Illiona 2015 márc. 15. - 20:20:41
(217827/239047)
Midas:

nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pont Jang Hyuk játszik benne, aki most a Shine or go Crazy fõszereplõje, vagyis két filmben figyelhettem egyszerre a pasit!
én a googlee barátom fordításával néztem végig, és nem bántam meg egyetlen percét sem.
Sajnos csak nagy formátumban tudtam letölteni, igy egyszer törölni kell majd, de elõtte majd még mégegyszer átrágom magam rajta!
Ez egy izgalmas mese, a pénz és tõzsde világából, ahol minden eladó!

Jang Hyukot pedig azért nagyon jó volt benne látni, mert mind A Chunoban, mint itt a Shinében ezt a koszos-kócos slampos, nyegle figurát hozza, itt a Midasban pedig a jólfésült öltönyös pénzembert.
Illiona 2015 márc. 15. - 20:12:48
(217826/239047)
Dae Jo Young

Xue Rengui
khitan származásu, de a népét hátrahagyva a tang udvarban próbál katonai sikereket elérni.
Nagyon tehetséges, ami mások megnyerését illeti, és egyszerû õrbõl hamarosan a tang udvar nagyhatalmú tábornoka lesz!

eleinte nagyon tudtam utálni, zavart az érces mély hangja. De nagyon sokat volt képernyõn, sok cselekménynek volt aktiv tagja, és valahogy ugy lettem vele már, mint egy családtaggal, aki ha rossz is, de hozzánk tartozik!
Egyszerûen megszoktam, és meg is szerettem, sokszor megmosolyogtatott, még a nehezebb jelenetekben is!

Végig szerepel a 134 részen keresztül, ami azt jelenti, hogy vagy 40 évet átölelõ sorozatban kicsit sem öregszik!
offtopic
Crutia 2015 márc. 15. - 20:06:23
(217825/239047)
Jó estét!
Milyen a Midas? Tetszik?
Nálam az "Elátkozott Sorozatok Gyûjteményének" egyik alapító tagja. Mármint a magyar fordítás szempontjából elátkozott, van ilyen. :(
Megnéztem az ázsiaékkövein: május elején lesz 3 éve (!!!), hogy fordítani kezdték, a 21-bõl 18 van kész.
Megnézhetném angol felirattal, fordítgathatnám, de nem teszem. Elhatároztam, hogy ez lesz az én türelmem próbája. Kivárom, most már csakazértis! Gyanítom ha ezen múlik, szép hosszú életem lesz. :)))
Illiona 2015 márc. 15. - 20:05:27
(217824/239047)
Dae Jo Young

Yi Hae Go:
egy khitan vezetõ, aki ugyanolyan jó harcos, mint Dae Jo Young

De:
ha a harci képességtõl eltekintünk, mindenben az ellentéte:
kicsinyes, buta, féltékeny, néha ugyan meglátja az igaz ut lehetõségét, de mindig felülirja a kicsinyesség nála.
Nem képes magasabb szintû, nemesebb gondolatokra!
Õ az, akivel Dae Jo Young egy nõt szeret!
a szinészt nem láttam korábban sehol, nagyon jó!
tökéletes az arcjátéka, fõleg amikor a kicsinyes gondolkodása ,miatt zavarban van!
Illiona 2015 márc. 15. - 19:55:58
(217823/239047)
Dae Jo Young

Néhány epizódban feltünik a Sillából Alcson is: Lee Seung Hyo

Sajnos a rossz oldalon, az ellenfél táborában van és mindig az engedelmes parancsvégrehajtó.
Ez a sorozat 3-4 évvel hamarabb készült , mint a Silla.
Illiona 2015 márc. 15. - 19:50:49
(217822/239047)
Dae Jo Young

Wu Zetian tang Császárnõ:

a mosoly senkit ne tévesszen meg, ez egy gonosz vigyorgás inkább, õ szivbõl soha nem mosolygott:
kiméletlen volt mindenkivel, aki nem szolgamódra követte utasításait.
Nehezen jutott trónra, és folyamatos belsõ hatalmi harcok vették körül, miközben a birodalom határain túl is komoly feszültségek voltak!

Az õ megszemélyesítõje miatt van most is háború Kínában, az õt alakító szinésznõ a kebleit jócskán kipakolta, emiatt nem engedik most a filmet bemutatni. Pedig nagy költségvetéssel készült sorozatról van szó, és a téma is érdekes lenne!

(Mellesleg engem nem zavar a dekoltása, de nem is vagyok kiváncsi egy kinai nõ melleire sem!!! Vagyis akkor döntsön a kinai nép, elfogadjuk :))) !)
Illiona 2015 márc. 15. - 19:40:20
(217821/239047)
Dae Jo Young:

a történet 3 fõ helyszinen játszódik: az Goguryeo, ami eleinte önálló állam, de azután a Tang Birodalom bekebelezi, és igazi önrendelkezési joggal nem rendelkezõ tartománnyá válik

a Khitan törzsnél: akik mindenképp szeretnének letelepedni, és saját önálló államot létrehozni a nomád életmódot felváltandó. Emiatt a cél miatt kötnek szövetséget a Tang Birodalommal, ami megigér egy egész tartományt nekik Goguryeio legyõzése fejében! Nemcsak a tangok árulják el õket, hanem belsõ viszályaik is vannak bõségesen.

a Tang Császárság udvara: a történet kezdetén még Li Shimin uralkodik, halála után fia elveszi feleségül a volt ágyast, aki a férj gyors halála után császárnõvé koronáztatja magát, és Wu Zetian néven õ lesz Kína egyetlen nõi uralkodója.

Ezeken kívül még számtalan kisebb helyszin van, de fõ döntések itt születnek.

kép: a fitalkori Dae Jo Young
Illiona 2015 márc. 15. - 19:24:53
(217820/239047)
Dae Jo Young

nem spoiler, mert csak szereplõkrõl, teszek fel pár képet.
Az hogy Dae Jo Young megalapitja a Balhae Királyságot, mindenki tudja, az õ életét dolgozza fel ez a monumentásis sorozat!
Az hogy nem hal meg születésekor, sem késõbb gyermekkorában, túlél számos csatát, és számos veszélyes szituációt, hát egy késõbbi uralkodónál ez talán nem spoiler! A sorozat ott ér véget, ahol király lesz, nyitva hagyja a késõbbi éveket, az utódlás kérdését!

Itt tényleg ZEN van : a célnél mindig fontos, vagy fontosabb az odavezetõ ut!!!!

Mindenkinek ajánlom ezt a sorit, mégha nem is lehet talán egyfolytában nézni de azért 2-3 hónap alatt szépen megeteti magát!
Én néztem közben a napi aktuálisakat, + egy mai sorozatot a MIDAS címût Jang Hyukkal.
Igy nem sokallottam bele, és amikor bele.bele néztem néhány rész erejéig, mindig olyan jó érzés volt a fõcímet meglátni!
Kép : a fõcím
10/10
offtopic
kimbin01 2015 márc. 15. - 10:12:41 10/10
(217819/239047)
Sziasztok, szép vasárnapot.

Csak alátámasztani tudom Illi véleményét, én a 40-es részeknél tartok, pedig most kezdtem el, ahogy hazajöttem.
Izgalmas, látványos csatajelenetek, a szerelem félig-meddig, még nem tudom hogy alakul.
Ismét egy élõ példa, ha kell harcolni kell, mindent nem fog megoldani a diplomácia.
Ha a duma olyan eredményes lenne, soha nem lettek volna háborúk.

Ez a kedvenc képem a babámról.
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 15. - 09:09:37 9/10
(217818/239047)
...és mellé a mai bagolycukiság is nagyon édes

Innen (itt lehet repetázni is )
http://hipfoodiemom.com/2012/11/01/cupcakes-cupcakes-and-more-cupcakes/
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 15. - 09:03:32 9/10
(217817/239047)
..és mellé egy kis vasárnapi nasi

A forráscikkben nagyon sok szép, modern dolgot lehet látni :
Designerek teáskészletei címmel nem is csoda
http://lakberinfo.hu/stilus/design-targy/2013-12-14-designerek-teaskeszletei/
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 15. - 08:54:10 9/10
(217816/239047)
Mindenkinek csodaszép reggelt, eredményes napot, pihentetõ estét kívánok !

Már régen volt kanna.Hoztam is ma, mindjárt többet is. :)

Tulajdonképpen valami nemzeti színû, magyarost keretem volna mára, de nem találtam.
Hiába mi nem vagyunk klasszikus teaivónemzet.

Viszont egy minden szempontból színes, mondhatnám szivárványszínû kollekcióra leltem,
100 áldás vagy 100 FU Király címmel....vagy valami ilyesmi.

Limitált példányszámú / 599 db , és elég borsos áron kelt el...16.600 jüan / set .
Méretek 220-325 ml közöttiek.

Nézegessétek szeretettel.
Alkotói - gondolom csoportban dolgoztak- küzül két vezetõ mester lett kiemelve a csapatból
Fanjun Hao 范君浩 a teaáskannák illetve Yang Qi Shi 阳士琦 a díszítés nagymestere.

http://www.cangyigou.com/ProductShow-4547.html

Az 5000 éves kínai kultúra neves szimbólumait jelenítették meg az egyes darabokon
kívánva ezekkel hosszú életet, örömet, boldogságot, jószerencsét:
bambusz, barack+majom,szarka, tök+béka,bazsarózsa+pillangó
http://www.cfcang.com/product/view/1988-1.html
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 15. - 07:49:32 9/10
(217815/239047)
Hát ez nagyon étvágygerjesztõ volt...és még zene is lett mellé.
Köszönjük.
Illiona 2015 márc. 15. - 03:31:14
(217814/239047)
Dae Jo Young

ime a zenéje listásan:

https://www.youtube.com/watch?v=UFsRScvmj9g&list=PLyZGZdDthjlHsMaqdeJ5IhlWkqkY3miR1

nem volt olyan kirívóan különleges zenéje, de mégis mindig alátámasztotta szinte láthatatlanul a történéseket!

Babonából nem vettem le a tv-rõl a vinyót addig, amig nem végzek a megnézésével, igy majd holnap hozok képeket a szereplõkrõl, helyszinekrõl!

Ja, a holnap most nézem hogy épp ma van :)))))
Illiona 2015 márc. 15. - 03:19:42
(217813/239047)
Dae Jo Jyoung

december 20.-án kezdtem el nézni ezt a 134 részes sorozatot, és most végeztem az utolsó résszel! ez 8710 perc!!!
igaz, volt benne többször több nap szünet is, és a 62 rész helyett a 100-al folytattam, majd a vége után visszatértem és a 62-100-as részekre, de ez egyáltalán nem csökkentette az élményt!

olyan ez a sorozat, mint egy 134 darabból felfûzött gyöngysor, minden része tökéletes volt, egyforma, nem voltak benne leült részek, és olyan sem ami túlpörgetett lett volna.
Egyetlen könnycsepp nélkül megúsztam, nem is emlékszem, mikor néztem ilyen sorozatot!

2006-2007-ben vetitették kint, és minden elismerésem a forgatókönyvirónak, egy igazi filmeposzt álmodott meg, és tudta is kivitelezni.
Minden részre jutott valami kis izgalom, egy erõd bevétele, vagy megvédése, foglyok kiszabaditása, taktikázás, cselszövés.
Születtek nagy barátságok, szerelmek.
megszüntek nagy barátságok, és elmultak nagy szerelmek!
Sok uj szinészt fedeztem fel, és volt néhály régi ismerõs is!
A történet ott kezdõdött, amikor Dae Jo Young még csak gondolat volt, és akkor ér véget, amikor megalapítja Balhae Királyságot!
Sok akadályon kell magát átküzdeni, a gyermekkor magányosságán, a szerelem kilátástalanságán, a politikai harcok végtelen tengerén, de soha nem vesziti el reményt és a hitet egy uj jobb életért, mindig az emberekért, a népéért küzd, soha egyetlen percig nem magáért!
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 14. - 19:16:14 9/10
(217812/239047)
Kim Choo-ja, 님은 먼 곳에, Korean old song megjelent 1969
https://www.youtube.com/watch?v=suaOWAZpvsU

Nem tudom az alábbi oldalon ennek a szövege van-e, mindenesetre min szép dal van

http://www.lyrics.co.kr/?p=2375
offtopic
Mennyei Harmónia 2015 márc. 14. - 18:58:31
(217811/239047)
SZép estét! jó látni, hogy itt vagytok és jönnek a dalokról és filmekrõl a vélemény. Én is jöttem, hogy kikapcsolódjak egy kicsit és megyek visszaolvasom a szerdai filmet mert szerdára bejött egy munka és ne tudtam itt lenni. De jövõ héten szerdán úgy készülök, hogy itt legyek Veletek. Addig is mindenkinek kellemes hétvégét.
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 14. - 18:53:45 9/10
(217810/239047)
Nemrégen egy dokumentumfilmben ( azt hiszem amit Crutia javasolt ) láttam egy magyar anyukát aki D-Koreában él és mesélte
- amit egyébként tudunk-, hogy 50 millió emberbõl nehéz kitûnni és bizony ez már a fiatalok életére is kihat .
Folyton versenyben vannak, folyton görcsösen követik a trendeket és szerintem elég sznobok is ahhoz, hogy mindig (talán jobban mint nálunk ) az éppen gyõztesekhez, divatosakhoz vonzódnak . A többit nem is látják, nem is akarják észrevenni.
Gondolom ezek a közönségszavazatok ezt eléggé visszatükrözik.
9/10
offtopic
dorombka 2015 márc. 14. - 18:18:55 9/10
(217809/239047)
Az 1951-es születésû Gimchuja 김추자 1969-81 között élte fénykorát.
Az elõbbi dal (1969) 1971--ben lett slágerré, egy vietnami háborút megjártakról szóló film zenei betétjeként .
http://ko.wikipedia.org/wiki/%EA%B9%80%EC%B6%94%EC%9E%90
Illiona 2015 márc. 14. - 18:03:51
(217808/239047)
megnéztem néhány Immortal Songs 2 versenyt ugy, hogy mind az egész másfél órát !
az a véleményem, hogy nagyon sok középszerû elõadás van, és csak néhány olyan, ami igazi gyöngyszem.
Nagyon érdekes a közönség reagálása is, ritkán juttatja tovább azt, aki szerintem a jobb!
Van egy elsõ dal, utána a második, és ekkor szavazás van, melyik esik ki, a továbbjutó marad a szinfalak mögött, és kivárja a 3.-at, ekkor ujra szavazás a kettõ között, és a gyöztes a szinfalak mögé, a vesztes vissza.
Mindig a következõ dal elhangzása után pár perccel van a szavazás, minden nézõnél van egy kapcsolõ, és piros és kék gomb van rajta , (ami a zászlójukban van kék-piros jin.jang jel, ugyanazok a szinek.)
ALInak is ez az elõadása jó középmezõnyös csak, de hát ezt kapta feladatul, és ezt tudta kihozni!
Vannak olyan dalok, elõadások, amiknek nincs ilyen 5-6 perces videója sajnos.