10/10
baba24 2017 jún. 07. - 22:27:57 10/10
(774/2154)
Nagyon vártam ezt a részt :)
Mukaddes hozta a formáját,de ebbõl õ is nagyot tudott volna szakítani,ha nincs tárgyalás akkor nincs büntetése és simán megússza a dolgokat!És én még mindig kevésbé hiszem hogy a férje érdekeit nézné!
Én élveztem ahogy Perihan sarokba szorította az egész családot!
Erdogan képmutatása már engem idegesít,vissza vonja a vádakat és ne akadályozza ebben senki se meg!
Mert Fatmagül bûniért ne Rahmi bûnhõdjön meg!Tudom,hogy a doktornõ miatt mondta.De õ már tényleg el hiszi hogy nem is bûnös!
malvinkicska 2017 jún. 07. - 21:00:58
(773/2154)
Megnéztem ezta részt is de nagyon felidegesítettem magam, eza szemetes láda Muk állandóan csak a rosszat akarja Fatmagülnek, arra akarta rászedni vonja vissza a feljelentést amit az a másik ördög kért Münir, nem értem ezeket a forgató könyveket ,miért ennyi mocsok egy sorozatban mikor ez amúgy sem egy könnyû téma.
Ez a szemét nõ bicska nyitogató dolgokat tud tenni mondani, nekem nem sok rengeteg, esküszöm abba hagynám miatta, de a többi szereplõvel tudok azonosulni, ésa történet is érdekel, ezt elég elviselni. Hála az Istenek volt egy két szép pillanat, de végül szét tépte a ruhát Kerim, az is annyira besokallt már.
A Yasaranok is ördögök mindenre képesek csak õk tiszták maradjanak, Perihan jól tette a mit tett, már annak sok pedig a fia a tét végig ment hány embernek kell meghalni miattuk.
andrealovasz 2017 jún. 07. - 20:10:18
(772/2154)
Fent van a Fatmagül következõ része.
10/10
lizbell 2017 jún. 07. - 15:18:22 10/10
(771/2154)
Nem vagy mumus, vagy akkor én is az vagyok :)) nekem pont megfelelõ Meryem abla, még nem éreztem úgy, hogy átlépte volna a határt! Ahol ilyen sokan együtt élnek, óhatatlan hogy belefolynak egymás életébe, de õ valóban jó szándékkal teszi, és az õ speciális életükben szerintem ez így is van jól! Ráadásul villámhárítóként is mûködnie kell, ha nem venné néha kezébe a gyeplõt, Muki asszony még ennél is jobban elfajulna!
Ha majd rendezõdik az életük szerelmileg is, a per is lezárul, úgyis megtörténik a leválás!
khajni87 2017 jún. 07. - 13:46:43
(770/2154)
Megint mumus leszek.....néha szeretném ha lenne valakim aki így vigyázna rám ha nem is állandóan de azért néha, hogy pihenjek , ne csináljak " semmit " mert értelemszerûen a gyereket akkor is ellátnám......de jó lenne ha lenne valaki akiben megbízok a férjemen kívül annyira hogy rá merjem pötyit bízni hogy elviszi sétálni, játszótérre, néha besegítene itthon stb.......szóval a törõdés az nagyon hiányzik.......Nem mintha a férjem sokat tudna itthon segíteni amikor heti 6 napokat dolgozik le vagy 5 napot de akkor meg hét elején meg vasárnap van max itthon, na akkor övé a gyerek hogy full rend legyen meg komolyabb fõtt kaja.....Szóval egy Meryem azért jól jönne néha......el nem hánynám tõle magam annyi fix
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 20:23:45 10/10
(769/2154)
Van még, csak azokat az idõpontok miatt vissza kell néznem
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 20:05:08 10/10
(768/2154)
Küldtem privátot.
kaboca12 2017 jún. 06. - 19:02:34
(767/2154)
Nem is úgy értettem -rosszul fejeztem ki magam-, hogy feltétlenül muszáj lett volna papírnak lennie róla, de sokszor próbálunk a realitás, a valóság talaján maradni, mikor beszélgetünk. A mi kis falunkban is lakott egy hasonló ember, kb. ugyanolyan értelmi szinttel, mint Rahmi, csak õ nõ volt. Neki is volt papírja, hogy nem egészséges. És ha jól emlékszem, akkor teljesen hivatalos dolgokat egyedül nem is intézhetett. Szerinted Rahmi -aki eltéved egy piacon- képes lenne bármi ilyet intézni? Akármilyen kis közösség. Ezért hiányoltam a papírt. Arról nem beszélve, hogy hányszor volt vele egyedül Murat például.
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:58:25
(766/2154)
Szerintem pont a felhozott érvek miatt baki, mert a színváltozás például nekem elsõre feltûnt. Ha tudták, hogy nincs olyan hosszú idejû szerzõdés a szponzorral, akkor ki kellett volna takarni a márkát és a rendszámot úgy, ahogy egyébként azt sok esetben is teszik sorozatokban is, vagy valami más megoldást keresni. Na de lényegében mindegy, mert ez részletkérdés.
Amit késõbb felsoroltál, azok pedig kifejezetten azok. :) A prímet Kerim szülinapja viszi. :)
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:54:03
(765/2154)
Meryem nem csak egyszerûen kíváncsi, hanem ugyanúgy beleszól az életükbe. Mielõtt bárkit megsértenék értem, hogy a jó szándék vezérli, de azért lássuk be, néha õ is sok! Legalább is nekem. A sok drágámtól, meg kicsimtõl, meg most hagyd, meg miért nem pihensz, meg majd mindent én.... ez nekem már túlzott nyálasság és sokszor az agyamra megy. Irritáló, hogy valamiért nem látják a törökök, hogy az emberek felnõnek és van önálló egyéniségük, életük. Ettõl eltekintve nagyon is szerethetõ karakter és még csak véletlenül sem hasonlítom Mukaddeshez, csak én azt látom, hogy sajnos ebben a soriban nincs olyan, hogy csak Fatmagül és Kerim, hanem egy harmadik személy folyton ott van kettejük magánéletében, és azok nem feltétlenül mindig csak a Yasaran fiúk.
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:44:49
(764/2154)
Egyetértek! Azt gondolom, hogy az a hülye, aki hagyja. Mukaddes tetteire már nem lehetne mentség semmi. Ha a többiek nem állnak a sarkukra, akkor vessenek magukra. Mukaddes jól csinálja, hiszen saját magának tesz jót. A láblógatáson kívül semmit nem kell csinálnia. Ez a többiek hülyesége. Most pedig, mikor Rahmit elvitték és a rendõrség elõtt kiabált Fatmagüllel, Kerim többször is leakarta állítani, de az az áldott jó teremtés, Meryem, mindig közéjük ugrott. Nem hinném, hogy Kerim megütötte volna (bár a keze meglendült, mikor azt mondta, hogy Rahmi helyében csak álltál és néztél volna), de egy alapos fejmosás pont Kerimtõl kicsit (ideig-óráig) letörte volna a szarvait. Kerimtõl azért szemmel láthatóan tart egy icipicit, de mivel látja, hogy megvédik, így vele szemben is kinyílik a csipája. Aztán úgy lényegében véve az egész sorozat végéig nincs is meg a katarzis a karaktert tekintve. A legrosszabb ami történik vele, hogy Fatmagül megtépi, -de azért ott sem hagyja magát- ha leszámítjuk persze azt, mikor Salih felmosta vele a járdát (ami azért ha fizikailag fájt is, de a büszkeségén sokkal nagyobb csorba esett). De úgy általában véve nem nyeri el "méltó büntetését" a sok szarkavarás miatt.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 16:26:51 10/10
(763/2154)
Ami még érdekes, és szerintem nem baki, ( az eredeti törökben is így hangzik el) az a 13. bölüm 58:44-nél. Rifat halála után Erdogan elfoglalja az irodáját és azt mondja a fiúknak, hogy az elsõ intézkedése az hogy alkalmazza Vural GÜNEY-t ( aki egyébként Vural Namli). Biztos vagyok benne, hogy ez utalás a következõ szezonban induló Kuzey Güney-re (Güney : Bugra Gülsoy, aki itt ugye Vural. Így azt is lehetett sejteni, hogy õ az elsõ évad végén kiszáll, mert két sorozatot párhuzamosan valószínûleg nem forgat.). Merthogy átfedés van a sorozat írói, rendezõi között is.
Fatmagül rendezõ: Hilal Saral; író: Ece Yörenc, Melek Gencoglu;
1. évad bemutatók: 2010.09.16.- 2011.06.16. 1-39. bölüm
2. évad bemutatók: 2011.09.08.- 2012.06.21. 40-80. bölüm
Kuzey Güney rendezõ: Hilal Saral, Mehmet Ada Öztekin, Nezaket Coskun Sevinc; író: Ece Yörenc
1. évad bemutatók: 2011.09.07.- 2012.08.20. 1-40. bölüm
2. évad bemutatók: 2012.09.12.- 2013.06.26. 41-80. bölüm
10/10
baba24 2017 jún. 06. - 16:15:50 10/10
(762/2154)
Én egészen mást látok Mukaddesnél!
Nem feltétlen azt látom hogy feltétlen Rahmi miatt kezdene megint a Yasaranokkal!
Õ is nyerne azon ha tárgyalás sorozat véget érne,nem lenne neki se büntetése!
És így könnyen túl lehetne rajta,persze könnyebb így,hogy a gyerekeit használja a cél érdekében,és így manipulálni Fatmagült!
Tényleg igaz hogy egy gerinctelen nõszemély,és csak a saját céljai érdeklik,de viszont kell a sorozatnak!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 15:31:47 10/10
(761/2154)
Nem vagyok biztos abban, hogy lennie kell papírnak Rahmi állapotáról. Hiszen egy kis közösségben élt, mindenki ismerte, tudta milyen. Egyetlen alkalmat tudok elképzelni amikor ezt vizsgálhatták volna, mikor meghaltak a szüleik, alkalmas-e a húga gondozására. De nem ismerem a török család-, és gyerekvédelmi rendszert, úgyhogy simán el tudom képzelni azt is, hogy mivel nagykorú volt, senki nem kérdõjelezte meg az alkalmasságát. Egy csomó olyan ország van, ahol nem vesznek gondozásba szülõk nélkül maradt gyereket, ha van bármilyen hozzátartozója. Szokásaik szerint megoldják családon belül.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 15:21:42 10/10
(760/2154)
Azért baki is akad bõven.
1. Nézzük mindjárt a legfrissebbel. 55.bölüm. Mivel ütötte le Rhami Erdogant? Egy ásóval (lapáttal). Na de 2:41-nél Erdogán szemszögébõl az aluljáró: ásó, talicska nincs. 2:48 Fatmagül szemszögébõl az aluljáró: ásó, talicska nincs. 3:02 Fatmagül elindul Erdogannal a nyomában, arra amerre eredetileg is ment volna: ásó, talicska még mindig nincs. 3:11 Itt a talicska, ebbõl az irányból jöttek, és így Rhami is simán felkaphatta az ásót.
2. Kerim háromszoros szülinapja : van egyszer ugye a 02.13. (nem tudom feltöltötte-e, mert a gépem most nem tudja megnyitni)
12. bölüm 1:13 Musztafa nézi a liftben Kerim útlevelét 1985.04.12.
28. bölüm 33:48 az étteremben szóba kerülnek a szülinapok, itt Meryem azt mondja Kerimé 04.14. ( késõbb ez a tárgyalás idõpontja is, sõt Fatmagülnek is ekkorra van idõpontja az orvosnál.
3. 18. bölüm Fatmagül kidobja a hozományládát, Kerim az autóból látja. Mukaddes marad, a többiek bemennek. 28:28 Távoli felvétel az utca felõl: Kerim a bejárati ajtó felé megy, annak mind a két szárnya nyitva, de nem áll ott Mukaddes. 28:40 közeli felvétel: Kerim a bejárat elõtt odaadja Mukaddesnek a szatyrot, aki 28:42- kor belép a házba. A bejárati ajtónak csak az egyik szárnya van nyitva.
4. 19. bölüm Erdoganék támadása után 49:46-nál a bejárati ajtó megrepedt üvege le van ragasztva. 1:02:36 Emre ébreszti õket. Kerim elveszi a torlaszt a bejárati ajtótól, az ajtóüvegnek semmi baja, és le sincs ragasztva.
Ezeket nem kerestem, csak szemet szúrtak és visszanéztem. Biztos van több is, a 79. bölümben is láttam mikor néztem, de azt majd akkor.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 14:42:51 10/10
(759/2154)
Igazából én az autócserét nem tekintem bakinak, valószínûleg kényszermegoldás volt. (Szerintem a Ford mint szponzor kilépett, vagy nem újította meg a szerzõdést. A Mazda léphetett a helyére. A kék szín maradt, úgyhogy talán azt gondolták, nem tûnik fel az átlag nézõknek. Ami igaz is, hiszen ha csak egyszer néztem volna meg én se vettem volna észre. Bár nem csak az árnyalata más, de a rendszám is: a Ford:34 GG 3351, a Mazda: 34 YJ 5470 ) A történetbe nem tudták volna beleilleszteni az autóváltást -Kerim börtönben; az étterem hol üzemel, hol nem; pénz alig - miért cserélnének le egy alig fél éves autót. Mondjuk az érdekelne, hogy a forgatás után mi lett az autókkal, ki használja, megvették-e. Mekkora értékük lehet a rajongók körében.
khajni87 2017 jún. 06. - 12:52:02
(758/2154)
Jó , az lehet hogy Meryem is kíváncsi de legalább nem oszt ki olyan bunkó paraszt stílusban senkit mint Mukaddes mindenkit, legyen az nála fiatalabb vagy idõsebb és állandóan beszól mindenkinek.......
kaboca12 2017 jún. 06. - 11:36:04
(757/2154)
Egyébként én Rahmi állapotát tekintve sem vagyok igazán képben. Tisztán látszik szerintem mindenki elõtt, hogy az elméje nem átlagos. Ezt látnia kellene rendõrnek, ügyvédnek, bírónak, átlag embernek. Nem tud tájékozódni, egyedül nem képes elintézni semmit, több szempontból segítségre szorul. Erre az idõre errõl szerintem normális esetben papírjának kellene legyen róla. Ettõl még élhetne normális családban, lehetnének ugyanúgy gyerekei, hiszen nem teljesen fogyatékos. De hasonló esetben, mint ami most történt vele, valahol gondolom enyhítõ körülménynek tekintenék. Néha kezdem érteni Napraforgót, aki azért rámutatott több pontatlanságra a filmben. :)
kaboca12 2017 jún. 06. - 11:09:05
(756/2154)
Én a rendõrséget nem értem igazából. Adott egy per Fatmagül és a Yasaran fiúk között. Az ügy a bíróságon van, a két fiú elõzetesben is ült. Ahogy kiengedik õket egybõl incidens van Erdogánnal. Az rendben van, hogy Rahmi leütötte. Persze, kapja meg a büntetését. De az senkit nem érdekel, hogy mit keresett Erdogán Fatmagül közelében? Az már nem számít, csak az ütés? Ebben a sorozatban eléggé hülyének állítják be a török igazságszolgáltatást. Csak remélni merem, hogy a valóságban köze nincs a filmben bemutatásra került dolgokhoz!
Ja, és én Meltem helyében is panaszt tettem volna Selim telefonhívása miatt, végül is megfenyegette. Ha annyira nagyon segíteni akarna Fatmagülnek, akkor ez lett volna a minimum. Könnyû úgy segíteni, hogy a négy fal között sírok, ahol csak anyuci lát és letörölgeti a könnyeimet.
kaboca12 2017 jún. 06. - 10:59:31
(755/2154)
Mukaddes zseniális! :) A kedvencem az egész sorozatban szinte. Nélküle nem érne ennyit a sorozat, egy lapos, átlagos film lenne. A legjobb színésznõ. Engem Meryem sokkal jobban idesegít néha. Õ is éppúgy minden lében kanál, csak õ nyálasabb változatban. Meg nyilván nem gonoszkodik. Bár nálam most azért kapott egy mínusz pontot, hogy a féltékenysége miatt nem számolt be Rahmiról Kadirnak.