Téma: Cobra 11

10/10
BBDesign 2012 máj. 28. - 13:08:34 10/10 Előzmény gery33
(2055/2355)
A kiskorúak védelmét bízzák a szülõkre, a filmeket pedig adják le rendesen. Tisztességtelennek tartom, hogy bármit is kivágjanak egy filmbõl, akkor már inkább legyen rajta karika, pedig azt is utálom. Ha a nézõk és a TV közötti elvi megállapodás arról szól, hogy õk kvázi ingyen sugároznak mûsort, cserébe azért, hogy megnézed a reklámokat, akkor õk nem teljesítik a rájuk esõ részt, mert nem filmet adnak, hanem csak egy filmnek látszó, össze-vissza vagdosott szemetet. Ez így ebben a formában átverés és megkárosítás, nem csak a miénk, hanem az alkotóké is. Legalább adnák ki DVD-n.
gery33 2012 máj. 26. - 22:48:56 Előzmény cobra
(2054/2355)
Azért mert így legalább van mire fogni, hogy a kiskorúak védelme, stb. Közben pedig csak a reklám...
10/10
BBDesign 2012 máj. 26. - 09:42:23 10/10
(2053/2355)
Ne adj ötleteket!
10/10
cobra 2012 máj. 25. - 21:32:35 10/10 Előzmény pisti801227
(2052/2355)
Az egy dolog, hogy több idejük van a reklámra .. de ha csak errõl van szó, és nem nézik a kiskorúakat .. akkor miért nem azzal rövidítik meg a sorozatot, mikor Semir & Ben száguldozik .. rengeteg van egy részben, mikor valakit már épp megölnének a rossz fiúk és közben mutatják, hogy Semirék õrült tempóban úton vannak, hogy odaérjenek, farolgatnak jobbra-balra .. ha azokat vágnák ki ugyan ott lennének, mint ha a lövéseket, robbanást, fenyegetõ szöveget vágnák meg .. azzal is nyernének legalább 2 percet, mint ahogy így nyernek ..
10/10
DarkGirl 2012 máj. 24. - 21:21:45 10/10
(2051/2355)
Igen,ez sajnos valószínûleg így van. :(
pisti801227 2012 máj. 24. - 21:18:41
(2050/2355)
Ez a sok vágás, nem a kiskoruak megóvása miatt van (hahahahahahha), ne legyünk már ilyen naivak. ha kb fél percet kivágnak, azzal nyernek egy reklámnyi idõt. ennyi.
10/10
DarkGirl 2012 máj. 24. - 20:39:02 10/10 Előzmény 1301972
(2049/2355)
Én sem értem,de szerintem abbahagyhatnák már igazán.
10/10
cobra 2012 máj. 22. - 21:34:59 10/10
(2048/2355)
Tudom, hogy a németek ismételnek, de én nem ismétlésrõl beszéltem, hanem egy talán 2007-es alkalomról mikor valamelyik hétköznap éjszaka 1 vagy 2 órakor Cobra 11-et adott az RTL KLUB .. 16-os karikával .. és ugyanúgy vágott volt a rész, mint ha vasárnap 19:00-tól adta volna .. szóval én ezért írtam azt, hogy tök mindegy, hogy leadják vasárnap és még az nap éjjel vagy valamelyik hétköznap éjszaka megismétlik azt a részt .. ugyanúgy vágva lenne. Olyan ez, mint pl. az NCIS .. a TV2 kezdte el adni és vágják a részeket .. elkezdte az AXN ott ugyan azokkal a vágásokkal adják .. elindult a Story4-en dettó ugyanúgy .. .. szóval ahogy az RTL KLUB leadta ugyanúgy lesz látható bármelyik csatornán is fogják adni ..
1301972 2012 máj. 22. - 21:05:07
(2047/2355)
Bocsi, lehet hogy félreérthetõ voltam, itt én a német RTL-re gondoltam, hogy õk ismételnek éjszaka... Nem a magyar.
gery33 2012 máj. 22. - 19:59:27
(2046/2355)
Németeknél ki adja ki a Cobrát DVD-n?
gery33 2012 máj. 22. - 19:54:01
(2045/2355)
Azt nem gondoltam volna, hogy az RTL ennyire megvág minden részt, viszont már értek valamit. Sokszor, amikor néztem egy-egy részt, nem értettem, hogy pontosan mi történik, illetve hogy valaki miért mit csinál, például a röhögés. Egyszerûen már sokat gondolkodtam, hogy most én vagyok ilyen hülye, hogy nem értem a történéseket meg a poénokat! Most már világos, hogy némely részleteket, DE akár epizódokat is a vágások tesznek tönkre.
Én rohadtul mérges vagyok az RTL-re, mert szó szerint elcseszik a részeket a vágásaikkal. Nem tudom, kinek a feladata a szinkronizáltatás, de gondolom a magyar szinkronos részeket az RTL készen kapja, csak lekéne adnia. Áá, nem. Szépen összevagdossák.
Egyébként a magyar szinkronizálás mennyire van elõrébb, mint amit a TV-ben adnak?
10/10
cobra 2012 máj. 22. - 16:06:44 10/10 Előzmény 1301972
(2044/2355)
Ja és még annyi, hogy igen a Chris-es résznél úgy volt ahogy írtad .. a rendes részben nem mutatták ahogy a 3 golyó átmegy Chris-en .. viszont Ben belépõ részében mikor Semir visszaemlékezett az esetre akkor ott már mutatták .. lehet azért mert akkor fekete fehér kép volt :D hülye RTL KLUB .. .. ez egy olyan dolog, hogy ne menjek messzire .. Merénylet .. az elsõ felében kivágták azt, mikor Semir felhúzza a fegyverét és közben ezt mondja: Na, Barátaim! Nincs jövõtök! (ez ugye az Õ klasszikus mondata sok részben) .. .. a második felében mikor Ben üldözõi mögött halad .. a kormányon húzza fel a fegyverét és mondja: Na, disznók! Nincs jövõtök! .. és ez nem volt kivágva .. most kérdem én, mi a különbség a kettõ között? .. Vagy mikor a buszos ráordít a gyerekekre, hogy: Csendet a rohadt életbe! .. és az RTL KLUB-on csak annyi volt, hogy csendet és tök hallani, hogy még mondott volna valamit a fickó .. (gagyi vágás) .. aztán rögtön utána a kis csaj szövegét is kivágták: Kár, hogy ma nem Her nem tudom ki vezet .. és ennyi .. az amikor azt mondja, hogy: hanem ez a seggfej! nem volt .. és ezen röhögnek a többiek .. most enélkül mi olyan vicces a mondat elsõ felén? szerintem nem sok .. egyszóval vágnak vágnak, de nagyon gagyin teszik sokszor
10/10
cobra 2012 máj. 22. - 15:57:51 10/10
(2043/2355)
..egyszóval itt azok vannak kivágva, amit az RTL KLUB "durva jelenetnek" titulál .. amivel úgy van, hogy ha mutatják akkor azt otthon az értelmetlenek utánozhatják .. mint mikor a Dragon Ball után ugráltak ki az ablakból a kiskölkök .. hiába vannak akik azt hiszik, hogy ez a valóság, meg igazi meg stb. és ennek Mi akik rendesen szeretnék nézni isszuk meg a levét .. .. máshol nincs ilyen gond .. adják délben délelõtt délután .. érdekes ott mindenki megérti, hogy ez egy sorozat!
10/10
cobra 2012 máj. 22. - 15:47:25 10/10 Előzmény 1301972
(2042/2355)
Tök mindegy, hogy éjjel megismétlik vagy nem, mert régebben volt, hogy néztem a mûsorújságot és két éjjel 1 vagy 2 óra magasságában azt láttam, hogy Cobra 11! Meg is örültem stb., fent is maradtam, rögzítettem a részt, 16-os karikával adták, az egyik a Beépülve c. volt (Jan-al) .. és ugyanúgy meg volt vágva! Miközben helyre hozom a részeket mindig teszek a papírra mellé egy piros pontot ha vágott volt .. Jan elsõ 13 részes évadából az elsõ 9 vágott, a maradék 4 nem .. aztán a 15 részesbõl 7 vágott 8 nem .. Tom visszatérése után 16 részbõl 5 vágott a többi nem .. Tom utolsó évadában a 16-ból csak 1 vágott .. Chris elsõ évadának 11 részébõl 4 rész vágott .. a másodikban már 9 rész vágott 2 nem .. Ben elsõ évadában a 15 rész közül csak 3-at hagytak békén .. aztán jött a második évada Ben-nek, amire csak annyit mondtam itthon a páromnak, hogy: "Figyeld, meg már nem lesz vágatlan rész!" .. és így is lett mind a 15 rész vágott .. szóval ez így fog menni tovább, .. sokan azt mondják, hogy a több reklám miatt, de ez szerintem hülyeség .. ha arról lenne szó, akkor kivághatnák a végét is pl. megoldották az ügyet lelõttek mindenkit és kivágnák a végét mikor Ben és Semir piszkálja egymást vagy hasonló .. nem? .. .. de õk a fejlövést, fojtogatást, bunyót, robbanást, és ha szöveget vágnak akkor olyat amikor fenyegetés van ..
1301972 2012 máj. 22. - 09:47:48
(2041/2355)
Ja és még egy! Szóljunk ezeknek a 'hülye' németeknek, hogy minek dolgoznak annyit egy-egy akciójeleneten (ugye 1-2 percért akár egy teljes napot forgatnak), amikor a drága szeretett RTL Klub-unk úgyis kivágja azokat...
1301972 2012 máj. 22. - 09:45:38
(2040/2355)
Sziasztok!
"Minden vágott". Ami az RTL-en megy, ami a Cool-on, meg amit az RTLmostra feltesznek... Egyébként van, hogy a németek is kivágnak, ha az ottani szabályok szerint nem fér bele a 12-es korosztályba. Ugyanakkor viszont éjjel megismételnek minden részt és akkor ott már vágatlanul adják (ez alatt értem a Merénylet részt is, de más résznél is volt már ilyen). Sõt, volt hogy a németek az ismétlést vágták meg (egy beszélgetés végén csípték le), amit meg a magyaron nem vágtak ki...
Az rtlklub.hu-n nemcsak a következõ részbe lehet belenézni, hanem az aktuális rész ajánlójába is a "videók" menü alatt.
Nekem egyébként a Chris-es utolsó részben tûnt fel, hogy valami nem stimmel, és meg van rövidítve a magyar. Akkor fel is hívtam az RTL-t, hogy miért vagdosták meg, de az ügyfélszolgálatosnak fogalma se volt... Ráadásul a következõ héten, amikor Ben megérkezik, a rész legelején visszaidéznek az elõzõ részbõl, - és ha jól figyeltem - abban vannak olyan részek is, amelyeket korábban kivágtak. no comment
Szóval azóta követem nyomon a kivágásokat, külön táblázatokat csináltam. A német "rtl-now" oldalról nézem a részek hosszúságát, és azokat hasonlítom össze a magyaron mért hosszokkal. Ezek alapján a Jan-os részek közül már nem egyet megvágtak. Egy-egy részt össze is néztem (mármint az eredetit és a magyart egyszerre néztem), és így is jelentõs kivágásokat találtam, a Péntek 13 (Falsche Signale) címû részben például komplett kivágtak 1,5-2 percet, amikor Semir és Jan megment egy pasast... Aztán a Tomos részek közül is megvágtak párat, de közel sem az összeset. A Chris-es részeknél már nagyon belejöttek a vagdosásba, de még ott is van pár rész, amihez nem nyúltak hozzá. Aztán Ben-es részeknél is folytatták a vágásokat, de még itt is van vágatlan rész, pl. a Kábulat (Im aus) és a Fekete Madonna (Schwarze Madonna)...
Csak azt érteném, miért kell ennyire megvágni a részeket? Azt még valahogy el tudnám fogadni, hogy a nagyon durva jelenetek nem férnek bele a 12-esbe, de minden verekedést ki kell vágni? Sõt van hogy pár másodperc üldözést is kivágnak, holott ez a sorozat lényege! Meg csak beszédet kivágni? Nem tudja valamelyikõtök, hogy pontosan miért vágják meg ennyire az egyes részeket? A reklámblokk meghosszabbítására vagy mi? És csak minket Cobrásokat tisztelnek meg ilyen brutális nyirbálásokkal? (Mert már láttam pl. Mentalistából is kivágni, de ott kivágtak 2-3 másodpercet, a lövés felét és kész, bár itt nem értem, miért nem adták 16-os karikával este 9 után és akkor nem kellett volna kivágni...)
Egyébként egy ötletem lenne: úgy, mint a németek, tök jó lenne, ha éjjelente megismételnék a részeket mondjuk 16-os karikával, persze kivágás nélkül. Ekkor már nem lehetne kifogás, hogy este 7 óra és 12-es karika, meg a reklám... És akkor akit érdekelne (mint mondjuk minket), meg tudná nézni vágatlanul és nem kéne bajlódni a visszapótlásokkal (egyébként én még nem álltam át teljesen erre a digitális világra, még nincs DVD-felvevõnk, így VHS átvétellel próbálom nehezen visszapótolni, amit õk munkával kivágtak. Tök jó, kétszer dolgozunk, hogy az eredeti állapotot visszaállítsuk...)
Bocsi a hosszúságért, csak jó volt kiírnom magamból a dühömet!
10/10
cobra 2012 máj. 22. - 07:57:27 10/10
(2039/2355)
A németek minden részt kiadnak DVD-n .. és én azt töltöm le .. tehát nem SATRip (a német RTL-rõl), hanem DVDRip .. szóval én azt töltöm le németül és arra teszem a magyar szinkront ..
gery33 2012 máj. 21. - 22:30:50
(2038/2355)
Mármint milyen DVD-s részekrõl beszélsz? Volt olyan rész amelyeket kiadtak DVD-n?
Ahogy most visszanéztem a részeimet, úgy tûnik, van 1-2 olyan rész amin nincs TV logo és elég jó minõség.
10/10
cobra 2012 máj. 21. - 21:13:19 10/10 Előzmény gery33
(2037/2355)
Nekem is meg van a Cool-os verzió, valamint az RTL KLUB-os is, de már csak mikor ismételték szóval mindkettõ vágott .. .. azt hiszem a 10.évad meg még talán a 11. volt fent a neten német RTL-esen .. legalábbis én egyszer ezt töltöttem le, de én megcsináltam TV logó meg minden egyéb nélkül .. .. szóval a 10.évadban csak 1 rész vágott .. Menekülõk .. mégpedig mikor az egyik fickó kitekeri a másik nyakát .. és ott ugye alatta nem beszélnek szóval azt nem venni észre, hogy vágott .. de igen, ha úgy vannak meg akkor azok vágatlanok .. aztán az elsõ Chris-es évadban is talán csak egy olyan rész van ahol a vágás szöveget is érint (A nagy zsákmány) .. a többiben lövés, tetõrõl zuhanás meg stb. .. .. pár hete azt írtam volna, hogy a német RTL nem vág, de most nem ezt mondom .. .. most amikor csináltam a Merénylet c. részt felfedeztem egy vágást .. az elõzõ részek DVD-s változat tehát nincs TV logó, viszont azok a részek csak német RTL-esen vannak meg és mikor Ben-t faggatták, majd a fickó egy sokkolóval fenyegette .. na ott volt egy vágás .. a német RTL-en annyi volt, hogy a fickó elindult Ben intim területe felé és már csak annyi volt, hogy Ben üvölt .. .. valójában itt még elhangzott egy párbeszéd, valahogy így: Fickó: Ha nem beszélsz, világítani fogsz, mint a karácsonyfa! .. Ben: Tényleg? Milyen színben? .. .. persze ez csak az én szabad fordításom .. és aztán oda tette a sokkolót ahova írtam és még mutatták Ben arcát .. egyszóval ebben a részben volt vágás a német RTL-en is ..
gery33 2012 máj. 21. - 19:11:50
(2036/2355)
Megnéztem az említett részletet és Tom nem mond semmit, szimplán kirúgja az elrabló kezébõl a pisztolyt, tehát vágott. Egyébként ez a rész nekem COOL-TV-s verzióba van meg.
De akkor azon részeim, amelyek német RTL-es képpel vannak meg azok vágatlanok lehetnek? Mert végig magyarul beszélnek, nem hiszem, hogy a német RTL valah is vágott meg Cobra 11-et.