Az aktuális rész ismertetője: A Szüret, Magyarország, 2009 13.40-től jelentkező második adásában a szüreti bálok és a borfesztiválok kerülnek a középpontba. Eredeti szereplőkkel idéznek meg a riporterek egy régi, Erdőbényén forgatott szüreti filmet, bemutatják a szőlőfeldolgozás hagyományos és modern eszközeit, valamint ellátogatnak a Villányi Vörösbor Fesztiválra is. Szeremley Huba arról mesél, mi készülhet még szőlőből a boron kívül, Bockék pedig a receptről, hogyan lesz világhírű egy családi borászat.
A műsor ismertetése: Az ország szőlőtermő vidékei éppen szüret után, szüret közben vagy szüret előtt állnak. Ezen a tematikus szüreti napon a szőlő- és borkultúrának azt a százfelé ágazását mutatja be a műsor, ami gasztronómiától a turizmusig, kultúrától a gazdaságig szövi át hétköznapjainkat.
Hozzászólások