10/10
micike_MSc 2019 márc. 30. - 10:17:27 10/10 Előzmény Illiona
(236567/239047)
"Aki nem tud adni, nem tud kapni sem."

Nagyon régen láttam A pókasszony csókja c. filmet, csak nagyvonalakban emlékszem, de ezt az egy mondatot nagyon megjegyeztem.
Mert lehet az adott dolog kicsi vagy nagy, olcsó vagy drága, értékesnek vagy értéktelennek tűnő... de ha a másiknak örömet okoz, az nagyon jó érzés.
Lemondani valamiről önzetlenül a másik javára, közben valami értékesebbet kapni...

Nekem erről szól ez a tanítás.
Hiszen a koldus is ahelyett, hogy agyoncsapná, elkergetné az egeret, kérdéseket tesz fel. Önmaga miatt indul el - mert valahol mindenki önző egy kicsit ("magából indul ki") -, de végül másoknak segítve boldogságot talál.

Már csak egy kérdésem maradt: miért nem gondolkodik mindenki így?
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 01:14:26 8/10 Előzmény Illiona
(236566/239047)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 25-26. rész

Spoiler

Tényleg... az egyik olyan mint egy hegyomlás... a tömegével maga alá temet... a másik viszont csupa tűz és dinamika

Hmm, lehet, hogy az ereiben sárkányvér csörgedezik, de ő igazi tigris!:)))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 01:07:57 8/10 Előzmény edimir
(236565/239047)
:)))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 01:05:35 8/10
(236564/239047)
off

Spoiler

nagyon alakul az összhang...

KÉP: de még nem dőlt el kettejük között, ki is a főnök....
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 01:03:08 8/10
(236563/239047)
off

Spoiler
Azért jó volt látni, hogy a pökhendi főügyésznek is a tyúkszemére lépnek, van, akinek ő is kénytelen gazsulálni... s ezúttal a gengszterfőnök se hagyja, hogy lábtörlőnek nézze.....

KÉP: mi is kíváncsiak agyunk arra, ki is a nagyfőnök....
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 00:59:42 8/10
(236562/239047)
off

Spoiler

Ahogy várható olt az Ügyésznő is bekerül a kis csapatba...

KÉP: - felirat - lehet kételkedni, de az Atya hinni szeretné.....
8/10
edimir 2019 márc. 30. - 00:55:44 8/10 Előzmény Illiona
(236561/239047)
off

Spoiler

Már van hozzá felirat....

KÉP: - felirat - szerencsére vannak gyors dolgok...:)))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 29. - 23:20:37 8/10 Előzmény Illiona
(236560/239047)
Szép és mély történet... csak látom magam előtt szinte az embereket, ahogy a 3 kérdés helyett 26 akarnak feltenni... és természetesen mind a 26 róluk, az ő problémájukról szól....

Hmm, nem véletlen olyan ritka a sárkány... és olyan sok van a teknősből......
Illiona 2019 márc. 29. - 19:45:49
(236559/239047)
Feri Atya

spoiler
megnéztem a legujabb epizódot egyenlőre felirat nélkül, fantasztikus lesz!
Mivel erősit a túlerővel szemben Feri Atya?
egy hatalmas fickóval!
és kiben lakik sárkányvér? hát a legkicsibben: a kis thaiföldi mingráns, aki eddig szótlanul türt minden verést, folyton megalázták stb, most elvesziti a fejét és....
Azt hiszem a nyomozás nem sokat halad előre, de azért kárpótolnak minket...
Az apácanő megdöbbentő dolgot tesz. Ezen még a kis fiatal plébános elcsodálkozik: kártyázik, és nyer!!!!!!!!
Illiona 2019 márc. 29. - 19:02:17
(236558/239047)
off

Hoztam egy thaiföldi mesét, talán tanitást.
Mivel Koreában főleg buddhisták az emberek, igy talán ideillik, de az ha egész Távol-Keletet nézzük, akkor is ez a vezető vallás.
De ez a kis tanmese okulásul szolgál bárkinek, bármilyen vallású, akár az ateistáknak is.
https://www.youtube.com/watch?v=-Wf9P4XOP48
Illiona 2019 márc. 29. - 18:57:49
(236557/239047)
Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Nagyon elhanyagolt a PORT, valószinüleg mindenki ajándékot készit: de legalábbis ugy hiszem (vágyaim szerint) csokit csomagol. Köszönöm szépen :))))))))))))))) (csak vicceltem)

De komolyan: én ajándékot nem viszek senkinek, de meghivtam egy nagyon aranyos házaspárt, el is jönnek, a hölgy az koreai, a férje pedig magyar, nagyon nagyon kedves barátaim.

ha filmes nyelven akarnám megfogalmazni: "nyelvet fogtam" (Egri csillagok)
Illiona 2019 márc. 28. - 17:08:14
(236556/239047)
Confession - Gyónás 2 rész
Spoiler

Az szerintem szinte biztos, hogy a szivdonor képe jelenik meg előtte a fürdőszobai tükörben.
És az a rémálom, hogy nekiszáguld egy teherautó is lehet hogy a szivdonor utolsó emléke , a rémület miatt esetleg megmaradt, mint emlék. Ha van olyan mint sejttudat (a tudósbácsik szerint van) akkor ez nem lehetetlen.
És ez a " több mint titkárnő" is kötödhet esetleg a szivdonorhoz, nem?
A balesetet simán elintézték, rákenték valakire, pl. olyanra, az ügyvédfiú apjára és ennyi. De a megölt fiú anyja az nem tud megnyugodni, és várja, hogy majd valaki kiderit mindent.

A szivátültetésről szólt a tavaly nézett Love is Drop By Drop cimű sorozat is. A megmütött férfi elkezd vonzódni a nőhöz, akit pedig korábban a donor szeretett. Folyton felmerül benne a kép, ahogy megsimogatja a nőt, nem is érti eleinte. Megismeri és megszereti a kisfiát, elkezd gondoskodni róluk.
Szereti ugyanazt a dalt is.
Ebben a sorozatban is érdekesen alakul a történetnek ez a vetülete, csak még annyira keveset tudunk, és mindjárt itt a 16. rész.
maggi99 2019 márc. 28. - 13:10:37
(236555/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ 29.

Időpont: 2019. március 30. (szombat)
Helyszín: K-POINT ÉTTEREM

Sziasztok,
Beszéltem ma az étteremmel. Remélem jól értettük egymást ékes angol nyelven a kis hölggyel.
Szombaton 11:30-tol várnak minket (akkor nyitnak).
Próbáltam kérni, hogy azt a kis különtermet megkapjuk. Mintha fogta volna az adást. Remélem :)

Aki volt már velünk ott, az emlékezhet rá, hogy elvileg 15:00-17:00-ig szünetelnek. De múltkor is hagytak minket . Talán most is sikerül. De azért nem bánnám, ha volna valami alternatívánk. Minden ötlet jól jöhet.

Akkor szombaton találkozunk.
Már nagyon várom :)
8/10
edimir 2019 márc. 28. - 06:42:56 8/10 Előzmény Cilia
(236554/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ 29.

Időpont: 2019. március 30. (szombat)
Helyszín: K-POINT ÉTTEREM

Aki bújt, aki nem ... gyere!:)))))))))))))))))))))))

Ha úgy gondolod, hogy szívesen beszélgetnél egy tál finom koreai étel mellett, akkor ott a helyed!:))))))))))))))))))))
1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9. micike (remélem)
10. szakire
11. dorombka ( csak 1 órahosszra, mert szülinap van otthon )
12. sz.kati
13, Tilli
8/10
edimir 2019 márc. 28. - 01:10:15 8/10
(236553/239047)
Confession 2. epizód

spoiler

Egy gyilkosság esetében perdöntő bizonyítékot visszatartani, azzal zsarolni ... erre nem tudok egyszerűen mit mondani... s mindezt egy olyan ember teszi, aki nyomozónak vallja magát!!!!

Egy olyan nyomozó, aki anno , amikor lehetősége volt rá, akkor a rábízott gyilkosságot nem a megfelelő körültekintéssel, nemkielégítő bizonyítékokra alapozva oldotta meg, hanem beérte a a megérzéssel és néhány közvetett bizonyítékkal, melyek megdönthetőek voltak.... épp az a szakmaiság és elvhűség hiányzik belőle, ami a fiatal ügyvédben megvan...

Azért az egész bagázsról megvan a véleményem.... ügyészség, mely szinte mindenütt áthúzott sorokat tartalmazó ügyiratot ad át az ügyvédnek, amiből hiányoznak az áldozatról, a tetthelyről készült fotók.... Nem egyszerűen kicsinyesek, de inkorrektek és etikátlanok... és ők az ügyészség!!!!!

Az, hogy mindenki ellene szurkol, mert 5 évvel ezelőtt lemosta őket kis gyakornokként és
betartanak neki, ahol csak tudnak... ez borzasztó szegénységi bizonyítvány... azt hiszik, ha az ügyvéd elveszíti a pert, ezzel az 5 évvel korábbi beégésük törlődik?! Rendőrség, ügyészség mintha csak a saját presztízsével törődne... a megölt nő és a valódi tettes pedig nem számít....

Könyörgöm, melyik az a csekély értelmű gyilkos, aki a tetthelyen összevérezett cipőjét gondosan neylontasakba rakja, majd beteszi az otthon a fiókba, hogy házkutatásnál megtalálhassák nála?????
De bezzeg az áldozat ruháját gondosan elégeti, hogy a nyomokat eltüntesse!!!!!!! Komolyan, ez már fáj!!!!

És persze elutasítják azt a kételyt, amit arra alapoz az ügyész, hogy egy divatosan öltözködő nő nem viseli öt napon át ugyanazt a ruhát. Pedig ez sokkal életszagúbb, mint a véres cipőt otthon fiókba rakó elkövető!

KÉP: - felirat - a biztonsági kamera felvétele szerint a gyilkosság feltételezett idejéhez képes 5 nappal korábban hagyta el az áldozat a lakását, ahova már nem tért vissza... az akkori öltözéke megegyezik a tetthelyen elégetettel....

Hmmm, és senkit nem érdekel az ügyvéden kívül, hogy hol volt a nő 5 napig!!!!! Miért van rajta ugyanaz a ruha...

Hát persze, megvan a véres cipő, minek is kéne a többi bizonyítékkal törődni, netán gondolkodni?!

8/10
edimir 2019 márc. 28. - 00:24:34 8/10 Előzmény Illiona
(236551/239047)
:))))))))))))))))))))))))

Na jó, a plasztikai sebésznél nem ugyanazt szabatták át ugyanolyanra!:))))))))))))

Egyébként máskor légy tekintettel a családomra és a szomszédaimra... borzasztó élmény lehet számukra, ha az éjszakába vki hangosan artikulátlan hangokat ad ki, amit csak erős szépítéssel neveznék gyöngyöző kacajnak, valójában sokkal inkább elementáris röhögés....:)))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 márc. 28. - 00:15:46
(236550/239047)
Confession 2. epizód

spoiler

megnéztem ujra a 2. részt, immár felirattal.
Hogy ez a nyomozó milyen gáz!!
Csak az hajtja, hogy az 5 évvel ezelőtti ügyben kimondja magát gyilkosnak a srác. Csak amiatt hogy igaza legyen.
Oké, neki a nyomozói munka volt az álma, kiskorától kezdve, ez a munka adott neki egy megbecsülést, elismerést, rangot, amikkel most nem rendelkezik.
És persze jövedelmet is ami azóta nincs. (pedig tudna ezer helyen dolgozni ha akarna).

Hogy mi lesz a tárgyaláson sajnos 1 hetet kell várni.

Amikor ott a tetőn gondolkodott az ügyvéd és bejött a templomon a kereszt. Akkor azért benne volt, hogy az igazi igazságszolgáltatás akkor lesz, ha majd mindannyian megyünk a szőnyeg szélére, hogy hogyan éltünk, mit cselekedtünk. Ehhez az emberi igazságszolgáltatásnak nincs köze.
Lehet valaki leüli a börtönbüntetést, és ezzel megváltja a bűnét - társadalom szerint.
Pedig nem. Az igazi bűnbánatnak nincs köze a börtönhöz.
A confession azt jelenti : gyónás.
Az a legjobb, a másik sorozatbeli Feri Atyához mennek gyónni, ha már igy együtt futnak a sorozatok :)))))))

Hogy a cím mit jelenthet, azt majd megtudjuk később szerintem.
Illiona 2019 márc. 28. - 00:03:00 Előzmény Ljerk
(236549/239047)
:)))))))))))))))))))))))

Ha azt vesszük alapnak, legalábbis az én hitem szerint!!!!! hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk akkor ezek a képen is azok, és akkor mindannyian testvérek.

Hogy az ateisták mit mondanak ugyanerre azt nem tudom :)))))
10/10
offtopic
Ljerk 2019 márc. 27. - 23:39:21 10/10 Előzmény Illiona
(236548/239047)
Biztos, hogy már beraktam ezt a képet legalább egyszer - de hátha valaki nem ismeri. :) A képen kik a lányok, a fiúk, a testvérek és a teljesen idegenek? Szabad a gazda.... :)