Téma: A brutalista

1/10
Diko1976 jan. 31. 19:38:21 1/10
(8/8)
Semmiképpen ne nézd meg! Halál unalmas!
10/10
Serengeti jan. 31. 15:28:20 10/10
(7/8)
Mestermű. 10/10. Csak azért nem 11 pont, mert nem tart tovább a pontozó skála. Ez a film pont addig tart, ameddig kell, nincs felesleges képkocka benne. Minden szereplő kiváló, de Brody, Guy Pearce és Felicity Jones még ezt négyzetre is emeli. Intenzív, megható, nehéz, súlyos, elképesztő, lenyűgöző, monumentális. Ez a filmélmény szerintem ,,agyoncsap" - jó értelemben.
(PS: aki a film hosszáról ír okosakat... most tényleg. Nem volt titok, hogy mire lehet számítani, kiemelve közölték. Sokaknak valszeg nem ez az alkotás a kategóriája. Van 93 perces John Wich 4-jellegű akciófilm is. Inkább azt ajánlom.)
8/10
Barnabácsy jan. 31. 11:53:29 8/10
(6/8)
Nem is volt olyan hosszú a film! Főleg, hogy volt 15 perces szünet benne... amit már sokan kértünk más hosszabb filmek esetén is! Nehéz film, u.n. művészfilm, ahogy ezt gyerekkoromban mondták. Nem mindenkinek való. Szívszaggató, gyomorforgató és lelkimélyrepülés. Nem első randizásra való film! Erős társadalomkritika, bújtatott vallás/felekezeti feszültségek. A két legzavaróbb: a nyelvi (angol-magyar) felíratok, monológok, akcentusok kavalkádja! Másik pedig, olykor a film sötét tónusa - mintha 20 éve készült volna - de ez lehet, hogy koncepció. A. Brody ismét remekelt! Olyan, mintha a II. világháború után - mint "Zongorista" - megérkezett volna Amerikába, és tovább folytatódik a kálváriája a legkülönbözőbb helyzetekben! Oscar-t neki!
8/10
tapirova jan. 29. 01:01:08 8/10
(5/8)
Sok dolog zavart a filmben, de legjobban az, hogy lábasban főzték a húslevest, nem fazékban. Vizuálisan nagyon szép, de számomra néha túl művészieskedően hatott. Nem bántam meg, hogy megnéztem.
9/10
Ildikó Nóra jan. 27. 09:35:02 9/10
(4/8)
A színészi alakítások miatt (is) érdemes megnézni a filmet, Adrien B., Guy P. és Felicity J. is megérdemelné az Oscar-díjat. A történet, filmzene, operatőri munka, helyszínek is tetszettek. A film hosszú (3,5 óra), 15 perces szünettel. A főszereplő későbbi alkotói munkájáról, életéről nem volt semmi, ezt hiányoltam.
8/10
Cukros csirkecomb jan. 27. 00:53:14 8/10
(3/8)
Esztétikailag kifogástalan film. A filmzene nagyon jó, az operatőri munka szép, helyenként látványos, a vágás is korszerű, a film témájához illeszkedő. A film összességében valóban lassú, lehet, hogy ez volt a rendezői/produceri szándék a hosszú időszakot felölelő történet miatt... A színészek játéka közül nekem Felicity Jonesé volt a legerősebb, örülök, hogy ő is a díj-esélyesek közt van.
A cselekményről: az első rész biztatóan indult, a könyvtárszoba átadása meghozta a "wow" élményt. Aztán csordogált tovább a történet egy kb sejthető irányban. A második részben viszont történt valami, amit nem láttunk jönni... Ez a fordulat összezavart, nem tudtam hova tenni, és onnantól nem értettem hova tartunk és miért. Nekem nem jött le a mondanivaló, de lehet, hogy az amerikaiaknak igen, és ezért jobb a film nemzetközi pontszáma, mint az itteni.
korpetike jan. 26. 23:19:28
(2/8)
Iszonyú unalmas film. Három és fél óra szenvedés. Úgy látszik korunk film gyártásában mindegy hogy van téma vagy nincs, mindegy, hogy van e mondanivaló vagy nincs, mindenképpen kell csinálni filmet valamiről, ami zsidó.
7/10
NN1532 jan. 26. 17:55:31 7/10
(1/8)
Ez egy 3 és fél órás film, és annyinak is érződik. Közben nem jó nézni, mert mindenki szenved benne. Nehéz mozi.