offtopic
Belle 2009 máj. 08. - 14:10:15
(20089/30469)
Szia Dzsanna!:-)

Most látom, hogy itt voltál!:o) Épp most fejeztem be a levélírást Neked.:-)

Köszönet a DB tartalomért és képekért!!! S láttam, dalfordítás is volt, azért is külön köszönet, ezeket a számokat én is szeretem.:-)))

Képzeld, nem olyan régen letöltöttem arról az oldalról - aminek a címét elküldtem neked -, egy DB részt, és bosszankodom, hogy szép gyönyörû a kép, de NyD arra is szöveget nyomott.:-/// Nem értem, minek tölti fel, ha elcsúfítja...Az El rostro de Analía-nál nem izgattam már magam rajta, de a DB-t így nem tölteném le azért.:-/

Rögtön megnézem ezt a videót.:-)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 08. - 13:40:58 10/10
(20088/30469)
Szia, Mindenki, aki erre jár! :)

Szia, Katka!

Ha szórakozni akartok 4 és fél percet, ezt nézzétek meg!
ChM Barnie-ként ölelkezik a népekkel a Fõtéren (en la Plaza Mayor) Limában :) Természetesen BETO ORTIZ tegnap esti mûsorában.

http://www.youtube.com/watch?v=kuRl9mhyr3s
10/10
offtopic
Katka2 2009 máj. 08. - 07:22:25 10/10
(20087/30469)
Hali Dzsanna!
Valamiféle:) "szórakozás" néha a képek nézegetése, köszönet érte! Ügyi vagy:)
További jó munkálkodást!
10/10
offtopic
Katka2 2009 máj. 08. - 07:20:07 10/10
(20086/30469)
Verõfényes, vizsgamentes jó reggelt Mindenkinek:)
Köszönöm Ana a képet! Csodálatos! Jó dolog a szülinap, szerintem egyhamar nem fogok ünnepelni, hogy ennyi maradjak pár évig:))))))))))
Jó tanulást a "tanulósoknak"!
10/10
dzsanna3 2009 máj. 08. - 03:09:46 10/10
(20085/30469)
Naz ez már a saját csúcsom megdöntése:
mindössze 6 perccel a vetítés után, fent van a tartalom!
Most megveregetem a saját vállamat! :)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 08. - 03:06:50 10/10
(20084/30469)
CHRISTIAN MEIER en la telenovela DOÑA BÁRBARA
CAP 181
2009 05 07 CSÜTÖRTÖK(20:00)

Sapo - Átkozott boszorkány! - dühöng, miközben az embere felolvassa a cikket az újságból, ami azt mondja, hogy Sapo halott...
Mojiquito - Biztos vagyok benne, hogy DB van emögött... - mondja, de Sapo rátámad

DB - ezzel a cikkel kiugrasztottam a nyulat bokorból, most már biztos vagyok benne, hogy élsz, és várni foglak! Nagyon hamar megtaláljuk a pénzt is, amit León elrabolt vagy ne hívjanak Dona Bárbara-nak!

León - Tigre kiásod a pénzt. Én öltem, te meg most segítesz, ha kell a pénz... Éjfélkor indulsz! Nekem el kell tûnnöm!

Gonzalo-t elviszik
Santos - Ott megy az a gazember, aki megütött téged! El kell érnünk, hogy létezzen igazságszolgáltatás.

Antonio - Encarnación, a lánya az unokájáért áldozta fel magát, és én nem engedem meg, hogy tovább inzultálja Cecilia-t..
Atya, beszéljen vele! Encarnación jó ember!

Maria Nieves - Carmelito, ne halj meg! - beszél öntudatlanul, és a doktor reménykedik

Santos - Most, hogy mindennek vége, miért nem jössz velem?
Marisela - Szükségem van egy kis idõre... Minden olyan gyorsan történt... Amikor biztos leszek magamban, utánad megyek Altamira-ra...
Santos - Legalább egy puszit adj! - Megkapja:)
Marisela elõre megy Cecilia házába

Cecilia Genoveva-val beszélget Sapo-ról... Nem hittem volna, hogy Gonzalo-nak ilyen barátai vannak. Marisela és Santos érkeznek hozzá. Cecilia megmutatja az újságcikket nekik...
Santos bemegy Antonio-hoz - Szintén a cikkrõl beszélgetnek.
Antonio - Santos, neked köszönhetjük, hogy elkaptuk a gazembert
Andrés jön be hozzájuk - Barbara elmesélte az egész történetét - mondja
Santos - Miért tette? Õ nem tesz dolgokat csak úgy. Valaminek kell lennie a háttérben.

Eustaquia - Miért hoztad nyilvánosságra ezt, ha Sapo halott?
Barbara - Mert nem vagyok biztos benne, hogy halott...
Melquiades élrkezik - León megszökött...
DB megkeresed Tigre-t és idehozod akárhogyanis!
Melquiades máris szállítja a zsákmányt...
Tigre anyja közli, hogy magának semmi joga nincs ehhez!
DB - intézkedjetek! a nyakára kötelet tekernek és felültetik egy lóra
Tigre anyja könyörög, mondja már el, hol van a pénz... (mögötte áll az egész díszes famíliája)
Tigre- én ártatlan vagyok, ne öljön meg!
DB - folytassák! Beszélj! és ráfogja a fegyvert..., de Tigre hallgat

Tigre szorgosan ásni kezd... Itt a pénz, Dona...
DB a levegõbe lõ - és kiabálni kezd - Senki nem érhet ehhez a pénzhez, megértettétek?! - elmegy, de Tigre könyörög hozzá: Dona, Donnácska! - miközben a Brujador újra megkötözi.

Sapo Pernalete-vel és Mojiqito-val tárgyal-nak... Pernalaete elárulja a Chusmita-t...
Sapo - Maga mit tud errõl? - kérdi Mojiquito-t...
Brujador - Dona, Tigre el van intézve... és León? Keresni fogja, Dona?

Antonio - Semmi sem hagyhatja el ezt az irodát, amit legalább háromszor el nem olvastam.... Hol van Marisela?
Genoveva - Santosra gondol éppen a szobájába...
Marisela - Santos elment már?
Genoveva - Antonio beszélni akar veled.
Antonio - Luzardo asszony ... el akarlak küldeni a kórházba, megtudni, hogy mi van María Nieves-sel...
Marisela - Elõször is nem vagyok Luzardo asszony! A nevem Marisela Barquiero, másodsorban ez egy csapda... azt akarod, hogy Santos közelébe legyek... azért küldesz oda
Antonio - Ne légy gyáva, Marisela!

Santos - Mit mondott? (Maria Nieves-nél vannak a kórházban Pajarito-val és Melesioval együtt)- a menyasszony válaszol - rémálma volt... és elmondja, miket hallott
Santos - Amit mondott az sajnos nem rémálom, hanem a puszta valóság...
MN éppen beszél, kiabál öntudatlanul... hirtelen felébred - Carmelito? Hol van Carmelito? Miért nincs itt? - sírni kezd... Meghalt?
A menyasszonya válaszol - Igen. Carmleto meghalt...
MN - Miért? Miért kellett megölnie?
Pajarote - Ki tette?
MN - León Mandragón... Láttam, amikor León lelõtte Carmelito-t, aki mellém esett a földre... Santos döbbenten hallgatja.

MN - Utolsó emlékem az, hogy León újra rám fogja a fegyvert, lõ... és minden elsötétedett. -
Santos elkeseredett arccal - Az átkozott gazember! - elmegy...

A rosszlányok a néger gyermekkel meg akarnak szökni Sapo-éktól...
(Végre hallottam Sapo bérgyilkosának a nevét: FACUNDO!)
Sapo rákérdez - hová ballagtok azzal a babával?... és elfogják õket...

Pajarote egy fa mögül látja Tigre-t kikötözve...

Sapo üti-veri Pernalete egyetlen lányát...
Mojiquito becsörtet ordítva - Hagyja Frederikát békén! - de Facundo egy fegyverrel leüti õt

MN - Gervacianak mondja, hogy Carmelito utolsó szavai hozzá szóltak, és szóról szóra elmondja neki... - hozzá teszi, hogy Carmelito azt akarja, hogy legyen nagyon boldog és vigyázzon a gyermekeire...

Tigre könyörög Brujador-nak... aki azt mondja, te is tudtad, hol van a pénz elásva, ezért León cinkosa vagy! Megjön Santos, Juan Primito hozza a pénzes táskát és átadja neki azzal, hogy a Dona küldi

DB és Santos el Miedo-ban... DB elmondja Santos-nak, hogy León megszökött, és Tigre-tõl csikarta ki a vallomást, hol van a pénz... és hogy el akarta vinni hozzá... - Itt van az átkozott pénzed! - mondja. Semmi közöm nem volt hozzá, de te mindig a legrosszabbakat gondolod rólam... és otthagyja a megdöbbent Santos-t...

Santos - Bocsánattal tartozom neked...
DB - León volt az egész mögött... Miért akarnám elrabolni én a te pénzedet?
Santos - Azelõtt ezt tetted mindig... öltél, raboltál, becsaptál mindenkit
DB - Mindig melletted álltam, ha nem is hiszed... és te gyûlölsz engem!
Santos - Én nem gyûlöllek!

A kórházba érkezik az összes családtag és a barátok, örülnek MN felépülésének... - még Marisela is eljött...

Marisela - Antonio nagyon elfoglalt, és õ az új gobernador... ja, és Santos nem járt itt? - kérdezi reménykedve

DB - Azután, hogy egy ágyat osztottunk meg... és gyermekeket akartam tõled... Csak veled álmodtam a boldogságot
Santos - Te megölted a boldogságot... Öltél... raboltál... és most is azt teszed...
DB - már csak egy van hátra...
Santos - Talán halott már..
DB - Él. Tudom... Érzem
Santos - Mit teszel vele, ha él?
DB - Mit? Megölöm, mint a többieket!

Cecilia a babával - Encarnación nyit be...
Cecilia - Jöjjön ide! Nézze, mennyire hasonlít a lányára! Nem akarja felvenni? Hozzá kell szoknia, hogy amikor jön hétvbégenként...
Encarnación - Nagy bocsánatot kell kérnem...

Marisela - Nem hiszem el, hogy magára hagyták Santos-t, amikor León ment elkapni... Pajarote miért nem ment vele?
Gervacia - Pajarote eltûnt...

Tigre sógorai az orra elõtt isznak... az könyörög egy kortyért... Hol van a család? Azt válaszolják, hogy ott, ahol akkor volt, amikor becsaptátok, magatoknak akartátok a pénzt. Már nincs mit kínálnod nekünk, de a Dona-nak sok pénze van, ezért az õ oldalán maradunk.
Pajarito még mindig a fa mögül figyeli õket...

DB - Csak Sapo maradt, hogy megfizessen a szenvedéseimért, hogy boldog lehessek, hogy egészen nõ lehessek! Mi hiányzott belõlem, amiért elhagytál?
Santos - Ez volt a baj, amirõl beszélsz, a könyörtelenség, a hidegvér...
DBV - Te semmit sem tudsz a fájdalomról...
Santos - A legjobb az igazságszolgáltatás kezébe adni a dolgokat
DB - Hol van igazságszolgáltatás? Az én kezemben! Megölöm!
Santos - Mit nyersz ezzel?
DB - Amikor megölöm, békét nyerek... újra mosolyogni tudok majd... és tudom, hogy te visszajössz hozzám...

Santos - Barbara, én semmiképpen nem térek vissza hozzád!
DB - Valamit érzel irántam... Azt hiszed, hogy szerelmes vagy a lányomba, mert benne minden megvan ami bennem nincs...
Santos - Én nem hozzád jöttem, hanem León-t keresem. Én szerettelek volna megváltoztatni, de hasztalan volt.
DB - Végre nem fogok gyûlölni, és tökéletes nõ leszek... Végre jó lehetek.
Santos - Barbara, ne álmodozz... Én Marisela-t szeretem. És ez az egyetlen igazság!
DB - Hidd el, amikor végzek Sapo-val, más leszek, már csak kevés hiányzik, és újra velem leszel.
Santos otthagyja...

Juan Primito jön be - Ma délután vendége volt - Pernalete és Mojiquito - a Chusmita iránt érdeklõdtek...
DB - Elmondtad nekik?

Eustaquia - sírva kérdi a sötétben - Ki van itt?

Santos vezeti Tigre-t... és León-nal találkja szembe magát. Gyorsan maga elé rántja tigre-t és León-nal együtt egymásra fogják a fegyverüket...
Santos - León, fel kell adnod magad!
León - Add át a pénzt azonnal, te szerencsétlen, mert megöllek!

Santos ordít - Ne tedd, León! - még mindig maga elõtt tartva Tigre-t... de eldördül egy lövés...

DB hallja... - Santos!
ChM 2009 máj. 08. - 00:27:58
(20083/30469)
És még egy Dona Bárbara 1998-ból
ChM 2009 máj. 08. - 00:25:51
(20082/30469)
Egy kis érdekesség:

"Kétségtelen, hogy a legelfogadottabb és felejthetetlen Doña Bárbara az volt, amit 1948-ban María Felix játszott el.
Maga Rómulo Gallegos írta a szövegkönyvet a rendezõvel, Fernando Fuentes-sel együtt."
offtopic
ChM 2009 máj. 07. - 22:06:16
(20081/30469)
Neked is jó éjt és holnapra tiszta fejet a tanuláshoz! :)
10/10
offtopic
Ana8 2009 máj. 07. - 22:02:35 10/10
(20080/30469)
:-) Ez jó nagyon jó tanács és tanulni sosem késõ :-)
De azt hiszem ma nem maradok tovább nálunk már este van én meg álmos vagyok, így jó éjt! és Szép napot holnapra!
ChM 2009 máj. 07. - 21:52:23
(20079/30469)
Mindjárt gondoltam, hogy te sem lógsz ki a sorból! :)
(Ha egyszer valaki abbahagyja a tanulást, hat ökörrel sem lehet visszavonszolni a padba! Ezért a gyógyszer: sose szállj ki a padból, legfeljebb ülj egy másikba! :)
10/10
offtopic
Ana8 2009 máj. 07. - 21:49:45 10/10
(20078/30469)
Szia:)
Igen ez igaz:) Én már néztem is :) ha ennek vége elkezdem a jogsit:)
Érdekesség pedig van bõven :)
ChM 2009 máj. 07. - 21:38:36
(20077/30469)
Szia, Anna!
Végre valaki rám töri az ajtót! egy igazi, élõ fórumtag!:) HEURÉKA!
Mindenkivel együttérzek, aki vizsga elõtt áll... de! Tessék felszabadultan örülni annak, amennyivel többek lesztek utána!
És nekem elhiheted, senkinek sem veszi el a kedvét annyira, hogy rögtön utána ne nézne egy másik tanulnivaló után!:):):)

Szóval, elõre lányok! Én veletek vagyok és szurkolok... a picike szabad idõtökben meg mindig találtok itt valami érdekességet, hogy feltöltõdjetek! :)
10/10
offtopic
Ana8 2009 máj. 07. - 21:03:18 10/10
(20076/30469)
Sziasztok! Szép napot/estét mindenkinek!

Hát már azt sem tudom, hogy hol áll a fejem :S Tanulni anyag tételt csinálni órára menni... Gondoltam rátok, de az idõvel hadi lábon állok. Azt hiszem ha nem 24 hanem 48 óra lenne egy nap akkor is kevés lenne. :(
Dzsanna nem csak te várod már hogy vége legyenek a vizsgáknak én is szeretnék már túl lenni rajtuk :)

Katinka Így utólag is Boldog Szülinapot kívánok! Élj soká! És mindenki annyi idõs amennyinek érzi magát:-) Ezt a képet neked küldöm :-)

Dzsanna köszönet a képekért és a tartalmakért most próbáltam visszaolvasgatni:) hát van mit :-)))
ChM 2009 máj. 07. - 21:01:25
(20075/30469)
CAP 179
2009 05 05 KEDD (20:00)
ChM 2009 máj. 07. - 20:14:15
(20074/30469)
CAP 179
2009 05 05 KEDD (20:00)
ChM 2009 máj. 07. - 20:13:48
(20073/30469)