8/10
edimir 2020 jan. 06. - 22:44:06 8/10 Előzmény Riamara
(237887/239047)
Köszi az invitálást.:) Sajnos dolgozó emberként kevés az időm, örülök, ha sorozat/film nézésre jut, fórumozásra pedig már csak tényleg itt Sillán tudok "lecsípni". Illionával imádom, ahogy másként látunk, de vhol mégis egy értékrenden állunk, kell néha egy kis "sistergés"!:)))))))))))))))))))))) Vele ezt bátran merem tenni, mert tudom, hogy ismerjük annyira egymást, hogy ez nem okoz problémát... még a nappaliban se csapom be tőle az ajtót!:)))))))))))))))))))

Kína filmek/sorozatok. Már régóta nézek kínai filmeket, sorozatokat csak elvétve. A kínai nyelvet már "megszokta" a fülem. De vmiért mégis a koreai sorozatok állnak hozzám közelebb, emberléptékűbbek, nem pusztán a látvánnyal akarnak rám hatni, érzelmileg sokkal összetettebbek, s bár már az X-diket láttam, mégis mindig jön egy olyan, amiben vmi képes megfogni. Így aztán számomra a kínai sorozat csak amolyan kirándulás, kikacsintás, de semmi több.

Princess Agents. Tkp. döncimama kedvéért, az ő ajánlására néztem meg. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de számomra túl egysíkú, túl egyszerű volt minden látványossága és a sok szálon futó történet ellenére. Azért Yuwen Yue karaktere összetettségében hol van mondjuk Yushinéhoz képest, vagy akár Xan Yun Bidaméhoz? Ahogy Mishilhez fogható se terem minden kínai bokorban.

Néha a kevesebb a több... nekem ilyen az Alcheon által szedett ibolya megmenteni a hercegnőt... nem vmi meseszerű erdő, hanem egy marék zöld, amin összezárul az ököl a hiábavalóságtól.
8/10
edimir 2020 jan. 06. - 20:24:11 8/10 Előzmény Riamara
(237886/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

Köszi, megnyugtattál, hogy nem én voltam ennyire bebambult.

Csak nekem olyan furcsa, hogy Xinger 3 évig a Rigó udvarházban élve még csak kísérletet se tesz arra, hogy tudakozódjon felőlük? Korábban az életét is kockáztatja értük, utána meg teljes érdektelenség a részéről. Rendben, hogy Yan Xunnal kerül a legszorosabb kapcsolatba ebben az időszakban, de a karakterétől idegen, hogy embereket csak úgy lepöcköljön magáról.

Hát igen, ahhoz képes, hogy sok részen keresztül ott lógtak Xinger nyakán, tényleg hirtelen eltüntették őket seperc alatt.

A készítők a nézőkre bízzák, hogy a nővérek további sorsát kitalálják. Túl sok alternatívájuk nincs, a yanbeiekkel kiszökni vhogy Changan'ból, aztán sodródni az árral. Szökött rabszolgaként csak Wei határán túl van esélyük, hogy vhol befogadja őket egy rendesebb család, szállást, ételt ad nekik, amit ledolgozhatnak. Ha a herceg emberei nem segítenek rajtuk vmi biztosabb helyre jutni, akkor rövid időn belül elkapják őket egy igazoltatásnál, aztán halál v. ismét rabszolgasors... kb. ennyi....
Riamara 2020 jan. 06. - 19:58:11
(237885/239047)
Amúgy nem akarsz átnézni a kínai topikba? Azért hoztuk létre Kenny Lin neve alatt, hogy a különböző általunk látott kínai sorozatokat kibeszélhessük. Az eltelt idő alatt egyre szaporodtak azok a sorozatok, amiket kitárgyaltunk. Hátha kedvet kapsz valamelyikhez. :)
Nekem például elég sok kedvenc kínai sorozatom van. :) Természetesen nem lettem hűtlen a koreaiakhoz sem, csak az arány most egy kicsit a másik oldalra billent.
Riamara 2020 jan. 06. - 19:48:20 Előzmény edimir
(237884/239047)
Az már biztos, hogy a nővéreket jól kiírták a sorozatból. Én is dohogtam, hogy legalább egy-két mondattal utalhattak volna rá, hová is tűntek el.
Riamara 2020 jan. 06. - 19:46:44 Előzmény edimir
(237883/239047)
Folyamatosan változtak az országhatárok. Na meg az országok nevei is. Az időszámításuk is elég bonyolult. Lévén, hogy nem a miénk szerint emlegetik az éveket, hanem az adott ország XY uralkodói szerint. Úgyhogy elég nehéz a különböző sorozatokban beazonosítani, vajon mikor és hol játszódnak.
Igazából tényleg csak az állandó földrajzi nevek segítenek ebben. Tehát a folyók, hegyek és városok.
Lanling például nagy valószínűséggel ott van a koreai félszigettel szemben, a tenger túloldalán, ahol az a kis félsziget féle van. De a térképen nincs külön felrajzolva, hanem az ott lévő Wei területén van.
8/10
edimir 2020 jan. 06. - 19:26:10 8/10
(237882/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

KÉRDÉS

KÉP: Xinger két "nővére", ahogy nekem utoljára rémlenek a sorozatban... Yan Xun egyik emberével beszélgetnek, miután rá kell jönniük , hogy Xingert és Yan Xunt elfogták, eredeti tervük dugába dőlt.

Van még később jelenet velük? Számomra innentől vhogy eltűnnek a nagy semmibe. Vissza nem mehetnek a Zöld Domb birtokra. Tehát muszáj, hogy a yanbeiekkel próbáljanak a városból kilógni vhogy. Főként mivel felszabadító papírjuk nincs, így szökött rabszolgák.

Xinger se keresi őket, miután a börtönből kikerül, pedig előtte mennyire ragaszkodott hozzájuk, mennyire óvta őket.

Xinger később már csak úgy emlegeti magát, mint akinek minden családtagja meghalt, én a két leányzó halálára nem emlékszem... Tudom, nem vérszerinti nővérei, de Xinger olyan hűségesen ragaszkodó, hogy ez nála nem szempont.

8/10
edimir 2020 jan. 06. - 19:10:22 8/10
(237881/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

KÉP: fenn: a "világtérkép az Isten Szeme tornyában - lenn: Ázsia az Kr. 500 körül

Összeszerkesztettem a kettőt az egyszerűség kedvéért. Próbálgathatjuk az államokat összepárosítani a két térképen. Chang'ant direkt bejelöltem csillaggal.

Yuwen Yue homlokánál lehet kb. Silla!:))))))

A sorozatbeli térképen nincsenek jelölve a Koreai-félsziget államai, azoknál nem szerepel felirat, de az alsó térkép segítségével gond nélkül megvan mind a négy:
fenn Goguryeo, alatta nyugatra Baekje, lent keleten Silla, a legdélebbi ponton pedig Gaya. Gayat majd csak 532-ben foglalja el Silla, itt még önálló államként szerepel a térképen.

Az Ázsia térképet felteszem még egyszer nagyban is, hátha vki böngészni szeretné... különösen az Urál hegység déli részén!:))))
https://external-preview.redd.it/Tgc_Ol3WYEm_1esZO9C-a4r-Pl6WXozPP1KuYfNJ3uQ.jpg?auto=webp&s=fede110cd8bae71a304a006ba128097475a5fb8a
8/10
edimir 2020 jan. 06. - 18:56:24 8/10 Előzmény Riamara
(237880/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

A "rossz" fiúknak megvan az a nagy előnyük, hogy legalább érdekesek!:))))

Elég mostoha volt szegény Yuwen Yue-nak a fene nagy fegyelmezettség, csak a szemével fejezhetett ki mindent, de azzal mondjuk sikerült is!:) Merev vonások, mikor egyszer elmosolyodott a teás csészébe kortyolva, akkor a kamera is ráközelített a ritka pillanatra.:)

És persze vannak a rossz útra tért jófiúk is.... természetesen a nagy kedvenc Yan Xun!:)
KÉP: - felirat - még tud szégyenkezni!!!!

Hmm, hányan vannak, akik teljesen gátlástalanok... és a lelkiismeretük néma, vagy ki sem fejlődött...
Riamara 2020 jan. 05. - 22:38:35 Előzmény edimir
(237879/239047)
Őt én is nagyon kedveltem, minden galádsága ellenére. Mondjuk én alapból szeretem az ilyen karaktereket. :)
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 22:10:42 8/10 Előzmény Riamara
(237878/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

A sok "pszicho" mellett igazi üde színfolt Liang koronahercege, akit apródonként kezdünk egyre jobban megbecsülni.

Az elkényeztetett császárlányka még mennyire tiltakozik ellene, mert "nőcsábász". Szegény császárleányka csak azt felejtette el, hogy a saját császárapujának is akad pár ágyasa. De valljuk be, hogy Chun'er hercegnő talán nem is járt volna vele rosszul, már ha a koronaherceg tényleg el akarta volna venni. Ért a nők nyelvén, a butuska és együgyű hercegnőt átejteni nem lett volna neki nehéz. Amíg politikailag szüksége lett volna rá, addig kellően körüldongná. Ha pedig már nincs, akkor a sok ágyas között talán elfelejtené megöletni, kivéve ha Chun'er hozná a követelőző nyafogását. Akkor talán az egyébként türelmesnek tűnő koronaherceg a mérgelődés helyett talán egy kis mérgezésre adná a fejét.:)))))))

Az elején sejthető volt, hogy ennyi kényeskedés mögött kell vminek lennie. Nos, zseniális manipulátor.
Ő az, aki szépen másokkal végezteti el a piszkos munkát. Milyen kitűnő ellenpontja a nagy "harcosoknak". A többet ésszel, mint erővel megtestesítője. Hogy útjában állnak nővére gyilkos kémei? Semmi gond, majd megöli őket szépen Xinger. Hogy a Túlvilág kémhálózattal is gond van? Elég ellenük Xingerrel felpiszkálni Yuwen Yue-t és gond egy szál se.

Kiváló emberismerő, tudja ki mire képes, kinek mi a mozgatórugója... és azt bizony ügyesen mozgásba is hozza, ha kell.

Józan és hidegfejű, racionalista, de azért mégsem teljesen érzéketlen.

És bár tréfásnak szánt Xinger ugratása, hogy a koronaherceg ölés helyett inkább életet adni szeret, azaz gyermekeket nemzeni. De ebben a vérgőzös, gyilkolászós, hullahegyeket gyártó időszak és szereplők mellett valóban kezdjük megkedvelni, elvégre vkinek a nagy halandóság mellett nem árt feltornásznia a születések számát!:))))))))))))))))))))))))))))))

KÉP: Liang koronahercege - hmm, szerintem jó kis uralkodója lesz majd Liangnak, bölcs és rátermett
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 20:00:13 8/10 Előzmény Riamara
(237877/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

:))))))))))))))))) Hát a 3. ág tényleg nagyon gáz volt. Yuwen Xi-ért kár volt a családi szennyest annyira eldugni, hiszen pont a 16 évvel ezelőtt történtek adták, hogy Liang beszervezte kémnek. Eltussolták, ő meg a családja és országa árulója lett. Csak azt kapták, amit megérdemeltek! Az öreg meg szépen élvezkedett tovább a szolgálók gyilkolászásában több mint egy évtizeden át. Micsoda morbid volt a "füstölő"!:((((

Azon gondolkodtam, vajon milyen időközönként csinálhatta a Jile Pavilonba a maga kis vérfürdőjét?
Elég nagy volt a szolgálólány "elhasználás" egy-egy ilyen alkalommal. És persze ez senkit se zavart az uraságok közül... elvan az öreg, ha játszik alapon. Azért Yuwen Yue se nagyon érdeklődött a dolog iránt, míg a határon a háborúban meg nem tanulta az élet megbecsülését, meg az anyja után nem kezd el nyomozni.
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 19:30:31 8/10 Előzmény Horváth Borbála
(237876/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

Ez tipikusan az a kosztümös sorozat, ahol a forgatókönyvíró vmi egyetemes emberiről szeretne elmondani vmit és azt egyszerűen a távoli múltba helyezi, hogy az szolgáltasson hozzá keretet.

Ezért aztán nincs is különösebb értelme kutakodni, hogy a sorozat egyes karakterei melyik valós történelmi személyiségnek felelnek meg, hiszen nem a történelemről, hanem általában az Emberről akar mesélni.

Bevallom, nem ástam bele magam a számomra teljesen ismeretlen kínai történelembe, csupán a sorozat wikipédiás oldalát néztem meg. https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Agents
Kíváncsi voltam, hogy kb. mikor játszódhat.

Nos, az ismertető az Északi Wei korszakot jelölte meg (386–535) idősávval. Hogy mégse legyen olyan egyszerű a dolog, a birodalom utolsó évében volt csak Chang'an (534-535) a főváros. Márpedig a sorozatban legalább 4 éven át (3 évig a Rigó udvarházban házi őrizetben Yan Xun, a történet előtte és utána is még hónapokig tart) Chang'an szerepelt a Wei Császárság fővárosaként.

Ha viszont a következő történelmi periódust veszem, amikor Északi Wei két utódállamra szakad, akkor már a történet jobban beilleszthető lenne a főváros szempontjából, hiszen a Nyugati Wei utódállam (535-556), aminek fővárosa valóban Chang'an volt.

Ráadásul a császári család szereplőket ismertető adatlapjának felirata is : "Western Wei"

Aztán eszembe jutott, hogy a liangi koronaherceg által emlegetett nagy buddhista apja vajon nem-e Xiao Yan/Wu császár (kb. 502-549), aki a történelem során híres költő és a buddhizmus védőszentje.

Egy kis ismertető az Északi Wei államról: https://www.wikiwand.com/en/Northern_Wei

Az itt szereplő térképet érdemes megnézni kinagyítva.

Uráltól délre MAGYARS!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

https://external-preview.redd.it/Tgc_Ol3WYEm_1esZO9C-a4r-Pl6WXozPP1KuYfNJ3uQ.jpg?auto=webp&s=fede110cd8bae71a304a006ba128097475a5fb8a
Riamara 2020 jan. 05. - 19:18:24 Előzmény edimir
(237875/239047)
Én csak pszichoéknak hívtam a családot. Mindkét nagyapa totál gáz volt. Apukáról ugyan nem sokat tudtunk, de az ahogy nekiesett egy gyereklánynak, aki csak az anyját védte, azért valamit elárul róla. A másik unokáról meg hát tényleg csak a pszichopata jelző jut az ember eszébe.
Így nem csoda, hogyha Jégcsapról úgy gondolták talán nem is az ő almukból való, hisz annyira kilógott a sorból. :)
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 17:59:13 8/10 Előzmény edimir
(237874/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

S ha már eddig nem lett volna elég kusza a Yuwen klán ágai és bogai, akkor még egy kis plusz csavar a "nagyapa" vér szerinti fia....

KÉP: - felirat - , akit a sorozat kezdetéhez képest 1 évvel ölt meg Chu Qiao/Xinger, amikor az üldözte őt, hogy végezzen vele. Itt a lány a jégkungfut alkalmazza. Nincsenek jégnyilacskák, a testre mért ütésnél a megsérült szerv testnedvei jegesednek el, ez okozza a halált....

Hmmm, a "nagyapa" már Yuwen Yue elgyengülése miatt sem állhatta Xingert, rövid úton igyekezett minél előbb megszabadulni az "unokáját" a kötelesség útjáról letérítő szolgálótól.... hátha még tudta volna, hogy a fiát már elveszítette miatta.....

Hmm, azon gondolkodtam, hogy ennek a Yuwen Hao-nak sehol nem látjuk se feleségét, se gyerekét, pedig érett korban lévő férfi. Talán az apja rá is kivetítette a cölibátust, mint az "unokára", mert anno szerelmes ifjúként egy szolgálólányba habarodva szerencsétlenül járt és lebénult? Azért arra a sztorira is kíváncsi lettem volna. A "nagypapára" is igaz volt, hogy zsiványból lesz a legjobb pandúr!:)

Mindenesetre a fia halála után milyen jól jött a "nagyapának" a fogadott unoka, lett örököse az Isten Szemének.
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 16:56:47 8/10 Előzmény Horváth Borbála
(237873/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

Ha Chu Qiao/Xinger származása homályos, akkor Yuwen Yue családi kapcsolatai sem vmi tisztázottak.
Azt tudjuk, hogy a "nagyapja" úgy fogadta örökbe, miután a valódi apja lemondott róla, így lett az Isten Szeme örököse, de fogalmazhatunk úgy, hogy valójában a kötelesség foglya.

Az a bizonyos 16 évvel korábbi botrány, amit úgy elhallgatnak Yuwen Yue elől az anyjáról. Ez bizony csak félig lett felfedve, a kritikus ponton megszakítja a visszaemlékezést a 3. ág rokkant úrnője. A hamis sztori, amit Yuernek és az apjának bemeséltek az az, hogy anyja megcsalta a férjét, lerészegedve pedig Yuwen Xi-vel, a 3. ág fejével hált, majd részegségében még a saját ruháját sem ismerte fel, egyébként is egy alacsonyabb rendű ágyas lehetett. Magyarán egy kis senki nőcske, aki feleségként és anyaként is szégyent hozott a fejére.

Annyira kis senki mégsem lehetett, hiszen a 3. ág úrnője a nagynénje volt, ő pedig a Nan dinasztia Fekete Köpönyeg klánjának Xie házából való. Hogy pedig azon a bizonyos éjszakán valójában mi is történt, azt mi is sejtjük a Jile Pavilonban zajló gyilkos szörnyű orgiák nyomán. Szerencsétlen Yuwen Yue, ha megtudná a teljes igazságot, akkor talán ő maga pusztítaná el az egész kócerájt, ha nem is fordulna a "nagyapja" ellen, de biztosan megszakítaná a kapcsolatot az egész Yuwen bagázzsal.

Egy dolog egy gyereket szigorúan nevelni, de besározni előtte az anyja emlékét a családi béke érdekében?! Brrr, azért a "nagyapa" kellően rideg volt... kicsit olyan, mintha Yuwen Yue betegsége épp az otthon hidegének egyfajta szervi leképezése lenne.

KÉP: Yuwen Yue valódi apja, Wei híres tábornoka... még vki, aki az ambíciói miatt kész beáldozni a családtagjait.... saját császára jó példával jár elő e téren!:(
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 15:48:21 8/10 Előzmény Horváth Borbála
(237872/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

Várjuk a hosszú reflektálást, biztos az is olyan informatív, mint az ismertetőd.

"A hercegnő témáról: Szerintem nem szegény sorból származik ő eredetileg... Mert az anyja, az egyik híres kémszervezet vezetője volt. Ha jól rémlik neki hercegnői származása volt..."

Igen, Chu Qiao/Xinger anyja valóban egy jelentős kémszervezet vezetője volt, ha jól emlékszem, akkor az "Alvilág" kémszervezeté, amely az Isten Szeme és a Wei Császárság esküdt ellensége, Yanbei támogatója. Az anya személye különleges képességeivel el van intézve a sorozatban, a származását homály fedi.

Hmm, de számomra egészen furcsa, hogy Chu Qiao/Xinger-t egyáltalán nem foglalkoztatja az apja kiléte, mintha teljesen közömbös lenne a számára. Igaz, gyerekként nincs róla, csak az anyjáról emléke, de a családot, az ősöket annyira tisztelő társadalomban felnőve ez mégis meghökkentő a számomra.
A sorozat el is intézi annyival, hogy egy Chu vezetéknevű férfihoz ment hozzá az anyja. 1 mondat!!!!!

Vmiért én nem annyira a származása, nem is a jégkungfu képessége miatt érzem őt "hercegnőnek", hanem a jellemében. A koreai sorozatokban gyakran elhangzik: "képes megnyerni az emberek szívét". Vmi ilyesmit érzünk Chu Qiao/Xinger kapcsán is. Önfeláldozásával, hitével, elkötelezettségével képes olyan kötelékkel kapcsolni magához az embereket, hogy azok az életüket is adnák érte, feltétel nélkül megbíznak benne. Bár Chu Qiao/Xinger kételkedik a vezetői képességeiben, de mi nem, őt mi is szívesen követnénk!:) Ezért írtam róla korábban, hogy el tudnám képzelni egy ország élén, amit ő teremt meg v. teremt újjá... és így lenne "hercegnő".

KÉP: - felirat - az a bizonyos 1 mondat....
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 15:07:33 8/10 Előzmény edimir
(237871/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

Hogyan és mikor találkozott egymással Yuwen Yue és a liangi hercegnő? Vszínűleg még gyerekkorukban. Közel egykorúak lehetnek, a sorozat kezdetén kb. 18_20 év körüliek. Az, hogy felnőttként nem ismerik fel a másikat, ez azt sejteti, hogy gyerekként egy röpke találkozó hívta életre a későbbi levelezést.

A Túlvilág kém főhadiszállásán volt még egy érdekes megjegyzése a liangi hercegnőnek az ott található beépített mechanikus csapdaszerkezetek kapcsán.

KÉP: - felirat - felidéződik benne egy gyerekkori emlék vkiről, aki zseniális mechanikus szerkezeteket készített, pl. ló nélküli közlekedési eszközt és az itt látotthoz hasonló csapdákat. Abban már bizonytalan, hogy a famadarat is az illető készítette.

Gondolhatnánk, hogy ez a műszaki zseni Yuwen Yue. Az biztos, hogy az adottságai meglennének hozzá, műszaki érzék, elmélyültség, problémaérzékeny gondolkodás, találékonyság.... ami ellene szól, az az életkora. Az igazán komoly mechanikus csapdákat a Zöld Domb birtokon, az Isten Szeme "tornyában" láthatjuk. Rendkívül komplex, ez nem 1-2 év alatt lett így kialakítva, hanem már jóval régebben és egy hosszabb folyamat eredményeként. Tehát a Yuwen családból vmelyik korábbi tagja az Isten Szemének.

Hogy kerülhetett ilyen mechanikus csapda a Túlvilág kémek búvóhelyére? Hmm, itt csak találgatni tudnék. Valószínűleg kell lennie vmilyen olyan kapcsolatnak az Isten Szeme és a Túlvilág kémcsoport között, amiről Yuwen Yue nem tudott, ami pedig összekötötte őket, az a közös ellenség Luo He, Xinger édesanyja. Luo He szálka volt a Wei iránt elkötelezett Isten Szemének, ősellenség egy olyan, aki a rabszolgaság ellen küzd. A Túlvilág kémcsoport pedig egyértelműen a jégkungfu titkát akarta megszerezni. Az együttműködés során talán még a mechanikus csapda titka is átadásra került.
8/10
edimir 2020 jan. 05. - 14:07:59 8/10 Előzmény Riamara
(237870/239047)
off
Princess Agents
Spoiler

A Túlvilág kém főhadiszállásának felszámolásakor van néhány adalék. A küzdelem közben itt vágja át Yuwen Yue övét a liangi hercegnő, így pottyan ki a férfi öltözékéből a kis famadár, innentől már tudja a hercegnő a levelezőtárs identitását. Ez meg is zavarja. Két hónapig magányosan vívódik, utána hívja a férfit az általad említett utolsó találkozóra.

KÉP: felirat - kinek mit jelent a másik. Yuwen Yue számára egy vki, akire rábízhatta az érzelmeit a fájdalmát, hiszen mindenki más előtt adnia kellett a Jégcsap urat a szigorú nagyapai nevelés miatt. A liangi hercegnőnek is csak ez volt kezdetben, de amikor felnőtt nőként rájön, hogy ki az egykori levelezőtárs, akkor a barátság szerelembe fordul. Hajlandó lenne a férfiért rangról, országról, mindenről lemondani. Amikor ezt Yuwen Yue a kötelességeikre hivatkozva elutasítja, akkor a hercegnő ismerve a férfi Xinger iránti érzelmeit, amolyan ócska kifogásnak nevezi ezt az érvelést... teljes joggal.

Vmi, ami fontos volt az életükben, véget ér. A famadárkára már nincs többé szükség, a férfi a maga oldaláról a kapcsolat teljes megszakítása mellett dönt, a levelezésük az emlékek süllyesztőjébe kerül.

Azért ez a válás vhol még szép is, hiszen képtelenek lennének ártani a másiknak a búcsúnál, közös titkukat is megőrzik.
Horváth Borbála 2020 jan. 04. - 14:34:21
(237869/239047)
edimir, Riamara, Illiona, bori4!

Hú, nagyon jó volt olvasni ezt a sok, nagyon jó kritikát, véleményt, meglátást a Princess Agents-el kapcsolatban! :) :) :)
Majd ha lesz több időm, jövök referálni az olvasottakra - csak az kicsit hosszú lesz XD -

Most az egyik kérdéseteket azért megválaszolom, azaz próbálom megválaszolni.
Nem csak titeket, másokat is érdekelt, hogy vajon miért az lett a sorozat címe, ami? Amikor igazándiból nem illik a történethez... Mert a főszereplőnő ugye nem hercegnő... De akkor milyen hercegnőről lehet szó?

Nos... hogy őszinte legyek, nem olvastam erről sehol külföldi fórumokon, viszont egyéb dolgokat amit olvastam, és amit tudok erről a regényről, történetről azok alapján a következőket gondolom:

A regény eredeti címe: The Legend of Chu Qiao: Division 11’s Princess Agent.

Mivel nem olvastam a regényt, csak összegzéseket, lehet nem teljesen jól gondolom.
Az eredeti címben megemlítenek egy (had)osztályt.
Arról van szó, hogy Chu Qiao a regény kezdetén eredetileg A 11. Titkos Szolgálat, osztály vagy mifene egyik tagja, a fedőneve 005-ös ügynök.
A szervezet tagjait letartóztatják, de sikerül neki elszökni, és valami robbanás folytán... ha jól sejtem meghal, de a lelke egy másik testbe költözik át, méghozzá a régmúltba, egy 8 éves szolgálólány testébe. - innét meg ugye egyértelműen a sorozat történése következik -

A regény címét pedig úgy értelmezem, hogy Chu Qiao-ról van szó egyértelműen. Csak lerövidítették Princess Agents-re.
A hercegnő témáról: Szerintem nem szegény sorból származik ő eredetileg... Mert az anyja, az egyik híres kémszervezet vezetője volt. Ha jól rémlik neki hercegnői származása volt...
Illiona 2020 jan. 04. - 12:45:37
(237868/239047)
Sziasztok! egy könyvajánlót hoztam nektek ujra:

"Pak Janmi (angolos írásmóddal Yeonmi Park) az észak-koreai Hjeszanban született 1993-ban. Ma már
Dél-Korea fővárosában, Szöulban él. Hosszú, drámai és kalandos úton jutott el idáig.

Tizenhárom éves volt, amikor az éhezés és
édesapja bebörtönzése miatt elviselhetetlenné vált a családja élete, és úgy
döntöttek, vállalják a rettenetes kockázatot, és a jeges Jalu folyón átszöknek
Kínába. Nem tudták, hogy egyenesen a kínai emberkereskedők karjaiba futnak,
akik lesben állva várják a világ talán legkiszolgáltatottabb embereit az
Észak-Koreából menekülőket. Két évig éltek ebben a pokolban, talán még annál is
rosszabb helyzetben, mint ami elől menekültek. Majd újra kockára tették az
életüket, és a Góbi sivatagon át egy fagyos éjszakán átmenekültek Mongóliába,
ahonnan aztán az útjuk már Dél-Koreába vezetett.

Az Élni akartam amellett, hogy az emberi
élni akarás és életszeretet egyszerre olvasmányos és drámai emlékműve,
egyedülálló bepillantást enged a mai észak-koreai és kínai élet mindennapjaiba,
az ott élők érzelem- és gondolatvilágába."

https://akademiai.hu/422/nepszeru/eletrajzok/elni_akartam?fbclid=IwAR2TaMSP_AXEzTk8VchVcKD_gZIs6bJTP38kL9y1R-o2AJEOIN9T8a242rE

Én magam nem tervezem elolvasni. Mindig olyan ellentétes érzésem volt, amikor ilyen irásokat olvastam Észak-Koreáról. Egyrészt nem tudom, mi az igazság ezekben a regényekben, amik azért valóságosnak vannak tálalva. Mert ezeknek a menekülteknek azért ezeket a konyveket el kell adni, és az árából meg kell élni. Vagyis a valóság lehet ezeknél sokkal rosszabb, de jobb is.
Azért tettem ide, hátha valakit ennek ismeretében is érdekel....