Edmond Dantes 2016 szept. 17. - 11:36:29
(361/461)
1) Ha a kegyetlenül legyilkolt állat túléli, akkor Leo nem éli túl = nincs film = itt nem szidhatnád azt, amit.

2) Malícia? Talán m i l í c i á t akartál írni :) nem malícia (és nem milícia), csupán azt próbáltam illusztrálni h bármikor, bármirõl lehet ostobaságokat írni.
offtopic
Edmond Dantes 2016 szept. 17. - 11:26:48
(360/461)
Ha jól emlékszem, te már ugyanezt google képfelismerõ nélkül is megcsináltad.
Mindig tudtam h élen jársz...mûszaki felkészültségben is.
filoszemitabélus 2016 szept. 16. - 19:26:20
(359/461)
A lovakkal ellentétben, a medvéket nem Európából hurcolták be, hanem õshonosak voltak. Ezért érthetõ a medve ellenérzése a vadásszal szemben. Õszintén sajnáltam a kegyetlenül legyilkolt állatot. Ami a kommentedben fellelhetõ malíciát illeti, nyilván az áll mögötte, hogy ma már az Amerika ellenesség is ki lett kiáltva az antiszemitizmus egyik válfajának. Viszont nekem csak az amerikai gójokról van olyan lesújtó véleményem. A galíciai származású telepesek kivételek.
offtopic
Edmond Dantes 2016 szept. 16. - 18:52:21
(358/461)
A film kulcsfigurája egy m e d v e.

A film remek körkép a medvékrõl. Megmutatja, mitõl annyira tuskó egy átlag medve. Az õseik az öreg kontinens társadalmának az aljából kerültek ki. A túlélésért vívott harc pedig elõhozta belõlük a legalantasabb ösztönöket és a legelõnytelenebb tulajdonságokat. Így már érthetõ az sok medvefilmjben visszatérõ jelenet, hogy két medve összekap, hülyére verik egymást, aztán jót kacagnak rajta és utána üvegbõl, vagy dobozból (még véletlenül sem korsóból) együtt isszák a m á l n a s z ö r p ö t.

Illusztáció: két medve összekap, hülyére verik egymást. Folytatás 80 évre titkosítva.
filoszemitabélus 2016 szept. 16. - 13:26:10
(357/461)
A film remek körkép az USA-ról. Megmutatja, mitõl annyira tuskó egy átlag jenki. Az õseik az öreg kontinens társadalmának az aljából kerültek ki. A túlélésért vívott harc pedig elõhozta belõlük a legalantasabb ösztönöket és a legelõnytelenebb tulajdonságokat. Így már érthetõ az sok filmjükben visszatérõ jelenet, hogy két barát összekap, hülyére verik egymást, aztán jót kacagnak rajta és utána üvegbõl, vagy dobozból (még véletlenül sem korsóból) együtt isszák a sört.
filoszemitabélus 2016 szept. 15. - 23:28:31 Előzmény Na ezt már nem
(356/461)
Ezen majdnem megfulladtam a röhögéstõl. Én is láttam a jelenetet.
8/10
chromance 2016 szept. 11. - 03:21:47 8/10
(355/461)
Kettõs érzéseim vannak, egyrészt a film operatõrileg, színészi alakításilag nagyon jó... Gyönyörû képek, hangok, magával ragadó korhû hangulat... Nagyon jól ábrázolja az akkori prémvadászok kegyetlen, nehéz életét... Kicsit a dramaturggal van gondom. A film hosszú, ahogy más már megállapította, talán túl sok a felesleges, elhúzott jelenet. Persze lehetne az a válasz erre, hogy ezzel is a fõhõs megpróbáltatásait próbálták ábrázolni, jobban érzékeltetni. Én helyette inkább a drámai vonulatra helyeztem volna a hangsúlyt, ami most annyira nekem nem jött meg.. Pl. a fia elvesztését sem tudtam megfelelõen átérezni, és így a bosszút sem, mert ahhoz kicsit jobban be kellett volna mutatni elõtte a kettõjük, esetleg még a párja kapcsolatát.. Ha szimpatikussá válik a szereplõ, akkor tudja szerintem a nézõ leginkább átérezni a drámaiságot a történetben az elvesztéskor. Úgy biztosan sokkal átérezhetõbb lett volna a bosszúvágy, ami a filmet voltaképp végigkísérte, de nekem így inkább csak a túlélés küzdelme jött le... Ilyen példa pl. anno a Rettenthetetlen c. film Mel Gibsonnal, ott ezt pont megfelelõen megoldották... Azért a film 8 pontos, Leo alakítása 10-s.
1/10
Na ezt már nem 2016 aug. 25. - 12:27:06 1/10
(354/461)
Ennyi szenvedést akkor láttam utoljára, amikor Bajnai Gordon arcát néztem, miközben énekelte az Internacionálét...
Törolt Felhasznaló 2016 aug. 17. - 07:08:07
(353/461)
Arra ott van a NatGeo. ;)
Traxler 2016 aug. 17. - 00:43:33
(352/461)
színészek nélkül jobb lett volna. a tájképek zseniálisak.
egy kiszámítható cselekmény köré raktak egy baszott jó természetfilmet.
veneno 2016 júl. 30. - 13:11:29
(351/461)
Ki nem álhatom ezt a di caprio gyereket de ez hatalmas volt. Az operatõri munka páratlan a hangefektek zseniálisak. A helyszín, a táj elképesztõen jól ki lett választva. Nagyon nagy mozi. Igazi éjszakai mozicsemege. A rengeteg fanyalgó forumozók miatt alig mertem belevágni de nem bántam meg mert minden másodperce lekötött.
Medvehab 2016 júl. 27. - 00:30:36 Előzmény fantyoyo
(350/461)
Simán leírod a végét, és eszedbe sem jut eléírni , hogy spoiler? Jó fej vagy, köszi, gratulálunk!
6/10
fantyoyo 2016 júl. 16. - 20:01:10 6/10
(349/461)
basszus, hosszan halogattam, hogy megnézzem, féltem tõle, ez az a klasszikus eset, aminél minden egyben szokott lenni, csak ilyen rendezõ, operatõr, szereplõgárda, a nagy sztori, meg mégis valami tisztátalanság elõérzete. Most rászántam magam, és .... nem tetszett. Nagyra értékelem, hatalmas munka, de egyáltalán nem tudott magával ragadni, és alapvetõen a lényeget nagyon jól kifejezte a végsõ dialógus, hogy "jó kis bosszú volt, de a fiadat nem fogja föltámasztani", mire szerencsétlen revenant di caprio: "ja, tényleg". A bajok ott kezdõdnek, amikor durva alakok gyilkos fegyverekkel szar helyre mennek, nagy hideg, vad állatok, vad emberek, és a nagy fene férfiasságnak valahol az aljasságban, vérben, mocsokban kell végzõdnie.
7/10
Pusztai Dénes 2016 júl. 11. - 12:43:28 7/10
(348/461)
Nagyon jó film BÁR többet vártam tõle valami világmegváltó film alkotásra számítotam ehelyett kaptam 1filmet a sok millió közzûl. Nem mondhatom azt hogy rossz film mert akkor hazudnék egyszerûen nem nagy szám nem értem hogy Leo ezért hogy kaphatott dijat amikor voltak ennél jobb alakitásai is amiért nem kapott. Tull hosszú és tull sok benne a felesleges jelenet de azért a 7/10 jár érte.
7/10
molnibalage 2016 jún. 12. - 12:49:23 7/10
(347/461)
Mert ez afféle életmû Oscar. A film egyszer nézhetõ. Igen, elhiszem, hogy technikailag nagy kihívás volt a film, de ahhoz képest, hogy 2,5 óra alig történik valami a vásznon. Egyszer nézhetõ alkotás szép tájképekkel.
10/10
kõmacska. 2016 jún. 11. - 10:56:58 10/10
(346/461)
Azt mondjuk én em értem, miért pont ezért kapta az oscart.
Voltak ennél sokkal jobb alakításai is, amiért járt volna a szobor.
Bár nagyban függ attól is, milyen "mezõnyben" indul egy film az oscar gálákon.

A film egyébként 7-8 pontos, de a belerakott munka és a forgatási körülmények miatt simán 10/10!
Querelle 2016 jún. 11. - 10:37:23 Előzmény hsprod
(345/461)
Nagyon kitartó vagy ! Én talán 50 percig, vagy esetleg egy óráig bírtam ezt a kínlódást, szerencsétlenkedést, ami a filmen történik, azután abbahagytam, és bosszankodtam, hogy erre az ügyefogyott,hatásvadász unalomra ennyi idõt pazaroltam.Az meg egyszerûen érthetetlen, hogy DiCaprio miért éppen ezért kapott Oscar-díjat, mert megelõlegezem, hogy a szenvedésen kívül mást nem kellett játszania a film többi részében sem, magyarán nem összetett szerep, amit annyira kellene díjazni.
2/10
hsprod 2016 jún. 10. - 06:05:50 2/10
(344/461)
hááát, nem vagyok egy nagy oscar rajongó, valamit azért mégis vártam. kaptam is. rettenetet. rettenetesen rossz film. miután megnézek egy filmet, elgondolkozom azon, hogy érdemes megtartani, vagy töröljem. nos, itt 1 másodpercet sem kellett gondolkoznim.
6/10
Szeniii 2016 jún. 08. - 18:51:20 6/10
(343/461)
nem tetszet, nagy csalodás volt a film
10/10
Gab19_ 2016 máj. 26. - 18:40:33 10/10
(342/461)
A visszatérõ szinte biztosan az év elsõ nagy durranása lesz. Akik látták, olyan rajongva írnak róla, ahogy rég nem beszéltek kritikusok és kollégák egy filmrõl.

Mindezt csak fokozza, hogy legendásan nehéz körülmények között készült a film. A fõszereplõ – a halálból visszatérõ prémvadászt alakító Leonardo DiCaprio is élete legnehezebb munkájának nevezi Alejandro Gonzalez Iñárritu filmjét.dicaprio_therevenanat_0

"Forgatás közben minden rossz megtörtént velünk, ami megtörténhetett. Kizárólag a szabadban dolgoztunk. Egyik nap -40 fok volt: a kamera alkatrészei befagytak, abba kellett hagynunk a munkát. A felvételek során kétszer történt meg, hogy kétméteres hó olvad el egyetlen nap alatt: pedig ebben a filmben mindig minden havas. Három hetet kellett várnunk, hogy újra fehér legyen a táj. Végül Kanadából Argentínába utaztunk havat keresve. Amit hónapokon keresztül próbáltunk a forgatás elõtt, azt a körülmények mind felborították… de megérte." – nyilatkozta a színész.