8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 10:21:53 8/10
(226187/239047)
Találgatás

"A csak gyerekgyártásban jeleskedõ ripacs férj most fog jó utra térni, mert lát majd értelmes célt."

Hátttttttttttttt én férjuramban annyira nem vettem észre a változást. Ott a templomban sem erõltette meg magát a tanulással, könnyedén hagyja, hogy a gondolatai csapongjanak, család és étel körül. Szerencsére a szerzetesek azért keményen fogják, de mégis... nem érzem rajta az igazi elszántságot, se azt hogy a változás igazán végbemenne benne, nincs nála olyan megrendülés, ami ide vezetne.... eddig is az asszony oldotta meg a problémáit, és szerintem a jövõben is ráhagyja....
Illiona 2017 márc. 01. - 10:15:58
(226186/239047)
Ha megnézzük, mikor is forgatták a filmet, az õszi események simán követték az itt elhangzottakat - talán ezért is nem kezdték vetiteni. (ezt én csak gondolom)

Mert a valóságban is Dél-Korea Kuturális Minisztere kénytelen volt lemondani (ráadásul nõ volt!!!!!!!) most decemberben, mert bizonyitani tudták, hogy léteztek listák, hogy mit lehet és mit nem.
Ezután került egy csomó titkos tiltólistán lévõ alkotás nyilvános bemutatása.

A miniszterasszonyt le is tartóztatták, vagy akarták.
Épp az õ helyzete jutott eszembe ennél a sorozatban szereplõ mindenárom miniszterségre készülõ nõ esetében is!

Szerintem ez azért Koreában is eszébe jutott pár embernek...

Magáról a botrányról bár sokat cikkeztek, de akkoriban nem annyira érdekelt, ha valaki pontosat akar, azért nézzen utána....
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 10:14:23 8/10
(226185/239047)
Találgatás

Bár elég óvatlan volt, amikor hiúságát legyezendõ ill. bosszúból azt a bizonyos témát választja Anyák és Fiúk mûvészeti versenyén.... Mert Ok, hogy Saimdangot "mûködésképtelenné" teszi, de ugyanakkor felhívja magára a Herceg figyelmét... no, és Saimdangban is gyanút kellt... márpedig neki elemi érdeke, hogy ez a kettõ ne jöjjön rá, hogy a gazdag miniszterné bizony nem elõkelõ hölgy, hanem az egykori imo szegénysorból származó leánykája... mert innentõl bukik a mutatvány, a titok kiderül, õ maga, az imádott fiacskája kipottyan a nemesi kör védettségébõl, férjuram a házassággal törvényt sértett, tehát az egész család imidzsének befellegzik, és a pénzük se tudja eltakarni, hogy itt bizony közrendûek merészeltek uborkafára kapaszkodni, ami ugyebár a koreai kasztrendszerben törvényileg tiltott....

Szóval neki van igazán veszítenivalója!
Illiona 2017 márc. 01. - 10:08:03
(226184/239047)
hiányzik a jelen nekem is, de már láttam olyat filmben hogy egy betegség miatt egyik fõszereplõ nem szerepelt, és utána megjelent rekedtes hanggal, és egy hatalmas herpesszel a száján. !!!
ha emiatt hagynak ki részeket, az bocsánatos bûn.

Végül is történhetnének most is izgalmas fordulatok: a tulajdonos nõ mindenképpeni elismerése, és minisztériumi kinevezése - minél magasabbra kapaszkodik, annál nagyobbat lehet esni.
De megpróbálhatják elrabolni a képet, hogy a feketepiacon értékesítsék, ugye ott van a volt férj, aki mindenre kapható lenne, és majd azt hiszi, a feleség segit neki.

De ott van a fiatal, kinaiul jól beszélõ jóképû segitõ, ott is lehetne már valami kis romantika!
Bár Seo Yi Joon még férjnél van, meg együtt lakik azzal a förtelmes anyósával, kérdés hogy meddig. Mert kétségtelen, hogy a gyereknek találni sem lehetne jobb dajkát, mint egy ráérõs nagymama, de amugy meg õ mégiscsak a férjet kénytelen képviselni, mindig mindenbe belelát, beleszól, belenéz.

A fiú meg igaz hogy nagyon fiatal, talán 10-15 évvel idõsebb a nõ, de láttunk már ilyet nem is egyet, hogy átlépnek ekkora korkülönbségen.

Fõleg, ha az a multban gyökerezõ, elõzõ életekbõl hozott elvarratlan szál!!!
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 10:05:57 8/10
(226183/239047)
Találgatás

"szerintem a hatalommániás fõboszorkány gazdagné megpróbálja tönkretenni Saimdang mûhelyét, és ellehetetleniti.
Azt pedig végképp nem fogja engedni, hogy ezek ketten ott turbékoljanak, az õ szeme láttára!"

Nos, talán a záróképre gondolva, itt még a herceg tud segíteni... és összejöhet a Ming követekkel az üzlet... aztán persze jönne "gazdagné" újabb akciója, mondjuk a kis mûhely felgyújtása... az eperfák tönkretétele... gondolom, ebben kellõképp "ötletes"-nek bizonyulna... bár
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:59:32 8/10
(226182/239047)
Biztos, hogy a Hercegnek a régi szerelem ad erõt és kitartást a fizikai munkához... mert ahhoz õ sem szokott hozzá!:)))))))))))

De amit írtam, az konkrétan elhangzik a jelenetben, amikor a papírgyártás után elmenve beszélgetnek... Gayan sajnos nem tudom kivágni a képet a felirattal, de te visszaellenõrizheted....
Illiona 2017 márc. 01. - 09:48:51
(226181/239047)
Találgatás:
nem tudom milyen fordulat következik be, de tekintettel a 30 részre, itt még nem várhatunk áttörést.
Most még minden egyre rosszabb lesz!

szerintem a hatalommániás fõboszorkány gazdagné megpróbálja tönkretenni Saimdang mûhelyét, és ellehetetleniti.
Azt pedig végképp nem fogja engedni, hogy ezek ketten ott turbékoljanak, az õ szeme láttára!

A csak gyerekgyártásban jeleskedõ ripacs férj most fog jó utra térni, mert lát majd értelmes célt.
Eddig behúzta fülét- farkát (ez utobbit nem annyira) de kérdés, hogy uj öntudatra ébredése után mit fog szólni Saimdanghoz, és régi - uj szerelme között meglévõ érzelmekre????
Mert már az egész város tud róluk, ami ugye egy tisztes feleség esetében nagyon kinos!
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:42:38 8/10
(226180/239047)
Saimdang

Nekem is hiányzik a "jelen", hiszen az utóbbi két rész szinte kizárólag a múltban játszódik.... így talán a 11. részben végre a "jelen" is szerepet kap.... ha pedig követi azt a sémát, hogy párhuzamosan történnek a dolgok múltban és jelenben, akkor a jelenben is vmilyen vállalkozásba kellene fognia a nõnek, hogy a családi kasszát feltöltse....

KÉP: Saimdang - párhuzam - lakásfelújítás
Illiona 2017 márc. 01. - 09:40:25
(226179/239047)
Szerintem a két kéretlen segitõ elsõsorban megtépázott szerelmük emlékeit tette a papirgyártásba, nem annyira a pazarlást.

Hiszen õ egy gazdag ember volt, és gondolom minél spórolósabb, a annál kevesebb papir kell, és szegény papirkészitõknek igy kevesebb jövedelem jut.
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:32:16 8/10
(226178/239047)
Saimdang

Természetesen megmosolyogtuk a két kéretlen segítséget.. Hercegünk és rokona kellõképp belekóstolt a készítésbe... mondjuk nem a gyomrukat feküdte meg a dolog, inkább a hátukat viselte meg!:))))))))))))))) Hmm, mindjárt jobban megbecsülték a papírt!:))))))))))) Lám, hercegünk is rájött, hogy talán érdemes odafigyelni a papírfogyasztásra!:))))))))))))))))))))

KÉP: Saimdang - akcióban a két segítõ!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:27:44 8/10
(226177/239047)
Saimdang

Mondjuk nekem tetszett a papírkészítés bemutatása, a folyamat bizony kemény fizikai munkát jelent minden fázisában....

és azért elõjön a plusz... a festõ, aki ért a színekhez és elõállításukhoz... Saimdang tudása itt is érvényesül...

KÉP: Saimdang - a színes papírok
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:24:49 8/10
(226176/239047)
Saimdang

Azért a 9-10. rész alapján lehet errõl a részrõl némi elképzelésünk....

Mondjuk nálam a folytatás az lenne, hogy a Herceg közbelép, megakadályozza, hogy tönkretegyék Saimdang színes papírjait... közben befutnak a Ming követek, akiknek természetesen megtetszik a ragyogó színû papír.....
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:02:17 8/10
(226175/239047)
s ha már két nap az égen... és ma egy kicsit csészézünk... akkor két nap a csészékben!:))))))))

KÉP: by maggi
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 09:00:43 8/10
(226174/239047)
Nálunk vigasztalanul esik az esõ... csendes esõ, de azért nagyon hiányzik a nap... Egy kis pótlás a napimádóknak... amolyan Tatuinos és sajátos... személyre szólóan készítette anno maggi.... nekem!:)))))))))))))))))))

Kép: Két Nap by maggi
Illiona 2017 márc. 01. - 08:58:30
(226173/239047)
ma este Saimdang!
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 06:56:10 8/10
(226172/239047)
Giant

Csésze

Ezt inkább melegen ajánlom!:)))))))))))) Vele inkább kávéznék, az emberrõl árulkodik a csészéje is... õ nem csahol együtt a többiekkel, kilóg, ahogy a csésze is... nem az a finoman elegáns díszítésû arany/kék...arany/bordó.... inkább szerény virágos... egy politikus, akinek még van szíve és lelkiismerete..... Szöul polgármestere....

KÉP: Giant - nem a csésze, az ember a fontos, akivel kávézol!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 06:49:46 8/10
(226171/239047)
Giant

Csésze

A következõ csésze roppant hasonló, ez is képviselõé.... Hmm, egyik kutya, másik eb!:))))))))))))))))))))))

KÉP: Giant - képviselõ kávéja
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 06:47:19 8/10
(226170/239047)
Giant

Csésze

A reggeli órán nem árt némi koffein bevitel!:))))))))))))) Most koreai politikusok kínálnak meg minket kávéval... a csésze európai... a kávé? hmm, nem tudom. De óvatosan fogyasztandó... és nem csak azért, mert forró!:))))))))))))))))

KÉP: Giant - képviselõ kávéscsészéje
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 06:43:18 8/10
(226169/239047)
Szép reggelt Mindenki!:))))))))))))))))))

KÉP: Giant
8/10
offtopic
edimir 2017 márc. 01. - 06:39:52 8/10
(226168/239047)
Giant - East of Eden

bosszú

SPOILER

Ahogy a két elkövetõ, úgy a gyermekeik is más-más utat. Három gyermek, három út. Az egyikük, a Lány útja bár nem töretlen, de az erõs, független egyéniségé, akit a szeretet vezérel, a féltestvér fivér az, aki bár több lehetõséget is kap az élettõl, hogy megváltozzon, de belül mindvégig egy önzõ, elkényeztetett dög marad... A valódi gyilkos fia, nos, õ megjárja a maga kálváriáját, ami megér egy külön misét....

KÉP: Giant - a megbocsátó és egyben megmentõ kéz....