offtopic
Belle 2009 máj. 22. - 03:10:39
(20949/30469)
Én nem vagyok meglepve, tudtam, hogy ha Barbara eltûnik, vagy meghal, az csakis az utolsó részben lesz.
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:10:02 10/10
(20948/30469)
szép álmokat neked!
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:09:07 10/10
(20947/30469)
ma tartottunk annál a résznél, hogy majdnem agyonverték a börtönbõl való elsõ szökése után, amikor Enrique-t vádolta MT apjának gyilkosságával...
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:08:17 10/10
(20946/30469)
csakhogy ezt a szép megoldást 30 répsszel ezelõttre képzeltem... és 30 rész boldogságot, építkezést, birtokok egyesítését... stb... de hát nem én írtam a forgatókönyvet, hanem egy író masina... érzelmek nélkül...
offtopic
Belle 2009 máj. 22. - 03:08:12
(20945/30469)
A La tormenta sokkal jobb, annyi szent! Kár, hogy most azt sem tudom figyelemmel követni, de biztosan még nem haladtak el nagyon.:-) Legalábbis remélem.:-)
10/10
csilla0223 2009 máj. 22. - 03:06:25 10/10
(20944/30469)
Megvolt...lezárhatjuk!!!!

Jó éjszakát mindenkinek!!!
offtopic
Belle 2009 máj. 22. - 03:06:23
(20943/30469)
Nekem nem volt bajom Bárbara halálának megoldásával...kifejezetten szépen meg volt oldva a csónakkal.

DE! Ezen kívül semmi...semmi felemelõ érzés, öröm, vagy valami...Egyszerûen pocsék volt! Örülök, hogy végre vége, mert ennél csak jobb lehet, sajnos.
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:05:03 10/10
(20942/30469)
szép álmokat nektek, és vígasztalódjatok a La tormenta-val... abban is van erõszak rengeteg, de legalább egy rakat érzelem is...
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:04:14 10/10
(20941/30469)
CHRISTIAN MEIER en la telenovela DOÑA BÁRBARA
CAP 191
2009 MÁJUS 21 - CSÜTÖRTÖK (20:00) GRAN FINAL!!!!

Barbara elõveszi a kék inget – szagolgatja – szól a daluk – Santos! Visszaemlékezik a tánctanításra… a szerelmes éjszakákra… - közben a szól a dal… abre la puerta dejame entrar, tu puedes darme una oportunidad… - Santos dobja rózsát… õ kéjeleg az ágyon… a folyóban szerelmeskednek… (ahogy megmondtam)… - most a parton… - DB – Szerelmem – és csókolgatja az inget… szex az emlékeiben- elviszem az illatodat magammal!

DB – Ez az utolsó, hogy találkoztunk, Marisela . Kezet csókol a lányának… Keresd mindig az életet, ebben a házban csak gyûlölet és halál van! Lányom! – kimennek
JP – Már tiszta, mi Dona!
DB – Nagyon jó, JP
JP – Lemegy a folyón? – Elvisz magával?
DB - Nem! Nagyon messze megyek, nagyon messze, ahol az emberek lábnyomainak vége van! Ahonnan az anyám vidéke kezdõdik.
JP - Visszajön Dona? Ki fog vigyázni magára, és ki fog vigyázni JP-ra?
DB – Neked Marisela-ra kell vigyáznod és Santos-ra!
DB – Boldog leszel, lányom! Boldoggá teszed õt., Igy kell lennie, ezért megyek el! Egy pillanatot se vesztegess el a boldogságból vele!
Marisela – Honnan tudom majd, hogy jól vagy?
DB – Minden reggel tudunk majd egymásról. És egy nap az egyik lányod szemében látsz majd engem!
Megjön Santos és Antonio a folyó túlsó partjára - Nem búcsúzol el tõle? – kérdi Antonio
Santos – Nem
Marisela – Nézz rám! Nézz rám!
DB elevez – Melquiades és Eustaquia vele utaznak a hátsó üléseken – és beszélnek hozzá
Eustaquia – Ne sírj lányom! A nagy ellenségeid már megbocsátottak! Marisela és Santos sosem fognak elfeledni téged!
Szünet….
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Melesio és a família egy asztalnál – mondják a magukét, szintén ahogy megmondtam – húzzák az idõt – már 20 perc eltelt  Andrés politikus lett… taps, brindis!
Kupleráj – megint DB-rõl beszélgetnek – kit érdekel?
Mojiquito – JP azt mondta, lehajózott afolyón…
Frederika – DB meghalt! Tudom!
DB – Egyedül vagyok, magányos
Melqui – Nagyon vigyázok majd magára, hogy semmi baja ne essen!
Db – Mit kezdek most az életemmel?
E – Ahogy azelõtt
DB – Egyedül? Mindig egyedül
E – Magaddal, ez neked kevés?
Db – Öreglány, micsoda társaság? Nem fogom elviselni, nagyon magányos vagyok. Ki van ott? Azonnal jöjjön elõ, ha nem akarja, hogy lelõjem?
2 gyermek nevetgél – Kik vagytok? - megjön az anyjuk is… - Maga remeg – Mi törtpnt magával? Nézze ezt az esõt! Jöjjön velem! Tud járni?
DB – Igen!
Frederika – Én igenis hiányolni fogom a keresztanyámat - Miért nézel így?
Mojiquita – a te életed tele van kalanddal, és ezért hívlak szobára… elnézést, Josefa…
Josefa – Undorodom tõletek! Frederika te fizetett nõ vagy, mit akarsz ettõl? Ennél jobb Pernalete is, márcsak azért is mondom ezt, mert le kellett feküdnöm azzal az undorító Sapo-val!...
ELEGEM VAN! Eltelt fél óra… és semmi! UTÁLOM PÁRRAG-t!
Most megint visszajátsszuk a megerõszakolás összes momentumát, pedig a francot sem érdekli!
NEM BÍROM TOVÁBB!!!! Kár volt fent maradnotok, lányok!

DB – Én öltem meg õket! Mindegyiket megöltem!
Nõ – Asszonyom, ébredjen, arról beszélt, hogy megölt valakit…
DB – Sajnos, ez igaz
Nõ – Igyon egy kicsit! Asszonyom! Nem mondta a nevét, hogy hívják?
DB – És nem is fogom megmondani… Maga misszionárius…
Nó – Hogy szeretné ha szólítanánk?
DB – Nos, a Dona… a folyó asszonya…
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Altamira- Boldog leszel lányom, tedd boldoggá õt
Végre bejön Santos a hálószobába – nem láttalak fél napja
Marisela – Olyan szomorú voltál, amikor megjöttem,
Santos – Mint te
Marisela – Megbocsátott nekünk. Furcsán érzem magam… Santos – Boldognak kell lennünk, hozzá kell szoknunk
Santos – Nagyon könnyû lesz a boldogsághoz hozzászokni… átölelik egymást…

Mauricio a medencében úszkál, iszogat – és levelet kap – Marisela – kihagytad a esküvõmet, mindenki ott volt a templomban… Mindenki azt hitte, hogy valami trossz történik majd, hogy õ elõkerül, és megakadályozza.
Santos ácsorog az oltárnál, Mría Nieves, majd Melesio kíséri Marisela-t, átveszi Antonio késõbb, és átadja a boldog võlegénynek…
A pap elkezdi a beszédet… Santos az ujjára húzza gyûrût – és a ceremónia közepén, amikor azt hittük, semmi sem történhet, berohant JP a Dona! Valaki küldi ezt – Ez a tied az én áldásommal, hogy boldog légy… és átad valami kis csomagot… Most én vagyok Santos Luzardo felesége! Terhes vagyok! Tudom, hogy Bárbara rám gondol minden áldott nap… - olvassa Marisela levelét tovább Maruicio

MÉG 2 PERCIG SEM TARTOTT AZ EGÉSZ SZERTARTÁS, AHOL EGYÜTT LÁTHATTUK MARISELA-T ÉS SANTOS-T!!!!  MÁR MEGINT BÁRBARA!!!

Csomó gyerek, Bárbara osztogat valami édességet… beállt a misszióba… jézusom!
Nõ – Momndtam, Dona, hogy orvost kellene hívni… igyon egy kicsit!
DB – Most adja ide a rumomat! Ettõl olyan leszek, mint az új, majd meglátja – Igyon!
Nõ – Ez erõs!
DB – Nekem a folyó a hazám, egyszer a földre tettem a lábam, de nem volt benne semmi jó!
Db köhög, hagyjon békén most, nem érzem jól magam
Nõ – Miért nem értesíted a lányodat, hogy ápoljon. Nem tudsz róla semmit. Hogy van…
DB – Õ jól van! Mellette van egy jó ember, egy nagy ember, egy civilizált ember! Az én kislányom boldog! Nagyon boldog!
Nõ – Honnan tudod?
DB – Minden reggel értesít róla… - tovább köhög a függõágyban

Altamira – Ez igazságos? Nem! Két nagyocska fiút cipelnek Santos elé…
JP – Nem én vagyok a hibás
Santos – Casilda hagyjn magunkra velük! Mit mondtam nektek? Irány a Chusmita, hogy ne lásson Casilda! Gyerünk, gyorsan
Marisela – Santos! Tudom, hogy kövér vagyok, borzalmas
Santos – Gyönyörû vagy szerelmem, dagi!
Santos – De hát terhes vagy!
Mauricio érkezik – Hadd mondjam meg drágám, hogy gyönyörû dagi vagy!

Esküvõi torta – fiesta Pajarote és Genoveva 3 gyermekkel éppen házasodni készül…
(Ha ezekre több idõt vesztegetnek, mint Santosékra, akkor most saltot ugrok!)

María Nieve is egy kislánnyal és Altagracia-val…
Nem sorolom, tele vagyunk új gyerekekkel és Carmelito özvegye felszedte az újságírót… Cosme is a lányával és a feleségével… Andrés kandidátus lett és egy kandidatust vett feleségl..
Mojiquito két másik kölökkel ajándékozta meg Frederika-t… a kis fekete mellé
Pernalete-tõl kérdezi Mauricio, hogy van több mint 10 évi házasság után, de mire megmutatta volna a feleségét, Josefa meglépett egy másik palival.
Antonio és Cecilia Mauricio-nak nyilatkozik az életük alakulásáról… Melesio magányos csak…
Santos – Boldog vagy?
Santos – én? Nagyon boldog vagyok… Bárcsak lányom lenne! De a mi Sol kicsit elviselhetetlen, amóta állapotos…

Marisela -
Maruricio – Gondolsz néha a Donára?
Santos – Persze, hogy tudja, okos, és nem szól semmit… õ is sokat emlékszik rá…
Marisela két fiúval – Santos, fáj! (úgy néz ki, ez a harmadik gyerek lesz!
Santos Fáj? Gyerünk!
Marisela visítozik…

Két kislány ébresztgeti a Dona-t, de a misszionárusnõ elküldi õket, és õ telepedik le az erõsen izzadó Bárbara mellé…

Marisela –nak Santos kihozza a babát…
Marisela – Felébredtem, és hiányoltam Bárbara-t, és ma nem érzem õt… Tudom, hogy nem hiszel ebben, de mi Barbara-val ígyx beszélünk…
Santos – Itt vagyok én neked, Cecilia is. Mit szeretnél?
Marisela – Add ide a lányomat! Nézem a szemét!
Santos – Jobban hasonlít rád
Santos - Szeretlek, Marisela, te vagy az én napom!
JP _ Jönnek!

DB – szivarozik az éjszakában – és megint a halottak beszélnek hozzá: Brujeador
Eustaquia – Nevess Barbarita, minden rendben van
DB – De ti halottak vagytok! Álmodom, vagy halott vagyok? Halott vagyok!
Brujador – Nem Dona, maga soha! Maga nem halhat meg, mert azok a legendák, mint maga is, az emberekben tovább élnek örökre…! És a folyón hajókáznak tova hárman! Kivel megyünk? – kérdi Eustaquia? DB – Istennel!

FIN
10/10
csilla0223 2009 máj. 22. - 03:03:59 10/10
(20940/30469)
Mit is mondjak....hááááát naggyon összecsapottnak és furának éreztem az utolsó részt...meghitt pillanat alig mindenhol csak dona dona dona....és a vége mikor elhajóztak hát az kissé nevetséges...viszont az a kisbaba gyönyörû szép volt!!:-))
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:01:50 10/10
(20939/30469)
Az egészet összecsapták!

Azt hittem, hogy 61 résszel azért hosszabbították meg, hogy Marisela és Santos szerelmét láthassuk kiteljesedni, hogy együtt harcolnak DB gonoszsága ellen... de nem!
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 03:00:50 10/10
(20938/30469)
CAP 191

Marisela –nak Santos kihozza a babát…
Marisela – Felébredtem, és hiányoltam Bárbara-t, és ma nem érzem õt… Tudom, hogy nem hiszel ebben, de mi Barbara-val ígyx beszélünk…
Santos – Itt vagyok én neked, Cecilia, Mit szeretnél?
Marisela – Add ide a lányomat! Nézem a szemét!
Santos – Jobban hasonlít rád
Santos - Szeretlek, Marisela, te vagy az én napom!
JP _ Jönnek!
DB – szivarozik az éjszakában – és megint a halottak beszélnek hozzá: Brujeador
Eustaquia – Nevess Barbarita, minden rendben van
DB – De ti halottak vagytok! Álmodom, vagy halott vagyok? Halott vagyok!
Brujador – Nem Dona, maga soha! Maga nem halhat meg, mert azok a legendák, mint maga is, az emberekben tovább élnek örökre…! És a folyón hajókáznak tova hárman! Kivel megyünk? – kérdi Eustaquia? DB – Istennel!
FIN
10/10
csilla0223 2009 máj. 22. - 02:58:04 10/10
(20937/30469)
Az esküvõs rész nekem sem tetszik hogy így összecsapták...
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 02:55:00 10/10
(20936/30469)
Egyáltalán nem találom pozitívnak, hogy Mauricio-nak írt levélbõl felolvasva letudtuk az esküvõt két perc alatt... és az összes további hadarás - Mauricio által interjúvolt esemény... mint egy hülye újságcikk...
semmi személyes, semmi lelki, semmi szeretet, csak az a dög tömeggyilkos a középpont, meg az erõszak... Mibõl van ez a Párraga? Nõbõl egyáltalán?
offtopic
Belle 2009 máj. 22. - 02:54:22
(20935/30469)
Ez egészen biztos!:-/
offtopic
Belle 2009 máj. 22. - 02:53:41
(20934/30469)
Igen, 10 év telt el.

Nagyon összecsapják a részt, annyi szent. Bár nem is vártam sokat, de azért mindenképpen kíváncsi voltam, milyen lesz az utolsó rész.

A másik sorozatom is úgy néz ki, hogy a vége felé halad.:o)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 02:52:52 10/10
(20933/30469)
jól láttad, mert a gyerkõcök Altamira-n lassan nõsülnek/férjhez mennek, akkorára nõttek
Már Santos-nak is a harmadik gyereke érkezik...
10/10
csilla0223 2009 máj. 22. - 02:52:28 10/10
(20932/30469)
Huh mennyi gyerek lett a végére!!!
Az azért pozitívum hogy mutatják hogy évekkel késõbb mi a helyzet!
Szerintem megszületik Marisela gyereke kislány lesz és a Dona akkor hal meg!!
10/10
dzsanna3 2009 máj. 22. - 02:51:42 10/10
(20931/30469)
CAP 191

Nõ – Mondtam, Dona, hogy orvost kellene hívni… igyon egy kicsit!
DB – Most adja ide a rumomat! Ettõl olyan leszek, mint az új, majd meglátja – Igyon!
Nõ – Ez erõs!
DB – Nekem a folyó a hazám, egyszer a földre tettem a lábam, de nem volt benne semmi jó!
Db köhög, hagyjon békén most, nem érzem jól magam
Nõ – Miért nem értesíted a lányodat, hogy ápoljon. Nem tudsz róla semmit. Hogy van…
DB – Õ jól van! Mellette van egy jó ember, egy nagy ember, egy civilizált ember! Az én kislányom boldog! Nagyon boldog!
Nõ – Honnan tudod?
DB – Minden reggel értesít róla… - tovább köhög a függõágyban

Altamira – Ez igazságos? Nem! Két nagyocska fiút cipelnek Santos elé…
JP – Nem én vagyok a hibás
Santos – Casilda hagyjn magunkra velük! Mit mondtam nektek? Irány a Chusmita, hogy ne lásson Casilda! Gyerünk, gyorsan
Marisela – Santos! Tudom, hogy kövér vagyok, borzalmas
Santos – Gyönyörû vagy szerelmem, dagi!
Santos – De hát terhes vagy!
Mauricio érkezik – Hadd mondjam meg drágám, hogy gyönyörû dagi vagy!

Esküvõi torta – fiesta Pajarote és Genoveva 3 gyermekkel éppen házasodni készül…
(Ha ezekre több idõt vesztegetnek, mint Santosékra, akkor most saltot ugrok!)

María Nieve is egy kislánnyal és Altagracia-val…
Nem sorolom, tele vagyunk új gyerekekkel és Carmelito özvegye felszedte az újságírót… Cosme is a lányával és a feleségével… Andrés kandidátus lett és egy kandidatust vett feleségl..
Mojiquito két másik kölökkel ajándékozta meg Frederika-t… a kis fekete mellé
Pernalete-tõl kérdezi Mauricio, hogy van több mint 10 évi házasság után, de mire megmutatta volna a feleségét, Josefa meglépett egy másik palival.
Antonio és Cecilia Mauricio-nak nyilatkozik az életük alakulásáról… Melesio magányos csak…
Santos – Boldog vagy?
Santos – én? Nagyon boldog vagyok… Bárcsak lányom lenne! De a mi Sol kicsit elviselhetetlen, amóta állapotos…
Maruricio – Gondolsz néha a Donára?
Santos – Persze, hogy tudja, okos, és nem szól semmit… õ is sokat emlékszik rá…
Marisela két fiúval – Santos, fáj! (úgy néz ki, ez a harmadik gyerek lesz!
Santos Fáj? Gyerünk!
Marisela visítozik…

Két kislány ébresztgeti a Dona-t, de a misszionárusnõ elküldi õket, és õ telepedik le az erõsen izzadó Bárbara mellé…
10/10
csilla0223 2009 máj. 22. - 02:39:56 10/10
(20930/30469)
Eddig én is csak annyit mondok hogy szörnyû...még az utolsó részt is az a nõ uralja!!!!

Jól láttam a kiírást mikor B a misszióbament hogy tíz évvel késõbb volt már?!