ReBii 2007 febr. 16. - 16:46:42
(29/389)
Nagyon nagyon szép film!!
A vége [:'(] egyszerûen csodálatos. De az egész... Úgy ahogy van..
Zolkó 2007 jan. 10. - 09:20:18
(28/389)
Kicsit rossz a hasonlatod, nálunk akkoriban még hírbõl sem ismerték a négereket...
Én nem fogom fel ezt akkora tragédiának. A készítõknek az volt a célja, hogy minél reálisabban mutassák be a partraszállás kegyetlenségét, nem pedig hogy a feketék és fehérek aránya a valóságnak megfeleljen. Kétségtelen, hogy ez hiba, és ha valóban a valóságnak megfelelõen akarták bemutatni, erre is oda kellett volna figyelniük, de én ezt nem érzem ekkora problémának.
Én egy pillanatra sem éreztem vontatottnak, végig sodort magával. A Szakasz mellett a legjobb háborús film.
huba1 2007 jan. 10. - 08:43:53
(27/389)
értékelés
huba1 2007 jan. 10. - 08:40:57
(26/389)
Ennek, egy ilyen filmnek el kellett készülnie.
Mint ahogy a Pearl Harbornek, és az Elit alakulatnak, és számos háborús filmnek, hogy tisztában legyünk a történelemmel, bár a hitelesség némi eltorzításával is, hiszen az amerikaiak polírozzák magukat egy kissé, ezt lássuk be.
Sok vita van itt a kamera mozgatással.
Nincs azzal semmi baj!
Ez úgy jó, ahogy van.
Számomra a film eleje volt a legnagyobb hatással, az a bizonyos partraszállós jelenet.
Mi munka lehetett benne, ennyi emberrel együtt dolgozni, a vágás, az operatõri munka.
Szóval fantasztikus.
Azán a közepe kissé unalmas, majd a vége ismét akció.
Érzelem amerikai módra, jó zenével.
zolten 2007 jan. 09. - 22:04:55
(25/389)
Oké! Akkor képzeld el, ha a Mohácsi csatát úgy vinnék filmre, hogy a katonák kb. 40 százaléka néger lenne. Biztos kiakadnál Te is. Hát ezt tette több ezer amerikai színesbõrû is, amikor meglátták a filmet csupa fehér katonával. Az 'alkotók' egyszerûen gusztustalan módon kitörölték az emléküket! A díj átadásával gyakorlatilag legalizálták a fajgyûlöletet! Ismétlem! Akciónak okés, de mint történelmi adaptáció: Dupla zéró!!!
Zolkó 2007 jan. 08. - 22:22:22
(24/389)
Hát kérem ez itt már a kákán is csomót keresés tipikus esete. Itt ez a valaha készült egyik legjobb háborús film, te meg f**ázod! A problémádat meg nem akarom érteni, mert itt olyan nincs. Csak te csináltál magadnak.
zolten 2007 jan. 08. - 20:30:23
(23/389)
Ja! És mégegy apró adalék. Az egyszerhasználatos morfiuminjekciót a hatvanas évek közepén fejlesztették ki!
Egyszóval! Akciómozinak elmegy, de hogy hiteles lenne? Ne vicceljünk kérem!
zolten 2007 jan. 08. - 19:53:12
(22/389)
Alapvetõen félreértesz!
Nem a kamerakezeléssel volt, van bajom, hanem az adott technika tálalásával. Ha a normális lejátszási sebességet egy kicsit visszavették volna, akkor a részletekre is marad egy kicsi idõ, de így csak a rázkódás jutott a nézõnek, élvezet nélkül. Persze díjaznám az ötletet egy 3dés filmnél, de itt kifejezetten zavaró. Attól, hogy húsz percen át szaladgál valaki a kamerával, még messze elmarad az élethûség visszaadásától. Azt meg már régóta tudjuk, hogy az Oscart különbözõ érdekképviseletek itélik oda és csak ritkán játszik szerepet az érdem.
Visszatérnék még egy kicsit a kézikamerás megoldásra.
A 90-es évek elején készítettek egy kisérletet a Lengyel pszichológusok. Egy kaszkadõr pasasra ráerõsítettek egy normáloptikával (50mm) ellátott kamerát. Ez a lencse közelít legjobban az emberi látáshoz. Na mindegy! Szóval! Ez a krapek legurult egy kb. 120méteres dombról úgy, hogy a végén a fejét odacsapta a földhöz. Kétféle fordulatszámmal játszották le 439 páciensnek a filmet, azzal a szándékkal, hogy kiderítsék az emberek empatikus fejlettségét. A végeredmény: 98,7%!!! Tippelj! Az eredeti fordulatszámra érkezett ez az eredmény, vagy a lassított felvétel tett nagyobb hatást az emberekre? Értitek már, hogy mi a problémám!?
Newcastle United 2007 jan. 08. - 11:49:50
(21/389)
Szerintem is nagy húzás volt a kézikamerás felvétel.
Frank 1 2007 jan. 07. - 22:01:37
(20/389)
baromsag amit irsz legalabbis az elsõ része!
kézikameraval testközeliséget akartak érzékeltetni, sikerült is.
az meg hogy kinek hogy rázza a fejét,...talan nem eléggé a valos eseményekhez képest!
zolten 2007 jan. 07. - 20:54:35
(19/389)
Szia Brody!
Még anno, mikor moziban néztem meg a filmet, emlékszem, napokig szídtam azt az elvetemült barmot, aki kézikamerával forgatta le az elsõ húsz percet. Ha ötvenes lencsét használt volna, azt még megérteném, de így csak szétrázták a nézõ fejét. A másik problémám, hogy a partraszállók 40 százaléka fekete katona volt, de a filmben csupa fehér ember szerepelt. Ilyen csúsztatásokat nem lehet elkövetni a történelem rovására. Ez a film egyetlen díjat sem érdemel!!!
vizinyúl 2006 aug. 26. - 12:54:44
(18/389)
Mert, ha Tom Hanks minden jó filmjéért Oscart kapna, akkor kb a 80-as évek közepétõl csak neki lenne a "Legjobb férfi fõszereplõ"-nek járó díja... (húdenyakatekertmondatvolt:)
Ihar 2006 júl. 21. - 10:35:46
(17/389)
Nem vagyok háborús film rajongó, de ez a film mindent visz.
Nem értem, hogy Tom Hanks miért nem kapott rá Oscar-t.
csingacsucsu 2006 júl. 16. - 13:58:50 Előzmény Lilla
(16/389)
nem szoktam katonás és háborús filmet nézni,de ez kivétel.örülök hogy megnéztem,habár a "belek szabadságát" kihagytam volna(kicsit hányigerem volt töle hogyott mutatzták a beleket)
na mindegy amúgy jó film
Lilla 2006 júl. 10. - 08:03:06
(15/389)
Sziasztok!Ti leírtátok amit gondolok errõl a filmrõl,ígyhát már nem tok újat írni.Nekem is az egyik kedvenc filmem!:)
Sügi 2006 júl. 10. - 07:37:21
(14/389)
Nagyon jó film az egyik kedvencem!!! Szép film!!!
durumdara 2006 jún. 19. - 07:44:40
(13/389)

Sziasztok !

Azért megnéznétek a katonák mennyiségét is ?

Köszi: dd
durumdara 2006 jún. 14. - 15:24:56
(12/389)
Szia !

Köszi !

A szívednek különösen köszönöm ! :-)

dd
amatõõr 2006 jún. 14. - 10:21:08
(11/389)
Upham:
-Hande hoch! Fela a kezekkel!
Die waffen niederlegen! Le a fegyvert!
Die waffen niederlegen! Le a fegyvert!
Hande hoch! Fel a kezekkel!

fritz:
-Ich kenne Ismerem ezta katonát.
den soldaten. Ismerem õt.
Ich kenne den mann.

Upham:
-Und haltet die schnauzen. És pofa be.

fritz:
-Upham. Upham.

[Body Falls] [Kinyírja Upham a fritzet]

Upham:
-Haut ab. Mnjetek. Tûnjetek el.
Verschwindet!

Az átkozott jó szívem, és persze nem hittél nekem, de tényleg azt mondja, hogy pofa be.
durumdara 2006 jún. 14. - 08:26:19
(10/389)
Szia !

Az biztos, hogy jó film, annál is inkább, mert valamelyest minimalizálták benne ezt a nagy amerikafanatizmust, amit mondjuk más (régi) filmekben láthatunk...

Nekem akkor is fura a too many soldiers, mert sokszor néztem meg és gyanús !!!

A német szöveg nagyon érdekelne, csak nem tudom, hogyan keressek rá.

Azért köszi:
dd