8/10
edimir 2018 aug. 10. - 20:10:54 8/10 Előzmény edimir
(233867/239047)
KÉRÉS...:)

Micike vagy bárki, aki a koreai írásjelek bogarászásában szakértő...

A Go család leszármazási táblázatához felhasználtam direkt a sorozathoz készült kapcsolati táblázat egy részét, azok a bizonyos fehér hátterűek. Ezeken szándékosan meghagytam az eredeti koreai feliratot, hátha vki képes megfejteni... és így közelebb jutunk a helyes megoldáshoz.

Előre is köszönöm!:))))
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 20:03:05 8/10 Előzmény edimir
(233866/239047)
OFF
Mr Sunshine - kérdések

vagy ahhoz kell a fivér, hogy általa bővülhessen a család további tagokkal..
KÉP: a Go család... én kreáltam össze ezt a leszármazási táblázatot... nagyon kérdőjeles.

A Go család feje a nagyapa. Innen indítottam a két ágat a két fiához.
Ae-shin szüleié tiszta, a sorozatból kirajzolható.

A másik fiúhoz tartozó ág viszont nagyon zavaros... Eleve a nevét se tudjuk, semmit.

Adva van a jelenben két családtag nő, akiket el kell helyeznünk a családfán. A hajviseletükből következik, hogy mindkettő férjezett. Mivel a sorozatban férjet nem látunk mellettük, így csakis özvegyek lehetnek. De ki lehetett a férjük?

Amikor a nő férjhez megy, utána a férje családjához tartozik. Szerintem a férj halála után is, tehát nem költözhet vissza a szülői házba. Ha ez így van, akkor a két nő, csak házasság útján kerülhetett a Go családba, feleségként. Mivel eltérő korúak, így más-más nemzedékhez tartozó férfi feleségének vélem őket a Go családban.

Madame Jo, a nagynéni....hmm, ő lenne a "fivér" felesége? Ae-shin apjának nővére nem lehet, mert akkor nem élhetne a Go családdal, hanem elhunyt férje családjával kéne laknia.

Go Ae-soon, az unokanővér, az ő haja is kontyban, tehát férjnél volt! Neki is a volt férje családjánál kellene laknia! Ezért feltételezem, hogy nagynéni menye... és nem a lánya. Bár a Go Ae-soon név azt sejteti, hogy mégis leszármazott, nem beházasodott a Go családba... de akkor aztán dunsztom sincs, hogy ki fija borja, másrészt, hogy miért lakhatna ott özvegyként? Hogy elvált lenne, azt kizárt.

Mivel csak és kizárólag Ae-shint emlegetik unokaként jelenleg a Go családban, így "unokanővére" semmiképp se lehet az.

Szóljatok rám nyugodtan, ha tévednék a családfánál... kevés a konkrét információ, túl sok a homály. amit spekulációval igyekszem kitölteni.

Egy érdekesség!
A Gabo reform tette lehetővé az özvegyeknek, hogy újra férjhez menjenek, addig ezt a törvény tiltotta a számukra!

Illiona 2018 aug. 10. - 20:03:01
(233865/239047)
Time
ez egy uj sorozat, most tartanak a 12 résznél, a 32-ből.
az alaptörténet szerint van egy kőgazdag, nyegle, csebol örökös, és van a szegény , szerencsétlen, munkanélküli, rossz anyával és egy prosti testvérrel megáldott, de azért szeretetteljes lány.
Ők ketten a véletlen folytán (de azt ugye tudjuk, hogy véletlenek nincsenek!!!) folyton összetalálkoznak.
A lánynak van egy vőlegénye, aki jól menő ügyvéd a fiú cégénél, és olyan szerény.
A fiúnak egy szintén csebol örökös menyasszonya van, aki kedves...
Aztán egy nap a fiúval közlik, hogy mindössze 6 hónapja van hátra az életéből egy krumpli nagyságú agydaganat miatt (de hogy mekkora krumpli, arról nem szólnak...)
És akkor valami történik éjjel, mi sem igazán tudjuk, hogy mi.
De a lány prosti testvére egy medencébe fulladva találnak rá reggel.
A menyasszony ugyan felpofozza (vér is van, mert a táskájával üt, és hát az a csat!!!!
De ki öli meg????
Van felvétel, de azt az ügyvéd ellopja.
Igy uj felállás kezdődik:
Van a fiú, aki akarja tudni az igazságot, de ő részegen aludt.
A lány is akarja tudni az igazságot, de nincs semmi a kezében, hogy nem öngyilkosság volt.
A menyasszony azt állitja ott sem volt, de az ügyvédfiú kezében van...
És a kis szürke, jófiú ügyvéd, akinek minden a kezébe összefut, aki manipulál embereket, és egyáltalán nem jófiú most már.
Mindössze az 1-2 rész tartalmát irtam le, én már végignéztem a 12 részt, nagyon izgalmas, jó karakterekkel, érdekes személyiségekkel
Ki nézi?
Kép: a fiú meg a lány
Illiona 2018 aug. 10. - 19:48:33 Előzmény edimir
(233864/239047)
Ezt még a sorozat elején boncolgattuk, amikor még Boriék is itt voltak, hogy van az a két ellenálló, és a további sorsuk ismeretlen.
Talán a jövőben elő fognak lépni, hiszen ha mindenki más túlélte ezt a 30 évet. akkor ők is.
De lehet ez egy olyan szál is, amit elengednek, és soha nem térnek vissza rá.
Holnapután már a félidejéhez ér a sorozat, vagyis uj szereplőket még éppen be lehet csusztatni.
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 19:31:37 8/10 Előzmény edimir
(233863/239047)
OFF
Mr Sunshine - kérdések

Egyszerűen sehol nem találom a "fivér"-t, azaz Ae-shin nagyapjának másik fiát? Sehol, hogy felbukkant volna (vagy ha fel is bukkant, mi nem tudjuk, hogy ő az!) a sorozatban, köthetnénk jelenethez. Elég rejtélyes alak a sorozatban.... Nagyapa utal rá, hogy a fiait már feláldozta az ellenállásért.... Ebből következtethetünk, hogy a "fivér" is ellenálló volt. Kb. ennyi....

Miért forszírozom ennyire? Mert a Nagyapa nem kapta meg az ő hamvait is, mint Aeshin apjáét, nincs ilyen jelenet, se a halálhírének , se a hamvainak a meghozásáról.

Persze mondhatjuk, hogy közel 30 éve nem ad magáról életjelt, tehát tényleg meghalhatott. De ahogy az "árulót" most hirtelen Mandzsúriából előrángatja a sorozat, így már azon se lepődnék meg, ha a fivért mondjuk Sanghai-ból citálná vissza a forgatókönyvíró.....

Miért lett számomra "gumicsont" fivér? Mert egyszerűen nem értem, hogy mi a szerepe a sorozatban, mi szükség rá, ha csak megemlítik?! Lehetne csak simán a Nagyapának 1 fia, Aes-hin apja!

Vagy ... igenis lesz még vmi szerepe a másik fiúnak, a fivérnek is, csak nem kötötték még eddig az orrunkra....
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 19:12:32 8/10
(233862/239047)
OFF
Mr Sunshine - kérdések
Vajon mi lett Ae-shin szüleinek két másik harcostársával, őket 1875 óta nem láttuk, amikor átadták a csecsemőt és a hamvakat....

Ők csak harcostársak, egyikük se Ae-shin apjának fivére!!!!

KÉP: a két harcostárs: Song Young az egyik, a másiknak még a nevét se tudjuk....
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 18:56:46 8/10 Előzmény edimir
(233861/239047)
OFF
Mr Sunshine - kérdések

Semmi sem bukkan fel hiába egy koreai sorozatban....

Az "áruló" esetében a beazonosításhoz megkaptuk ugyebár a régmúltból bevillanó képet, ahogy Ae-shin apját elárulja.

DE az árulónál ott van egy fénykép is négy férfival... A múltkor már írtam erről a fényképről, hogy a bal szélén a mosolygó áruló kezét Aeshin apjának vállára teszi..... Még az első részben mondja Lee Wan-ik Ae-shil apjának, hogy nem kellett volna megbíznia egy barátban. Tehát a "barát"-ból lett "áruló" információt már korábban megkaptuk. Ehhez nem szükséges ez a fénykép a múltból.

De akkor mi a szerepe a fotónak?

Ki lehet a másik két férfi a fotón?

KÉP: a régi fénykép
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 18:44:32 8/10
(233860/239047)
OFF
Mr Sunshine - kérdések

Nagyon érdekel, hogy hogy milyen céllal hozatta vissza az "árulót" Lee Wan-ik Mandzsúriából?

Sötét, mindenre kapható alak, senki sem tud Csoszonban a kapcsolatukról, így Lee Wan-ik bármire is használja fel, senki sem sejtheti, hogy ő áll a dolog hátterében.

Mivel az ötlet akkor születik meg a fejében, amikor nem őt nevezik ki külügyminiszternek, így arra tippelek, hogy a király fő tanácsadóját, Lee Jung-Moon-t akarja a segítségével "kiiktatni". Hogy ez csak egy sima elteszünk láb alól akció lenne-e, vagy vmilyen körmönfontabb csapdaállítás? Meglátjuk, ha egyáltalán jól tippeltem.

Illiona 2018 aug. 10. - 15:03:01
(233859/239047)
mindannyiunk nagy kedvence, Joo Ji Hoon jelenleg 2 nagysikerű mozifilmben is játszik.
Főszereplője az Along With the Gods: The Last 49 Days' 2 cimű alkotásnak, ami a hétvégén talán a 10 millió mozinézőt is elér.
Azonkivül főszerepet játszik a The Spy Gone North' cimű moziban is, ami augusztus 8-án mutattak be.
Vagyis a Box Office adatai szerint a filmjei az 1. és a 2. helyen vannak!
https://www.allkpop.com/article/2018/08/joo-ji-hoon-takes-over-the-korean-box-office-with-both-of-his-leading-movies-at-1-and-2
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 01:51:25 8/10
(233858/239047)
... és reggelre egy kis kávé...
8/10
edimir 2018 aug. 10. - 01:49:54 8/10
(233857/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)))))))
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 22:38:44 8/10 Előzmény Sumomo
(233856/239047)
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 22:36:45 8/10 Előzmény Sumomo
(233855/239047)
Üdv Kószám!:))))))))))))

Rég jártál erre... Hiányoltam a könyvjelzőidet....
8/10
Sumomo 2018 aug. 09. - 21:50:41 8/10 Előzmény edimir
(233854/239047)
"Bevallom, engem férfiban és nőben egyaránt az Ember érdekel."

Ezért "szerettünk" egymásba !
8/10
Sumomo 2018 aug. 09. - 21:42:32 8/10
(233853/239047)
helló Libaglyok!

Mindenki megvan?
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 19:57:29 8/10
(233852/239047)
A Mr Sunshine hétvégi két új részére várva talán jobb is filmet néznem, mint sorozatot. Időbe, hangulatba jobban beilleszthető.

Pótolom a lemaradásom.... Most épp a Midnight runners volt soron...
Nálam nem futottak még kategória!:)))))))))))))

KÉP: a két rendőrkadét... Jó kis páros....
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 19:50:26 8/10 Előzmény Illiona
(233851/239047)
Amiről nem tudsz, az nem fáj!:))))))))))))))))) Engem annyira nem zavar, ha később látom, a fő, hogy megnézhetem... Ezt megérte.
Illiona 2018 aug. 09. - 19:07:58 Előzmény edimir
(233850/239047)
nem is tudom, hogy eddig hogy birtad ki?
Én már megnéztem aznap este, amikor le lehetett tölteni, azután a 2. este, amikor volt angol felirat, és amikor meglett a magyar. és azóta vagy 4-szer (mindig volt egy vendég, akivel meg kellett nézni )

A magyar egyébként pár nap alatt elkészült, köszönet innen a PORTról Lilonak, akinek koreai párja lévén azokban a kétes részekben volt anyanyelvű segitségére, amikor nem volt megfelelő angol.
Csak remélni tudom, hogy bevállalja a 2. részt is, az sem lesz könnyebb szerintem.
Az általad bemutatott képnek van egy sajátossága: ez a szinész is áldozatul esett a téli szexbotránynak, igy biztosan nem fog szerepelni az uj részben. (olyan csunya szegénykém hogy nem vesztettünk sokat).
Kép: alvilág ura: Lee Jong Jae
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 17:39:42 8/10 Előzmény Illiona
(233849/239047)

Along with the Gods

Már értem, miért szeretnéd annyira látni a második részt. Az ismertetők szavakkal képtelenek visszaadni/leírni akár a történetet, akár a megvalósítást, a látványvilágát. Ezt tényleg látni kell.

Hmm, nagyon jó, hogy felirattal (letöltés nélkül) bárki meg tudja nézni... egyelőre az 1. részt. Én csak most pótoltam...
Akinek szintén kimaradt eddig:
https://indavideo.hu/video/Along_with_the_Gods_The_Two_Worlds

KÉP: a hét bíróság egyike....
8/10
edimir 2018 aug. 09. - 17:28:23 8/10 Előzmény Illiona
(233848/239047)
Hmmm, így fáziskéséssel talán nem is lenne értelme... Majd egyszer visszatérünk rá, s talán az egész filmre is... esetleg a táborban.