Az aktuális rész ismertetője: A magyar és török konyhaművészet párhuzamai Mai adásunkban a magyar és a török gasztronómia párhuzamait, átfedéseit keressük. Megnézzük, melyek azok a jellegzetes alapanyagok, fűszerek, ételek, édességek, amelyek közösek a két nép konyhájában, illetve, hogy melyik konyha mit vett át a másiktól. A témában jártas étkezésszakértővel, gasztrobloggerrel és cukrászmesterrel is beszélgettünk idehaza és Törökországban is.
A műsor ismertetése: A sorozat a magyar-török közös történelem, kultúra sokszínűségét mutatja be a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány együttműködésével és támogatásával, kiemelt hangsúllyal a 20. és 21. századi kapcsolatok fontos aspektusaira. Filmjeink főképp Törökországban és Magyarországon forogtak, de jártunk Londonban és az USA-ban is. Több neves szakértő exkluzív interjúja színesíti adásainkat.
Hozzászólások