Jamie vidéki konyhája / Rebarbara

Jamie at Home / Rhubarb
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjátéksorozat, II / 12. rész, 25 perc, 2008

Értékelés:

105 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

105 szavazatból
Szerinted?
Vetítések:
17:55, hétfő (november 18.)
TV2 Séf

18:30, hétfő (november 18.)
TV2 Séf

2:20, kedd (november 19.)
TV2 Séf

Az aktuális rész ismertetője: Házigazda: Jamie Oliver

A műsor ismertetése: Jamie Oliver vidéki konyhájában részben klasszikus, részben saját kútfőből való receptek alapján főz. A laza stílusáról híres fiatal szakács a kertjében termesztett biozöldségeket, illetve az ott nevelt háziállatok és a környéken elejtett vadak húsát használja az ínycsiklandó fogásainak alapjául. Hiszen köztudott, hogy Jamie két dologra esküszik: a minél egyszerűbb receptekre és a tökéletes minőségű alapanyagokra.

Évadok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Cordelia 2016 febr. 22. - 22:10:18
lehet, hogy ezt keresed?

"2-3 karfiol (többféle)
20 dkg liszt
sütõpor
1 üveg sör
2 teáskanál mustármag
1 teáskanál egész kömény

bors
2-3 chillipaprika
kurkuma

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy edényben összekeverjük a lisztet a sütõporral, majd a karfiolt is megszórjuk kicsit liszttel. A sütõporos liszthez adunk 3/4 üveg sört. Mozsárban összetörjük a fûszereket, majd belekeverjük a tésztába. Hozzáadunk egy kis kurkumát, hogy szép színt kapjon. A karfiolt megmártjuk a tésztában, majd olajban kisütjük.

A bundában sült zöldségek frissen, ropogósan finomak."
Icuska56 2016 febr. 22. - 15:33:14
A mai adásban láttam elkészíteni azt az ételt, amit én is szeretnék, de nem figyeltem alaposan, és nem is jegyzeteltem... Jamie a káposztafélék közül a karfiolt sütött. Sütõporos lisztes masszába keverte bele a vékony cikkekre vágott karfiolokat. Fûszerezte is, de nem tudom mivel... Hol szerezhetném meg a receptet, vagy hol nézhetném meg a mai részt újra?
Segítségeteket kérem. Elõre is köszönöm.
Ica
pubem 2011 nov. 01. - 11:35:25 Előzmény true.believer
Hali,

Mas musorokat nem tudtok, magyar letoltesre ? Pl szakacs, ha szabadnapos, blumenthal, halorszag, kenyeres pajtasok stb,..Szoval a jobbak:-)


A pirate tippet koszi!

pubem
true.believer 2010 aug. 22. - 09:50:36 Előzmény true.believer
stornó, sikerült megszerezni, bocsi
true.believer 2010 aug. 21. - 11:36:22
sziasztok
segítség kéne, egy rész kivételével megvan a vidéki konyha, de a "gombák" epizódot akárhonnan szedtem volna, hibás volt, ha vkinek megvan vagy tudja, honnan tudnám letölteni, írjon: true.believer@indamail.hu
elõre is köszi!
Sophie95 2010 márc. 25. - 19:06:50 Előzmény francika
Sziasztok!

Én azon a torrentes oldalon sajnos nem találom Jamie Oliver videóit. Fõleg a vidéki konyhát szeretném megnézni.
9/10
francika 2010 febr. 21. - 15:08:22 9/10
Egyébként pirateclub.hu, ha nincs éppen diszlexiám :-)
9/10
francika 2010 febr. 21. - 15:07:11 9/10 Előzmény drbrigitta
Ajánlom a http://www.priateclub.hu oldalon a regisztrálást, ott láttam a menekülést Olaszországba, a vidéki konyhát, az ausztrál konyhát és a pucér szakácsot is. Akinek van ideje és kedve...
:-)
Dóri0918 2009 ápr. 17. - 20:09:32
Jamie a világ legjobb szakácsa és imádom minden munkáját!!

Am jó lenne megtudni, hgy van e dvd-je, mert jó lenne megszerezni!
Magenta99 2008 nov. 23. - 14:10:11
Mennyiségeket nem jegyeztem le, de nagyjából így készítette:
bevagdalta hosszú csíkokban a lapocka felszínét kb fél-1 cm mélyen, beszórta nagyszemû sóval, borssal, csomó fokhagymagerezdet (héjastól) és rengeteg friss rozmringot szórt a tetejére, meg a tepsi aljába.
Rálocsolt a tetejére annyi olivaolajat, hogy "beindulhason a sülés" (ezt õ mondta így :))
Dupla alufóliával fedte be a tepsit, aztán berakta 200 fokra elõmelegített sütõbe, levette a hõfokot (azt hiszem) 150 fokra és 4!! órán keresztül sült.
Ennyi idõ után teljesen puha lett a lapocka.

Leöntötte a felesleges olajat, kiszedte a rozmaringokat a tepsibõl és a maradék sûrû, sült szafthoz szórt egy kis lisztet, ezzel összesütötte, felöntötte erõs tyúkhúslével, majd apróra vágta a friss mentát, vele együtt a kapribogyót és beleszórta a szószba. Közben fõzött krumplit répával és még valamivel, amikor készre fõtt, összetörte (de nem pépessé) és vajat tett rá.

Elképzelhetõ, hogy használt esetleg valami más fûszert is, de mivel közvetlen elõtte volt Nigella és õt is néztem, nem akarom a két mûsort keverni.
Amit leírtam, arra konkrétan emlékszem. :)
Összes hozzászólás