andrealovasz 2017 máj. 23. - 22:40:52
(654/2154)
Na most ki javítom magamat, utána néztem és a magyar feliratosban mikor Kristennel beszél telefonon Kerim akkor mondja hogy szeptemberben házasodtak össze. Szóval még mindig kérdéses akkor honnan jött az októberi idõpont.
andrealovasz 2017 máj. 23. - 22:16:13
(653/2154)
Én is újranéztem még régebben mert jobban akartam figyelni a részletekre :) Amúgy nekem úgy rémlik, hogy szeptemberben volt az esküvõ, mert Kerim az elején ezt mondta mikor Emre kérdezgeti szerelés közben. Meg azt hiszem mikor Kristennel beszél telefonon akkor is említi, hogy szeptemberben volt az esküvõjük, bàr ebben nem vagyok biztos. Többször mutatják a házasság kötéskor kapott kis könyvecskét, rá kéne közelíteni elolvasni a dátumot, az már biztos forrás lenne :)

Viszont a késõbbi részekben meg ezt az októberi dátumot emlegetik, úgyhogy foggalmam sincs melyik a jó.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 23. - 21:34:01 10/10
(652/2154)
Elkezdtem újra nézni a sorozatot az elejétõl. Tudom, hülyeség, de van egy kis idõzavar, aminek utána akartam nézni.( az eljegyzés és erõszak napja 2010.09.16. (gyûrûbe vésett dátum), az esküvõjük dátuma pedig 2010.10.07.(az évfordulós torta). Kíváncsi vagyok, hol az a három hét. De úgy tûnik, egyenlõre nem találom. Na, mindegy . Nem is ez a lényeg. Így újranézve, az azóta történtek ismeretében maga az erõszak "semmi" ahhoz képest, amit a 2.-3.-4. bölümben mûveltek Fatmagüllel. Még csak nem is a Yasaranok, hanem a saját környezete. Elsõsorban Mukaddes, aki gyakorlatilag eladta kilóra, és a hú de szerelmes Musztafa, akit a vörös ködön kívül nem érdekel semmi, de legfõképp az nem, akit állítólag a legjobban szeret. No és az anyós-após páros, akiknek nagy-nagy fájdalma van, mert az õ kicsi fiacskájukat milyen nagy baj érte. Esküszöm, hányingerem volt , miközben ezt a három részt néztem. Tudom, hogy nem itt tartunk, de ezt muszály volt kiírnom magamból. Aki teheti, és ideje engedi, nézze újra az elejétõl, szerintem máshogy látja mint az elsõ alkalommal.
kisbalaton 2017 máj. 23. - 20:51:48
(651/2154)
Na,hálistennek,Kerim végre megenyhült.Már kezdtem mérges lenni rá,olyan elutasító volt az apjával,aki biztosan számított rá,hogy kemény meccs lesz a békülés a fiával,de ilyen durvaságra szerintem õ sem számított.Külön gyönyörû,hogy Fatmagül tanúja volt az elsõ békülõ szavaknak.
Musztafa.Néha az az érzésem,hogy õ nem is olyan gonosz,mint amilyennek tûnik,de a Yasaranokon kívül még a véletlenek is ellene játszanak.Olyan gyenge,hogy hagyja magát ide-oda dobálni.Vacak ember.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 23. - 15:36:34 10/10
(650/2154)
Az utolsó jelenet az 51.-ben engem is meghatott. És ha az elõzményeit nézzük, akkor talán még inkább fontos volt. Ahogy Kerim a temetõben otthagyta az apját, aki esedezett a bocsánatáért, vagy legalábbis a reményért. Mert ugye remény az mindig van. Ezt õ is mondta már Fatmagülnek és az is neki a börtönben. Kerim arcán látni a meglepõdöttséget, mikor Deniz bejelenti az elutazásukat. Mintha erre nem is gondolt volna korábban, hogy a testvére egy másik földrészen él, és csak látogatóba jött, nem marad végleg. Talán ott fogta föl, hogy az ittlétük nem tart örökké. Mert mikor az apja mondta a temetõben az elutazást, ott még úgy látszott, hogy nem érdekli. De látva a húga arcán a szomorúságot, -fõleg ahogy korábban nekiugrott az apja védelmében- ahhoz képest, hogy milyen vidám és cserfes lánynak ismerte meg, talán tudatosult benne, hogy nem lesz vele mindig. És amikor Deniz elmondta neki, hogy az apja el sem jött elköszönni, akkor eshetett le neki (én csalódottságot láttam az arcán),hogy a következõ lépést neki kell megtenni. Mert ha hagyja búcsú nélkül elmenni, akkor már nem okolhatja csak az apját azért, hogy nincs köztük kapcsolat. Fatmagül pedig egyértelmûen a tudtára adta már többször, hogy idõvel meg kell bocsátania az apjának. Még ha nem is erõltette soha, és Kerimre bízta a döntést. És emiatt van nagy jelentõsége annak a pillantásnak a végén. Fatmagül szemében a "szeretlek, mert tudom, hogy jó ember vagy" Kerimében az "igen, igazad van, szeretlek mert megértesz". Legalábbis én ezt gondoltam bele.
10/10
lizbell 2017 máj. 22. - 18:10:04 10/10 Előzmény bezsuzska
(649/2154)
Szívembõl beszéltél!
Ma az 51. végén kicsordult a könnyem!
egyre jobban lenyûgöz a forgatókönyv és a 2 fõszereplõ, mennyire telitalálat! olyan tökéletesen építik fel a 2 ember egymáshoz való viszonyát, ezáltal a másokhoz való viszonyukat, a jellemük fejlõdését.... hogy milyen pozitív hatással vannak egymásra, ahogy fokozatosan beteljesedik a szerelmük miközben megtanulják mit jelent feldolgozni a szörnyûségeket és megbocsátani!
ahogy Kerim kimondta, hogy "baba" miközben Fatmagül szemébe nézett, és a lány is boldogan és szerelmesen konstatálta, az nálam mindent vitt ma! :)
malvinkicska 2017 máj. 22. - 11:39:43
(648/2154)
Megnéztem az 51-es részt volt esemény benne bõven, ilyen is olyan is a Yasaranok nagyon szemetek, sok rosszra képesek céljaik elérése érdekében.
Mustafa az szemét egy csõd tömeg az egész ember, egyszerûen nehéz jelzõt találni ahogy viselkedik
Kerim is elég zavartan jött ment nehezen tudja feldolgozni ezt a különös szülõi szeretettet, nem akarta elfogadni az apját, de mikor elment Deniz elköszöni, és oda adta az elérhetõségüket, csak el kezdett gondolkodni még is el akar köszöni az apjától jól lenne ha kibékülnének, el ásnák a csata bárdot.
A Vurál anyjának elég nehéz szerepet szántak, elég lesz neki feldolgozni ezt a sok tragédiát.
A sorozat nagyon jó mondanivalója ragyogó.
kisbalaton 2017 máj. 19. - 11:28:16
(647/2154)
Már amikor törökül végignéztem a sorozatot,akkor is izgatott,hogy a doktornõnél vajon mirõl beszél Fatmagül.Ez tényleg nagyon szép volt és megható.Jó látni,ahogyan ez a két ember lassan-lassan összecsiszolódik.Fatmagülnek többen is mondták már,hogy erõs ember,és itt most nagyon kijött,hogy tényleg az.Egy évvel az erõszak után (Törökországban!) mindent elmond egy újságírónak,-ez nemcsak bátorságra.de erõre is vall.
Kiváncsian várom a következõ részt,a tárgyalást.Habár úgy emlékszem,hogy történni fog valami,ami miatt még mindig nem kerül pont a végére.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 19. - 10:40:13 10/10
(646/2154)
Nekem nagyon megrázó, és egyben megható volt Kerim vallomása a dokinál. És azt gondolom, hogy ez az õszinte kitárulkozás nagy lépés lehet Fatmagül felé. Ugyan eddig is mondta, hogy lelkiismeretfurdalása van, de ilyen mélységekbe eddig szerintem Fatmagül sem látott bele. Én azt éreztem, hogy Kerim lehet, hogy lobbanékony, de ugyanakkor rendkívül érzékeny. (meg is van a múltja hozzá). Lelke minden zugával szereti, sõt tiszteli Fatmagült. Alárendeli magát a lány boldogságának. Hogy ebben mi motiválja jobban a megbánás, vagy a szerelem? Szerintem mindkettõ. Mint ahogy az is kiderült, hogy bármennyire is vágyott arra, hogy Fatmagül kimondja, hogy szereti , jóval többet nyom a latban az, hogy megbízik benne.
Na ez volt az a pont, amikor szívem szerint kitéptem volna Mukaddes nyelvét. Hogy veszi a bátorságot, hogy más ember titkait kiteregesse egy kvázi idegen (hiszen Denizt alig pár napja ismerik) elõtt. Már az "elszólás" is gyomorforgató volt. A magyarázat (hogy azt hitte tudja,- könyörgöm honnan tudta volna-, mikor összesen ha párszor találkozott az addig ismeretlen bátyjával, aki biztos nem ezzel a történettel kezdte az ismerkedést) pedig szánalmas. Az, hogy erre még rátett egy lapáttal, és a konyhában elmesélte a teljes sztorit egy kamaszlánynak (mennyi? 16 körül lehet?), az egyszerûen hátborzongató. Ja és ezek után, ráfogja Denizre, hogy õ követelte ki. Azért úgy láttam, ez a lánynál is kiverte a biztosítékot. Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy a saját szerepérõl mennyit mesélt. Szerintem semmit.
Az, hogy Fatmagül be merte vállalni a nyilvánosságot, rendkívül nagy bátorságra vall. Yasaranéknál most már tényleg ereszt a lufi. Azt,hogy kidurrant, még nem mondanám, de talán felfogják, hogy olyan emberrel kezdtek, aki már nem fél semmitõl és senkitõl. És gyakorlatilag õk erõsítették meg ennyire. Ha az Isztambulba költözésük után nem piszkálják õket- Kerimet és Fatmagült- akkor talán csendes beletörõdéssel élnék a napjaikat, és megpróbálnának felejteni. Persze akkor mit néznénk hétrõl-hétre.
malvinkicska 2017 máj. 18. - 22:29:46
(645/2154)
Az 50-es részben nagyon sok minden történt, volt benne nagyon szemé dolog is amit Erdogan csinált, de szerintem az a pali nem százas agyilag.
Mustafa egy csõd tömeg, nekem, még most elviselhetõ volt Muk is pipiskedett, elmondott Deniznek mindent, rendes volt tõle, mert együtt érzett Fatmávl, most nem kellet neki annyit beszélni, mint máskor. Kerim apja nagyon segítõ kész.
A Yasaranok megkaphatnák már a magukét.
khajni87 2017 máj. 18. - 22:25:15
(644/2154)
Erdogán egy mocsok disznó és sajnos a taxisofõr akaratán kívül segített neki az autólopás ötlettel.......Még jó hogy Kerim és Kadir nem a gatyájában hordja az eszét.......és nem nyalták be ezt az ellopták a kocsimat és pont oda tették le hogy bajba keverjenek hülyeséget

Mukaddes most végképp túl messzire ment, az egy dolog hogy beszól mindenkinek kíméletlenül de egy naiv kislánynak kiszolgáltatni Fatmagült és a legborzalmasabb dolgait amiken átment.......Én Denizt is sajnálom , õ eddig az apja miatt burokban élt, ilyen dolgokról maximum hallott Mukaddes most meg rázúdított egy halommal.......még ha tapintatlan és önzõnek tûnik de én értem miért érdekli õt ez az egész.......

Ohhh hogy be ne szarjak már még Erdogán kinyitja a kocsiajtót.......mik vannak........Persze Nil sem marad sokáig vele.....a tüntetésen már õ is ott van és rájön micsoda mocsok egy alak.......

Fúúúú az utolsó 5 percben libabõrös lettem.........az a sok nõ akik mind Fatmagül mellett állnak ki.......végre talán felfogják Yasaranék hogy bukta van és a biróság is hogy végig igaz volt és Yasaranék hazudtak össze vissza és nem csak Erdogán meg Szelim kerül börtönbe hanem vele együtt bukik Hilmiye, Perihán,Münir, Vural szülei meg Resat is.......reszkettem az örömtõl hogy végre eljutott ide a történet óriási nyilvánosságot kapott még ha sorozat is, de pont erre van szükség.......az a baj hogy ettõl még sajnos erõszak történni fog :( sajnos ettõl sem szûnnek meg az erõszakos cselekedetek nõk ellen, de ha már javul az is sokat számít......
kisbalaton 2017 máj. 18. - 19:13:36
(643/2154)
Az 50.résznek imádtam a végét ,amikor egy csomó ember tüntet Fatmagül mellett ! Sajnos történt benne olyasmi is,ami szinte elfogadhatatlan.Gondolok itt Erdogan bicskanyitogató tettére.Ez az ember egy féreg.
Aztán ott van Musztafa anyja,akinek minden reakciója borzasztó.Majdnem olyan idegesítõ,mint Mukaddes.Nem csoda,hogy olyan gyenge jellemû,vacak ember lett Musztafából.
kaboca12 2017 máj. 18. - 17:45:18
(642/2154)
Erre a Denizre ráférne egy hatalmas atyai pofon!! Esküszöm Muratnak több esze van, mint neki. Nem igaz, hogy nem látja, hogy Fatmagül mennyire kivan, egy érzéketlen hülye, elkényeztetett liba!
10/10
bezsuzska 2017 máj. 18. - 12:53:13 10/10
(641/2154)
Köszi az infót! Úgyis azon filóztam, hogy újra megnézzem az utolsó pár részt, vagy kezdjem elölrõl. A hétfõ viszont nagyon messze lesz.
kaboca12 2017 máj. 18. - 12:39:20
(640/2154)
Én már benne vagyok nyakig. :) Ezt a napot erre szántam, nagyon elvoltam maradva.
andrealovasz 2017 máj. 18. - 12:36:43
(639/2154)
Figyelem! Ma felrakták a Fatmagül 50-ik részét, megcserélték a Kara Para Ask-al, mert az még nincs kész :) Ma este is lesz mit nézni :) Jó ez a hét ;)
kaboca12 2017 máj. 18. - 11:43:58
(638/2154)
Most nézem vissza a 48. részt. Tudom, hogy Deniz normális csaj meg minden, de égnek áll a hajam tõle. Mióta nézem a sorit egyszer sem éreztem úgy, hogy valamit átugorjak, de bevallom, hogy ennél a csajnál áttekertem azt a részt, mikor a sofõrnek könyörgött. Utálom az ilyen hisztis, elkényeztetett libákat! Erõszakos, rámenõs, értetlen, türelmetlen és úgy tesz, mint aki kb. 5 éves értelmi szintjén van.... borzasztó!
10/10
kikelet54 2017 máj. 17. - 21:20:17 10/10
(637/2154)
Örültem a szüli napi meglepetésnek, tök véletlenül akadtam rá.
Nagyon jól kezdõdött a 49. bölüm, de ahogy olvastam a hozzászólásokat másoknak is tetszett. Imádtam õket, úgy viselkedtek, mint a kamaszok, fõleg Fatmagül. Meryem egybõl észrevette, hogy mi a helyzet, és finoman megoldotta, hogy kettesben legyenek a konyhában.
Bezzeg az az átkozott Mukaddes mindig ott lábatlankodik, nehogy legyen egy nyugodt percük. Csodálom, hogy még nem küldték el melegebb éghajlatra, fõleg Kerim, a hirtelen természetével.
Habár mostanában nem igen válaszolnak neki, sõt a fiatalok már vissza is szólnak, amit megérdemel /még többet is/, de megkapja majd a "jutalmát" a sok ármánykodásért.

Mustafa és Erdogan egyre hülyébb, Mustafa már megnõsült, gyereke is fog születni, de még mindig Fatmagül után sóvárog, nem bírja elviselni, hogy Kerim felesége lett. Erdogan meg úgy hülye, ahogy van, sose volt normális.

Nagyon bírom Denizt, a sok fecsegésével mindenkit levesz a lábáról, már Kerimet is megpuhította.
kisbalaton 2017 máj. 17. - 19:52:22
(636/2154)
Oké! Benne vagyok!
10/10
lizbell 2017 máj. 17. - 19:35:50 10/10
(635/2154)
tényleg!!!!
most gyorsan megnéztem milyen volt, mikor megérkezett a börtönbe és azóta jóval õszebb!
biztos azóta lekopott az ausztrál festék :))