nick név jan. 17. 14:14:09
(1/1)
Az intró ötletes, tetszik, de egy jó intró csak egy jó intró. A készítői réteg részéről sajnos a mai napig nem történt meg az önreflexió.

Az az igazság, hogy hiába a neves-nemes színészgárda (elsőre tényleg jó volt látni őket), az egész valahogy nem áll össze, nincs meg a hangulat. Nem elég jók a párbeszédek, a karakterek és maga az ábrázolás. Értem én, hogy 80-as évekizálni kell, de ez már 91, nem igaz? És ha 86 lenne, akkor sem így kéne csinálni, bejátszott zenékkel letudni a világ megteremtését... Sajnos az olcsó nosztalgiafaktorra bazíroztak az alkotók, nem a környezet tényleges bemutatására.

Szerepek. Dexter alkalmazkodó, és tud villámhárítóként funkcionálni, de nem egy igazi papucs, mi ez a dinamika a testvérek között? Deb mióta főnökösködik így Dexteren? Amióta megváltozott hálivúd és a filmkészítési módszertan? És persze ezt megkoronázandó Deb mutat példát Dexternek, hogy milyen is a figyelmesség, a gondoskodás, a haragon való felülemelkedés... Az új színész fizimiskáját dexteresítették és bizonyos momentumokban Dexter-szerű mondatokat adtak a szájába, csak a gesztusrendszert, az apró mimikákat nem sikerül elsajátítania az ifjú Dexternek, ami éles határvonalat von az igazi Dexter és közötte.

Debra. Ez a karakter nem a fiatal Debra, küllemre nem stimmel (teljesen más alkat), és sem a sorozatbeli viselkedéséből, sem az ott látható pillanatnyi visszaemlékezésekből nem következik. Egy beollózott közhelyparádé, ami nevében Debra, de igazából nem. Debra hordja a nadrágot otthon, még apu is alkalmazkodik hozzá? Titkoljuk el Debra elől hogy dohányoztam, nehogy baj legyen... A jó fogyasztók erre biztosan csettintenek a fotelben ülve, gratulálok. Az önbizalomhiányos, bizonyítási vágytól égő, bizonytalanságát műmacsósággal kompenzáló Debra meg lekéste a járatot, bocs. A készítők elolvastak pár bejegyzést a jegyzetekben, mint "excentrikus", "érzelmileg labilis" és "szeret káromkodni", illetve "gyakran kifakad", ergo megcsinálták belőle ezt. Kár, hogy közülük senki sem látta az eredeti sorozatot, amiben a karakter tényleg szerepelt. Egy csonka rendőrcsalád öncélúan kiszínezett magánélete, kabrióval, kokainnal, miegymással.

LaGuerta-ból pedig a mai kor erős nőjét próbálták megcsinálni, harcol a férfi főnökével a férfielnyomás ellen, kemény, szilaj és nincs benne szinte semmi érzékenység. Ez nem a Dexter-féle LaGuerta, ez egy mai közhelyes-sekélyes karakter, ami megkapta ezt a nevet.

Batista. Egyfelől, már akkor pont ott dolgozott ő is... Lehet. De már fiatalon, zöldfülűként is kalapban nyomta és lazább-flegmább volt a rendőri közegben, mint elemében lévő tapasztalt rendőrként? 2006-ban begombolt hawaii ing, 91-ben kigombolt ing, alatta trikó? Nyilván.

Megvárom az évad befejezését, de idáig nem aléltam el az előzménysorozattól. Persze mit is vár az ember önmagában a műfajtól, illetve a jelen korszak filmkészítési szintjétől... Nem vártam, ahogy naiv elképzeléseim sem voltak, viszont ha már kijött meg akartam nézni és nem akartam előre elítélni, ahogy az Új vérrel sem tettem. Viszont, jelenleg így fest számomra ez a produktum, nem jön ki az 5/10-ből, ami a Dexterhez mérten igen komoly megzuhanás, alulmúlás.