Az aktuális rész ismertetője: A Friuli régió Olaszország északkeleti részén fekszik, Ausztriával és Szlovéniával határos. Friuli a levegőn szárított sonkáról, a világhírű Prosciutto di San Danieléről ismert. Legalább 13 hónapig kell érlelődnie. A helyiek a régi ételeket, például a toc in braidát, a kukoricalisztből és sajtos tejmártásból készült fogást is újra felfedezték maguknak. 250 évvel ezelőtti regionális kolbászkülönlegesség a pitina, melyet nem bélbe töltenek, hanem kukoricadarába forgatnak.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások