zandra 2015 máj. 14. - 10:52:46
(2673/4273)
Mert szerinted nem? Ezt mire alapozod? Ez most nagyon érdekel .
zandra 2015 máj. 14. - 10:23:49
(2672/4273)
Teljesen félreértettél. Nem azért tartom Cemrét butának mert nem olvas (sõt, szerintem túl sok romantikus regényt olvasott...), nem tanult, vagy céltalan... Hanem mert józan paraszti esze sincs. Kuzey sem egy agyonmûvelt, ráadásul neki kimaradt 4 év, és vaskalapos, de még õ se látja ilyen egyszerûen a világot, mint Cemre.
Nem is az a bajom, hogy nem szorult belé semmi mélység, hanem hogy még az alapvetõ normákkal sincs tisztában: pl. mi az a házasság, mi az a tisztelet.
Férjhez ment egy híres, gazdag, befolyásos férfihoz, õ se tudja hogy miért, aztán azt hitte, egy nap múlva elválhat és szaladhat Kuzeyhez. De nem is az legnagyobb a bajom, hogy férjhez ment, hanem hogy midebbõl annyit sikerült felfognia, hogy neki most milyen rossz, az el se jutott a tudatáig, hogy õ is megalázott egy embert, de még az sem, hogy Kuzeyt is megbántotta, és még neki állt feljebb. Kuzey után szaladgált miközben házas, és elvárta tõle hogy elhiggye, hogy nem fekszik le a férjével (ezt ki hinné el?) de közben azt se mondta el, hogy miért van vele.
Nem is az a legnagyobb bajom, hogy a minden embernek járó tiszteletet se volt képes megadni a férjének (aki elõtte a barátja volt), hanem, hogy még a fenyegetése ellenére sem tudta leállítani magát, kockáztatta hogy a nagy szerelme, Kuzey börtönbe kerüljön: az arcába vágta, hogy Kuzeyt szereti, meg akart szökni vele, Kuzeyt hívogatta a férje házában, Kuzey után szaladgált, bejárt kutakodni a szobájába, nyomozott a céges dolgok uán, szerelmes dolgokat írt ki az internetre, stb. Végig attól féltem, mikor sokall be Baris - valaki meglátása volt a fórumon, és tényleg - lehet, hogy a skypos jelenet is hozzájárult Kuzey feljelentéséhez. Gyakorlatilag másodjára került börtönben miatta közvetetten.
Nem is az a bajom, hogy nem érti meg a magasabb rendû elveket, hanem hogy nem is képes tiszteletben tartani azokat. Én sem értem, hogy Allahnak miért jó a ramadán, de nem mondom az arab ismerõsömnek, hogy mekkora hülyeség, amiben hiszel. De Cemre még csak nem is azt mondta Kuzeynek, hogy "megértem az elveidet, DE...", hanem teljesen elbagatellizálta azt hogy Kuzey a saját testvéréhez (!) lojális, mintha ez a világ legnagyobb hülyesége lenne. Azért mert õ utálta Güneyt, szinte elvárta volna hogy Kuzey is semmibe vegye a saját testvérét.
Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok az alapvetõ intelligenciához tartoznak. Nem érdekel hogy Cemre takarítónõ vagy agysebész akar lenni, ha valaki ennyire szûklátókörû, mint õ, akkor az az én szememben buta. A szerelem nálam nem mentség minden ostobaságra.
Bemes 2015 máj. 14. - 07:51:11
(2671/4273)
Bocsi, Austen.
Bemes 2015 máj. 14. - 07:50:03
(2670/4273)
Inkább egyben válaszolnék a " fekete" oldalnak.

Én nem misztifikálom Cemrét, és nem is akarom már ragozni mert már elmondtam hogyan látom a viszonyát a többiekhez.
Azon azért mosolyogtam, hogy mennyire butának tartjátok,.
Mert mit csinál? Dolgozik, barátaival van, netezik, vásárolgat. Mint akár mi.
malvinkicska 2015 máj. 14. - 07:04:21
(2669/4273)
Ma reggel is megnéztem Baris is nagy színész rezenéstelen arccal vallott a rendõrségen. Kuzey nem vette be, hogy a nyomozó nem tud a dolgokról, mert az adja a fülest, a rendõröknek. A könyvelés nem az erõs oldala de, majd csak bele jön Cemre segíteni akart neki nem engedi, ne hogy baja legyen. Ami az újságot illeti nekem ez jár, mert a kisebbik lány unokám szereti a bulvárt, és mi ketten szoktunk róluk beszélgetni, neki is van kedvence. A tegnap este bealudtam elég sok dolgom van mikor a fiamék dolgoznak, a sok állat és egyebek.
simike2015 2015 máj. 14. - 00:26:20
(2668/4273)
Biztos vagy benne, hogy Cemre és Kuzey összeházasodnak a sorozat végén? Ezt komolyan kérdezem, és ha megnézed még egyszer az utolsó részt, biztos hogy igen a válaszod?
maryriddle 2015 máj. 13. - 22:11:23
(2667/4273)
Sötét oldalas társak, eszembe jutott még egy alternatíva:
Baris teherbe ejti Cemrét valamilyen úton módon (mondjuk ez az ára a szabadságának vagy egyszer részegen egymásnak esnek, mindegy), és Cemre megszüli a gyereket, de Baris meghal vagy börtönbe kerül. Cemre és Kuzey összeházasodnak, szóval meg van a hepiend. De ott a büntetés is, mert Cemre bár szereti a gyereket, mindig emlékezteti arra az éjszakára. Kuzey pedig megpróbál korrekt lenni de a szíve mélyén gyûlöli kis Barist mert ugyanúgy néz ki mint az apja és a viselkedése is hasonló. Cemre még szül egy szép, szõke kislányt Kuzeynek, akit Kuzey imád. Kis Baris pedig egész életében féltékeny rá mert Kuzey szeretét nem bírja kivívni és ugyanolyan kisebbségi komplexusos lesz mint az apja. Ebrunak viszont legalább van egy unokája és vasárnaponként elviszi :-))

Ez most csak azért jutott eszembe mert azon gondolkoztam hogy lehetett volna Ebrut megkímélni. Én nagyon sajnáltam a nõt :-((
8/10
Érsekvári 2015 máj. 13. - 22:00:58 8/10
(2666/4273)
Megnéztem a tv2-s mai részt ( sokadszorra ) nem tudom megunni , annyira magával ragadó a színészek játéka .
Mindenki szuper és az egész sorozat annyira mai és aktuális .
Gabus jóvoltából elvagyunk látva a színészekrõl információkat olvashatunk . Nagyon érdekesek ezek .
Ahogy Te is írod az Epizód magazin mindig foglalkozik a témával a szereplõkkel .
Különben én sosem veszek tv mûsorújságot már évek óta .
A Port.hu-n tájékozódom ott naprakész pontos minden .
Egyébként sem tévézek , nagyon keveset kb 3-4 mûsor van ami érdekel .
A neten minden megtalálható és visszanézhetõ úgyis .
zandra 2015 máj. 13. - 21:00:08
(2665/4273)
Bemes: Azért én a Büszkeség és Balítéletet is szeretem legalább annyira, mint a Kuzeyt (Darcy az egyik kedvenc emberem a világon), csak éppen annak a mûnek nem is a libabõr a célja :)
Még elfelejtettem írni, hogy én nem azon vitatkoztam, hogy ki a jobb ember, mert egyértelmû, hogy Cemre a manipulatív, szemét, hatalommániás Güney és Baris fölött áll ilyen téren, csak arról, hogy bizonyos szituációkban ki volt az õszintébb. És én Barisban házassági szándékaiban több õszinte érzelmet érzek, mint Cemréében, Güneynek pedig tényleg õ volt a nagy szerelme, csak önmagát, a lelki ismeretfurdalását és a pénzt még Cemrénél is elõrébb helyezte. De mondom, lehet hogy én képzelek bele túl sokat a szereplõkbe, de ha én nem hinnék ezekben, hanem még sötétebbnek látnám ezeket a karaktereket, akkor nem tartozna nálam a "libabõrös" sorozatok közé.
Na igen, errõl is lehetne egy filmet készíteni, hogy hogy folytatódik ez a házasság. Hogy éli meg Kuzey ezt az egészet, tudván hogy Güney a börtönben van, lesz-e bûntudata, mert végül is õ is közrejátszott Güney lezüllésében akaratlanul is a börtön vállalásával.

adriendresz:
Nekem Cemre karaktere a nõi nem lealázása. Ha ilyen a török nõiedál, akkor ott valami nagyon nincs rendben. Én sosem néztem le a hivatásos anya/házi asszony típusokat, ellenkezõleg, tisztelem õket, ezt a legõszintébben mondom. Azokkal sincs bajom, akik a szerelemért harcolnak. Cemrével sem az a bajom, hogy nincsenek nagy világmegváltó tervei, hanem hogy konkrétan nincs személyisége, az egész identitását Kuzey határozza meg, és ez szörnyû. Mi lett volna ha meghal Kuzey? Õ is meghal? Egy ember szerintem nem határozhat meg ilyen szinten valakit. Ilyet még az idétlen szappanoperákban se láttam.

Ugyanez a vélemény a színészekrõl. Nem véletlenül néznek úgy, ahogy néznek, egy-egy jelenetben, valamit csak ki akarnak vele fejezni. Ha nem, akkor meg pocsék színészek. De tudjuk, hogy nem azok.

maryriddle: Jó kép, erre a nézésre én is felfigyeltem.
9/10
gabus53 2015 máj. 13. - 20:32:29 9/10
(2664/4273)
Sziasztok Fórumtársaim!
Az Epizód Magazin mai (2015.5.13.) 20. számában újabb cikk jelent meg a Kuzey Güney sorozat egyik fõszereplõjével, Öykü Karayel-lel: "Szerettem már két férfit egyszerre" címmel, melyet most teljes terjedelemben itt olvashattok.
------------------------------

Cemre, azaz Öyku Karayel: Szerettem már két férfit egyszerre!

Elárulja, kit választana a valóságban

A TV2-n esténként futó Kuzey Güney szép fõszereplõnõje, Öyku Karayel a valóságban is került már hasonló helyzetbe, mint amilyenbe a sorozatban. Cemre (ejtsd: Dzsemre) keveredik. Vagyis volt már olyan az életében,hogy egyszerre ketten udvaroltak neki, s ráadásul õ mindkét fiú iránt érzett valamit...

Mindez még az egyetemi évei alatt történt, de mint mondja, így legalább jobban át tudta érezni, mi játszódott le Cemre lelkében. „Nem könnyû, amikor egyszerre két fiú tetszik egy lánynak, ráadásul úgy, hogy mindkettõjüket más valami miatt szereti. Én is voltam már helyzetben, s bizony megszenvedtem ezt az idõszakot. Cemre esete talán különbözik az enyémtõl, hogy neki nem nagyon volt más választása. Úgy értem, egy viszonylag zárt közösségben nõtt fel, s a környék két legsármosabb fiúja kezdett el udvarolni neki. Õ pedig természetesen mindkettõjüket vonzónak találja , miközben Kuzey és Güney teljesen mások. Nem csoda, hogy Cemre õrlõdik közöttük.”

Õ is csak egy férfi

Öyku azt is elmondta, a leggyakoribb újságírói kérdés, amit feltettek neki az alatt, míg ment a tévében a sorozat, az volt, milyen érzésekkel töltötte el, hogy egy olyan jóképû színésszel dolgozhatott együtt, mint Kivanc Tatlitug. „Néha azért Bugrát is megemlítették (õ Güney a történetben – a szerk.), de jobbára az iránt érdeklõdtek, milyen volt Kivanccsal. Nem dobbant-e meg a szívem a közelében? És hasonlók. Ekkor döbbentem rá, mekkora sztár is õ nálunk Törökországban, s tényleg nõk százezreinek, vagy inkább millióinak lehet az álma. Én mindig udvariasan válaszolgattam, hogy persze nagyon jóképûnek tartom, s szerettem vele dolgozni, mert tényleg jó kolléga. De hát õ is „csak” egy féri, ugyanolyan ember, mint mindenki más.”

Ez az elsõ fõszerepe

Öyku egyébként a Kuzey Güneyben kapta meg élet elsõ és mind ez idáig egyetlen fõszerepét. Mi több, elõtte és utána sem szerepelt más sorozatban. Az igazat megvallva, nem kifejezetten celebalkat. Saját bevallása szerint is visszahúzódó egyéniség, nem vágyik a csillogásra, s a sztárok körüli felhajtásra. A sorozatba úgy csöppent, hogy a szériát gyártó tévéstúdió egyik producere egy színházi elõadásban látta õt, s úgy érezte, Öyku tökéletes lenne Cemre figurájára. Ám egy ideig gyõzködni kellett a lányt, hogy egyáltalán elmenjen egy próbafelvételre, s végül elfogadja a neki fel kínált szerepet. „Kicsit olyan vagyok a valóságban, mint Cemre a sorozat elején. Õt az anyukája gyõzködi arról, járjon el szereplõválogatásokra, hogy beinduljon a karrierje. Én egyáltalán nem terveztem, hogy évekig játszom majd egy sorozat fõszerepét, valahogyan mégis így történt. Persze nem bántam meg, nagyon élveztem ezt az idõszakot, bár inkább csak a munka részét. A szériát, s minket, szereplõket körülvevõ felhajtást nem tudta megszeretni, de még megszeretni, de még megszokni sem” - árulta el a jelenleg 25 éves színésznõ, aki a Kuzey Güney befejezése óta nem vállalt el új szerepet.
Azt viszont megemlítette, hogy a sorozat forgatása alatt állandóan arról kérdezgették az újságírók, a valóságban melyik férfit választaná a két udvarlója közül. „Nos, elárulhatom, igazából egyiküket sem. Nem arról van szó, hogy nem tartom õket jóképûnek, sót mindkettõjüknek vannak olyan tulajdonságai, amik kifejezetten szerethetõek, ám férjnek egyiküket sem tudnám elképzelni. Kuzey kiszámíthatatlan, egyszerûen nem tudja fegyelmezni magát, s kordában tartani az érzéseit és a cselekedeteit sem. Güneyjel pedig az a probléma, hogy számára nem az igazi értékek a fontosak, inkább a látszatdolgok érdeklik, s nem érti, mik azok, amik igazán lényegesek az életben”.

Palánki Rita
maryriddle 2015 máj. 13. - 18:58:25
(2663/4273)
Én is mindig ezt mondom, hogy mennyire fontos a török sorozatokban a színészi munka. Itt nem rágnak mindent a szánkba nem rikácsolnak a színészek egymás fülébe hogy "úgy szeretlek meghalnék egy csókodért" néha csak egy-egy mozdulatból nézésbõl lehet rájönni a valódi érzéseikre.
Nálam Baris egyetlen nézése változtatta egész karakterhez való hozzáállásomat. (A mellékelt képen látható) És ez a zseniális ebben a sorozatban. Elõtte én se hittem hogy szereti Cemrét de amikor Cemre azt mondta neki "ez a házasság volt életem legnagyobb hibája" akkor ott minden fájdalom, sértõdöttség rajta volt az arcán. Ha ez egy mexikói sorozat akkor odaordította volna hogy "deh át én szeretlek Maricruz, mért teszed ezt velem?!" :-D Helyette egy ilyen nézés. Tényleg nagyon jól tud játszani az arcával, a szemeivel a pasi mondjuk abból jutott neki bõven :-)) Güneyt játszó színész szintén.

Még Güneynél egy kis mentség. Amikor Banu rámászott a bulin, kicsit gondoljunk bele a helyzetébe. Megtudta hogy az öccse, aki börtönbe ment helyette szerelmes a menyasszonyába. Ezért szakított Cemrével vagyis "szünetet tartottak." Itt egy fiatal pasi aki 4 évig nem szexelt, türelmesen várt és egy ilyen jó nõ mint Banu rámászik csodálkozunk hogy nem tudott ellenállni? Szerintem még Güneyben az is közrejátszott hogy el akarta felejteni Cemrét, és Banu eszköz volt erre (és igen gazdag eszköz:-)) csak nem sikerült ugye...
zandra 2015 máj. 13. - 16:24:21
(2662/4273)
Mint mondtam, a tekercs dolog szemét húzás volt, ezen nincs mit vitatni. Csak azt vitattam, hogy Güney ezt nem rosszindulatból tette, hanem önzõen gondolkodott és a bizonyítási vágy felülírta nála a Kuzey iránti érzéseit. Egyébként vívódott miatta, de végül a jobb belátása ellenére döntött. Egyáltalán nem akarom felmenteni, de emögött is mélyebb dolgok voltak mint a puszta becsvágy. Güneynek bizonyítania kellett, mert Kuzey miatta ült, hogy õ elvégezhesse az egyetemet, Güneynek sikeresnek kellett lennie, hogy csökkentse a bûntudatát. Paradox módon ezt úgy akarta elérni, hogy még a testvérén is átgázolt. Ez szemétség, de itt még nem a gonoszság vezérelte. Késõbb már igen.

Cemre persze, hogy nem állt senkin bosszút. Cemrét a világon senki és semmi nem érdekli, csak Kuzey. Minden gondolata, tette Kuzeyhez köthetõ. Gyakorlatilag nincs is önálló gondolata, csak a szerelem. Nem tartom rossz embernek, nincs benne egy szemernyi rosszindulat sem, csak olyan szinten önzõ és buta, hogy az már fáj.
Mert ha azt mondod, Baris elhitette vele, hogy szereti, akkor nem a világ legnagyobb kegyetlensége hogy, - õ, aki annyira tudja hogy mi a szerelem - ott akarta hagyni az oltárnál? Az hogy összezavarodott mentség rá, hogy valakit teljesen meg akart alázni? A házassággal kapcsolatban az egyetlen mentsége számomra az lehet, ha elkönyveljük komplett idiótának, más nem. Fõleg mert volt 20 napja végiggondolni. Igazából ezt a Denises dolgot sem értem. Mert ha azt hitte, hogy Kuzey kapcsolatban van valakivel akkor hogy várhatta el hogy szaladjon utána az esküvõre?

Én nem látom ilyen egyszerûen Güneyt és Barist mint te, mert alapvetõen teljesen másként látjuk a két karakter Cemréhez való viszonyát. Én nem tudok minden tettük mögött önzést és rosszindulatot találni, mert a színészek játéka és a forgatókönyv nekem nem ezt fejezi ki. Másra meg nem tudok hagyatkozni. De lehet, hogy én képzelek belé túl sokat.
Azt nem mondtam, hogy Cemre megérdemelte a pofont. Azt mondtam, hogy Baris reflexszerûen ütötte meg, mivel megharapta a száját, ami eléggé fájdalmas lehet. Baris alapvetõen rossz ember, de nem a pofon miatt.
Az miért baj, hogy Simayt fektetgette (egy férfi akivel nem feküdt le a felesége, ráadásul azután hogy Cemre elhagyta)? Ez megcsalás? Cemrének fájt volna ha megtudja?
Bemes 2015 máj. 13. - 15:50:35
(2661/4273)
Na, ebben egyetértünk." Ha a Büszkeség és balítéletre gondolok, mosolygok, ha a Kuzey Güneyre, libabõrös leszek"

Az elõbbinegy lányregény a sorozathoz képest. Nekem, szóval ne bántódjpn meg senki, mert tudom, hogy sokak kedvence.

Nagyon jót vitatkoztunk Cemrén, és vele kapcsolatosan Güneyen, és Barison. Lehet, ahogy haladunk a feliratossal, még lesznek érveim. Mert a párbeszédeknek ebben a filmben nagy súlyuk van, árnyalhatják a dolgokat.
Nekem azért tetszik a film, mert láthatóan elgondolkodtató. Ezért is tudunk ilyen eszmecseréket folytatni.
Megmutatja, hogy mindenkiben van jó és rossz. De bemutatja azt is, ha engedjük hogy a rossz kerekedjen felül, akkor elindulhat a lavina.
Güney õrületes szorgalmával megérdemli hogy sikeres legyen, de a hibáival nem tud szembenézni, a tettei következményeit nem tudja vállalni, és ezért egymás után hozza a rossz döntéseket. Nincs megállás, teljesen átalakul egy szerethetõ figurából egy ellenszenves bûnözõvé.
Szerintem is a legérdekesebb figura.
Hogy Kuzey mit tanul? Férfivé érik, megtanulja indulatait kezelni, céltudatos lenni szakmai téren, megtanulja megérteni a szüleit. A kezdeti fiatal srácból felelõsségteljes, korrekt férfi lesz.
Jutalma, hogy a nagy szerelem beteljesül, minden adott hogy boldog legyen.
Bár bennem van kétség, hogy Kuzey felhõtlenül tud- boldog lenni maj. Mint ahogyan a reptéren is mondta, hogy csak bántaná Cemrét, mert nem lehetnek Güney miatt boldogok.
Persze utána még sok minden történt, talán tényleg képesek lesznek elfelejteni minden akadályt.
Banu nagy árat fizetett Güneyért. Tanulság? Mi értelme van ráeröltetni magunkat valakire, aki nem szeret, csak kihasznál?
Bemes 2015 máj. 13. - 15:22:57
(2660/4273)
Ebru sorsa tényleg tragikus. Megpróbálja egyben tartani a családot, kibékíteni a testvéreket. Falaz Baris disznóságaihoz, mert félti a gyenge idegzetü Banut.
Azt is megértem, mert az õ szemszögébõl érthetò, hogy fél az esetleges érdekházasságoktól.
Még Handant is tûri, pedig elég kellemetlenül rájuk eröltette magát.
Tulajdonképpen a fia, Baris égetett fel mindent.
Nekem sem jut semmi súlyos dolog, amit ellene fel lehetne hozni. Talán az, hogy a tûzeset után lelépett a gondok elõl. Mert azért nem tudjuk a körülményeket teljesen.
Bemes 2015 máj. 13. - 15:11:16 Előzmény zandra
(2659/4273)
Cemre nem gondolta hogy a házassággal hirtelen majd vonzódni fog, ezt találomén is a leggyengébb résznek. Még Gülten esetében is, hogy nem gondolt erre. Mert tudta, hogy a lánya Kuzeyt szereti, tehát mással kín lefeküdni. (De lehet, hogy én vagyok ilyen)
Cemre mentsége, hogy teljesen elbizonytalanodott mindenben. Güney négy év után már mennyasszonyként dobta, Kuzeyt szerette, de õ azt mondta, sosem lesz "mi", azt hitte Kuzey új kapcsolatot talált (szállodából átölelve jött egy nõvel), közben anyja egyre barisozott, Zeynep ármánykodott, Baris meg elhitette vele hogy szereti.
Igen, hibás dolog volt, Kuzeyt ezzel még távolabbra lökte. Meg is szenvedett érte, magára húzta Sinanerék, Baris bosszúját.
Hogyan lehet egy kalap alá venni Cemre csókjait a többiek húzásaival? Amikor Güneyt csókolja és "kinéz", akkor kit csalt meg? Csak tetszett neki Kuzey, tetszett Güney is csak másért, nem tartozott még senkihez. Miután Kuzey elszalasztotta õt, választott. Güney mellett nem tett semmi olyat, ami nem lett volna illõ. Hahó! Õt csalták meg. Güneyt Banu már akkor lesmárolta, amikor kocsival haza vitte. Dörgölõzött hozzá, stb. De ezt már írtam. Güney látta, Cemre féltékeny, de tagadta jogosultságát. Ugyan már!
Elnézed, hogy
Baris lekent egy hatalmasat Cemrének, miután Cemrét anyagilag totál el akarta adósítani.Mert szerinted még Cemrének ez kijárt. Na nem, Baris durván zsarol, és
Cemre érdemli a pofont? Mikozben Simayt fektetgeti sorozatosan, ott kukkol a csaj, ezt Baris jól tudja. Csak Cemre ne nézzen senkire mert az botrány, hogy a zsarolós lecsúszott Simay kiderül, az nem botràny. Ugyan már!
Sami évekig gürizett, naponta hallgatta Handan elégedetlenkedését, aki mindenért õt hibáztatta. Nem volt helyes a pofozás az õ esetében sem. De nekem az még mindig érthetõbb. Láthattuk, Handan milyen a Sinaner házban is.
Szerették Cemrét, kicsinyes szerelemmel ezt bizonyítja, hogy a börtönbe juttatták.

Tudom szokták mondani, hogy azt tudjuk gyûlólni, akit nagyon szeretünk. Biztosan annyi igaz ebbõl, hogy a nagy érzelmek, bár inkább indulatok átcsaphatnak egymásba.
Ettõl függetlenül inkább hangzatos mondásnak tartom csak. Mert a gyûlölet, a bosszú a legalantasabb érzelem, tett.
Persze mindenkiben van önzés, hiúság stb. negativum. De aki bosszúra szomjas, az rossz ember.
Cemre kin állt bosszút? Simayon, Zeynepen, Banun, Güneyen,Barison? Nem. De ezek mind ártottak neki.
malvinkicska 2015 máj. 13. - 14:51:31 Előzmény Érsekvári
(2658/4273)
A 20-as Epizód magazinban Cemre vall a szerepérõl érdekes dolgokat mondott, férjnek egyik sem kellene neki Se Kivanc, se Güney. Nagyon érdekes amiket mondott saját magáról, és a szerepérõl is.
zandra 2015 máj. 13. - 14:50:35
(2657/4273)
Kuzeyben tényleg van valami meseszerû, de Güney akár egy realista regény fõhõsének is beillene, és én annak ellenére hogy Kuzey-párti vagyok, Güney jobban érdekel. Épp ezért, ha a Büszkeség és Balítéletre gondolok, mosolygok, de ha a Kuzey Güneyre elfog az a libabõr-érzés, ami a nagy, tragikus mûveknél, szóval nem tudok rá egyszerû szórakoztató mûként tekinteni, csak a befejezése húzza le ezirányba. De Cemre nem egy Lídia, hanem egy fõhõsnõ. Engem nem érdekelnek a Sinanerek különösebben, nem érzek kéjes gyönyört mert a gonosz Baris megbûnhõdött, a három fõszereplõ sorsának kellett volna úgy végzõdnie, hogy az üssön, ez csak Güneynél lett meg.
Nekem is nagyon gyanús, hogy nem ez volt azt eredeti elképzelés, hanem meghajoltak a nézõi akaratnak. Nem értem, hogy így mi lett a mondanivaló Kuzey szempontjából. Mert ha lemond Cemrérõl, akkor az, hogy a testvéri szeretet mindent felül ír; ha Güneyt nem húzzák le ennyire, és ennek ellenére házasodik össze Cemrével, akkor az, hogy a szerelem mindent felül ír; ha Cemre az utolsó részben hozzámegy Barishoz/akákihez, akkor az, hogy mennyira káros a túlzott vaskaposság. De így nem dõl meg a "testvérem menyasszonyátval nem illik"-tétel, csak felmentik Güney tettével. Így mit tanul Kuzey? Add fel a vaskalposságod, de csak ha a tesvéred minden rosszat elkövet ellened?

Güneyen sokat gondolkodtam, régen azt hittem, hogy a pénz miatt dobta Cemrét. De most, hogy már belátom, hogy Kuzey a börtönvállalásával igazából Güneynek ártott többet, és Güneyt is próbálom megérteni, már elhiszem, hogy az addósság rendezése miatt tette. Ha belegondolok, hogy helyettem bárki, nem hogy a tesvérem börönbe megy, valószínûleg én is belerokkannék a bûntudatba, és a szerelem eldobása semmi lenne ehhez képest, akármilyen önzõnek is hangzik ez.
Én meg pont, hogy én szinte velejéig romlottnak látom Barist, és egyedül a Cemre iránti érzéseiben látok valamennyi õszinteséget. Õ még rosszabb bizonyos szempontból, mint Güney, mert Güney egy felsõbbrendû, vívódó gonosz, Baris viszont kicsinyes, szemrebbenél nélkül pusztít, és mindent színtiszta érdekbõl. Ha Banu megy helyette börtönbe, Baris biztos nem készülne úgy ki mint Güney. Nem is tudom utálni, mert õ még gonosznak is kicsi, Kuzey félkézzel feldobja az asztalra és péppé veri:) Güney azért tele van mély érzésekkel, ha mással nem, mély gyûlölettel, de Baris csupa felszín, érdek. Ezért gondolom, hogy az õ karakterének egyedül a Cemre iránt érzett szerelme adja meg az áryalást. Ez se Baris szempotjából a lényeges igazából, hanem Cemrét kellett annyira eszményivé tenni, hogy õ még egy ilyen alakból is érzéseket vált ki. Szerintem azért vallott Cemre ellen, mert nem akarta hogy Kuzeyjel legyen, és meggyûlölte, és azért gyûlölte meg, mert nem szerette õt, és ez azért fáj neki, mert szerelmes volt belé. Nem szerette, de szerelmes volt belé (nem halálosan, hanem a maga felszínes módján), én a kettõt el tudom választani. (Güney is azért tûntette el a bizonyítékokat, hogy ne lehessenek együtt Cemrével, tehát ebben is benne volt a féltékenység, a szerelem, a szeretet már kevéssé.) Jó párhuzamok vannak a sorozatban: amikor Cemre Barishoz megy, Kuzey széttöri a szazt, amikor Cemre elhagyja Barist, Baris szétszedi Cemre szobáját, abban azért ott volt az õszinte fájdalom, meg ahogy az iránytûs láncot magánál tartotta, azzal is ki akartak fejezni valamit a rendezõk.
És szerintem tényleg õ nézett a legszebben Cemrére a három pasi közül (és itt nem a kaján nézésekre gondolok) de lehet a színész ripacskodta túl, mert Kuzey szerepére fájt a foga:))

Igen, megfogalmaztad, hogy miért nem bírom Cemrét. Nem karakter, szinte nincs is önálló személyisége, csak a Kuzey iránti szerelme határozza meg az egész létét. Nem egy Elizabeth Bennett, ha az lenne, talán még én is a szerelmet helyeztem volna elõtérbe... (Ráadásul nõk írták a forgatókönyvet, ez rémes.)
Bemes 2015 máj. 13. - 14:43:30
(2656/4273)
1./ Güney, Baris szerelmét degradáljuk:
Güney: szerette Cemrét, mert a lány felnézett rá, mindig arról álmodott, hogy az õ felesége lesz. Cemre csalódott benne, elmúlt a rajongása, ezzel az új helyzettel nem tudott megbirkózni.
- de sebaj, ott volt Banu, aki rajongott érte, majd már õ sem annyira, és jött Melda
- szerette az anyját is a maga módján, míg az rajongott érte
Hiú ember, nem birta elviselni semmilyen téren hogy legyõzzék.

Az nem mentség, hogy a tekercs üzletbõl Banu nyomására is (!) tette ki Kuzeyt. Neki ez nem mentség ( csak Banunak is egy rossz pont) mert ilyet nem csinál az ember olyannal, akivel
Jóban akar maradni. Pláne nem testvérrel, pláne nem olyannal aki azért érte ült fõképpen, pláne hogy Kuzey azt hitte (mert Güney ezt mondta) hogy közös az üzlet. Ilyet nem csinálunk
Baráttal sem, sõt korrekt ember régi üzlettárssal sem. Nem véletlenül döbbent le mindenki körülötte, még Handan is.
Hogy a szerelem miatt csinálta Cemrével a börtönbe juttatást? Na ne! Ilyen alapon a bûnözõknek el kellene néznünk a tetteiket.
Mert Cemre mit követett el ellene? Csalódott benne, bár nem mondta, hogy szakítani akar.
Banuval minden egyes közös együttlétkor megalázták, féltékenységet szítottak benne. Itt nem ismétlem meg, amit már leírtam máskor.
Cemre miután Güney szakított vele sokat szenvedett, akkor még nem volt szerelmes Kuzeybe. Hogy gyorsan kiábrándult az exébõl? Hát meg is tett mindent ezért Güney.
Nem inkább az lett volna természetes, ha Gemre áll bosszú Güneyen és Banun? Csak õ nem ilyen.

2./ Baris: Cemre megmondta neki, hogy nem tudja a szerelmét viszonozni, csak barátságot tud adni. Miért hitte Baris rövid idõ múlva, hogy ez megváltozott? Azért mert azt akarta hinni, mert
Tetszett a lány, mert kívánta, mert gondolta hogy irányítható, hogy a családjával szemben egy jól felhasználható. Kár tagadni, be is jött neki, mertCemre kózelsége eléggé megzilálta
Güney és Banu kapcsolatát.
Amikor Cemre válni akart simán beleegyezett, csak a család nyomásár volt a hosszabbítás. Igaz, hogy csalódott, a hiúságán is csorba esett. Ebben vétkes Cemre, de vétkes Baris, az
érett férfi is. Akkor vadult be, amikor kiderült, hogy a "bunkó" Kuzeyért hagyja el Cemre. Na, ekkor már jön a bosszú. Papirok aláírása, kisemmizéssel zsarolás, börtön akció, elötte egy
jókora pofon.
Tehát közösen hülyék voltak a házasság megkötésében. Erre Baris részérõl jön a bosszúk hosszú sora.
És Cemre? Õ nem tesz alá direkt Sinaneréknek, megérti hogy a botrányt el akarják kerülni, pedig bosszuból csinálhatna egy nagy zûrt, amennyi dolgot már tudott róluk.
Csak õ nem ilyen.
malvinkicska 2015 máj. 13. - 12:11:18
(2655/4273)
Barisnak nagyon jó szerep van írva tud is vele élni jól alakít, amúgy nekem a játéka tetszik ezt kell neki csinálni és jól teszi a dolgát. Az újságok most már a török színészekkel is foglalkoznak, ami jó legalább jobban megismerjük õket, azért van azok a cikkeknek valóság alapja ha bulvár, még akkor is.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 13. - 11:21:23 8/10
(2654/4273)
Szerintem Baris szereti Cemrét és nem akarja elveszíteni . Mindig is tetszett neki a lány az elsõ perctõl kezdve .
Banu magánnyomozásba kezd a cég ügyeit vizsgálgatja Zeynep fülese után .
Ebru-Baris a károkat igyekeznek eltüntetni mindenáron és mindenkin átgázolva . Csak a jó hírük számít azon nem eshet csorba.
Cemre meghallja amirõl beszélnek , lehet Kuzeynek segít ezzel majd .
Baris a laptopjától meg nem válik , ott a bizonyíték.....nagy játékos a pasas , nem kezdõ a mocskos ügyekben .