1/10
Hajdina77 2014 okt. 30. - 00:36:07 1/10
(16/76)
Én inkább Vlad pszichológusával szeretnék beszélgetni...
Sztárpszichológus lehet, mert aki egy érzéketlen, kegyetlen felnõtté vált, szétkínzott gyerekbõl egy szeretõ, gondos családapát képes faragni, az azért ott van a szeren. Vajon hogyan csinálta?
Persze volt még számtalan jelenet, amit nem tudtam összerakni, de a legjobban nekem is az fájt, ahogy Erdélyt Havasalfölddel teszi egyenlõvé, és Vlad területeként nevezi meg. De mit vár az ember azoktól, akiknek Budapest és Bukarest is egykutya...
10/10
colinb 2014 okt. 28. - 18:47:56 10/10
(15/76)
Annyi rosszat olvastam már errõl a filmrõl, hogy azt mondtam: ezt meg kell nézni!
Azért egy hangyányit aggódtam, hátha nekik lesz igazuk, de az elsõ 10 perc után teljesen megnyugodtam. Jobban mondva egy zabszem nem fért volna "oda" azoktól a jelenetektõl...
Hogy mirõl szól, azt már oly sokan leírták elõttem, hogy inkább nem megyek bele.
A véleményem pedig az, hogy sem izgalomban, sem akcióban, sem romantikában, sem drámában, sem látványban nem volt hiány! Aki hibát akar benne találni nyilván megtalálja, hiszen nincs tökéletes film, mint ahogy tökéletes regény sincs. De aki egy látványos, kalandokban bõvelkedõ, romantikus - szemernyi történelmet is a filmbe csöpögtetõ - pörgõs fantasyra vágyik, annak ajánlom megnézésre.
Nekem nyilván azért tetszik ennyire, mert a stílusa hasonlít a Sötét szárnyak trilógiára. Charles Dance miatt meg természetesen ki nem hagytam volna (aki kevés szerepével is hatalmasat alakított Fõvámpírként), Luke Evans-rõl nem is beszélve!
A film végéhez érve egyetlen problémám volt: sajnáltam, hogy véget ért! Ám az utolsó elhangzott mondatból nagyon úgy tûnt, hogy lesz ennek még folytatása, amiben õszintén reménykedem.
És ha már Charles Dance-nél tartunk, szeretném megragadni az alkalmat, hogy szóljak az oldal szerkesztõinek: Õ is játszik a filmben! A titulusa az imdb szerint "Master Vampire", és a magyar hangja Dunai Tamás (miként a Trónok harcában vagy az 1990-es Operaház Fantomjában is).
Muya 2014 okt. 28. - 13:06:05 Előzmény Hohenstaufen
(14/76)
Huhh Jól felhúztad magad... De minden szavaddal teljesen egyetértek!!!
Az Õseink forognak a sírjaikban az biztos.
2/10
Super10Benja 2014 okt. 27. - 08:15:41 2/10
(13/76)
Az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam. Buta, nincs benne semmi logika, a színészek nagyon rosszak, na nem mintha sok alapanyagot kaptak volna, a forgatókönyv közel katasztrofális. Van néhány jó pillanat látványilag, de legtöbbször az is csak értelmetlen CGI minden mennyiségben. Két színész is szerepel benne a Trónok harcából, de remélem õk is rájöttek, hogy ez hiba volt, és nem fecsérlik többet a tehetségüket ilyen mocsokra. 2/10
9/10
muniszter 2014 okt. 26. - 05:06:06 9/10
(12/76)
Az este megnéztük. Nem bántuk meg. Megtudnánk nézni mégegyszer és várjuk a második részt. 10/9
5/10
_Freddy_ 2014 okt. 24. - 23:27:46 5/10
(11/76)
Most néztem meg. Én nem számítottam sokra, csak annyira amennyit egy ilyen témájú filmtõl vár az ember. Ezeket csak részben kaptam meg. A történeten lehetett volna még mit dolgozni, meg a karaktereken is. Kicsit túl könnyûre és lazára vettek 1-2 dolgot, így a megoldás itt-ott gyér-re sikerült. És tényleg csak annyit láttam egész film alatt, hogy a fickó akibõl Drakula lesz(!) lemészárol ezer embert egymaga (nem ilyennek képzeltem). Aztán valamennyi drámát belevittek, hogy a karakternek nyitvahagyják a folytatás lehetõségét, mivel ezzel a résszel egy szörnyuniverzum létrehozását kezdték el, és a végén majd egy filmben összeállnak, na én arra leszek kíváncsi. Szóval ez a film abszolút kihagyható a mûfaj szerelmeseinek is. Aki akcióorgiára akar beülni annak nem ez lesz a jó választás, tele van üres szavakkal és elbaltázott dolgokkal a film. Egyszernézhetõ és közepes. Remélem a többi szörnyes film ami ehhez az univerzumhoz kapcsolódik már jobb lesz.

10/5
offtopic
Sz Peter 2014 okt. 24. - 10:36:53
(10/76)
"Megérdemeltük, mert hagytuk elveszni az országot"

Nagy szavak ezek egy fotelbõl.
Aztán mégis hogyan kellett volna megvédeni?
Hohenstaufen 2014 okt. 24. - 06:51:44
(9/76)
"1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena (Sarah Gadon) bölcs és igazságos uralkodása biztosít."

Itt tartunk, de hát meg is érdemeljük. 1462-ben Erdély nem Vlad Tepes békéjét élvezi, hanem Hunyadi Mátyás magyar király (és erdélyi vajdája)fennhatóságát, lévén hogy Erdély a Magyar Királyság része, tartománya. Majd csak 1918-ban lesz Románia része, és az hagyján, hogy akkoriban a románok a történelmet illetõen megvezették a Nyugatot. Megérdemeltük, mert hagytuk elveszni az országot, nem voltunk képesek megvédeni magunkat, se mi, sem az erdélyiek. De az, hogy ez az ordenáré történelemhamisítás, amelynek nyilvánvaló visszamenõleges politikai igazolási célja van, még a mai idõkben is simán és dicsõségesen teret kapjon, Magyarországon minden további nélkül elhangozzon, vetítsék a mozikban változatlanul, és a kommentelõknek ezen a fórumon az a legfõbb gondolata, hogy a pattogatott kukorica meg a kóla mellett egész jó film lehet - miközben a népük, hazájuk történelmének meghamisításához és megalázásához egy szavuk sincs, mert nem is fogják fel, mirõl van szó - na hát ez pontosan mutatja hol tartunk, kik vagyunk. Tényleg megérdemeljük a sorsunkat. A tartalom, a hitelesség nem számít, a látvány és a zabálnivaló a lényeg. És ezért kipengetünk kétezret a kulturális, manipulatív gyarmatosítóinknak. Ezek vagyunk mi: lezüllött, közömbös, szarházi, tudatlan tahók. Megfelelõen tálalva a saját anyánk megerõszakolását is végignéznénk, és nem csodálkoznék, ha néhányan még fel is izgulnának közben. Ilyen senkiházi nép vagyunk.
Ottofan1 2014 okt. 10. - 14:51:57
(8/76)
2 tonna pop corn, 3 liter Kofola és mehet is a szórakozás.
XD
Tebby21 2014 szept. 15. - 16:15:43
(7/76)
Tebby21 2014 szept. 08. - 14:46:44
(6/76)
Az elõzetesek alapján nem lesz ez olyan rossz film. :D
Argonauta 2014 szept. 05. - 11:27:30
(5/76)
Lillith Morgan 2014 júl. 09. - 18:49:32
(4/76)
Ezt a filmet nagyon várom.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2014 jún. 25. - 06:11:35 5/10
(3/76)
Bocsánat, ez az: http://www.movieweb.com/movie/dracula-untold/trailer

Az elõzõ kommentem legyen szíves törölje a moderátor. Köszönöm. :)
5/10
_Freddy_ 2014 jún. 25. - 06:09:27 5/10
(2/76)
somersby 2013 dec. 02. - 15:09:31
(1/76)
A Matt Sazama és Burk Sharpless forgatókönyvébõl készülõ film Bram Stoker klasszikus regényének mitológiai oldalát ötvözi a havasalföldi Vlad herceg (Luke Evans) valós történetével. Tulajdonképpen egy eredetsztorit kapunk arról, miként válik Vlad hercegbõl a világ elsõ vámpírja.

A produkció egyébként nehezen talált rá direktorára, Gary Shore-ra, akinek egyben ez lesz rendezõi bemutatkozása.

A Dracula Untold 2014. október 3-án érkezik az amerikai mozikba.