10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 23:24:30 10/10
(2747/239047)
Akkor ezt a vércsoport-elméletet felborította KNG, mert úgy olvastam az övé nullás :)
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 23:23:23 10/10
(2746/239047)
Jaj nem úgy értettem. de gondolom teljesen természetes hogy más ( kevésbé intenzív) szaga van az olyan embereknek kik gyakran esznek zöldséget,mint akik sokkal több húst esznek :)
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 23:20:59 10/10
(2745/239047)
Ezzel az utolsó mondatommal nem el akartalak küldeni, kérlek nehogy félreértsd :)
offtopic
Thousand Lakes 2011 jan. 04. - 23:14:21 Előzmény Kara_kán
(2744/239047)
Tényszerû észrevételek voltak, a tiéd is, amit idéztem, az enyém is, amit hozzáfûztem. Ezekhez ennek a csalárd mesének nem sok köze van. Elterelted a szót.
Nem az volt a lényeg ki milyen véleményt nyilvánít és (ami a döntést illeti) ki nézi, ki nem nézi a filmet.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 23:06:39 10/10
(2743/239047)
A húsevés tesz büdössé minket , ez egyértelmû. Valószínûleg a vércsoport megoszlás is teljesen különbozik pl az európaiakétól.
De tényleg nagyon vékonyak, bár nem hinném hogy bárki is fogyókúrázna.
Nem is tudom Godót honnan tudták importálni :)
Az arcszõrzetet régebben biztos a felnõtté válás jeleként értelmezték, a Shillában is ahogy öregednek a szereplõk,úgy kapnak elõször bajuszkát, majd szakállkát a még idõsebbek szakállat.
( off: bár nagyon szõrtelen a testük,a férfiak karján,lábán sem látok sok szõrt,azért hónaljban van rendesen, szóval érdekes dolgok ezek a genetikai adottságok ).
Thousand Lakes 2011 jan. 04. - 23:01:58 Előzmény vondermonarchia
(2742/239047)
"Nem kötelezõ nézni és persze szeretni sem ezt a sorozatot.
Bár mi akik nézzük nem is nyilvánulunk meg így mint te az egyik hsz-ban :

"Nem értem mi a sz*rnak szarakodott Tereskova az infantilis szaros dumájával annyit, és mért nem sz*rt inkább oda vastagon az asztalra? Nyilván egy jó büdöset szarni hívták oda, de neki csak halovány szellentésre tellett. Lehet az volt a baj, hogy nem adták elég késõn a mûsort. De láthatóan az egész kib*szott bagázs be van szarva Szaraitól, nem mernek nyíltan az arcába szarni."

Nagyon rossz világban élünk, de mi megpróbáljuk az ilyen sorozatok nézésével, megértésével vagy egy kicsit feledni a borzalmat a világban,kis hazánkban, vagy élvezni a filmben rejlõ szépet.

Próbáld meg Te is, de legalábbis ne borzold a kedélyeinket ilyen hozzászólásokkal :)"

Eddig egyetlen részt sem láttam a filmbõl, úgyhogy ez a "nem kötelezõ nézni" megjegyzés engem nemigen érint.
Bárki kritizálhatja azt is, amit szeret, de hagyjuk a filmmel kapcsolatos érzelmeket. Én mindössze egy észrevételhez fûztem hozzá egy továbbit, hogy egy kicsit kritikusabb legyen a hangvétel.
A filmben - a szinkronos változatban valószínû rá is játszanak erre - túlzásba viszik az együgyû figurák gagyi és idétlen dialógusait, és a kiadott hangjaik abnormális tónusát. Könnyen lehet a kelleténél nagyobb szerepet kaptak - idõben és történetben - az egyébként szórakoztatásra is alkalmas együgyû figurák, illetve túlságosan együgyûnek skiccelték fel õket, és ezáltal a film gyakran amolyan tovább butított Rejtett erõdbe vált át. C3PO is elég hamar bosszantóvá válhat a felnõtt nézõknek a Csillagok háborújában, de a Baljós árnyakban az a hosszúfülû izé (Jar Jar) már egyértelmûen színvonalon aluli. A Sillában úgy tûnik ilyen bosszantó Jar Jarok vannak, és lerontják a filmet.
A véleményemet az elsõ részek elcsípett szinkronhangjainak alapján alkottam, de éppen tegnap hallottam valakiktõl, akik az m1 cenzúrázott változatát nézik, hogy "a két idióta" még mindig benne van. Úgy néz ki, végigviszik õket a 62 részes történeten.
Ha én írtam volna a sztorit, biztos jobban megfontolom milyen fokú idiotizmust veszek bele. Sõt, lehet egyáltalán nem is tennék a sztoriba ilyet csak azért, hogy sokan nevetni tudjanak a nagyon hülyéken.
A Róma c. sorozatot nem láttad véletlenül? Két ostoba fickó van benne, akik véletlenül mindig a kulcsfontosságú történelmi események közepébe csöppennek. Na, õk ezekhez a Sillás idétlenekhez képest Szász Marcik.

Hogyan kapcsolódik a felvetéshez a hozzászólásom egy másik topicból?
Annak a hozzászólásomnak megvolt a maga tereskovás kontextusa, a mûsorban kb. minden második szavával szarozott Tereskova, és köztudottan volt régebben egy parlament elõtt székelõs terrorista akciója. http://index.hu/kultur/klassz/xtszar1020/
És honnan tudod mennyire értettem komolyan, amit írtam? Honnan tudod ilyen-e a megszokott beszédstílusom?
És ha esetleg ilyen is a stílusom, vagy még ilyenebb, attól az észrevételem tartalma nem lesz kevésbé releváns.

Tényleg ilyen hozzászólásokkal ne borzoljam a kedélyeiteket? És ha éppen borzolni jöttem ide? Úgy látszik szerinted a beszélgetés folyamát mindenképpen bele kell szorítani egy önkényesen elõre meghatározott mederbe. Nem semmi, ahogy be akarod szabályozni, mit hogyan írhatok a fórumra. (Persze én is elkövetek látszólag hasonlókat, - ideírom, mielõtt azt is idéznéd - nemrég is közöltem valakivel, aki középkori mentalitással istenkáromlásról írt egy natgeo mûsor kapcsán, hogy szerintem maradjon meg a középkorban, és ne internetezzen. De most nem fogom a két eset közötti különbséget ecsetelni.)

Milyen alapon nyilvánulsz meg mások nevében? Honnan jön ez a "mi, akik nézzük"? Sajnos nem tudom csak úgy elfogadni tõled a csoportvélemény tolmácsolását, sem a nézõk lehetséges megnyilvánulásainak ismeretét, sem azt, hogy a film nézése meghatározná valaki megnyilvánulásait - hiába nézed meg pl. a Salót, nem lesz szaros minden megnyilvánulásod -, úgyhogy azt kérdezem, te, aki nézed a Sillát, hogyan nyilvánulsz meg, ha nem így? Azt gondolod, különb vagy nálam? A szar szót te még nem ejtetted ki soha a szádon? Én ezt kötve hiszem.
Szerintem egy hangyányit tévedsz, ha te komolyan azt hiszed, a Silla nézõi ki nem mondják a szar szót. Ez jobb esetben egy ugratás lehetne a részedrõl, csak nagyon nem úgy írtad, mintha az akarna lenni.
Ez csupán egy közönséges fórum, egyáltalán nem speciális hely, itt nyugodtan lehet akár szarozni is. (Az emberek különbözõ helyeken és szituációkban különféleképpen szoktak viselkedni.)

Hogy jön ide a rossz világ? Szerintem nem is szar a világ. (Ebben az utóbbi mondatban mellékesen láthatod hogyan veszti el eredeti jelentését az inkriminált szó.) Te bizonyos körülményekrõl beszélsz, amelyek nem fedik le a világot.
Ahogyan utána olvastam a 11. epizód elég borzalmas - épp ezért széjjel is cenzúrázták -, vagyis a "feledni a borzalmat a világban" indoklás nem teljesen állja meg a helyét. A film a világban elõforduló borzalmakra reflektál. (Sõt, ezek szerint lehet a borzalmasan idiótákra is.)

Úgy látom védelmedbe vetted az eltúlzott beszédstílust, mint olyant. Hát nem gondolod, hogy amit tõlem idéztél az éppen ennek egyik esete volt?
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:54:10 10/10
(2741/239047)
Ez pedig amikor már meghosszabbították a sorozatot.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:53:09 10/10
(2740/239047)
Ez a promokép akkor készülhetett amikor még 50 körülire tervezték a sorozatot.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:51:56 10/10
(2739/239047)
:))
és ki mert neki hátat fordítani ?
be is fogtam ezzel,mert megint elfajulnak a dolgok itt :))
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:50:42 10/10
(2738/239047)
Az ottani sztárok mentalitása is más lehet mint mifelénk . Teljesen jól fogadják,élvezik, hogy több ezren tombolnak körülöttük.
Az biztos ahogy filippínó lányok mindegyike KNG-hez akarna hozzámenni :)
offtopic
Thousand Lakes 2011 jan. 04. - 22:48:57
(2737/239047)
Nálunk is van sztárolás. Például a múltkor Alföldi Róbertnek elég sok rajongója összegyûlt a Nemzetinél.
10/10
offtopic
smissy 2011 jan. 04. - 22:48:48 10/10
(2736/239047)
Igen a genetika,de azért ott is el lehet hízni.reméljük Õ nem hízik meg. A koreaiak is eszik a csípõset rendesen,meg a sok zöldséget,szívesen megkóstolnék egy két eredeti ételt.!
10/10
smissy 2011 jan. 04. - 22:44:14 10/10
(2735/239047)
Azért meglátszik,hogy arrafelé máshogy megy a sztárolás.Nem csak Koreában,hanem Japánban,Thaiföldön és a többi ázsiai országban is sztárok õk.Szerintetek megtörténhetne az,hogy egy magyar ismert színész,ha bevonulna katonának(már ha lenne kötelezõ szolgálat itt is)több száz rajongója utazna oda a laktanyához,hogy lássa Õt,akár több ezer km-rõl? Ott ez megy.
vagy,hogy a szülinapi partiján 4000 ember legyen ott? Az utóbbi években koncerttel (ahol Õ énekel,mert természetesen tud énekelni is)köszöntik a szülinapjakor.El tudnátok ezt képzelni itt nálunk,bármelyik színészrõl?
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:38:37 10/10
(2734/239047)
Khmm... valószínûleg azért hagyta eddig életben Mishil ,mert eddig gyengekezû,irányítható volt Tokman-apuka.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:36:20 10/10
(2733/239047)
Gondolom genetikailag sem tudnak annyi izmot, tömeget magukra rakni,mint egy kaukázusi vagy bizonyos afrikai típus .
Így vannak kódolva évezredek óta, ráadásul ahogy elnézem Koreában nemigen lehet nagy az állattenyésztési kultúra, tele van (gyönyörû) hegyekkel az ország, így más fehérjeforrás máshogy épül be a szervezetbe.
KNG elég sokat vetkõzik a másik sorozatában , lehet látni mennyire izmos, mégsem domborodnak ki úgy az izmai mint egy amcsi közepesen izmolt színésznek pl.
10/10
smissy 2011 jan. 04. - 22:35:00 10/10
(2732/239047)
Igen,tényleg szépet írnak róla.like:)
10/10
smissy 2011 jan. 04. - 22:31:19 10/10
(2731/239047)
Igen és milyen galád dolog,hogy a király szeme láttára hamisít meg egy iratot? Tényleg,már hamarabb is rájöhetett volna Misil hogy mi a célja,a kis hercegeknek sem kellett volna meghalniuk. Nem is értem,hogy egy ilyen gyengekezû király hogy maradhatott fenn ilyen sokáig.?
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:31:10 10/10
(2730/239047)
iigen :)
De a forgatókönyvíró kezdi megszépíteni a végnapjait, mármint hogy teljesen máshogy mutatja mint az elején. Nekem a király alakító színész is szimpatikus.
10/10
vondermonarchia 2011 jan. 04. - 22:28:19 10/10
(2729/239047)
10/10
offtopic
smissy 2011 jan. 04. - 22:26:08 10/10
(2728/239047)
A fiatalkori képein is máshogy néz ki,szerintem csak jót tett neki,hogy idõsebb lett.Igen,a frizura sokat változtat egy ember arcán,de szerintem megizmosodott,vagy egy kicsit meghízott talán,nem biztos. Nagyon vékony alkata van.

Úgy látom,amúgy Koreában a magas,vékony,majdhogynem alultáplált férfi,fiú a divatos,elég csak a menõ fiúbandákat megnézni.Hát, ha a tinilányoknak ez kell.....,de sok fiú eléggé feminim.