erroris 2013 máj. 27. - 13:00:51
(3323/4083)
:)
Érdemes megfigyelni ;)
Fekete Hattyú 2013 máj. 27. - 09:49:25
(3322/4083)
Nyomorultak: Hát igen!
Én elégedett voltam R. Crowe-val, mert rosszabbra számítottam, de õ tényleg inkább (már bocsánat) olyan "Leverlek, köcsög!" típus itt ebben a szerepben. Tony pedig arisztokratikusabb volt, és ide inkább az kell.
És a végén Tonyt tudtam sajnálni! Russellt nem :-)

Egyébként - talán ****SPOILER***
a '78-as filmváltozat egy jó kis korrekt tévéfilm, a színházi musical pedig inkább a jó értelemben vett giccs, igen magas színvonalon! Az egész színház sírt, és az élõ zene még jobban feldobta a darabot.
De ez a 2012-es musical-film, háát... nem rossz, de érezni, hogy elsõsorban az érzelmekre akartak hatni, nem annyira a történet a lényeg. Majd' mindenki sírva énekel, kamerát 15 cm-re az arcukba tolják, a dalokon hallani, hogy ott, akkor énekelték õket - tehát nem igazán jó a hang -, valahogy a színészi játék sem az igazi... Egyszer jó volt moziban (sírtam is), de DVD-n nem kéne. Nekem :-)

A Tony-féle változatnál csak a közepén eszméltem rá, hogy jé, a musicalnál itt már telesírtam öt zsepit, most meg semmi :-D

***spoiler vége***
Fekete Hattyú 2013 máj. 27. - 09:39:46 Előzmény erroris
(3321/4083)
"Az arc és testjátéka egyedülálló és lényegesen többet mond egy-egy jelenetben mint a színésztársaié.A maga korában zseniálisan formálta meg azt amit rá bíztak.Mint említettem sorban fedezem fel a munkásságát és napról napra mutat valami újat,egyedit."

Milyen jó, hogy ezt írod! Most megkönnyebbültem, mert aggódtam kissé, hátha csak én látom bele ezt a különlegességet Anthonyba az elfogultságom miatt :-) Mostantól külön figyelni foogm a testbeszédét is, tényleg vannak érdekes mozdulatai...
A foglalkozásodért pedig csodállak! :-)
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 23:57:30 10/10
(3320/4083)
Ez csak egy ötlet volt, és elmondtam a véleményem, miként te is!
Bocsi...

Jelenleg 3 regény mellet idõm sem lenne rá! Úgyhogy hanyagoljuk a témát, nem szóltam, fel sem vetettem!
Erre az oldalra én kikapcsolódni járok és nem vitázni!
Bocsi...

Istenem, csak a nõk tudnak ennyit kötözködni!
Már csak ilyen szempontból is jobb lett volna férfinak születni!!!

Anthony Perkins meg közben nem csak forog, de röhög is a sírjában a problémáinkon!
Bocsi...
9/10
ramicica 2013 máj. 26. - 23:07:16 9/10
(3319/4083)
Továbbra is tartom azt, h facebookra nem fogok írni, akár lesz csoport, akár nem..
Már felsoroltam az okokat..
Bocsi....

MOst ugyanazt mégegyszer nem fogom mondani...
Egyenlõre biztosan nem szeretném rendszeresen használni a facebookot, semmilyen oknál fogva..
Csak, akkor megyek fel, ha muszáj.....

Bocsi...

Legfeljebb néha elolvasom, de írni nem fogok....
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 22:36:06 10/10
(3318/4083)
Köszönöm, hálám üldözni fog (csak utol ne érjen)! ;)
Igen, naponta tapasztalom, sõt néha óránként, hogy én is az vagyok. Néha kénytelen vagyok színészkedni, néha még élvezem is.
Csak el ne felejtsek visszatalálni önmagamhoz... :)
Én is a facebook-on belüli csoport létrehozására voksolnék, ugyanazon okokból, melyeket te is felsoroltál. Remélem a csajok is olvassák, amit írtál. Magam is tagja vagyok egy csoportnak, de nem én hoztam létre.
9/10
ramicica 2013 máj. 26. - 22:10:50 9/10
(3317/4083)
Azért ajánlottam a gportalt..
De majd meglátjuk..
:D
Biztos van másik is....
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 22:10:30 10/10
(3316/4083)
Na, lám csak, nem én vagyok itt az egyetlen fanatikus! :DD
Lapozz csak bele újra, meg fogod találni! :) De mivel 2 kötetrõl van szó nem lesz könnyû dolgod megtalálni Javert részeit, miként nekem sem volt az. Meg nem mondom melyik oldalon, de van egy nagyon jó és tartalmas leírás róla. Na az egy az egyben Tony! ;)
Belekezdtünk ma a musicalbe, holnap befejezzük. Crowe-ról annyit, hogy a hangja számomra elfogadható, jól játssza a szerepét, de azt nem mondhatnám, hogy olyan mintha rá írták volna. Kicsit... durva!
Perkins bármennyire ridegre és kegyetlenre vette a figurát, (Crowe-hoz képest) mégis egy úriember. Volt benne valami arisztokratikus hûvösség, volt benne tartás. Annyit tudnék mondani átvitt értelemben: nem mindegy, hogy hordunk egy ruhát, vagy tudjuk viselni is! ;)
Tehát nálam még mindig Tony Javert! :)
erroris 2013 máj. 26. - 18:14:04 Előzmény colinb
(3315/4083)
Már is segíthettem,örülök ;)
Tanultam,bár nem ez volt a fõ profil.Amúgy pedig színház az egész világ...úgyhogy te magad is színész vagy :D
Az oldal javaslatokkal kapcsolatban:
Facebook-ot használok,idõnként kicsit valóban sok.Ami mellette szólhat az,hogy ott biztosan"közelebb"kerülhetnek egymáshoz azok akik egy bizonyos témában hasonlóan gondolkodnak.A csoport létrehozás tûnik a jobb megoldásnak,azért mert akkor csak az látja mit csinálsz OTT aki szintén benne van.Az ott azért kiemelve mert egyéb tevékenységet nem láthatnak ezek az emberek.Akik benne vannak nem kell feltétlen ismerõsök legyenek,így semmit sem látnak egymás magán dolgaiból.(nálam van egy belsõ csoport...õk látnak mindent,más pedig semmit).
De bármilyen megoldás érdekelhet engem is :)
Fekete Hattyú 2013 máj. 26. - 18:00:50 Előzmény colinb
(3314/4083)
Hehe, én épp a múlt héten lapoztam bele a Nyomorultakba! :-)
Kerestem Javert-rõl egy leírást, aztá ncsak néztem, hogy úristne, MEKKORA ez a könyv és mennyi minden van benne... negyedórán át sem találtam ilyen részt, és akkor feladtam. De most elõveszem még egyszer.
Én három Javert-t láttam, és abból elfogultságtól mentesen, Tony a legjobb:
1. Vikidál a Madáchban (musical): nagyon jól énekelt, és a játéka sem volt kimondottan rossz, viszont a 170 centis magasságával, hmmm, hát nem volt igazán ijesztõ:-)
2. Russel Crowe (musical, film): igencsak jó volt a játéka, pozitív csalódás, és kellõen ijesztõ is volt, csak hát az énekhangja állatira nem illett a szerephez, kifejezetten rossz volt hallgatni... tehát az összhatás nem jó.
3. Tony (film): énekelni nem kellett, színészi játék ötös, megjelenés ötös ;-), egyszerre dermesztõ és szánni való, mi kell még? Õ a legjobb! :-)
Fekete Hattyú 2013 máj. 26. - 17:54:53 Előzmény colinb
(3313/4083)
Én támogatom egy rajongói oldal létrehozását, de Ramival egyetértek abban, hogy ne a Facebook-on. Ott tényleg mindenki látja, mit csinálok, és az marhára idegesít, ha olyanok is belelátnak, akiknek semmi közül hozzá...
Vagy létrehozok egy kamu profilt, Fekte Hattyúként, és akkor már mehet :-D
De ha lehet, tényleg inkább vmi más oldalon legyen. De az ötletet maximálisan támogatom!
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 15:27:17 10/10
(3312/4083)
Maradjunk az átgondolás kategóriánál sztem és inkább pihentessük a dolgot. Beletanulni egy új oldal mûködtetésébe jelenleg lehetetlen számomra. Olyan idõhiányban szenvedek, hogy ha 1 nap 72 órából állna az is kevés lenne. :) A facebook még beleférne nekem, de a többiek még nem nyilatkoztak. Az idõre bízom, az majd mindent eldönt! ;)
9/10
ramicica 2013 máj. 26. - 15:11:27 9/10
(3311/4083)
Szia!
Én ezt max úgy csinálnám, ha esetleg együtt belevágunk.
Én max a használatát ismrem az ilyen oldalaknak.. ott is csak 1 oldalnak..
Szóval semmivel nem tudok többet a dologról, mint te..
Egyedül bizti nem vágnék bele..
Mármint azért nem, mert ha 2 nap múlva nincs kedvem folytatni, akkor vége az oldalnak..

A facebook-kal továbbra sem tudok mit kezdeni..
Annak nem látom értelmét, h 2 oldal legyen.

Ha csinálsz facebook-ra, akkor nem kezdek bele másikba, épp elég nehéz ezeket az odalakat fenntartani...

Szerintem 2 dolog közül kéne választani:
1. Vagy csinálj 1 oldalt a facebookra, de mondom, oda én bizti nem fogok írni (még attól is rosszul vagyok, mikor mások a más emberek családi, v egyéb képeit lájkolják..).
ÚGy értem, h nekem a facebook, már így is sok..
Naponta értesülök arról, h másokkal mi van, akiket évek óta nem láttam, és nem is vagyok kiváncsi, akkoris ha nem akarom (Ez most nagyon off volt, meg zárójeles, az egész gondoloatkör nem az én facebook ellenzésemrõl szól). :D

2. vagy nyissunk 1 közös oldalt valahol, ahol közösen lehet szerkeszteni..
Mármit én elkezdem megcsinálni, vagy keresek neki helyet valahol..
Aztán átadom neked a szerkesztés lehetõségét....
Ennek még utána nézek, vagy kérdezek....

Sõt azt sem tudom, h közvetlen a következõ idõben meg tudnám-e ezt tenni, mert a kis gépem nem sokáig bírja a gyûrõdést..
A nagyot, meg hétvégenként tudom használni...

Egy próbát megér..
Csak mondtam, h egy idõ után nem biztos, h kitartó vagyok.. szívesen átadom a szerkesztést......:D

De ezt még nekem is át kell gondolnom.....
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 14:40:05 10/10
(3310/4083)
Köszi :)
Pont ezért tettem fel a kérdést, mert érdekelt a véleményetek. Azért meghallgatom még a többieket is, hiszen én csak a facebook-ot ismerem, de azt úgy, mint a tenyeremet. Amiket te javasolsz azt sem tudom mi fán teremnek :) De ha te ott az általad felsoroltak közül valamelyiken megcsinálnád biztos rajta lennék minden nap. Ezért mondtam, hogy nem feltétlenül én akarok lenni a középpont. De az is lehet, hogy te létrehozod ott én meg a facebookon.
D'Arcy-nak anno létrehoztam egy oldalt, de kb. egy kezemen meg tudom számolni a magyar rajongókat :(
Lehet Tony-val is úgy járnék, hogy inkább csak a külföldiek tetszikelgetnék. :(
Szerintem csináld meg, Rami és én támogatlak! ;) :)
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 14:28:59 10/10
(3309/4083)
Annyira azért nem vagyok fanatikus, hogy kiolvassam a 2 kötetes Nyomorultakat, de annyira igen, hogy beleolvassak és sorra kikeressem azokat a részeket, amelyekben Javert szerepelt. :))
Megállapítottam, hogy Tony tényleg nagyon könyv hûre vette a figurát, mert egy az egyben olyan volt a filmben, mint a regénybeli karakter! Az arckifejezésétõl kezdve a mozgásán túl a ruhájáig... Szerintem még lelkileg is azonosult vele!
Viszont egyetlen dolog bántott! Amíg a Rettegés Londonban túl hosszú lére volt eresztve és nyugodtan kivághattak volna belõle a történet szempontjából lényegtelen jeleneteket, addig a Nyomorultakból simán készíthettek volna egy 3 órás filmet.
Sajnos nem is tudom elképzelni senki mással Javert, pedig láttam már egy-két feldolgozást, és mára ütemeztem be a musicalt is esti film gyanánt. Szóval Russell Crowe-ról még nem tudok nyilatkozni, de a trailer alapján õ az utolsó, akit el tudnék képzelni Javert-nek. Holnap azért mindenképp nyilatkozom ez ügyben, mert én sem vagyok tévedhetetlen. :)
9/10
ramicica 2013 máj. 26. - 14:27:32 9/10
(3308/4083)
Hát.. most mit mondjak! :)

Kb. 1 hónapja gondolkodtam azon, hogy oldalt kéne csinálni Anthonynak..

Mondjuk én gportalos oldalon gondolkodtam....
vagy valami fan oldalon....
Ahova összeszednénk az eddigi képeket, videokat...
És filmek elérhetõségeit nem kéne 500x feltölteni....
Annyi, h. viszont én nem rajongok a facebook-ért..

Mátmint, ha megcsinálod a facebookon, oké....
Csak nagyon keveset használom a facebookot (nem véletlenül), és ha oda csinálod, akkor max. egyszer lájkolom, de oda nem fogok írni..
Engem halálra idegesít, h mindenki látja, h én épp mit csinálok, ami nem tartozik senkire..
És titokban.. meg , szóval ezt már unom..... (meg csoportokat létrehozni, h ki láthatja, meg ki nem.. ááá..)

(Pl: Facebookról regisztráltam a vimeora-- és azóta is , ha bármit felrakok, megjelenik a facebookon is , amit aztán meg kell várnom, amíg megjelenik ott, és aztán le kell tiltanom....)..
Szóval minden gondolatom nem tartozik másra..
Fõleg nem esetleg a családomra, vagy vadidegenekre, akiket az ember visszajelöl....

Szóval, csinálhatsz a face-re, csak én ott max. nézek, de írogatni nem fogok..

Azt gondolom, h az én dolgaim nem tartoznak másra...

Viszont, ha másutt csinálsz(bárhol).. nyilvános oldalt (ami nem megosztó tipusú oldalon.. pl wiw, netlog, twoo, stb jellegû), akkor én támogatnám az ötletet, sõt szívesen segítenék is....

Bocsi...
9/10
ramicica 2013 máj. 26. - 14:12:26 9/10
(3307/4083)
Én rád kerestem :)
Érdekes, amit megfogalmazol!
De így jobb, h emiatt szóltál..
Így nem várunk lelkesedést ugyanazokban a dolgokban, ami minket feldob! :D

Viszont kíváncsiak vagyunk a véleményedre! :)

nem tudom, h a kortársainál jobb volt-e, de nekünk tetszik.. az biztos..
Úgy értem a játéka.. is!:)
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 13:52:18 10/10
(3306/4083)
:) Sorry!
Nekem valahogy eszembe sem jutott megnézni a profilodat (ezek szerint a többieknek sem). :D
Különben jó is, hogy említetted ezt, mert ahogy belekuksiztam a profilodba szó szerint ledöbbentem, hogy "egyéb" infókat is meg lehet adni magunkról, nem csak a kötelezõket. Nyomban éltem is a lehetõséggel és végeztem a sajátomon egy kis korrekciót. ;)
Hihetetlen, hogy az emberek mennyire nem figyelnek oda bizonyos dolgokra. Erre szokták mondani: "Ne csak nézz, láss is!"
Látom valóban már szemszögbõl nézegeted Tony-t, mint mi. Az általad leírtak alapján ez érthetõ is. :)
Tényleg tanultál színészetet?! óóóóó mennyire irigyellek!!! :)
Amúgy a "fészbúkbetegséggel" :) kapcsolatban, már többször eszembe jutott, hogy csinálhatnánk egy csoportot vagy egy oldalt a facén Tony-ról (igen, itt már a rajongó beszél belõlem, szóval innentõl csak annak ajánlott továbbolvasni, aki legalább olyan fanatikus, mint én ;)), ahol lehetne a képeket és a hozzászólásokat tetszikelni. Inkább a csoportot javasolnám, mert oda mindenki feltölthet kedve szerint és nem csak egy admin kezében van az irányítás. Eddig azért nem álltam elõ vele mert van a facén nem is egy Anthony Perkins oldal dugig fotókkal (https://www.facebook.com/pages/Anthony-Perkins/175446369194219?fref=ts), csak épp mindegyik angol, és sajna nem én vagyok az egyetlen itt, aki keveset konyít ehhez a nyelvhez. :(

Csupán egy ötlet, de szóljatok ha benne vagytok, mert 2 perc és megcsinálom (vagy készítse el valaki, akinek kedve van hozzá, de utána ne felejtse el megosztani velünk :D ).
Így is van már vagy 6 oldalam, de csopim még egy sem. ;)
erroris 2013 máj. 26. - 11:49:24 Előzmény ramicica
(3305/4083)
:)
Nem is gondoltam,hogy Nõnek néztek,olvastok.Általában megnézem a profilját annak akihez hozzászólok,bár nyilván oda mindenki azt ír amit akar;)
Miért?Miután tanultam színészetet és a munkám is közel áll a színészek világához,így talán kicsit"szakmai"(nagy idézõjelet kéretik ideképzelni:))szemmel tekintek rájuk.Az arc és testjátéka egyedülálló és lényegesen többet mond egy-egy jelenetben mint a színésztársaié.A maga korában zseniálisan formálta meg azt amit rá bíztak.Mint említettem sorban fedezem fel a munkásságát és napról napra mutat valami újat,egyedit.Természetesen vannak még kedvenceim rajta kívül is,de mindenképp benne van a top5-ben:)
Máskülönben a filmeket is jó érzékkel válogatta meg amikben szerepelt.
Szép napot Nektek:)

(olyan kis mafla vagyok amúgy,hogy sokszor keresem a"tetszik"gombot az írásaitok alatt...fészbúkbetegség) :D
10/10
colinb 2013 máj. 26. - 10:21:06 10/10
(3304/4083)
Ezért jó a színészeknek, sok mindent kipróbálhatnak életül során! :)

És most a jó hír!!! :)
Fent van a youtube-on a Drága Molly eredeti nyelven! Tegnap rakták fel, úgyhogy gyorsan nézzétek meg vagy szedjétek le (én már letöltöttem), mert félek nem lesz fent sokáig! Elismerem ez sem a legjobb képi minõség, de legalább nem németül van.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ka39q7aQMmY