Illiona 2019 szept. 05. - 19:38:16
(237447/239047)
One Spring Night

SPOILER

Már két sorozat kapcsán, a Class of Lies, Hazugságok oszálya, és itt, ebben a sorozatban is, hogy a fiú az apja áldozata. ő , mármint az apa felelős a felelősségtelen viselkedésért.
Ez messze nem igy van. Senki nem születik egy elvtelen korcsnak, és gyilkosnak sem. Persze a szülői minta az fontos! de müködhet az elutasitás is, hogy pont olyan nem akar lenni a gyermek mint az apja.
Másrészt ez lehetne a felmentés az alapja is. :)))) Hogyan mondanád egy gyönyörű. most született csecsemőnek, hogy az apja miatt gyilkos lesz belőle??????
más:
A lány apja, az iskolaigazgató egy régi kor itt ragadt képviselője. Amikor még a házasság üzlet volt, az érzelmek egy eldobható marhaság, a szülő pedig ugy rendelkezett a gyermekével, ahogy akart. Ez a legutóbbi időkig igy volt arrafelé, ez adja az általunk nézett sorozatok gerincét.
Ennek azért már Koreában is vége, most már szerelemből házasodnak, és persze egy ujabb nagy szerelem miatt a nagy többség el is válik gyorsan. Ez a régi generáció sem kötött szerelemből házasságot, viszont lett 3 lány! és azt fel is nevelték, és diplomát adtak nekik. Az anya (na az is borzasztó fazon) azonkivül, hogy anya, meg sem próbált "önmegvalósitani".
De ez nem volt annyira régen, hiszen az idősebbik nővér is még igy házasodott, és ha nem veri a férje, meg nem ekkora lúzer, akkor soha nem válnak el.

Hogy az iskolaigazgató milyen volt igazgatónak, azt nem tudom, de nem is érdekel. Én a szakmaiságát nem kérdőjelezném meg, ugy került abba székbe, ahogy ott mindenki. De valahol abban a szakmában öregedett meg, és az alázat, a felsőbbrangú mindenképp való tisztelete arrafelé még most is mindent felülir. Ez adja a társadalmuk erejét! Az hogy a gyereklétszám csökken, az esetleg nem lehet az a számokkal is alátámasztott realitás, hogy a népességszám csökken??? Egyszerűen kevesebb a gyerek????.
A fenntartó alapitvány elnöke viszont számomra igazi undormány, minimum 80 éves, és annak van egy 30-33 éves korú fia.
Vagyis igaz az, hogy az időskorban vállalt gyermeknek már nem lesz apja, sem anyja, csak 2 aggastyán, akik már nem nevelnek, hanem őket kell eltartani.
Ennek ellenére én nem tartom őt hibásnak, egy kis erővel való rávezetésnek biztosan lett volna alapja, az hogy a lányt fogadták el a fiú családja, abban a fiu volt, aki gyenge volt, bemutathatta volna sokkal korábban. Csodálkozom azon egyébként, hogy 4 év alatt nem volt se esküvő, se semmi, ahol a lány találkozhatott volna az apával.
Nekem egyébként tetszett az az iv, ahogy az apát ez az erős önérzettel rendelkező lány rávezeti egy másik lehetséges, elfogadóbb viselkedésre, amivel az összes eddigi elvét fel kell adnia.
Meg is kezdődött nála ez, bár a sorozat már nem tért ki rá, de a két aggastyán fizikai összeverekedése nagyon jó alapot ad erre. (és nagyon humoros jelenet is volt!)

Kép: a negativ főszereplő. A szerepétől függetlenül nagyon jól hozta a figurát, eddig minden sorozatában negativ szerepet kapott, de végül is jól áll neki!
8/10
edimir 2019 szept. 05. - 17:01:18 8/10
(237446/239047)
One Spring Night
Spoiler

Akitől mélyen undorodtam, az a lány apja volt, az iskolaigazgató.
A lányai számára tényleg csak kiárusítandó portékák, akiknek a révén társadalmi felemelkedést, presztízs növekedést, új munkahelyet remél nyugdíjas éveire.

A családján zsarnokoskodik, igazi akarnok. Brrrrrrr... felfelé nyal, lefelé rugdos tipikus figurája. Gazsulál az alapítvány elnökének, családja tagjait pedig akaratuk/meggyőződésük ellenére kényszeríteni akarja.

Igazgató. Nem annyira szakmai rátermettségének, mint szolgai alázatának köszönheti a pozícióját. A szavaiból kiderül, hogy sem a diákok, sem a szülők kérésével nem törődik, kizárólag az alapítványnak akar megfelelni, ezért minden megszorítást elfogad harc és kritika nélkül. Nem véletlen, hogy folyamatosan csökken az iskolába jelentkező diákok száma. Fejétől bűzlik a hal!!!!!

Felnevettem, amikor az oktatásban szerzett tapasztalataira hivatkozik, amiket az alapítványban szeretne nyugdíjazása után kamatoztatni.... Mit is? Az ő áldásos közreműködésével épült le az iskola!!!!
Persze csak a saját kis nyugdíj mellé való további vajacskáját szeretné biztosítani a kenyérre.
Ez az elvtelen ember akarja tovább mételyezni a már egyébként is erkölcstelen vezetés alatt álló alapítványt.
8/10
edimir 2019 szept. 05. - 16:41:38 8/10 Előzmény Illiona
(237445/239047)
One Spring Night
Spoiler

Nem tudom, én az itt szereplő exbarátot nem éreztem annyira gonosznak, egyszerűen egy beképzelt vki, akinek nagy a családi hátszele, nem szerelemből ragaszkodik a lányhoz, sokkal inkább az egoját sérti, hogy egy olyan alak, mint a gyógyszerészfiú képes lecsapni a kezéről. Ez az, ami igazán fáj neki.

Fura egy figura, ő kifejezetten az erős apa "áldozata". A zenészi álmait adja fel apai nyomásra és lesz belőle bankár. Az egyetlen "lázadása" a lány, de ez sem igazi lázadás, csupán egy semmire se kötelező párkapcsolat, aminek jövőjébe nem szerepelt a házasság. Ő maga fogalmaz úgy, hogy a "mézeshetek" elteltével már csak vannak egymás mellett. A lánnyal a négy év alatt, amíg együtt jártak, nem igazán törődött, nem kereste a kedvét, nem kényeztette, gyakran mondta le közös programjaikat vmi/vki más miatt, sőt a szakítást is a férfi emlegette korábban.

Jó volt felvágni a barátok előtt, hogy lám, neki milyen szép barátnője van, kicsit amolyan trófea is így a lány. No meg egy "olcsó" állandó szexpartner is, hiszen önérzetes barátnője se drága divatcikkeket, se ékszereket nem követel ki magának. Roppant kényelmes párkapcsolat a férfinak.

Hogy a szakítást nem akarja elfogadni? Talán könnyebben megemészti az egészet, ha nem sértené az önérzetét. A lány társadalmilag lejjebb áll, az, hogy ő kezdeményezi a szakítást, ez a saját önképét sérti. Hiszen ő jó partnak számít, mi az, hogy a szép, de társadalmi hátterében szerényebb lány kiadja az útját?!

Amikor pedig az is kiderül, hogy van egy harmadik fél is a háttérben, aki az ő szemében egy senki... kész, onnantól már felborul az ő kis világának a rendje, leégni a baráti kör előtt, ezt nem bírja elviselni.

A Before We Get Married exvőlegénye lentről felkapaszkodó figura, pont fordított előjelű. Számára Wei Wei elvesztését nem a külvilág reakciója miatt fontos, hanem a közös álmuk/tervük befuccsolását jelenti.

Nem tudom, de nekem egyik figura sem volt szimpatikus. Hogy melyik az erőszakosabb, melyikben van igazán gonoszság? Mindkettő levakarhatatlan, mindkettőjükben megvan az, hogy a kapcsolatot a "szeretett" nővel elhanyagolják. A nő szakítását képtelenek elfogadni, a saját hibájukat/mulasztásukat belátni. Fogadkozásaik semmit se érnek, mert továbbra is visszaélnek a társuk jóindulatával. Később pedig minden eszközt megengedhetőnek tartanak a nő visszaszerzése érdekében. Nem éreztem egyiket se gonoszabbnak a másiknál. Talán a One Spring Night bankárját még elfuseráltabbnak, szánalmasabbnak, mint a Before We Get Married programozóját, mert a programozó tényleg szerette vmikor a menyasszonyát, a kezdetektől komolyan gondolta vele a kapcsolatot, míg ez a bankár csak viszonylag "jól elvolt" a barátnőjével.
Illiona 2019 szept. 05. - 07:55:56 Előzmény edimir
(237444/239047)
One Spring Night

Nekem nagyon tetszett, azóta már 3 szor ujranéztem. Volt ugy, hogy csak elinditottam, és a háttérben ment, nagyon jó akár csak hallgatni is, nagyon kellemes benne mindegyik szereplő hangja, és annyira kifejező is.
Amikor először néztem, akkor néztük a Before We Get Married cimű sorozatot is. Emlékszel mennyiszer emlitettem, hogy a tajvani sorozat volt vőlegénye nem olyan gonosz, csak kicsinyes és szüklátókörű, főleg ha ennek a sorozatnak a volt vőlegényéhez hasonlitjuk. Azért itt a végén már történnek keményebb ügyek is: durva beleavatkozás egy másik ember személyes életébe.
És igen elhangzik az is: addig nincs vége, amig meg nem látod a másik legnegativabb énjét!!!
És ez itt is volt, sőt a Before.... ban is!
Kép: a kedvenc gyógyszerészem...

8/10
edimir 2019 szept. 05. - 06:56:35 8/10 Előzmény Illiona
(237443/239047)
One Spring Night
Spoiler

Tegnap befejeztem a sorozatot. Talán az a titka, hogy olyan természetesen történik benne minden, nincs benne erőltetettség, se gumicsont. A dalok szövege nagyon jó, igazi költészet.
10/10
kimbin01 2019 szept. 04. - 08:12:53 10/10
(237442/239047)
Sziasztok!
Ugyebár, mint megrögzött KNG rajongó követem hetente a papnak öltözött kedvencet, de Ji Sung egy régebbi sorozatát is nézem, amit még nem láttam, lemezről a Royal familyt. Még csak az első részeken vagyok túl, de libabőrös vagyok attól az embertelen világtól, ha van ennyire ilyen, ami ebben a sorozatban átszövi ezt a családot. Ha van ilyen, az szerintem tragédia minden szempontból. Márpedig biztos vannak hasonló dolgok, mert sokszor az élet írja a legjobb forgatókönyvet, még ha szubjektív is a vélemény.
http://asianwiki.com/Royal_Family
8/10
edimir 2019 szept. 03. - 00:57:31 8/10 Előzmény kimbin01
(237441/239047)
Szia!:)
Majd megpróbálom letölteni, a téma érdekelne.
8/10
edimir 2019 szept. 03. - 00:55:50 8/10 Előzmény Illiona
(237440/239047)
Köszi!:)))))))))) Tényleg jó.....
10/10
kimbin01 2019 szept. 02. - 23:45:17 10/10
(237439/239047)
Egy tavalyi film Hyun Bin rajongóknak. Túsztárgyalás a címe.
A film, mint a címe is jelzi, túsztárgyalás köré épül, előkerül azonban a korrupció is. Azután ebben a filmben is láthatjuk, hogy a koreai társadalom mennyire erőteljesen fejezi ki az alá-fölérendeltséget, esetenként mélyen megalázó helyzeteket produkálva.Végül a sokkoló igazság elkezdődik.
Rendező:
Lee Jong-suk

Színészek:
Son Ye-jin
Hyun Bin
Kim Sang-ho
Jang Young-nam
Jang Gwang
Jo Young-jin
Kim Min-sang
Han Gi-joong
Yoo Yeon-soo
Park Su-young
Choi Byung-mo
Lee Hak-joo
Lee Joo-young
E Xi-a
Lee Mun-sik
Illiona 2019 szept. 02. - 18:33:03 Előzmény edimir
(237438/239047)
Az One Spring Night sorozat fenn van magyar forditással a videa nevezetű megosztón, a linkjét nem teszem ide mert kimoderálják. :)))), de a googlee a barátunk.

más.
már többször irtam itt a mongol rockzenekarról,a The Hu együttesről. Először amikor valamit kerestem a Wolf Totem c filmről, akkor találtam rá, hiszen van egy ilyen cimű daluk is. Akkor először még azt is gondoltam, hogy ők magyarok, de belehallgatva rögtön láttam, hogy ezek igazi mongolok,
Azóta rendszeresen hallgatom a dalaikat, olyan erő árad belőlük, igazi férfias energia.
Azóta több ismerősömnek is ez lett a kedvenc zenekara.
Ez a daluk különösen szőkimondó: Különös, különös....
Maga dal az ugy másfél perctől kezdődik, vagyis a türelmeseknek jut csak ez a gyönyörűség :)))
https://www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE
a videó magyarul is feliratozva van, szerintem be is jön, nem kell állitgatni semmit.

Illiona 2019 szept. 02. - 08:04:09 Előzmény Illiona
(237437/239047)
A Tune in for Love: Szerelemre hangolva magyarul.
egy trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=ULnauLw4LDU

Jung Hae In nagy kedvencem lett, most 2019-ben 2 sorozatot is forgatott, az One Spring Night cimű 16-részest épp most néztem ujra, annyira jó, annyira egyben van, és annyira jó a zenéje, hogy csak ugy elinditottam, és egész nap néztem.
Most ez a mozifilm is kiváncsivá tesz!

Kép: Jung Hae In

Illiona 2019 szept. 02. - 07:46:32
(237436/239047)
Sziasztok!

hétfő lévén ránéztem a koreai Box Officera, megint jön egy sikerfilm gyanús mozi: a Tune in for Love.
még csak 08 28-án mutatták be de máris van 684 553 jegyvásárlója.
Az Exit- movie cimű mozit eddig látták 8 917 883-an. ebből egy igen jó hangulatú, -de akár nevezhetjük fergetegesnek is- sajtóbemutatóról egy kis videó:
https://www.facebook.com/hancinema/videos/450693905527721/

https://www.hancinema.net/hancinema-s-film-review-exit--movie-132453.html

kép: a Tune in for Love plakátja
8/10
edimir 2019 szept. 02. - 00:34:19 8/10 Előzmény edimir
(237435/239047)
Off
Mother of Mine - 94. rész
Spoiler

És igen, ennek a sorozatnak a népszerűsége még mindig azt mutatja, hogy a Love Affairs in the Afternoon-ban ugyan a házasságtörés volt a központi téma, de bizony a nézők többsége másfajta nőkre kíváncsi. A két sorozat női szereplői bizony nagyon mások.

Hogy mi felett járt el az idő, az nem igazán érdekli sem a sorozat készítőit, sem a nézőit... bizony még mindig a hagyományos családi értékek mellett teszik le a voksot. Próbálnak a változó világban választ keresni a családokban adódó problémákra. Ez szinte a sorozat egyetlen erénye. Sajnos igényesebb forgatókönyv, karakterek, színészi játék sem ártott volna, de úgy tűnik, ezt csak én hiányolom.....

8/10
edimir 2019 szept. 02. - 00:23:51 8/10
(237434/239047)
Off
Mother of Mine - 94. rész
Spoiler

Még vmikor március táján írhattam először erről a sorozatról ( http://asianwiki.com/Mother_of_Mine) az indulásakor. Azóta se sűrűn.

Anno azért vágtam bele, mert Koreában borzasztó népszerű, szinte mindig az 1-2. helyen áll a nézettségben 30% feletti eredménnyel. Az eredetileg 100 részt most a népszerűségre hivatkozva 8 új további résszel bővítették ki.

Pedig a karakterek egysíkúak, a színészi alakítások csapnivalóak, ennyi kimódoltságot, túljátszást én még egyrakáson nem láttam. Igazán egyik szereplő sem nőtt a szívemhez, viszont több is kellően cincálta az idegeim.

Mi a titka a népszerűségének? Talán az, amit Illiona fogalmazott meg a Before We Get Married tajvani sorozat kapcsán, amikor arról írt, hogy a saját környezetében talál megfeleléseket. Nos, a tajvani sorozat erényei nélkül vmi hasonló érzetük lehet a koreai nézőknek is, amikor a Mother of Mine-t nézik.

Hiszen ez a koreai hétköznapok számukra ismerős életképeinek, szereplőinek bemutatása. Azok a problémák, helyzetek köszönnek vissza, amivel ők is találkoznak nap mint nap.

Az anya, aki 3 lányt nevelt fel férje korai halála után egyedül, erős. dolgos, szeretetteljes, segítő. Igazi egyszerű asszony, aki iskolai végzettség nélkül csak a főzőtudományával, kis éttermével tartotta el családját, taníttatta lányait, hogy azoknak már könnyebb legyen.
Az őt alakító Kim Hae-Sook színésznő nem a kedvencem. A Babel nagyasszonyaként kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott az erőltetett maszkjával. Itt talán még az ő alakítása elviselhető egyedül. Főleg az utóbbi részekben tudott mélységet vinni a karakterbe a kibontakozó tragédiájával.
Szerintem most egy ország imádkozik vmi csodáért, hogy mégse haljon meg.

A 32 éves legkisebb lány, aki első sikerkönyve megjelenése után 9 évvel végre újra képes írni... Nos, sem a karaktert, sem a színésznőt nem sikerült megkedvelnem, a legidegesítőbb figura, akit koreai sorozatban láttam, egy igazi hisztis éretlen förmedvény. S ezen a két "szerelme" sem igazán segít.

A középső lány karaktere és titka lenne az anya alakja mellett az igazi húzó ebben a sorozatban. Az alakító színésznő szép, de vmi mégis hiányzik a játékából. Szerelmi kettőse pedig az ifjú cégörökössel minden, csak nem hiteles. Vhogy átjön a két színész tényleges korkülönbsége is... egy csipet távolságtartás ott, ahol igazi szenvedélynek kéne lenni. Jaj, hol van a Before We Get Married Chu Kehuan/ We Wei kettősének képernyőt lángra lobbantó kettőse? Itt ha nem is jégvirágos a képernyő, de nyugodtan leállíthatnám a számítógép hűtőjét a kettősük alatt.....

A legidősebb lány férjezett, ő már egy kislány édesanyja egyben. Dolgozó nő, aki nem boldogul a munka mellett a háztartással és a gyermekneveléssel. Mégsem tudok vele rokonszenvezni. Sem a karakter, sem az őt alakító színésznő nem tud szimpátiát kiváltani belőlem. Folyamatos siránkozása, következetlensége vhogy kiöl minden együttérzést belőlem. A férje igazi Peter Pan, aki még mindig nem nőtt fel, a játék érdekli egyedül. Apósa-anyósa is különös páros. Akik 40 év házasság után jutnak el oda, hogy már beszélgetni sem tudnak, szöges ellentétben áll az, ahogy a világot látják.

KÉP: Az Anya felügyelete alatt készül a 100 káposztából a kimchi....nyáron, mivel az Anya tudja, hogy a telet már nem fogja megélni, amikor hagyományosan a kimchi készülne. Lányai mit sem tudnak a betegségéről, az ő számára ez a közös kimchi készítés amolyan utolsó közös családi program... elköszönés....
8/10
edimir 2019 szept. 01. - 23:35:45 8/10 Előzmény Illiona
(237433/239047)
The Great Show
Spoiler

Tökéletesen megértem az aggályaidat, én sem szeretném, ha ebbe az irányba menne el a sorozat, nem vagyok a "cukiság" híve.
Talán biztató a négy gyerek kiválasztása is egy kicsit.

A Nagyfiú cseppet sem az a virágfiú, sötét arcbőr, nem túl előnyös vonások. A karaktere is egy elsőre nehezen kedvelhető, zárkózott kamasz, aki folyton az okostelefonját bújja, játszik rajta, ide menekül a hétköznapok gondjai elől.

Az ikrek. A kisfiú dagi, az orrát törli folyton az ujjával, szóval ő sem az a kimondott cukiság így első pillantásra. A kishúga sem egy édes kis csöppség, érezzük benne a szomorúságot, ő a vicc-felelős, de vhogy nem tudok a "viccein" igazán nevetni, koravén kis realista.

A Nagylány. Róla már írtam. Ő igazából amolyan anya-pótlék a többiek számára, ő fogja össze a gyerekeket, irányít, tervez, szervez. Nála tettek egyedül kedvezmény, ő tényleg egy szép nagylány.
8/10
edimir 2019 szept. 01. - 23:24:55 8/10 Előzmény Illiona
(237432/239047)
Class of Lies

Nagyon jó ez a kép!:)))))))))))))))))))))))))
Bizony kell az a maradék két rész... és bár várható a "jó" befejezés, de valóban ennyi szörnyűség után nem lehet rózsaszín happy end, nem is illene a sorozathoz.
Nagyon ígéretesnek tűnik az ügyvéd új húzása, amivel a Yoo Beom-Jin-t igyekszik majd manipulálni.
Tetszett már a 14. rész végén, ahogy apát és fiát "összehozza" a képtárban egy kis szembesítésre.

Vhol a Képviselő tehet arról, hogy az egyébként tehetséges fia mivé is vált, mire "használta" a tehetségét. Elvégre ő az, aki mindig a tökélyt várja el a fiától, ugyanakkor megfertőzi a látszat és integritás megfeleltetésével.
Illiona 2019 aug. 31. - 09:25:32
(237431/239047)
Sziasztok!

Kim Dong Wook augusztus 28.-án átvette a Szöulban megrendezett nemzetközi dráma dijátadón a legjobb férfi szinész diját, amelyért számos nemzetközi sztár is versenyzett.
A dijat a "különleges Munkaügyi felúgyelő: Mr Jo" cimű sorozatáért kapta.

Megérdemelten!!!!!!
Illiona 2019 aug. 30. - 21:39:31 Előzmény edimir
(237430/239047)
The Great Show

amikor emlitettem a nőket és gyerekeket, mert itt azért a sorozatban dömping várható belőlük, én arra gondoltam, amikor azért szerepeltetnek egy tucat cuki gyerekecskét, hogy a néző elaléljon, és a sikert, a nézettséget igy már boritékolni is lehet. (mármint szerintük) Nem egy sorozatban eddig láthattunk ilyen hatásvadász vonásokat, én csak ettől az egytől félek. A 2. részt csak elkezdtem, de még nem néztem meg, de már lelkileg felkészültem erre a gyerkőc cunamira. És csak azért, mert gyerekek, nem fogom ugy nézni, hogy hű de cuki - ez nem én lennék.
Volt egy foto a neten, (de nem mentettem le,) ahol a két generáció egymás mellett : a nagylány16-18 év, , és a 35 éves szomszédasszony. Ugyanugy, ugyannyi évesnek néznek ki, a hajuk is ugyanolyanra van fésülve???
Ez nem 2 külön generáció! De persze inkább nézzen ki fiatalabbnak, mint öregebbnek, azokból már elegem lett.
Illiona 2019 aug. 30. - 21:27:41 Előzmény edimir
(237429/239047)
Class of Lies
én már a mai részt is megnéztem felirat nélkül, azt hiszem ez egy csúcs, 10 pontos sorozat lesz, hacsak nem elrontják a végét, de nem hiszem. Az egy gyilkosság felgöngyölése hozott annyi uj fejleményt, hogy kitartott az izgalom 14 részig.
Ezek a koreai sorozatok olyan kiszámithatók lettek, mondhatnánk, hogy jó vége lesz valószinűleg, de ennyi értelmetlen halál után ez már nem is lehet jó vég.
8/10
edimir 2019 aug. 30. - 21:11:54 8/10
(237428/239047)
Off

Class of Lies - 13-14. rész

Spoiler

Jövő héten befejeződik a sorozat. Talán nem kiabálom el, de eddig nekem tetszik. Egyre félelmetesebb Yoo Beom-Jin, az, ahogy képes manipulálni a diáktársait, ahogy hidegvérrel tette/teszi, amit célja elérésében elkerülhetetlennek gondol.

Az, hogy egy bűn fedezése elindít egy lavinát, egy tragédiasorozatot, ilyet már láttunk más sorozatban is. Amitől talán mégis különbözik a többitől az a szemben álló felek.