k11zoltan 2020 okt. 16. - 22:47:55
(191/211)
Sokszor felnevettem.
Tetszett.
8/10
Feledi Ádám 2020 aug. 22. - 00:09:49 8/10
(190/211)
A Coen testvérek egyik legismertebb filmje. Ami érdekes, hogy ezt ismerik nagyon sokan olyanok, akiknek amúgy lövésük sincs arról kicsoda Joel és Ethan Coen. Mi hozta el pont ennek a filmnek ezt a nagy sikert a sok remek filmjük közül? Talán a főszereplő! Ez a rendezőpáros imádja az ellentmondásos, furcsa karaktereket. A legtöbb karakterük sokkal inkább olyan különc, mint itt a John Goodman által alakított Walter. A Töki viszont egészen más... Ő egy teljesen azonosulható, laza karakter. A film zenéi is sokkal fogyaszthatóbbak, nem kell hozzájuk különösen elvont stílus. Azért egy Creedence Clearwater Revival számot szerintem még az ízléstelenebb divat zombik is képesek meghallgatni. Nem úgy mondjuk, mint a Llewyn Davis világa c. filmjükben, mert oda speciel kell egy markánsabb zenei ízlés. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy talán azért lett pont ez ilyen népszerű, mert itt minden egy kicsit fogyaszthatóbb, egy kicsit tömegbarátabb. (persze ezt most Coen mércével értem, sima filmnek ez még mindig lehet sokaknak agymenés kategória) Egyébként a film szerintem remek, tele hatalmas szövegekkel, más filmjeikben is feltűnt színészekkel, groteszk helyzetekkel.
Spoiler
A film vége pedig szerintem valami egészen egyedi. Walter gyászbeszéde, majd Donny hamvainak szétszórása... bele Töki arcába. Keserédes, valahogy mosolyogsz de azért nem teljesen őszintén. Az egész befejés olyan kielégítő, olyan... aki látta és átjött neki az tudja miről van szó...
Spoiler vége
Mindenesetre első Coen filmnek szerintem az egyik legjobb választás. Jó bevezetés ebbe az egész elvont univerzumba.
1/10
norbertobaggio 2020 jún. 11. - 22:02:44 1/10
(189/211)
Nálam a vígjáték kategória azt jelenti hogy nevetnem kéne rajta de ezen még csak elmosolyodni sem tudtam. Egy unalmas hulladék
10/10
DUNAWÖLD 2020 jún. 11. - 21:58:22 10/10 Előzmény gyereamozibabe
(188/211)
Wski polàk, buddy!!!
10/10
DUNAWÖLD 2020 jún. 11. - 21:56:15 10/10
(187/211)
Eszméletlenül eredeti, egy örök klasszikus!
1/10
kisgabest 2020 máj. 20. - 22:14:56 1/10
(186/211)
Ganyé fostalicska azért 1 csillag mert nincs nullás.HULLADÉK!!!!!
Billl Carson 2020 ápr. 15. - 13:59:43
(185/211)
Drogos, nihillista, lusta emberek semmit se csinálnak ebben a szennyfilmben.
gyereamozibabe 2020 márc. 31. - 18:56:23
(184/211)
A karanténban ezt is elővettem újra, és még mindig nézhető, szórakoztató film. 9pont. Viszont a girnyótestű rosszfiúkat nem kellett volna ennyire poénra venni, mert ez már akkoriban sem volt vicces. Most meg már kifejezetten idegesítő, hiteltelen. A jeleneteiket kivágnám, és ezzel sokat javítanék a fiimen. A fegyvermániás, pszeudo-zsidó Walter hatalmas forma. 0-24-ben komolyan veszi magát. Lebowski karaktere is nagyon jó, de nekem itt J.Bridges-ről Ganxsta Zolee jutott eszembe, így nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy ez egy lumpen alak. (addig OK, hogy egy iszákos ex-rocksztár) Szóval erre valami mástípusú színészt kerestem volna. És a "Lebowski" név is túl zsidós, ami nem épp az amcsi lumpenprolikra jellemző. Nem tudok elszakadni a gondolattól, hogy a Coen tesóknál az ilyen "...wski" nevű emberek jelentik a "szomszéd fiút" az utcából. :-)
10/10
Vídia. 2020 márc. 16. - 20:49:21 10/10
(183/211)
óriási hangulata van..
6/10
sexykex 2019 jún. 27. - 17:05:17 6/10
(182/211)
Azt vettem észre, hogy ugrott a sztori. Mint amikor elszáll az adó, kimerevedik a kép és az üzemzavar után valahonnan folytatódik. Vihar van? – kérdeztem volna magamtól, ha rá nem jövök, hogy elaludtam. Ejnye, öregem – mondtam magamnak – nem tehetsz ilyet egy kultfilmmel. Hiszen húsz évvel ezelőtt még imádtad!
Szembe mégy a forgalommal papa: mások elátkozták, most dicsérik – dünnyögte valaki, hangjában komoly megvetéssel. Inkább nézd meg még egy párszor a firkálás helyett, hátha újra rácuppansz – szólított fel egy öltönyös fickó, majd hozzátette - te vén hülye.
1/10
agathasirmio 2017 márc. 14. - 00:21:03 1/10
(181/211)
Eredetileg sem volt annyira jó film, mint amennyire szeretik sokan, de szerintem el is járt felette az idõ. 2017-ben ez a film már nagyon nem vicces. Értem a koncepciót, de ez ma kevés. Eleve nem könnyû úgy csinálni ilyen filmet, hogy az a gagyin kívül maradjon, de hozza is a teljes abszurditást.
Jóval késõbbi testvérfilm a Kecskebûvölõk és azt legalább részben tudtam értékelni. De ott is csak azért van meg a kémia, mert oda tudták írni, hogy valós alapú történet és mert nem csak Jeff Bridges szerepel benne (aki nem elõször csinál értelmetlen filmet), hanem pl. Clooney, akitõl elõbb várnánk a korábbi filmjei alapján, hogy amerikai elnök lesz, minthogy egy ilyen figurát hozzon. Mellette pedig több, hasonlóan pro színész csavarja el a fejünket.

Nagyon vártam ezt a filmet, mert nekem is beharangozta egy barát, hogy ezt kell megnézni meg a Világ Második Legjobb Gitárosát. Nagyrészt az is csalódás volt, a Nagy Lebowski azonban egyenlõ a Nagy Lebõgéssel. A bunkóság, a mérhetetlen sutaság és a verbális erõszak lehetnek olykor viccesek, de a Lebowski óta ezt ezernyi film (és színdarab) csinálta sokkal, de sokkal jobban és mélyebben. Az Ötödik Elem, Mrs. Ratcliffe forradalma, Martin McDonagh alkotásai, Guy Ritchie, Tarantino, a Monthy Python úgy becsavarták az agyunkat, hogy szerintem legfeljebb történeti jelentõsége van a filmnek.
Ha meg valami szórakoztatóbb és kevésbé dark sztorit akartok, akkor ott van pl. a méltatlanul elfeledett Segítség, karácsony! (Mixed Nuts), az is elég abszurd, de legalább van valami története és a poénjai valódi poénok.
3/10
sawyerx 2017 jan. 26. - 21:00:23 3/10
(180/211)
Ez egy oltári nagy böszmeség, hiába jöttök azzal, hogy a karakterek miatt örök kincs, a karakterek is szarok, sztori nincs. A táncos rész kellemes, a többi ripacs okádék.
Kövesd a korcsolyást! 2015 dec. 12. - 19:47:49 Előzmény cekaaba
(179/211)
Hát tudod, ez csak a te...saját véleményed.
Kövesd a korcsolyást! 2015 dec. 12. - 19:47:22 Előzmény Hú dejó a habos sütemény
(178/211)
Nem sasoltad a töki Moziját? NEM SASOLTAD A TÖKI MOZIJÁT? Akkor sejtelmed sincs semmirõl, olyan vagy mint a gyerek aki betéved a moziba!
Aithainon 2015 nov. 30. - 09:08:36 Előzmény Lagos1510
(177/211)
Szerintem kár összehasonlítani a kettõt, a Rendõrakadémia teljesen más mûfaj. Ezt a filmet érteni és élvezni kell, a Rendõrakadémia egy gegparádé, ez meg egy kultfilm, eszméletlen mögöttes tartalommal. Intelligencia kell a megértéshez.
Aithainon 2015 nov. 30. - 09:05:59
(176/211)
Annak biztosan túlhájpolt, aki Transformersen nõtt fel, szerintem eszméletlen jó film. Üvegtigris USA verzió, kb.
somaxo 2015 nov. 29. - 21:27:59
(175/211)
Szerintem tényleg nagyon jó, és tényleg kell hozzá iq, hogy értse az ember! Mint Bödõcs humorát!
2/10
Csaba61 2015 nov. 29. - 19:41:17 2/10
(174/211)
Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy valakinek - mint pl. a húgomnak - ez tetszik és képes ezt a szart végignézni...
cekaaba 2015 nov. 28. - 13:37:09
(173/211)
Hihetetlen, hogy ennyire szar, és elavult, kifakult filmeknek még mindig van közönsége. Talán rendezõk által a barátok között kilobbizott díjaknak is van köze ehhez. Hajlamosak vagyunk azt nézni, ami "mások szerint" jó, és saját magunk talán nem szívesen hisszük el magunknak, hogy unatkoztunk a film alatt. Hiszen 1 millió légy is bizonyította, hogy az ürülék az bizony nagyon finom.

Mondjuk aki látni akarja, hogy milyen röhögtetõ, ha a barátunk hamvait az arcunkba fújja a szél, annak érdemes megnézni.
Peger 2015 nov. 26. - 15:26:02
(172/211)
Óriási film, az egyik kedvencem