xdm 2015 dec. 29. - 18:47:56
(21/461)
Nem tudom hova tenni ezt. Mit akart ezzel Inaritu? Bemutatni, hogy gyakorlatilag kikbõl lett amerika? Európa szemete rakta össze, mészárlás, árulás,foglalás, de igazság szerint az õslakosok szintén barbárok, jóllehet õk otthon vannak legalább. Vannak benne jó részek, amikor egy kis emberség is a képbe kerül, a fiatal srác, Brigs asszem a neve. Nõ volt az egyetlen jellemes a fehérek között. Az indián oldalon pedig a caprió megmentõje. De kb ennyi is aki "normális".

Jó a rendezés, sõt, az igazság szerint kiváló. A színészek mind tökéletesen hozzák, nem tudok fekete foltot mondani közülük. A fényképezés zseniális, a hangok szintén. Van egy atmoszférája az egésznek. És itt a pozitívumok véget is érnek.

Spoiler
A fõszereplõ gyakorlatilag terminátor, beargryls, és a szerencse fia együttvéve. Mindent túlél, de mindent. A történet bitang egyszerû, ezért is vontatott az egész, nagyon lassan halad a cselekmény. Ráadásul a legvégén, amikor hardyval gyilkolják egymást,a végén aztmondja a caprió: a bosszú isten kezében van. Szóval isten kezében, de azért belevág egy tomahawkot a hardy hátába, meg hasbaszúrja, meg épp meg akarta ölni, de isten kezében van a bosszú. Jó értem, akkor jött rá... Az indiánok meg csak épp arra jártak, hopp egy hardy, akkor ezt most megskalpoljuk és megöljük, mert miért ne, de a capriót nem.
Spoiler

Igazság szerint nem sok értelme van az egésznek. Persze jobb mint az Aljas Nyolcas, de hát attól ez még kevés. Megint ez a mózesi erkölcs megy, pedig Inarritutól nem ezt vártam. Az oké hogy hálivúd ószövetségi mintákban gondolkodik mindig, de azért néha nem ártana egy-egy kivétel.

6.
8/10
MattColors 2015 dec. 29. - 02:12:30 8/10
(20/461)
Ez a film egyszerre volt nyers, sokkoló és vad. A majdnem 150 perc játékidõ alatt, egy percig nem unatkoztam. Annyira naturál az egész film atmoszférája, számomra teljesen visszaadta azt a rideg világot, ami akkoriban uralkodott.
Kicsit persze kiszámítható volt, a történet nem volt túlbonyolítva, mégis mûködött az egész film, elejétõl a végéig.
Meg kell védenem Hardyt, azért nem olyan rossz színész... Láttam már igazán pocsék színészeket, de azért Õ minden, csak nem pocsék. Shinzontól kezdve Bronsonon át Forrest Bondurantig, sokféle szerepet játszott.
Itt is volt egy jelenet ami tetszett vele, úgy a film közepe felé és már direkt figyelem ezeket, mert nagyon megosztó személyiség. Plusz egy-két apróság még spoileresen.

---SPOILER---

Amikor Hardy, a tûz mellett meséli az apja történetét a srácnak, látszik minden mozdulatán, a mimikáján, hogy hozza a figuráját.
Ezt az indián család szálat nem tudtam hova tenni. Szerintem tök fölösleges volt. Fûszernek szánták?
Értem én, hogy megtörtént eseményeken alapul, és durva volt amit kapott az elején DC, csodával határos módon úszta meg. De amikor már lezúgott egy vadvízen, plusz az indiánok is belekergették egy szakadékba, ahol egy nagy fenyõ fogta fel a zuhanást, az már kicsit John Rambo volt.

---SPOILER VÉGE---

Visszatérve Hardyra, neki csak a rosszfiú, katona, zsaru, gengszter szerepek állnak jól, mást nem is tudok elképzelni rá és ez a gyengéje. Végignarkózta a fél életét, de legalább felismerte, hogy az nem vezet sehová és kitört belõle. Ezt tisztelem benne.
Viszont tény, hogy DiCaprio fényévekkel elõtte jár és ez nem is változik meg soha. Mert amíg DiCaprio eljátszik hitelesen egy jó ügyért harcoló ügyészt (csak példának hoztam fel), addig ezt Hardytól nem lehet elvárni. Ezért kapta DC a fõszerepet. ;)

7-8 pont között õrlõdöm, de DiCaprio és összességében a film kemény hangulatvilága miatt, tõlem megkapja a 8-at.
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 29. - 00:27:40 10/10
(19/461)
max a rajongoi szemében fogja túlnõni
egyébként nem színész,hanem egy ripacs nulla leohoz képest :)
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 29. - 00:26:14 10/10
(18/461)
bem=nem
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 29. - 00:22:39 10/10
(17/461)
na mi van szegénykém?
leszólták az isteni tarantino új filmjét és kötelességednek érezted lehúzni ezt?:D
nem ovis szint ez?:)

egyébként a taknyos dicaprio épp az istened elõzõ westernjében játszott fõszerepet
jó nagy kapufa lett ez :D

ráadásul biztos vagyok benne,hogy sem ezt,sem az aljas nyolcast nem láttad

bem baj,kellenek ide ilyenek is :D
2/10
dzsimboo 2015 dec. 28. - 23:57:03 2/10
(16/461)
Lassú, és unalmas film. soha nem nézem meg újra. Di caprio mint bear gryls, csak közben a taknya folyik. Borzalom. Majdnem 3 óra... Biztos van aki bírja az ilyet, de én nem.
10/10
benvenuto1 2015 dec. 28. - 21:41:37 10/10
(15/461)
Egymás mellett fut éppen két western,Tarantino Aljas nyolcasa és ez. Minkettõ hossssszú és egy téli tájban játszódik. Mégis ez a jobb egy lóhosszal.
zsebterminator 2015 dec. 28. - 16:53:14
(14/461)
Hardy zseniális színész, hamarosan túl fogja nõni Dicapriot.
9/10
Tóth-Zágon Móni Sári Joci 2015 dec. 28. - 11:50:22 9/10
(13/461)
Jó film, remek környezettel, az medvetámadás nagyon élethû nem is értem hogyan hozták össze. A rendezõ profi de hát Iñárritu filmjei tényleg nagyon jók. 9/10 kiváncsi vagyok az aljas nyolcas-ra lehet megnézem még ma :D azt is. Éljen a torrent.
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 28. - 00:06:35 10/10 Előzmény kazsagx
(12/461)
nem gyûlölöm,csak rühellem..nulla egy színész sajnos
egyébként miért?
szerinted csak imádni lehet azt a ripacsot?

sajnálom,hogy pont õ lett leo mellett a másik fõszereplõ :/
pufinlekvar70@gmail.com 2015 dec. 23. - 15:16:05
(11/461)
Itt a link,innen letölthetõ pikk pakk

https://www.youtube.com/watch?v=TJjfUTzkM1s
Kóczián Tiwcsi 2015 dec. 22. - 19:38:45
(10/461)
Akárki is írta a tartalmát, az nem látta a filmet, mert ekkora baromságot nem írt volna le akkor, hogy: "vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget." Nem akarok spoilerezni, ezért legyen csak elég annyi, hogy ez így N E M igaz!
mitsubishicolt 2015 dec. 22. - 12:59:52
(9/461)
Nem rossz film, a medvés támadás eléggé élethûre sikeredett.
Dn98 2015 nov. 26. - 23:03:54
(8/461)
Január 8. Amerikában. Magyar bemutató pontos idõpontjáról még nem tudok.
gigigelem 2015 nov. 25. - 20:04:27
(7/461)
Mikor lesz a bemutató?
10/10
kazsagx 2015 nov. 24. - 23:44:03 10/10
(6/461)
Gyülölni Hardyt?! Jesszus.... o.o

Alig varom a filmet,kivalo szinesz Dicaprio es Hardy is,remelem ütös lesz.
Findzs 2015 nov. 14. - 17:26:08
(5/461)
érdekes lesz az Aljas nyolcas mellett, hogy fog szerepelni
én mondjuk ezt jobban várom mint a Tarantino westernjét
10/10
cellasto 2015 nov. 10. - 16:40:46 10/10
(4/461)
persze,hogy jobb
a trailerbõl már ki is derült,hogy ez az ostoba madmax lejátssza leo-t :D
józan ész,hova mész? :D

rühellem hardy-t,ha nem diCaprio filmje lenne,meg sem nézném
persze így viszont erõsen várós :)
xdm 2015 nov. 03. - 12:30:31
(3/461)
Már a trailerben látni mennyivel jobb színész Tom Hardy mint a kapribogyó. Inaritu eddig nem okozott csalódást, erre nagyon kiv leszek.