Humpy 2008 jún. 05. - 22:37:57 Előzmény verdeleth
(3/23)
Ez a film is a véletlent, az (ab)normálist és (ir)reálist állítja elõtérbe. Ha jól emlékszem, a film nagyon laza szövésû és szereplõk, szituációk váltogatják egymást úgy, hogy szinte sose tudjuk meg mi is lesz a dolog vége. Aki ismeri és szereti Bunuelt az tudhatja, hogy nála ez a valóság. Az elveszett lánygyerek kerestetése a rendõrségen, miközben a kislány maga is ott ül; az étkezés a bezárt WC-ben és a társasági toalettek használata az asztal körül, ahol illetlenség az evésrõl beszélni; a szerzetesek és apácák zártkörû kártyapartija stb, stb. A szabadság, mint illúzió? Ki tudja. Akik mindenben logikát keresnek, azok biztos pórul járnak ezzel a filmmel, a többiek meg nézzék és élvezzék. Páratlan szórakozás. (Kicsit félve írom le mindezt; vajon mennyire fog ez tetszeni Biktop-nak??)
Zsoca8711 2008 márc. 21. - 10:45:55
(2/23)
Aki zseniális, igazi szürrealista filmet akar látni, ezt nézze meg. HIHETETLEN!
10/10
verdeleth 2007 szept. 06. - 14:53:44 10/10
(1/23)
Mikor megnéztem azt mondtam ilyen nincsen Nem hiszem hogy van még a világon ilyen rendezõ mint Bunuel.Ez a film talán a Burzsoázi...hoz hasonlit a legjobban, bár talán még annál is szokatlanabb.Szinte minden forditott.Ami normális az helytelen, ami undoritó az normális.Pl:étkezõ-wc, gyermek eltûnése, képeslapok Aki látta tudja mirõl beszélek aki nem az feltétlenül nézze meg Annyira groteszk, furcs hogy az ember nem tud nem röhögni.Pl az orvlövész itéletén.De az egész film félelmetes Sajnos nem mindent értettem meg mert magyar feliratot nem találtam meg, de még igy is 1000 pontot adnék rá Maga a rendezés is tipikus Bunuel, már az elsõ képkockákból , kameramozgásból, szinkebõl rá lehet ismerni A történet vezetése sem mindennapi, de ez is olyan jól meg lett oldva hogy az ember egy percre sem érzi azt hogy döcögne Komolyan nézzétek mert ilyet nem láttok még egyszer