebbre löki a gyerekeiket.
malvinkicska 2017 jún. 09. - 17:25:50
(782/2154)
Nem az 57-es rész van fent azt láttam, valamirõl lemaradtam.
kisbalaton 2017 jún. 09. - 15:46:40
(781/2154)
Mit szóltok Mukaddeshez? Mármint ebben az 58.részben nyújtott "teljesítményéhez"? Micsoda csavaros eszû nõ! Mégiscsak õ jött rá,hogy Özgét a sógora erõszakolta meg!Ügyes!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 11:28:39 10/10
(780/2154)
Én nem is értem, hogy fõszereplõink, hogy a fenébe nem habarodtak egymásba a forgatás alatt. Jó, jó, tudom , hogy 2004 óta barátok voltak, és Beren akkor már járt Kenannal, aki azóta a férje, sõt Engin is randizgatott egy modellel ( mondjuk az nem tartott sokáig). De hihetetlen a kémia közöttük. Na és azok a szemezések! Most is amikor Rahmi mondja, hogy táncoljanak, Kerimnek a könyörgõ tekintete, Fatmagülnek az az apró biccentése (amivel "engedélyt" ad Kerimnek, hogy felkérje), és tánc közben az az egymásba fonódó tekintet.... Esküszöm kirázott a hideg a gyönyörûségtõl.
Aztán Erdogán hívása ( aki mellesleg saját magának tett keresztbe, azzal, hogy elárulta, járt a házban) milyen undort váltott ki Fatmagülbõl. A lobbanékonyságát visszafogni próbáló Kerim dührohama, mert Erdogan meggyalázta az esküvõi ruhát. Nem gyõzöm a színészi teljesítményüket dícsérni!
Amúgy meg, elég furcsa volt, hogy milyen egyetértésben ültek az asztalnál Mukaddessel együtt, ahhoz képest, hogy pár nappal korábban majdnem megölték egymást. Ki másnak, mint Mukaddesnek köszönhetõen.
Na és Perihan végre a sarkára állt. Éppen ideje volt.
Ami a sorozat kezdete óta foglalkoztat az az, hogy ugye Perihan és Münir testvérek, Resat úgymond benõsült a családba. A Yasaran cég alapja, Perihan hozománya lehetett, hisz többször láttuk, hogy fontos céges döntéseknél szükség volt az aláírására. Ami nekem furcsa, hogy egy ilyen férfialapú társadalomban a lány hozománya több, mint a fiú gyerek vagyona? Hiszen Münirnek nincs különösebb vagyona csak a cégben részvényes. Azért nagyon tetszett Münir koppanása az ügyészség lépcsõjén, Fatmagül döntését hallva, - amivel Kerimet is meglepte - hogy nem vonja vissza a panaszt. Az, hogy nem lépett vissza a pertõl, nagyrészt Rahmi hívásának volt köszönhetõ. Zseniális volt Kadirtól ez a lépés, látszik, hogy õ is ismeri Fatmagül gyenge pontját, nem csak a Yasaranok.
Ami aranyos volt még, az Meryem reakciója, mikor megtudja, hogy Kadir kedveli õt. Mert neki szerintem az ismeretségük elsõ percétõl tetszett az ügyvéd, sõt az utóbbi pár részben én némi féltékenységet is láttam a viselkedésében ( hiszen azt gondolta, Kadir másfelé kacsintgat). Bár ezt kultúrált módon igyekezett leplezni.
khajni87 2017 jún. 08. - 23:02:18
(779/2154)
Áhhhhh....nem is írok én már semmit Mukira........Rahmiért " sír" basz....a Fatmagült , zsarolja Eliffel.......de amint be kell szólni meg cukkolni Meryemet rögtön megy Rahmi a levesbe......:(

Münir meg a másik fele.......már rég visszavonta a feljelentést de azért még elõadja magát Fatmagülnek.......esküszöm az a döbbent pofája amikor Fatmagül megmondta nem lép vissza.......

Perihán meg jól eldöntötte a fia-unokaöccse sorsát......mondjuk nem mintha a sok mocskosság után nem érdemelnék meg.......Várom a holnapi részt hogy mi lesz most Fatmagülék esküvõjébõl hogy ruha nincsen mert a mocsok Erdogán ezt is benyögte......
10/10
bezsuzska 2017 jún. 08. - 12:34:59 10/10
(778/2154)
Fel kell állítani bizonyos fontossági sorrendet, fõleg ha teljesen magadra vagy utalva. Én mindig azt vallottam, hogy a lakás van értem és nem én a lakásért. Ha két napig poros a polc, attól még nem esz meg a kosz, és rajtam kívül úgysem csinálja meg senki, úgyhogy megvár. Egyedülállóként gyereket nevelni, mellette dolgozni, a háztartást vinni, csak úgy megy, ha kompromisszumot köt az ember, elsõsorban saját magával. Tudom, ha választanom kellett, hogy a gyereket viszem el egy általa szívesen megnézett programra, vagy porszívózok és elengedem más szülõvel, akkor inkább kísértem. Egy barátnõmnek gyakorlatilag arra ment rá a házassága, hogy a volt férje nem bírta elviselni, hogy esetleg mással is foglalkozzon, mint a háztartással. Az õ kezében vagy porszívó, vagy felmosóvödör, vagy vasaló, vagy fakanál volt. Ha nem, akkor a férje kitalálta, hogy éppen mi a teendõje. Anyuka, - akinek volt segítsége, a két lánya - így nevelte pici fiát.
khajni87 2017 jún. 08. - 11:50:40
(777/2154)
Mindig nem is, de néha azért jó lett volna ha valaki kímél engem is........Tudom ezzel jár az anyaság de azért jó lett volna ha lenne valaki aki a legrosszabb napokon átsegít......A férjem szokott de õt meg kb akkor látjuk rendes idõben ha nagyritkán szabadságon van.......az meg nem túl sûrûn fordul elõ......megoldom persze így is , de jó lenne egy igazi anya, még akkor is ha az Meryem típus.......aki azért nem a legrosszabb opció.......
10/10
bezsuzska 2017 jún. 08. - 11:15:38 10/10
(776/2154)
Mukaddes már a kezdetektõl hátráltatja a pert. Minden alkalmat megragadott arra, hogy Fatmagült lebeszélje, vagy rávegye a visszalépésre. Onnantól kezdve, hogy Kerim feladta magát. Pontosan tudja, hogy õ is bûnös, hiszen õt nem megvesztegették a Yasaranok, hanem gyakorlatilag eladta Fatmagült, amikor rájött, hogy õk az elkövetõk. A lány szenvedése az elsõ perctõl nem érdekelte. Talán még Kerimhez is azért kényszerítette, hogy gyötörje, mert ugye akárhogy is nézzük, Kerim az egyik elkövetõ. Csakhát mostanra a fiatalok megbékéltek egymással, ami igencsak bökheti a szemét. Mert ugyan Fatmagül még mindig szenved, de már nem Kerimtõl.

Érdekesség. A török-magyar fordító program szerint néhány névnek van jelentése: Ender = ritka; Meltem = szél; Vural = lõ; Selim = árvíz; Erdoan (g nélkül) = erdõ; Kadir = nagyság; Rahmi = méh; Kerim = kegyes; na és a lényeg: MUKADDES = SZENTELT!!
kaboca12 2017 jún. 08. - 10:42:57 Előzmény khajni87
(775/2154)
Dehogy vagy mumus! :) És valóban, jól jönne nálunk is egy ilyen személy, de leírtad vele a varázsszót: NÉHA. :D Én hosszabb távon nem tudnék együtt élni ilyen emberrel. :) Legyenek az ember életében kedves emberek, akik törõdnek a másikkal, de ne olyanok, akiktõl lélegzetet sem lehet venni. Engem Mukaddesnél sokkal jobban idegesítenek az olyan jelenetek, mikor pl. Fatmagül sír és Kerim odamenne hozzá és akkor Meryem elé vágódik, hogy hagyd, majd én. Vagy mikor Kerim vonul el úgy, hogy szemmel láthatóan baja van és már nem egyszer volt olyan, hogy Fatma is ment volna, de akkor is Meryem szólt, hogy most hagyd, vagy oda is õ ment. Pedig kellenének nekik azok a beszélgetések, még ha indulatosak is. Pont azért, mert ahogy írtad is Lizbell, meglesz a leválás. Hagyni kéne kiismerni egymást. Ha véletlenül jut is idõ magukra, elmennek valahova, akkor már Meryem is aggódik és végigtelefonálja a rendõrséget a kórházig, hogy nincs-e baj, mert 1. nem jelentették be, hogy mikor jönnek haza, 2. két percet késnek. Valamilyen szinten érthetõ a Yasaranok meg azok után ami eddig velük megtörtént, másrészt ezek szerint csak nekem, de bosszantó. Én mindig annak a híve voltam, hogy minden család maga, külön. Anyós-após, anya-apa nélkül. Testvérek meg rokonság meg mitököm, ki van zárva! Max. ideig-óráig, ha éppen az élet úgy hozza, hogy valaki megvan szorulva, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe. De akkor is azért szabályok mellett.