hanguktaekwondoo 2017 aug. 16. - 16:52:19
(230947/239047)
A válaszodban leírtak nem kapcsolódtak ahhoz a kérdéshez, hogy mit értesz azalatt: férfiként élvezted a filmet.
Dramaturgiai szálról beszéltél, meg a történelmi sorozatról.
A kérdés viszont a személyes érintettségre épült.
Azért mertem feltenni, mert magad szóltál errõl az érdekes reakciódról.
És, bevallom, érdekelt volna, mire gondoltál, mikor ezt leírtad.

de nem kínozlak Ljerk.
nem vagy te rossz gyerek.
Mindenkinek lehetnek titkai ;-))

mi már csak tudjuk élzéken féjfiak
https://www.youtube.com/watch?v=W3Z4i42QXPo
10/10
Ljerk 2017 aug. 16. - 16:29:54 10/10
(230946/239047)
Szerintem érted, hogy mit írtam válaszként - csak a fogalmazásba akarsz belekötni mindenképp. Megteheted, de leírtam, hogy mire értettem.
hanguktaekwondoo 2017 aug. 16. - 15:55:26
(230945/239047)
értem.
De mindaz, amit válaszodban leírtál, mennyiben kapcsolódik a kérdéshez?
Mit értesz azalatt, hogy férfiként élvezted a filmet?
Lehet kolompolni máshogy is?
vagy hogy?
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:38:08 8/10
(230944/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))) Induljon jól a napunk!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:36:26 8/10
(230943/239047)
A tegnap kicsit másként alakult, mint terveztem, így elmaradtam.:(

Elméletben nagyon jól hangzik, amit írsz, én is az egyensúly híve vagyok. Csak nagyon nem mindegy, hogy egy tisztulási/tisztogatási folyamat mikor zajlik le, kik esnek áldozatául, s akik visszakerülnek a hatalomba, azok azt mire használják, elõre lendítenek, vagy a jó folyamatok kerékkötõivé válnak. Néhány rész múlva majd kiderül.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:29:17 8/10
(230942/239047)
Számos sorozatuk szól ugyanarról az idõszakról, de attól még nézhetõk, ill. összevethetõk a feldolgozás, megoldások, karakterek, hangsúlyok tekintetében...

Ha megnézed, akkor legalább megtudod válaszolni a saját kérdésed...:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:24:16 8/10
(230941/239047)
Hideyoshi, ha csak negyed zseni is volt, akkor a térkép nélkül is tisztában volt a földrajzi adottságokkal, biztos több információt gyûjtött be a szomszédról, mint azok... parasztivadékból felemelkedés kellõen felkészítette, nem burok, hanem a valóság....
Illiona 2017 aug. 15. - 19:26:55
(230940/239047)
Jing Bi Rok 2. epizód

Hát izgalmas rész volt ez is.
Ami a japánoknál történt, az teljesen elfogadható volt, a rettegett régens, aki rajong a kis csecsemõért, és a mindig gyilkolni vágyó vérszomjas Kato szinte már megmosolyogni való, ahogy megszeppent asszonykájának az emlitésétõl!

Nem ugy a Joseoni udvarban.
Az egyik, hogy senki nevét nem irom le, nem jegyzem meg, máskor szoktam jegyzetelni, és azt nézem, amikor ide beirok, de ezzel az átirással, ami a forditó saját belügye, én tiltakozom, majd inkább ragasztunk rájuk értelmes gunyneveket, amin keresztül megjegyezzük.

Nem értek veled egyet abban, hogy a királyi udvart szétzilálja az egyik frakció erõsödni vágyása.
Az egyensúlyt pont az biztosítja, hogy ha egyenlõ részben vesznek részt az ország irányitásában, amikor bármelyik megerõsödik, akkor abban a pillanatban fellép az önkényuralom, a kenõpénzek, korrupció. Nincs ez másként egyéb földrészeken, más idõsikokban sem.
Azt hiszem, most éppen egyensúly állt be. Ennek az ára ezernél több ember kivégzése, vagy számüzetése volt.
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 17:27:09 10/10
(230939/239047)
Nem tudom, hány koreai sorozatot láttál, de még az úgymond történelmi témájú koreai sorozatokban is eltörpül minden dramaturgiai szál az érzelmi szálak és a hatalmi harcok intrikái mellett - az elõbb említett sorozat második fele meg jobbára arról szól, hogy milyen stratégiákkal gyõzi le az admirális a japánokat.
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:43:12
(230938/239047)
akartam kérdezni.
mi az hogy férfiként élvezted?
ez roppant érdekes.
szoktál máshogyan is? vagy nem értem.
Illiona 2017 aug. 15. - 15:15:08
(230937/239047)
megvan az Avistán a The King's Case Note cimû nagy sikerû mozifilm angolja.

Le is töltöttem, meg is néztem, jó minõségû.
(letöltés után nekem a dokumentumokba tette, és át kellett nevezni, elvenni a .txt-t, csak az .srt maradjon, és utána lehetett googlézni.)

Még ma be is ütemezem, már nagyon kiváncsi vagyok rá.

Kép: tökéletes. Mondja az eunuch a tükörképének..... :))))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:11:55
(230936/239047)
látod milyen kevés ahhoz, hogy boldog légy.
Ljerk, úgy érzem,
korlátlan lehetõségek nyíltak meg számodra :-))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:09:40
(230935/239047)
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 15:03:15 10/10
(230934/239047)
Láttam a2 005-6 -os sorozatot a Immortal Admiral Yi Sun Shin-t, amit férfiként élveztem az elsõ 30 epizód kivételével, mert tényleg nagyrészt a hadi stratégiákról szólt. Már a Csoszonban magyarul Facebook oldalon is érdeklõdtem, hogy látta-e már valaki mindkét sorozatot és érdemes-e az Immortal után ezt is megnézni - de sajnos úgy látszik ilyen ember nincs... :(
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:03:06
(230933/239047)
Dömesz!

Évek óta ezeket a csotrogány teákat nyomtad, holott ezektõl a löttyöktõl csak besshárgulsz meg bezöldülsshz. minta kanna.

Aggódom érted.
A kávé megeszi a kalciumot és úgy besavasít, hogy a végén kontraaltként leffegtetheted a sillát.
Szánd meg magad. Tégy jót testeddel -lelkeddel.

Igyál inkább Excelsiort, ez kiviszi még a betont is
oszt nincs se reuma, se depresszió, se vastagbélnyavalya. Egy idõ után a túlsúly is olvadni kezd tõle
a kávé is elmehet mellette a nyavalyába.

Fél kiló héjas krumplit, egy sárgarépát -ne legyen földes- meg egy héjas zellergyökeret bõ vízben megfõzni kb. fél óráig. Tovább ne.
A levet egy másik edénybe zötykölni, hozzácsapni 1-2 evõkanál lenmagot és ugyanannyi búzakorpát, személyenként.
A trutyót egész éjjel állni hagyni.
Reggel melegíteni, de ne forróra
aztán fél litert, lehetõleg ágyban fekve, elkortyolgatni éhgyomorra, fél -1 órával reggeli elõtt.
Utána pihenni kicsit.

Végül hidegvizes ledörzsölés, durva törülközõvel, meg kefével.
Ha van lehetõség, reggeli sétát tenni.

Aztán hallgasd meg ezt
és tornázz rá
ettõl rezeg a vékonybél!
https://www.youtube.com/watch?v=_7sHTz0B_JE

És akkor minden szeretet lesz, meg békesség és derû ;-)

és éjjel ne maradj fenn sokáig, hogy tudjon a máj meg az epe méregteleníteni!
És minden este moss fogat!
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 14:50:49 10/10
(230932/239047)
Nem ugyanaz a sorozat, de nem is klisé (mármint filmes szempontból) - az 1500-as évek Japánjában a szamuráj hadurak vívták a háborúikat, ugyanis a szamuráj sógun hatalma meggyengült, minden klán élet-halál harcot folytatott - és hogy szövetségest szerezzen vagy elkerülje a harcot, házasságot vagy túszokat ajánlott fel.

Sokszor szomorú sorsra jutottak a házasságok és a túszok is, mert változtak az erõviszonyok. Japánban kb. 70 klán volt - el lehet képzelni, hogy mennyi tragédia történt. A Gou-ban is egy rendkívüli történet van elmesélve, ami valószínûleg már sohasem fog megismétlõdni, minden forgatókönyvírói fantáziát túlszárnyal a 3 nõvér valódi történelmi sorsa - szerencsére sokszor oldják a filmben a tragédiákat.

Nyilván ha ilyen Ming térképük volt VS Japán - akkor érthetõ Hideyoshi merészsége. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 13:58:13 10/10
(230931/239047)
Igen, mert Te nem szoktál elõre utánanézni (micsoda paradoxon :)))), hogy mirõl szól egy-egy film, én viszont igen, mert szeretem elõre tudni, hogy mit fogok nézni... :)))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 13:55:02 10/10
(230930/239047)
Ezt az útikalauz/show mûsort a Lee JunKi oldalon találtam, Lili49 tette fel pár napja.
Két fiú és két lány utazgat Európában, majd beszámolnak az élményeikrõl, aztán a közönség szavaz, hogy melyik páros volt meggyõzõbb.
Valószínûleg két-két országot mutatnak be részenként, ez a link Magyarországról szól (a lányok elõtte Lengyelországban voltak,a fiúk pedig Németországból mentek Dániába).
Jó nézni a lelkesedésüket (a közönségét is), ahogy rácsodálkoznak a gyönyörû épületekre és tájakra, a két lány pedig olyan élvezettel falatozik és borozgat... közben sok hasonlóságot fedeznek fel a magyarok és koreaiak között (legalábbis az ételek vonatkozásában)... :)))
(Bár a lelkesedés gondolom más országok bemutatásakor is megfigyelhetõ, én csak ezt néztem.)

„Battle Trip | 배틀트립 – Ep.61 : Soboru Tour 2 [2017.08.11]” https://youtu.be/0r6Zl4GP9Lo
Illiona 2017 aug. 15. - 13:42:19
(230929/239047)
Köszi az infót, ez nagyon érdekes volt.
Még nem tudok a sokat a filmrõl, és a tartalomról, de egyre jobban szeretném már látni!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 12:53:22 10/10 Előzmény Illiona
(230928/239047)
Szép napot Mindenkinek!
Érdekesen alakul a box office, bár ez egy ideje benne volt a levegõben...
Néha a túlzott reklám sem elég. Mintha az elõzetesen felfokozott érdeklõdés a sztárokról szólt volna, nem a történetrõl. Miközben a sztori borzasztónak tûnik, addig a közönségtalálkozók meg elég kedélyes hangulatúak voltak - ez nekem némileg ellentmondásos.
De ugyanezt láthattuk a Saimdang kapcsán, a hatalmas hipe-ot, elsõsorban Lee Yeong-ae körül, ettõl függetlenül a sorozat koreai nézettsége fokozatosan annyira alacsony lett, hogy tkp. ez ott bukásnak számít (bár ezt már oda-vissza kiveséztük korábban).

Ezt a cikket az ELTE Koreai Tanszék facés oldalán találtam:
A Taxisofõr – filmdráma a kvangdzsui forradalom német szemtanújáról
2017. augusztus 13-án Mun Dzse In dél-koreai államfõ is megtekintette a közelmúltban bemutatott Taxisofõr (택시 운전사) címû filmdrámát, amely az 1980 májusában kirobbant kvangdzsui forradalom egy kevésbé ismert részletét dolgozza fel. A demokráciát követelõ megmozdulás hírére egy német újságíró, Jürgen Hinzpeter egy helyi taxisofõr segítségével jutott el a helyszínre, ahol szemtanúja lett a demokratizálódási kísérlet vérbefojtásának.
Jürgen Hinzpeter német újságíró tavaly hunyt el, végakaratának megfelelõen hamvai a kvangdzsui forradalom áldozatainak fenntartott temetõbe kerültek. A filmet Mun Dzse In államfõvel együtt az újságíró özvegye, Edeltraut Brahmstaedt is megtekintette. A címben szereplõ taxisofõrt a népszerû koreai színész, Szong Kang Ho (송강호) alakítja.
A fotón: Mun Dzse In államfõ és a német újságíró özvegye, Edeltraut Brahmstaedt asszony a film megtekintése után (Yonhap News)