8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 28. - 11:02:31 8/10
(218707/239047)
Én csak a magam részérõl tettem rendbe a megszentelt partokat, tudom, hogy ahol libaglyok élnek, ott hajnalban is számítani lehet felbukkanásukra!:)))))))))))

Kedvencedrõl 2, azaz kettõ kép, tudom, hogy szerény, de ilyen a másodvirágok sorsa... és kedvelõiké...

OFF
Sors, hiszünk a hosszú távú kiegyenlítõ szerepében, ahogy a Gondviselésben is... de ez nem lehet afféle sült galamb effektus... a mondás is úgy tartja.... segíts magadon....

A többségével egyet értek, amit írtál, de azért nem teljesen. Számomra a történet arról is szól, hogy a Rossz ellen fel kell venni a harcot, nem magányos farkasként, hanem összefogva... hiszen az Ügyésznõ, Tae San, a Nyomozó (és számos segítõjük) semmire sem ment volna egyedül Moon és a Képviselõasszony ellenében. Hogy a Rossz lebukott volna-e vmikor? A Sorozat azt sugallja, ha nincs ez a közös harc, akkor nem. Moon megszerezte volna a hatalmas gáz vállalatot, olyan gazdasági magasságokba emelkedett volna általa, ahol szinte érinthetetlenné válik egy korrupt társadalomban. A képviselõasszony pedig álnéven élte volna világát külföldön a fiával. Senki sem nyomozott volna a szent asszony után, hiszen elõre bejelentette a visszavonulását, korábban pedig a gyanú árnyéka sem ért hozzá, sõt!
A személyes boldogságuk? Ez nehéz kérdés. Moon számára a további felemelkedés biztosan egy idõre kielégítette volna az egoját, de az õ fõ jellemzõje a mohóság, a sosem elég, mindig több kell, tehát ezért képtelen lenne leállni, mindig új zsákmányra van szüksége, sosem lehet ezért teljesen elégedett. Nincs mellette család, csak "emberei" vannak, az õ önzése nem tûr más kapcsolatot. Férfiként próbál szeretõt tartani, de láttuk, az is kudarcra ítélt kapcsolat, ami elõbb vagy utóbb megmérgezõdik, épp azért, mert az, ami.

A képviselõasszony és a fia. Nem igazán sejtjük, hogy tkp. milyen anya a hétköznapokban, nem láthatjuk együtt a gyermekével úgy, mint In Hye-t Soo Jinnel. Mi csak egy számítógépes távkapcsolatot látunk. Ebbõl a távkapcsolatból csak annyit vehetünk ki, hogy a fia betegségét, állapotát elfogadta, nem zsenit akar a gyerekébõl nevelni, csak a korlátait egy speciális fejlesztéssel kicsit odébb tolni és a gyerek napjait megszépíteni. Kis külföldi magán paradicsomában nem elszigetelten, kirekesztetten élne, hanem megbecsült "jótevõként". Társasági kapcsolatokat biztosan kiépítene igazi meghitt barátok nélkül, ez utóbbiakra nincs is igénye. Végre szabadon kiélhetné azokat a vágyait, amiket csak a titkos házában "lámpaoltás" után tehetett meg, szereti a szép ruhákat, a finom falatokat és a szórakozást... Szóval nem hiszem, hogy a gyereke állapotán busongna egész nap.....

A bosszú. A bosszúról már megbeszéltük, hogy felfalja a bosszúálló életét is többnyire, megsínyli az élete, rossz célokat tûz ki maga elé, és bosszúja során a neki kedves embereket is elveszítheti... De ha a személyes bosszút a Rossz elleni küzdelemre fordítjuk, akkor nem vethetjük el teljesen... nem csak a sült galamb effektus miatt, hanem azért sem, mert Heltai Jenõ remek novellája (Abu Majub bolhája) arra is megtanít, hogyha hagyjuk nõni a bajt/rosszat, akkor az túlnõhet rajtunk.... Moont és a Képviselõasszonyt meg kell állítani, hogy további emberek életét ne tehesse tönkre... A sorozatot azért is szeretem, mert megmutatja az UTÁN-t is, elvarrja a szálakat.
Illiona 2015 márc. 28. - 09:46:23
(218706/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Jk Kim Dong Wook egy szép lírai dala:

https://www.youtube.com/watch?v=IAyevaVRfes
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 28. - 09:34:06 9/10
(218705/239047)
Vagyis két magányos nõ a +/- oldalon.Legjobban õk tudnak egymás bõrébe bújni, hiszen nagy a hasonlóság és közös a múlt forrása, csak másfelé indultak, más vezérelte õket.Igaz mindegyik erõs érzelem: bosszú és anyai szeretet.Most pedig itt egy keresztút.Hogyan tovább ?
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 28. - 09:22:22 9/10
(218704/239047)
Gratulálunk. Most mér teljesen nagykorú...pedig nemrég még az érettségiéért drukkoltunk :)
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 28. - 09:19:40 9/10
(218703/239047)
köszönet a vetítésért.Micsida fordulatok és micsoda közmondások . :-O
Illiona 2015 márc. 28. - 03:33:50
(218702/239047)
Lámpaoltás után is van élet! Sõt!

örülök, hogy a kedvencemrõl a mai vetítésen volt 2 azaz kettõ fotó! Szegény fiúnak a Kedves Szomszédban épp rosszul áll szénája, az egyetlen szerelme épp amnéziás, és elfelejtette, hogy végzetesen szerelmes belé!

Az ügyésznõrõl személyes megszólíttatásom okán: Az õ személye nagyon kevert! Egy nõ, aki semmilyen nõies tulajdonsággal nem rendelkezik! Fiúsan öltözködik, rövidre vágott haja van, de ezek csak a külsõségek!
Mindent a bosszúnak rendel alá!
Nem jár kirándulni, nincsenek barátai, a randizás eszébe sem jut, nem tud fõzni. Nincsenek tervei, álmai, romantikus tervei! Nem gondol arra, hogy akár saját családja, gyerekei is lehetnének!
Mindent alárendel a bosszúnak, munkája is kizárólag gyilkosokhoz, bûnözõkhöz köti.
De van-e más lehetõsége?
Ha õ nem jár utána, ilyen megszállottan, akkor vajon rács mögé kerültek volna Moon és nõtársa?
Szerintem igen! Elõbb utóbb valami történik, hogy lebukjanak! egy áruló a csapatban, érdekellentétek, bosszú, hibák.
És a nõ, aki elhagyni készül az országot azzal a rengeteg pénzzel?
Kizárt hogy boldogan tudott volna élni! a beteg fia soha nem gyógyul meg, és folyamatosan látnia kell, nem naponta 1 órát, videokapcsolaton keresztül! Barátok, kapcsolatok nélkül gyökértelenül élni annak, aki eddig fürdött a népszerûségben nem jutalom! A sok pénz is fogy gyorsan, Svájc nem az olcsóságáról hires. És ott is vannak pletykák, kiközösítés, csalók, rablók, szélhámosok! És van nemzetközi bûnüldözés is talán!
Néha lehetne ezt a nagy bosszúállást egyszerûen ráhagyni a SORSra. Ja, persze ahhoz hinni kellene benne!
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:54:10 8/10
(218701/239047)
A megszentelt partokon egy kis csillagporseprés!:)))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:51:14 8/10
(218700/239047)
További szép éjt!:)))))))))))) Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink és a Sárkány kék mosolya!:)))))))) Legyen mindenkinek pihentetõ, kellemes a hétvége!:)))))))))))))
offtopic
Mennyei Harmónia 2015 márc. 27. - 23:49:47
(218699/239047)
De nagypapa még így is hogy fog örülni!!!!! Már az a tény is, hogy az unokája idáig eljutott, biztos, hogy nagyon izgatottá tehette. Azért remélem, hogy sikerült megörökítened a pillanatot vagy legalábbis szép fényképekkel tértél haza.
Tényleg nagyon megérte itt maradni kicsit a Partokon, örülök a jó hírnek. :)))))
Jó hétvégét, jó ünneplést, Maggi, Neked is jó pihenést és persze jó húsvéti készülõdést Mindkettõtöknek. (és persze mindenkinek aki itt van még velünk és olvas :) )
Jó éjszakát!
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:48:11 8/10
(218698/239047)
Szerintem tudod, szeretni, támogatni és elfogadni....
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:46:38 8/10
(218697/239047)
Háááááááááááát, úgy szokták!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:43:27 8/10
(218696/239047)
Kivételesen tudtam magamon uralkodni... pedig én 1 órával a rendezvény elõtt már odaálltam, ahonnét fotózni tudtam, hogy a beteg nagypapának megörökítsem, amin nem tud részt venni... szóval tényleg kellett az önkorlát, egyébként is nehezen viselem el a beképzelt és modortalan fontoskodókat....
offtopic
maggi99 2015 márc. 27. - 23:41:59
(218695/239047)
Aludjatok jól, szép álmokat :)))
Sarkcsillagosat annak, akit illet :)))
offtopic
Mennyei Harmónia 2015 márc. 27. - 23:40:52
(218694/239047)
Az ilyen tiszteletlenséget én sem szeretem. Belehal két perc õszinte, emelkedett pillanatba? Azért van fényképész-intelligencia is. Himnusz, Szózat és templomban imádság alatt nem csattog a gép. Elõtte és utána. Szerintem ez csak egy kis viselkedés kérdése. Ne is gondolj erre, nem õ a fontos. A Mérnök a fontos és az, hogy szép volt az ünnep és egyben nagyon jó lesz a hétvége.
offtopic
maggi99 2015 márc. 27. - 23:40:43
(218693/239047)
Hátukat összevetve :)))
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:37:39 8/10
(218692/239047)
Az anyák mögött pedig mindig ott állnak a BARÁTOK!:)))))))))))))))))))))))))) Így kerek a felsorolás... és a nap!:))))))))
offtopic
maggi99 2015 márc. 27. - 23:36:17
(218691/239047)
Önuralomból ötös :))
offtopic
Mennyei Harmónia 2015 márc. 27. - 23:35:22
(218690/239047)
Mert jól csak a szívével lát az Ember? De jó! Nekem olyan nyüzüge napom volt és nagyon örülök, hogy egy ilyen jó hírrel záródik, ezért nagyon megérte még egy kicsit maradni. Jó hír mindig jól jön. A legjobbakat kívánom Nektek és ez a hétvége biztos ünnepi lesz - és persze mindig emlékezetes. Még megnézegetitek a diplomát párszor és biztos még elgondolkodtok az elmúlt évek legizgalmasabb pillanatain. Ezen is túl vagytok és meg is lett az eredménye. De jó!!!!!!! Kérlek, áruld el a Titkot, hogy hogy lehet ilyen ügyessé szeretgetni és nevelni egy fiút! Gondolom ilyenkor még talán a régi kis Fióka-lét pillanatai is eszedbe jutnak amikor még kicsi volt és hipp-hopp itt egy diplomás mérnök elõtted. Nem csodálnám ha kicsit ilyenkor elsírja magát egy anyuka. Gratulálok Nektek, Mindnyájatoknak, gratulálok!!
8/10
offtopic
edimir 2015 márc. 27. - 23:35:09 8/10
(218689/239047)
Emögött a sikeres férfi mögött a szorgalma és kitartása áll!:)))))))))))))))))
offtopic
maggi99 2015 márc. 27. - 23:34:38
(218688/239047)
Élvezd ki ezt a szép ünnepet :)))))
És pihend ki magad.

Igazán köszönjük, hogy még ezek után a vetítést is megtartottad :))))