Téma: A Király

10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 18. - 12:59:09 10/10 Előzmény Kecskepásztor
(143/303)
Nem az volt

temetésig ment el időrendben a történet eléggé sokkolóak,

Utolsó rész után azt tudnám mondani hogy Huuuuuba.... nyomorúságos sötét totálisan nehéz lett az utolsó rész. Ezt a Jimmy halálának ábrázolása oldotta fel.

Úgy hogy abban a házban forgattak ahol az egész esemény megtörtént elég súlyos lett a teher,

és hogy mi volt azt persze spoilerben

Igazából az utolsó hónapot mutatja végig de nagyon jó időérzékkel, a nyomás az emberen akkor csökken mikor meghal az Ervin karaktere, elég erős lett igya az utolsó részre. Sajnos ahogy ábrázolták és ahogy lehetett tudni egy idő után közveszélyes volt magára és a családjára nézve.
Hulé Évát jól játssza Csákányi Eszter, ő az aki mérgezi a családot a hülyeségben strofolja Jimmykét, és nagyon jo a karaktere hogy a végén még meg is zsarolná Editet.

Edit az tűpontos, még a Staub Viki által játszott Edit is eléggé megkapó volt és hát másabb mint a Schell Judit által megformált teljesen életünk és választás elé kerülő feleség. A Gregoros szál ahogy a Krisztián nyilatkozta elmaradt, pedig úgy lehet hogy nem egyszerű lett volna az egész , tulajdonképpen egy véletlen "ki ha én nem " balesetből lévő öngyilkosság lett kikerekítve a történet végére. Editet meg meghurcolják jobbról is balról is de végül állja a sarat.

Editnek a váláson kívül sok minden választása nem nagyon volt, Jimmy pedig érezhette hogy most vége mindennek, holott amilyen "sármja " volt bárkit megkaphatott volna, de ugye a család az család.

A Döbrösy Laura karaktere öngyilkos lett, és ez a tök értelmetlen halál mert azért egy sztárért felesleges ráadásul a helyzete kilátástalan volt de kérhetett volna segítséget, erről is szol a sorozat végén a kérés, hogy inkább kérjen valaki segítséget.

Krisztián karaktere is baromi jól hozza az eredetit, vicces is amikor a diszkóban szembenéznek, az eredeti ZKrisztiánnal.

A végén pedig a kisfilmekben a családot láthatjuk, sajnos a Z családjának arcát ki kellett takarni de ahogy látható Edit beleállt a forgatásba.

Sorozat baromi jó , karakterek baromi jók, korábrázolás baromi jó, igaz nem happy end, vagyis mégis ( most a ZJimmy rajongok hisztizni fognak) de volt akinek inkább megkönnyebbülés volt ahogy a végén történtek a dolgok. Utolsó percek is tartogatnak meglepetést :D

Jimmy számokat továbbra sem fogok hallgatni, de a nem Jimmy fanoknak is a sorozat szerintem kötelező, mert mindenki talál benne valamit amit "magáévá tehet" . Belelátunk olyanba amit nagyon sorozat még nem ábrázolt.

nő megalázást és verését ami bizonyos családokban működik

Azért én megköszönöm Edit asszonynak és a családnak, hogy bár nem voltam fanja Jimmynek sohasem, de beengedte ebbe a sztoriba valamelyest a nézőket.
10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 18. - 12:38:24 10/10 Előzmény Kecskepásztor
(142/303)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tokai_Andrea

Tokai Andreát kerestétek ? ő játszotta a rendőrfőnököt
filoszemitabélus 2023 jan. 18. - 12:26:40 Előzmény Kecskepásztor
(141/303)
Abban tévedsz, hogy ez magyar sajátosság. Akkor valszeg el sem tudod képzelni egy átlag német kulturális igényeit, de talán láttál már német, romantikus tévéfilmet á la Courts Mahler (ősi kastély, cornwalli tengerparti sziklák, eltitkolt, aztán előkerült gyermek stb.) Szegény Lovas István állapította meg, hogy az emberiség jelentős része értelmi fogyatékos. Konkrétan a zámbó őrület ugyanaz a jelenség, mint, amikor egy popkoncerten tinilányok sikoltoznak és zokognak (Kincső alakja a sorozatban)
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 18. - 09:22:30 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(140/303)
Nem ismerem Zámbóék családi hátterét, a mama lakása nekem túl polgárinak tűnt. Lényeg, hogy Z. Imit NEM a klasszikusok nyűgözték le, hozzájuk vsz. el sem jutott.
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 18. - 09:19:08 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(139/303)
Kösz az infót! Nos, Z. Árpád még a fivérénél is kevésbé érdekel.
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 18. - 09:10:43 8/10 Előzmény luci87
(138/303)
Egy erdélyi színész(nő)?. A nevét elfelejtettem. A valódi csepeli rendőrkapitánynő is ilyen külsejű?
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 18. - 09:05:03 8/10 Előzmény luci87
(137/303)
Ha valaki és valami nem érdekel(t), akkor az Zámbó Imre és munkássága. Ugyanakkor ez a sorozat remek, mert reflektorfénybe állítja drágalátos honfitársaink nagy tömegeinek béka ülepe alatt elhelyezkedő "kulturális" fogyasztását.
10/10
offtopic
luci87 2023 jan. 17. - 11:20:40 10/10 Előzmény filoszemitabélus
(136/303)
Igen, mi is megjegyeztuk,hogy igen ferfias nő,nem tudjuk ki lehet az a szineszno de soha se lattuk még.Egy kolleganom, azt hitte ra, pasi..:)
filoszemitabélus 2023 jan. 17. - 11:02:10 Előzmény Kecskepásztor
(135/303)
Ezt nap, mint nap tapasztalni a kereskedelmi kanálisok szenny műsoraiban. Rémesebbnél rémesebb celebműsorokban rendszeresen megjelenik zámbóárpi az egyfajta védjegyként viselt, seggig érő loknijaival. A csepeli rendőrkapitány nőről elég nehéz a nemét megállapítani. Ha az egy nő, akkor szép pár lettek volna a királlyal.
filoszemitabélus 2023 jan. 17. - 10:32:24 Előzmény veneno
(134/303)
Amit produkált ezzel a magasszintű zenei képzettségével, az még Majka munkásságánál is szánalmasabb. Nem beszélve a siránkozó énekhangjáról. Az "emberi" tulajdonságai pedig megkoronázták ezt a tömény giccshalmazt.
10/10
offtopic
luci87 2023 jan. 17. - 10:17:25 10/10 Előzmény Kecskepásztor
(133/303)
Csodálkoznék,ha lenne...) Mindahogy arra se kapunk szerintem valszt, mi is tortent Valojaban akkor...
8/10
Kecskepásztor 2023 jan. 17. - 09:38:42 8/10 Előzmény amiraa_daaa
(132/303)
Izgatottan várom, szó lesz-e a 10. részben Z. Imre utóéletéről, azaz arról, hogyan próbáltak/próbálnak a családtagjai pénzt kisajtolni az emlékezetéből.
veneno 2023 jan. 16. - 22:26:46 Előzmény filoszemitabélus
(131/303)
Zámbó Imre magasan képzett zenész volt. Művészi szinten zongorázott, hegedűlt, gitározott és ehez természetesen az is hozzá tartozott, hogy értette, ismerte a kottát. Én semmiképp nem említeném Őt egy lapon a felsorolt bohócokkal együtt majkával az élen, akik sötétek a kottaolvasás terén ( is ), énekhangjuk nincs, hangszereken pedig nem tudnak játszani.
10/10
amiraa_daaa 2023 jan. 16. - 21:07:35 10/10 Előzmény Kecskepásztor
(130/303)
9. rész nagyon sötét rész volt , Editet nagyon sajnáltam benne,
8/10
offtopic
Kecskepásztor 2023 jan. 15. - 09:46:18 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(129/303)
Az említettekhez képest Jimmy minőség (volt).
8/10
Kecskepásztor 2023 jan. 15. - 09:45:36 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(128/303)
Én az akkori munkahelyemen - mára világcéggé vált német vállalat - értesültem Z. Imre önfőbelövéséről. Nagy hodály iroda volt vagy 20 munkahellyel. Az egyik kollégának délben megtelefonálta a felesége, mi történt, erre mint a méhkas. Jómagam pedig büszke voltam, amiért a nevén és megjelenésén kívül szintem semmit sem tudtam erről a szerencsétlen alakról.
László Dance Domokos 2023 jan. 14. - 22:11:43 Előzmény veneno
(127/303)
egyetértek !
filoszemitabélus 2023 jan. 14. - 11:23:12 Előzmény Kecskepásztor
(126/303)
Számomra a halálhíre volt emlékezetes. Nagyon stílszerű volt, ahogy értesültem róla. A Sportkórházban várakoztam a folyosón, amikor 2 vécésnéni izgatott pusmogásából kivettem, hogy Nemzeti Gyásznap van aznap. Ízléstelen más ember halálán élcelődni, de ez a szerencsétlen maga volt a tömény ízléstelenség. Sok szenny ömlik a kereskedelmi tévékből, de javukra írandó, hogy legalább ezt a kretént nem tolják rendszeresen az arcunkba. Elég nekünk Majka, kaszatibi, vargaviktor stb. Hosszú a névsor. Ha az ember jót akar, akkor nem is néz tv műsort. Vagy torrentről tölt le, reklám nélkül, amit akar, vagy az Apple tévén néz filmet, vagy sorozatot
8/10
Kecskepásztor 2023 jan. 13. - 22:41:42 8/10 Előzmény sita76
(125/303)
Nekem sokáig fogalmam sem volt róla, hogy ez az ember létezik. Egy kv-kutatás kapcsán találkoztam a nevével, aztán elmentem egy azóta megszűnt jegyiroda előtt, és annak a kirakatában láttam meg Z. Imre képét. Megdöbbentem, hogy lehet egy sérületlen arcú ember ennyire ronda.
9/10
sita76 2023 jan. 13. - 14:51:49 9/10 Előzmény Kecskepásztor
(124/303)

Jimmyt megválasztották a világ legronndább nőjének...Hatalmas