Az aktuális rész ismertetője: Évszázadokkal ezelőtt Magyarország gasztronómia jelképe nem a paprika, hanem a káposzta volt, az ország egyik kedvenc étele pedig ma is a töltött káposzta. A Gasztroangyal megmutatja, hogyan készül a híres hajdúhadházi savanyú káposzta, majd Borbás Marcsi megfőzi és megkóstolja az eredeti kovászolt káposztás, az erdélyi csomboros, a szatmári paradicsomos, a savanyú fűszerpaprikás, és a cigányos tyúkpörköltes töltött káposztát...
A műsor ismertetése: Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!
Hozzászólások