Téma: Avatar

lambo83 2009 dec. 30. - 00:43:46
(1000/4320)
Mindenképpen nagy szar lehet, ha 10 nap alatt több mint 600 Millió dollárt sikerült elérnie. Akkor tuti valami gagyi!

Más!
Imádom, hogy ha egy filmet istenítenek, akkor valaki rögtön kitalálja, hogy szar a sztorija, vagy nem is olyan jó (bitos õ jobbat tudna). De a lényeg az, hogy mindenképpen kell találni hibát!!!
10/10
Hannibal Lecter 2009 dec. 30. - 00:41:28 10/10
(999/4320)
tényleg jobb a digitális 3D, azt hiszem ott több is a képkocka/mp, ezért élesebb a kép.
10/10
ondok 2009 dec. 30. - 00:25:59 10/10
(998/4320)
Anélkül ,hogy láttam volna(hamarosan megnézem) kissé eltúlzottnak érzem azon igényedet ,hogy shakespearei dialógusokat és kiforrott jellemeket vársz egy ilyen filmtõl.ilyen alapon ha a csillagok háborúját is lecsupaszítjuk egy elég bárgyú mese a birodalom és a jedi lovagok küzdelmérõl.Ennek ellenére korszakos film volt ,mert újszerû ,mert magával ragadó a mese folyama ,a fantáziavilág, a technikai megvalósítás.Nos ha ezt el tudta érni ez a film ,ahogy sokak szerint igen ,akkor csak jó lehet.
10/10
andris758 2009 dec. 30. - 00:23:02 10/10
(997/4320)
Szerintem azt egyátalán nem lehet mondani, hogy nincs a filmnek története. Igenis nagyon jól elmesélhetõ története van, mégha nincs is benne túl sok csavar.
A színészi játék, illetve ahogy azt átvitték a navikba egyszerûen zseniális.
5/10
Ghavin 2009 dec. 30. - 00:18:00 5/10
(996/4320)
Vegyes érzéseket hagyott bennem a film. Történet eredetiség szempontjából egy szép kerek nulla, gyakorlatilag ugyanezt láthattuk a Farkasokkal táncolóban, Pocahontasban, Ferngully-ban, az Utolsó szamurájban, sõt még a District 9 is hasonló szüzsével operált, természetesen minden film más-más kontextusban helyezte a gonosz csúnya fehérember kontra nemgonosz nemfehérember felállást a messianisztikus fõszereplõ beavatkozásával a nagy szerelemért. James Cameron állítólag már 15 éve õrizgette a film forgatókönyvét valahol az íróasztal mélyén, ám az akkori technológiával lehetetlen lett volna úgy véghez vinnie a project-et, ahogyan õ azt eredetileg elképzelte. Ennek tudatában végig ez motoszkált a fejemben: ENNYI? Ez volt a filmszakmát megváltó csoda, amiért az öreg forradalmi felvevõgépeken dolgozott a Titanic óta? Félreértés ne essék, a 3D effektek zseniálisak voltak, mindössze a film elsõ ötödében éreztem kissé kellemetlennek õket, ám késõbb teljesen hozzászokott a szemem/agyam a térélményhez. A bolgyó, a növényzet, az õshonos állatfajok és a helyi na'vik kidolgozása elsõrangú, minden pillanaton látszott a rengeteg munka, amit egy-egy jelenet vászonra vitelére fordítottak a készítõk. De ha mindehhez nem párosul egy jó történet, komolyan vehetõ párbeszédek, és a totális sztereotípiákon/kliséken túlmutató karakterek, az egész nem több egy hatalmas, csillogó-villogó, ám igen hamar kidurranó lufinál. Így a drámainak szánt jelenetek már eleve halva születtek, a cselekmény tökéletesen kiszámítható volt, a dialógusok röhejesek voltak (bár lehet, hogy ezért a "tisztelt" szinkronstúdió a felelõs) és egy-két kivételtõl eltekintve nem volt olyan szereplõ, aki egy-egy akciójelenetnél hosszabb idõre fenntartotta volna az érdeklõdésem - nem azért mert akció-rajongó lennék, inkább arról van szó, hogy nem tudok érzelmileg kötõdni egydimenziós (értsd: kiforratlan, sablonos, tehát unalmas) karakterekhez, így éppen leszarom, hogy az illetõ él-e, hal-e, fõleg ha elõre tudom, hogy ki éli túl a film végére és ki nem. Aki a "kritikám" elején felsorolt filmek közül egyiket sem látta, vagy már totálisan elfeledkezett róluk, annak talán az újdonság erejével hathat a film és talán jól szórakozhat/szórakozott, de számomra ez a mozi volt az év csalódása, fõleg mert már két éve vártam rá. Legalább megtanultam egy életre, hogy ne dõljek be a hype-nak.
petejke 2009 dec. 29. - 23:44:51
(995/4320)
Aki nem szereti a szkifit, az miért megy szkifit nézni a moziba? Én nem szeretem a horrort, nem is nézem.
Aki viszont szereti ezt a mûfajt, James Cameron-t, az izgalmat, kalandot, egy kis romantikát annak LÁTNIA KELL ezt a filmet. Ilyen 10-20 évente csak egy van!!!
5/10
HvB 2009 dec. 29. - 23:27:47 5/10
(994/4320)
ezúttal sem szerettem meg a szifit. a látvány 3dben szép, de ez nem kompenzálhatja a történet és a színészi játék tökéletes hiányát
mechand 2009 dec. 29. - 22:20:52
(993/4320)
Másfél hete láttam a filmet az Aréna Imax-ban. Nem volt rossz, de már az elsõ percben megdöbbentõ volt milyen rossz a kép minõsége. A szín egy kissé fakó volt, de a legrosszabb a villódzás volt gyorsabb jeleneteknél. Ez nagyon elrontotta az élményt. Ráadásul egy éles pontot nem lehetett látni a képen, még az is életlen volt egy picit, aminek nem kellett volna, pedig nem rossz a szemem. De ez a legkevesebb, majdnem mindegyik mozifilmnél ezt tapasztalom. És tényleg nem rossz a szemem. El fogok menni mégeygszer megnézi imax-ban mert nem hiszem el, hogy ez ilyen.
10/10
romulusz 2009 dec. 29. - 22:00:41 10/10
(992/4320)
Végre egy kitûnõ alkotás, amit egy percig sem bántam meg, hogy elmentem, és megnéztem.
Végre, hogy nem viszonylag nagy nevekkel akarnak egy irgalmatlanul ratyit valahogy feldobni ("Hajsza a föld alatt" - ez aaa tipikus 5000-szer lerágott csont újabb kiadásban); végre, hogy egy döbbenetesen gyenge filmet a még gyengébben produkáló "szinész"nõ cickója kell, hogy legalább a negatív krtikára - mint az új ratyi -érdemessé tegye("Szuperbojz").
Végre, hogy olyan film, amit jó szívvel merek ajánlani barátaimnak is.
mégha nem is egy Aghata Christie-i logikai bravúrokkal van teletûzdelve, de mindenképpen értékelhetõ problémafelvetést tesz központba - helyünk a világban - és az arra adott válasza sem rossz!

Tényleg jó film, csak így tovább!
10/10
Hannibal Lecter 2009 dec. 29. - 21:30:04 10/10
(991/4320)
Most láttam Real 3D-ben,vagyis digitális 3D-ben a Mammutban, senki se dõljön be ennek a kamu reklám szövegnek, hogy csak ájjjmexx, így totál ugyn az az élmény, sõt még jobban tetszett.
8/10
RoKKfish 2009 dec. 29. - 21:21:48 8/10
(990/4320)
Az asztronómiai pontosításod helytálló, azt viszont nem vágom, hol említ bárki is Jupitert (v. Szaturnuszt) a filmben. Emlegetnek viszont több fényéves távolságot, közel 6 évig tartó utazással... Tény, hogy a Pandora anyabolygója kisértetiesen hasonlít a Jupiterre.
7/10
offtopic
Zsákos ember 2009 dec. 29. - 21:19:51 7/10
(989/4320)
Cameron egy nagy szart alkotott !
Összelopkodta a (kidolgozatlan,lapos) sztorit és készített hozzá egy eladható CGI-"motort" !
Az igazi 3D-s filmek majd csak ez után jönnek !
Szóval az Avatar egy jól,megcsinált,mindenki által befogadható(értsd:még a Blahán késelõ kis cigánygyerek is megértené)sci-fi kaland,de semmi több ! :(
Ennél ezerszer jobb sci-fi-k vannak,és sajnos(nálam)az Avatar a Titanic után nagy visszaesés.
mikiport 2009 dec. 29. - 20:24:33
(988/4320)
Ma láttam a filmet a Mammutban ...Talán érdekes másfajta szemüveget adtak, mint a Keletinél Aréna plázában(Arénán jobban tetszett, bár rég voltam már ott)...

A film sztem tök jó Nekem nagyon tetszett, de sztem csak 3D -ben jön ki a film igazi varázsa ...
Egy jó fogatókönyvû, fordulatos, akciókban gazdag filmet láthat aki megnézni amibõl nem hiányzik az akciójelenet,a romantika, szerelem, harc, hazugság, igazság és a "valós" emberközeli érzelmek sem ... és egy olyan világot mutat be sztem amiben mindenki élni szeretne azaz legbelsõjét az embernek sztem megérinti .... (már akinek)

Akik a rajzfilmek, fantasy, sci-fi rajongó egyértelmûen ajánlom figyelmébe....

1-5 ös értékelésnél nekem 4-es feletti a film :)
8/10
zolesz 2009 dec. 29. - 20:03:12 8/10
(987/4320)
Csak még annyit, hogy a Pandora valójában a Szaturnusz negyedik holdja, és így néz ki:
10/10
gigigelem 2009 dec. 29. - 19:44:25 10/10
(986/4320)
Szuper jó volt!
8/10
zolesz 2009 dec. 29. - 19:33:30 8/10
(985/4320)
Ma néztem meg a filmet IMAX 3D-ben.

Hát technikailag-látványilag valóban forradalmi és lenyûgözõ élmény, tartalmilag viszont már nem annyira vagyok vele kibékülve.
Nyilván ennél a mozinál elsõ sorban nem a zseniális történetvezetés, jellemformálás, stb., hanem a szórakoztatás és a látvány (és ezen keresztül a minél nagyobb nézõszám és bevétel) a lényeg.
Viszont férfiasan bevallom, hogy kultúrális-világnézeti okok miatt a pandorai õslakosokkal, különösen a fokozatosan azzá váló fõhõssel nem igazán tudtam azonosulni, a legkisebb mértékben sem.

A velük szemben álló emberek pedig rendkívül mesterkélt és manipulatív módon vannak gonosszá vagy ostobává vagy egyszerre mindkettõvé formálva, élükön a GIJoe fejû fõgonosszal, akit mintha a Chipkatonák címû 'mûremekbõl' szalasztottak volna ide teljes életnagyságban.

A Pandora egyébként a filmben nem bolygó, hanem a Jupiter egyik holdja. Ideális életfeltételekkel, ugye?

Szóval eléggé felemás benyomásokkal jöttem ki a moziból és így zártam le magamban ezt az egészet: na, egyszer ilyet is láttunk...
8/10
RoKKfish 2009 dec. 29. - 15:20:56 8/10
(984/4320)
Ha ez vígasztal, és ettõl jobban érzed magad emberként, gondolj bele, hogy a Föld sohasem biztosított olyan ideális létfeltételeket az embernek, mint amilyen "mákostészta-zabálók" a Na'vik a saját bolygójukkal. Viszont legalább kevésbé giccses. Az is valami.
8/10
feeco 2009 dec. 29. - 14:07:19 8/10
(983/4320)
Rendkívül hatásvadász, de meg kell mondjam, mûködik.. Hát persze, Cameron nem ma kezdte..
10/10
Shapira 2009 dec. 29. - 13:38:08 10/10
(982/4320)
Nekem nagyon tetszett ez a film. Természetesen, a látvány fantasztikus és eddig még sohasem látott volt. A sztori meg persze már több milliószor látott. De éppen ebben rejlik Cameron rendezéseinek varázsa: pofonegyszerû és sablonos sztorikból tud fantasztikus filmeket csinálni. Az a lényeg, hogy minden párbeszédet, jelenetet, szereplõt pontosan eltalált, hogy ne érezzük magunkat átvertnek, és tudjunk izgulni a filmen. Szerintem fantasztikus volt, kétszer néztem meg eddig, sajnos csak 2D-ben, mert Szombathelyen nincs lehetõség 3D-re, de így is nagyot ütött. Lehet, hogy leszóltok majd miatta, de nekem 10/10, minden szempontból, az indokok pedig feljebb.

Azt azért elmondom, hogy aki meg akarja nézni moziban, ne az elsõ öt sor egyikébe üljön, mert úgy egyszerûen katasztrófa nézni, szinte sírtam a szememet gyötrõ fájdalomtól, és az üldözõs jelenetbõl, mikor Jake-t majdnem megeszi a thanator, egy képkockát sem tudtam kivenni. A hetedikbõl viszont már jó volt.
4/10
üpppontvki. 2009 dec. 29. - 12:59:06 4/10
(981/4320)
sablon sztori. unalmas. de nagyon jó grafika.