8/10
edimir 2019 márc. 08. - 23:58:53 8/10 Előzmény edimir
(236347/239047)
Off

The Light in Your Eyes - 8. rész
Spoiler

A sorozat a 8. résznél érte el a két számjegyű nézettséget, ami elég szép.... a 3.5-ös indulásról 10.8 %-ra tornászta fel magát a nézettség.... Egy igazi szép, csendes történet, rendkívül finom, újszerű minden ízében, nincs se klisé, se hatásvadász megoldások, csak végtelen bölcsesség és emberség....

Az egyik kedvencem, Lad Chanel, a finom idős hölgy, ahogy kivirul a barátság által.... Főhősünknek, a 70 éves testben élő 25 éves lánynak végre akad így egy "kortárs", aki megérti. Hamar megkedveljük a párost.

Zseniális a jelenet, ahogy a plasztikai sebésznél a váróteremben egy fiatal pár kineveti a két idős hölgyet, hogy miért is jönnek ilyen helyre, de aztán az idős hölgyek egyike (Kim Hye-Ja) a gúny fegyverét frappánsan a gúnyolódóra fordítja vissza....

KÉP: a két idős hölgy... arcukon a szépészeti beavatkozás "tervrajza".... nem hadi ösvényre lépett indiánok!:)))))))
8/10
edimir 2019 márc. 08. - 19:21:17 8/10 Előzmény edimir
(236346/239047)
Off

Possessed
spoiler

Megnéztem az 1. részt , indonéz és kínai feliratot találtam, a kínainak csúszkált az időzítése, de az indonéz jó volt.

Komédia, thriller van megadva kategóriaként, de inkább az utóbbi a domináns. Egy sorozatgyilkos lebuktatásával és kivégzésével indul a sorozat, majd 20 év múlva folytatódik igazából.....

A főszereplő nyomozót Song Sae-Byeok alakítja. ( http://asianwiki.com/Song_Sae-Byeok ) Ő elsősorban mozifilmekben játszik, csak egy sorozatban láthattuk eddig, a My Misterben ő volt a középső fivér, a filmrendező. Egy biztos, nem virágfiú!:)

Egy furcsa lánnyal kerül kapcsolatba, aki használt ruhákkal kereskedik. Ugyanakkor különleges képességgel is rendelkezik, "belelát" az emberekbe.... nyomozónkról megállapítja, hogy egy tiszta lélek, sőt, a múltjában is látja a tragédiát... a szellemeket is érzékeli.

Az új sorozatgyilkos amolyan Jekyll és Hyde...

Azt hiszem, egy kicsit várok vele, amíg rendes angol felirat lesz.

Hmm, milyen érdekes a szavazás az asiawiki oldalán, tegnap éjjel még 11 szavazat alapján 97%-os volt a tetszésindexe, ma 19 szavazatnál már csak 72%.

KÉP: a nyomozó és a furcsa lány...
8/10
edimir 2019 márc. 08. - 07:03:50 8/10 Előzmény edimir
(236345/239047)
OFF

Babel - 10. rész

Még négy rész van vissza a végéig... azért akad még a gyilkoson kívül is rejtély... mikor és hogyan került az Idősebb fiú kezébe a szivar alakú pendrive a féltestvére és a felesége viszonyáról, mert ő rejtette el a pendrive-ot... vajon látta a tartalmát?
Illiona 2019 márc. 07. - 23:07:07 Előzmény edimir
(236344/239047)
én is néztem, de lehet hogy összevárok pár részt. Végül a Bábelt is csak gyüjtögetem.
Már nagyon el voltunk kényeztetve az angol feliratokkal, és szinte csodálkozunk azon, hogy eltelik pár nap, mire megvan.
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 22:52:38 8/10
(236343/239047)
Possessed

Új sorozatot indított el az OCN, már két rész ki is jött...
Itt az ismertetője: http://asianwiki.com/Possessed_(OCN)

De sajna nincs még fenn az angol felirata.... Ha ez is olyan nyögvenyelős lesz az angol felirattal, mint a Babel, akkor bele se kezdek, mert azt vmi idegtépően lassan teszik fel.... Pedig belenéztem volna, már le is töltöttem....
Illiona 2019 márc. 07. - 22:23:49 Előzmény edimir
(236342/239047)
ez igen! Az elnökné ezért már jó pontot érdemelne!
Bár ez a búvalbélelt arc egyáltalán nem illik illik egy jó vörösborhoz, de hát van aki bánatában - bár ez szinte csak a magyarokra jellemző- :)))))
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 22:20:51 8/10
(236341/239047)
OFF

Babel - 10. rész

KÉP: Illiona, megint hoztam a képet a "hogyan fogjunk helyesen borospoharat" mappába.:))))))))))))))
Elnökné úgy tűnik járatosabb e téren, mint a menye.... Őt eddig többnyire csak teázni láttuk, de a fivér eltüntetése vszínűleg már a teánál erősebb italt igényelt....
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 22:14:31 8/10
(236340/239047)
OFF

Babel - 10. rész

Spoiler

KÉP: a drón által készített felvételen Tae Min Hora emeli a felesége a papírvágókést, amivel megölték...

Lehet, hogy a rendőrségnek/ügyészségnek ennyi elég a letartóztatáshoz. De nekünk nem... a felvételen csak ráemeli a papírvágót... de nincs olyan részlet a felvételen, hogy le is szúrná vele....

Én nem hiszem, hogy a feleség lenne a gyilkos... lehet, hogy csak fenyegette a vele erőszakoskodó férjét... így próbálta leállítani... Ne feledjük, a gyilkosság éjjelén vki kiürítette a széfet is... Márpedig s feleséget nem érdekelte a tartalma... mivel az Idősebb Fiú ártatlanságában is hiszek, így egy harmadik szereplő lehet a valódi gyilkos....
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 21:20:41 8/10
(236339/239047)
OFF

Babel - 10. rész

Spoiler

KÉP: Az Elnök Lány jön megkérdezni Anyucit, vajon mit tud a nagybácsiról? Mert ugyebár a nagybácsi nem vmi magánakció keretében bízta meg a pilóta feleségét, hogy a férje szemcseppjét machinálja...
Szívmelengető felismerés a fiának és a lányának, hogy anyuci áll az apjuk balesetének hátterében... hogy anyuci bizony el akarta tenni apucit láb alól... jobban mondva az útból... az elnöki szék felé...
Micsoda család!:(
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 19:42:42 8/10
(236338/239047)
OFF

Babel

Spoiler

Egyre mocskosabb a sorozat, a végén elég sok piszkot kell majd eltakarítani.... Vannak, akik egyre mélyebbre süllyednek... az Elnöknén nem lepődünk meg, de sajnos az Elnök Lánya is kezd hasonlatos lenni anyucihoz... a féltékenysége a legrosszabbat hozza ki belőle... és sajnálni se igen tudjuk... egyszerűen el kéne fogadnia, hogy az egyoldalú szerelméből nem kérnek... hmm, azért jókora békát tuszkolt le Cha ügyész a torkán azzal, hogy nemérdekli, kitől van a gyerek, ő a nőt szereti....

Viszont aki kellemes meglepetés, az az Idősebb Fiú. Szinte azt kell mondani, hogy jót tett vele a sérülése... a tolókocsi ellenére még sosem láttuk ennyire energikusnak, határozottnak. Se drog, se ital... most, hogy lát maga előtt célt, úgy tűnik, nincs szüksége a pótszerekre....

KÉP: az Idősebb Fiú elegánsan kiutasítja a tárgyalóteremből (és ezzel a cég vezetéséből) Elnökné anyucit.... a pátyolgatott báb végre önállósítja magát....
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 06:59:56 8/10 Előzmény edimir
(236337/239047)
off
The Fiery Priest - Feri Atya - 9-10. rész

spoiler

KÉP : elesés részegen, a jobb csuklója a járdaszegélynél.....
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 06:56:00 8/10 Előzmény edimir
(236336/239047)
off
The Fiery Priest - Feri Atya 11-12. rész

Spoiler

KÉP: a plüss
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 00:59:07 8/10 Előzmény Illiona
(236335/239047)
Az Ügyésznő végig nagyon közönséges... nekem is feltűnt, ahogy zabál (nem tudok rá más szót!), közben vedeli a sört... semmi nőiesség nincs benne, mintha hangsúlyozni akarná ezzel a közönségességgel is, hogy nincs neme, nem nő, hanem "csapattag". Bezzeg az új kegyenc, annak nincs ilyesmire szüksége, ő férfi, őt golfozni hívja a főnök....
Az ügyésznő eddig minden skrupulus nélkül megcsinált minden "becsomagolást", amivel a Főügyész megbízta. Olyan mintha se szakmai, se emberi etikája nem lenne.... Pedig az ő esetében szerintem lesz szerecsen mosdatás... tehát néhány rész múlva ott látjuk Feri Atya oldalán... De nekem sem tűnik túl elfogadhatónak ez a majdani pálfordulás.... Nagyon össze akarják őket hozni, elég sok az erre utaló jel, még ha nem is lehet igazi románc közöttük, de vmi ilyesmit lebegtetnek kettejük közt....
Ez a plüss... érdekes már ez a fordított ajándékozás is....

Nyomozó. Volt egy jelenet, ahol a fürdőből jön ki, ahol lefekvés előtt lábat mosott... aztán a szobába visszatérve a földre hajigált ruhákban törli meg a vizes lábát... közönségességért ő se megy a szomszédba... igénytelen nem csak a munkájában... az életében is... nem túlélő, hanem vegetáló..... Nincs senkije, a rendőr kapitányságon se becsülik semmire sem, ő a legrosszabb rendőr a többiek szemében... Szóval a pálfordulása és megtáltosodása neki sem lesz sokkal hitelesebb, mint az ügyésznő változása... pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez fog bekövetkezni... Egyetlen pozitív megnyilvánulása volt neki, hogy nem vette el a borítékot, amit a megölt társa családjának szántak az évforduló kapcsán... na, azt már az ő gyomra se vette be...

Francia falu.... a feltett videón látszik a parkolóban a rengeteg külön busz, ami turista áradatot hozza-viszi... Bárki is találta ki, jó húzás volt a részéről... mert egy illúziót felhasználva eléri, hogy otthon költik el a belföldi turisták a pénzüket. Láttam néhány "európai" tárgyat is az utcai asztalokon, elég gagyinak tűntek, de rá lehet sózni őket a szuvenír gyűjtőkre... ez is jó biznisz....
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 00:23:20 8/10
(236334/239047)
Kilépéskor vettem észre...

KÉP: :)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 07. - 00:13:43 8/10 Előzmény Illiona
(236333/239047)
The Fiery Priest - Feri Atya

spoiler

Az előző (9-10.) részben volt, amikor lerészegedik a nyomozóval való iddogálás közben... és a bolt előtt a kövezetre zuhan miközben az ügyésznővel találkozik... épp az jutott eszembe, hogy már ez a látszólag ártalmatlan jelenet is mennyire balesetveszélyes, csak essen rosszul...

Oroszok. Nem tudom, létezik-e oroszok utcája, ahová koreai rendőr a lábát se meri betenni, de érdekes, hogy ebben a sorozatban a "legpiszkosabb" munkát az orosz maffiával csináltatják meg... van ugyan saját gengszter bandájuk is, de úgy tűnik, hogy igyekeznek a nagy balhét külföldivel elvitetni.... Még jó, hogy annyi humort csempésznek a sorozatba, mert az összefonódásokat látva, ill. azt, hogy ennek révén hogy tudnak mindent eltüntetni, tisztára mosni... elég ijesztő...

KÉP: az oroszok bárja
8/10
edimir 2019 márc. 06. - 23:48:48 8/10 Előzmény Illiona
(236332/239047)
off
The Fiery Priest - Feri Atya 11-12. rész

Spoiler

A Nővért én is imádom, most már ő is kezd "tüzesedni". Szenzációs volt az a jelenet, ahol Jung asszonnyal teáznak együtt... az Atya megőrzi a nyugalmát, a nővér viszont felpaprikázódik... nagyon karakán, nem hagyja lerázni magát!:)

KÉP: - felirat - :))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 06. - 23:31:44 8/10
(236331/239047)
Off

Haechi - 15-16. rész

Spoiler
A sorozat OST-jában még csak egy dalt hallhattunk eddig... Love to Death .... hmm, furcsa cím
Itt a dal videója, be lehet állítani rajta az automatikus fordítást magyarra... https://www.youtube.com/watch?v=qdWtkZqXjPY

Mindig meglep, hogy a dalszövegekben akad egy-egy sor, ami szinte költészet....
KÉP: kivágás a videóból - felirat - nos, még az automatikus fordítással is érezzük a szépségét....

Illiona 2019 márc. 06. - 23:29:29 Előzmény edimir
(236330/239047)
The Fiery Priest - Feri Atya

spoiler

Most ezen az utolsó 2 részben volt, hogy Feri Atya - Kim Nam Gil bunyó közben elvágódott, és a keze pont a járdaszegélyhez csapódott. Nem volt veszélytelen az esés, talán egy ilyen esésnél törött el a csuklója is.
Még egy gondolat erejéig visszatérek a nyomozó, és az ügyésznő esetére.
Az zavar, hogy nem maguktól javulnak meg, nem az események hatására jön elő a lelkiismeretük, hanem külső körülmények, csalódások okozzák.
Az ügyésznő esetében hogy kiesett a kegyekből, a nyomozó pedig már százszor elkezdhetett volna nyomozni, de még mindig a megalkuvás győz. A társára pedig emlékezik, sajnálja, de nem tesz semmit. No jó, kell valami a következő részekre is.

Viszont az oroszok nevében én tiltakozom!!!! ilyen képet bemutatni róluk!!!
Most március 11-én jön egy koreai barátnőm fél évre Magyarországra, meg fogom tőle kérdezni, vannak e ott orosz alvilágiak!!! De addig is tiltakozom!!! (ha lesz találkozó, akkor elhivom őt is)

Kép: Hozok egy képet a nővérről is, annyira jó ez a figura!!! Komoly, ugyanakkor mulatságos, mindig tettrekész, de mindig sopánkodik, de helyén van a az esze, és a szive is!
8/10
edimir 2019 márc. 06. - 23:25:11 8/10
(236329/239047)
Off

Haechi - 15-16. rész

Spoiler
KÉP: 1721 augusztusa - egy kaotikus éjszaka után.......
8/10
edimir 2019 márc. 06. - 23:19:19 8/10 Előzmény edimir
(236328/239047)
Off

Haechi - 15-16. rész

Spoiler
KÉP: - felirat - ilyen szavakkal azt hiszem, nagyon is szerethető lesz ez a sorozat.....