9/10
gabus53 2015 máj. 07. - 10:07:05 9/10
(2493/4273)
Kedves Fórumtársak!

Mindazoknak, akik a nap folyamán késõbb mennek fel a fb-re, megjelent a TV2 hivatalos Facebook oldala a sorozatról. Kérem, hogy minél többen like-oljátok, és osszátok meg, hátha ezzel segíthetünk a késõbbiekre vonatkozóan jó döntést hozni a TV2-nek: https://www.facebook.com/kuzeyguneytv2

Szép napot mindenkinek! :-)
10/10
v.eres 2015 máj. 07. - 09:58:12 10/10
(2492/4273)
Nagyon egyetértek veled... Éppen az benne a nagyszerû, hogy felismerjük magunkat benne, így tudunk azonosulni a szereplõkkel. Imádom a film minden percét, különösen, mióta Gabusék jóvoltából meg is értem... Ezer és ezer köszönet NEKIK!!!
Bemes 2015 máj. 07. - 07:58:26
(2491/4273)
Na tessék! Ezután mit lehet írni?
A szívembõl szóltál! Mi így látjuk, persze azért érdekes hogy más milyen megvilágításban látja ugyanazt a szereplõt.
Mint ahogyan az életben is választjuk a barátainkat, döntünk jól, vagy rosszul. Igen, tökéletesen egyetértek Veled, azért olyan klasz ez a film, mert bemutatja az emberi életet, gyarlóságot, azt hogy nem fekete-fehér a világ.
Én nem láttam még ehhez hasonló filmet, ami ennyire hangsúlyt helyezett volna az emberi vonásokra, a jellemek ilyen finom kidolgozására ahogy alakul a sorsuk, illetve ahogy visszahat a jellemükre egy-egy döntésük.
Szerintem Kuzey sincs beállítva csak pozitívan. Hisz õ maga is tisztában van a hibáival. Sõt, talán éppen ez az igazi különbség Güney és közte. Kuzey önkritikus, van lelkiismerete, becsületes, és akar változtatni a hibáin. Güney még csak fel sem ismeri a saját hibáit, mindig mentséget talál a maga számára. Kuzey már a hülyeség határáig korrekt akar lenni mindenkihez. Neki gerince van, elvei, erkölcsi érzéke.na és persze õ sem hibátlan.
A nagy tömegsikerû amerikai filmek lebutított akciók, vagy nyálas érzelemkavalkádok ehhez a filmhez képest.
Persze az is lehet, hogy egy ilyet nézni kellemetlen is lehet, mert az ember magára ismerhet bizonyos dolgokban. Hisz annyi jól megírt karakter van benne.
Bemes 2015 máj. 07. - 07:04:55
(2490/4273)
Nekem két dolog nem annyira hiteles, de azért ez egy film. Az egyik Cemre- Baris házasság, a másik a Bekir vonulat. Az alvilági életet nem ismerjük, a nyugati filmekben is elég vad dolgok vannak e téren. Tehát így elfogadom, hogy Bekír kinézte a tökös Kuzeyt utódjának, aztán halála után ebben bíztak az emberei is. Nem tudom, hogy miben utaztak, az nem derült ki számomra, hogy milyen súlyú bûnöket követtek el, hogy aztán vissza tudjanak térni a normális életbe. Az sem derül ki, hogy ez mindegyiknek sikerül.
Nem egy dacból köttetett házassãgról hallhattunk már. Szóval kereshetjük a kákán a csomót. Azért kiváncsi lennék egy olyan filmre, ami ennél jobban tükrözi a valóságot, vagy figurái kidolgozottabbak. Várom a példákat.
Cemre és Banu alakja nem annyira kidolgozott. Talán ezért sem értem a kleptomániás jeleneteket. Mégis a két lány között látok párhuzamot. Mindkettõ a maga módján elkényeztetett,és mindkettõ élete csak a szerelme körül forog. Banuban sincs meg különösebb érdeklõdés semmi iránt, az egyetemet is csak tessék-lássék, sõt inkább már Güney miatt végzi.
Barist ott hagyta az anyja Attilánál, Mert megsértõdött hogy a férfinek még elõtte született egy házasságon kívüli gyereke. Akirõl a férfi sem tudott.ez a szál nincs kibontva, csak azt érzékelteti hogy Baris elbizonytalanodott. Kétségtelenül Attila nem volt tisztességes Burakkal, nem merte felvállalni mert mindig remélte hogy az asszony majd megbocsát neki. De az ott hagyta mérgében a gyerekeit, külfödre ment. Attila meg istápolta, kényeztette a gyújtogató Banut, és taníttatta más gyerekét.
Lehet, hogy választania kellett. Vagy felvállalja Burakot, de akkor elveszti a többieket, vagy az érzelmileg számára is idegen Burakot anyagilag támogatja, de távol maguktól. Hisz Burak anyja nem mondta el hogy õ az apa, nem alakulhatott ki közöttük apa-fia kapcsolat. Szóval nem értek egyet Attila úr elítélésében.
Nem igazán szimpatizálok azzal sem, ha egy nõ gyerekkel zsarol be egy férfit. Ha annyira a nõi egyenjogúságról beszélünk, akkor ne akarjon így valaki magához kötni mást. A gyerekvállalás közös megegyezés kell legyen. Egy férfit könnyen át lehet verni a tabletták korában. Tudom, sok nõ alkalmazza ezt a módszert, aztán áldozatként viselkedik. Elsõsorban mi magunk vagyunk magunkért felelõsek, de Simay is meg akarta fogni Kuzeyt. Tapadt rá, le sem lehetett vakarni. Nem akart visszamenni a családjához.ez felülírt nála mindent. Álnok volt a barátnõjével, csalàdjával mindenkivel. De ilyen fazonok is vannak bõven az életben. Nagyon- nagyon jól játszik ez a színésznõ is.
Jó Zeynep is. Nekem külsõre õ tetszik a legjobban. Gondolom azért is választották ki, hogy fel tudja venni a versenyt a "misztifikált"gyerekkori szerelemmel. Klasz, ahogy a kezdeti vörös, kedves lányból egy gonosz fekete hajú, ijesztõen vörös szájú démon lesz.
Bemes 2015 máj. 07. - 06:23:13
(2489/4273)
Érdekes felvetés, hogy Kivanc külseje miatt tetszik sokaknak a film, vagy szeretik Kuzeyt.

Biztosan ilyen is van, pl. Mankos nem szereti a filmet, csakis Kivanc miatt nézi törökül, magyarul és mindenhol. Õ igazi rajongója.
Én láttam õt az Igazgyöngyben és a Tiltott szerelemben, meg amí a Fb-on lehetett nézni a Kurt Seytben. Tetszett, jó színész, egy a sok közül. Mert a törökök között sok jó van.
De ebben a filmben nekem zseniális, tökéletesen hozza a szerepét.
Már írtam, nekem tök mindegy hogy valaki hogy néz ki, az alakítása a lényeg. Erre a szerepre gondolom azért választották õt, mert ugye itt minden nõ érte zsong. Nem választhattak mást, mert azért ugye tény hogy test, arc terén is jobban néz ki másoknál. Pl. Güney is jó választás, jól hozza az alamuszi, simulékony kis gonosz törpét, azzal a lehetetlen séróval.

Itt már sokan leírtuk, hogy milyen zseniálisan hozza a figuráját Handan, de nekem Sami is kedvencem. A durva Sami, aki a film elején a kukázó fiúnak pénzt csúsztat. Aki aggódik a fiáért, próbálja segíteni az új életkezdésben. És ott van Güney mellett is, de itt nem futok elõre, mert vannak új nézõk.
Kuzey nem bosszúból vállalta magára a balesetet. Összejött minden. A szerelmi csalódás, aztán hogy nem is tudott róla hogy Güney és Cemre járnak, felelõtlenül a fényképezõgép árát is elköltötte,. Totál kiborulva állta apja pofonjait, aztán amikor az anyját is megütötte , megtörtént az újabb tragikus dolog. Ezután rúgott be, szerintem elég sok fiatal manapság meg tudja ezt érteni. A balesetet Güney okozta. Ne fogjuk már Kuzeyre! Minek balhézott a részeg öccsével, nem volt megértõ vele . Güney csak végre nyugalmat akart maga körül, ami érthetõ, de azért õ sem volt sosem szent.
Tökéletesen sejtette a film a késõbbi Güneyt, ahogy a baleset után reszketve kucorgott, lapult, minden felelõsséget Kuzeyre hárítva. Acsalád elvárta , hogy Kuzey menjen börtönbe. Mert mit mond Güney? Hogy miattad van. Mit mond Handan? Mi lesz velünk, tönkretetted a "fiamat". sami hallgat.
Szóval õ, a problémás kamasz ( mert senki nem állította hogy angyal) egyszerûen nullának érzi magát. Ráadásul még ittas is.
Na és az õ jelleme más. Mindig vállalta a balhé következményét is.
Egyébként a józan Güney nem hívta a mentõket, ezt is Kuzey tette. Güney a filmben végig csak magáért küzd, nagyon is emberi figura kétségtelen.
maryriddle 2015 máj. 07. - 00:45:20
(2488/4273)
Egyetértek, nekem épp a karakterek árnyaltsága tetszik a soriban. Épp ezért zavar, hogy bár Kuzey tele van hibákkal, mindenki csak a jót látja benne Güneyt pedig gyûlölik. Aki Kuzey ellen van az mind negatív, aki mellette az mind pozitív szereplõnek számít. Gondolok például arra hogy Simay k*rva volt mert becsapta Kuzeyt és randizgatott Sumer Tezkannal, Cemrét viszont mindenki mentegeti a házassága miatt, hogy szegény kicsit lány csak összezavarodott. Tehát aki Kuzeyt csapja be az szemét, aki Barist, az csak összezavarodott? Vagy ott vannak a szülõk. Sokan utálják Handant mert Güneyt jobban szereti. Pedig gyûlölni kéne Samit is akkor, aki ráadásul nõ és gyerekverõ, és aki ugyanúgy megkülönbözteti a gyerekeit és ki nem állhatja Güneyt! Aki Kuzey javára különbözteti meg a gyerekeit az rendes, aki Güney javára különbözteti meg a gyerekeit, az szemét?

Ezzel az elfogultsággal és kettõs mércével van bajom. Egyébként tök jó, hogy Kuzey is árnyalt karakter. Csak az bánt hogy errõl nem szokás beszélni. Miért nem? Mindig csak az van, hogy õ milyen jó és Güney milyen szemét alak.
maryriddle 2015 máj. 06. - 23:25:27
(2487/4273)
Szerintem Kivanc nagyon jó színész, és jól játssza Kuzeyt, de az tuti, hogy hanem nézne ki ennyire jól, a karaktert se szeretnék ennyire.

Kuzey kétségkívül tisztességes ember, kivéve azt, hogy tönkre tette a testvére életét. Az elején én se gyûlöltem, sõt úgy voltam vele, hogy Güney kussolhatna és örüljön, hogy a tesó feláldozta magát érte, de amióta elmondta, hogy azért mert be a börtönbe, hogy bosszút álljon, egyszerûen kiráz tõle a hideg! Ekkor értettem meg, hogy miért mondta Güney, hogy Kuzey tönkre tette az életét és hogy gyûlöli. Paradoxon, de ez így van, azzal, hogy a saját életébõl vett el 4 évet valójában Güney életét tette tönkre. Ha Güney megy börtönbe talán belerokkan, de legalább tiszta lett volna a lelkiismerete. Így viszont egész életében a testvére adósa marad. És Kuzey ezt tudta, direkt ezért csinálta, ezt õ mondta. És a leghátborzongatóbb, hogy úgy tette tönkre a testvérét, hogy közben saját magából mártírt csinált! És mindezt miért? Egy lányért! Ez a legrosszabb az egészben. Ki ez a Cemre, szép Heléna aki kirobbantotta a trójai háborút? Még ha a felesége lett volna, vagy elmondja Güneynek hogy szereti Cemrét és Güney galádul elcsábítja Cemrét azt mondom volt némi joga, de így nem volt joga hozzá hogy ennyire megharagudjon Güneyre!

Ebbõl lett elegem, ezért szólaltam most itt meg, mert unom, hogy szegény kicsi Kuzey az áldozat aki börtönbe ment a testvéréért a gonosz bátty pedig tönkre akarja tenni. Pedig közel sem ez az igazság! Kuzey merõ rosszindulatból és önsajnálatból vállalta be a börtönt. Azért hogy a TESTVÉRÉNEK rossz legyen. Egy buta kis liba miatt. És ez az, amit szörnyû és félelmetes.
Félreértés ne essék! Egyáltalán nem szeretem Güneyt. Gusztustalan ember! Lehetett volna más választása. DE! Kuzey csinálta ezt belõle! Csak a rajongók egyszerûen annyira elvakultan utálják Güney és imádják Kuzeyt hogy nem látják a fától az erdõt. Nem akarják elhinni, hogy Güney szerette Cemrét és azt sem, hogy a szakítással az adósságot akarta rendezni. Mert így könnyebb elfogultan imádni és utálni. Pedig így volt. 4 év alatt simán otthagyhatta volna a gazdag Banu miatt, de nem tette. Miért? Mert szerette Cemrét! Csak akkor hagyta el amikor meglátta hogy Kuzey is szereti.

Attila Sinaner a szimpatikus gazdag? Inkább a legrosszabb! Az még hagyján, hogy Barisból sérült mostohagyereket csinált a megkülönböztetésével Banutól, mondhatnánk, örüljön, hogy nevelte, de amit a vérszerinti fiával, Burakkal tett az minõsíthetetlen! A szolgálók fiaként kezelték a háznál, miután pedig a lánya felgyújtotta, elzavarták és le is fizették! Milyen érzés lehetett Buraknak amikor ezt megtudta? Ez tette a saját fiával, miközben Banucska mindent megkapott. De még Baris is többet kapott, mint a saját fia. Miért? Mert õt nem egy cseléd hanem a nagyasszony Ebru szülte!

A Sinaner család is rémes, de nem annyira mint a Tekinoglu család. Baris persze az anyját eladná 5 forintért, de Banut és Ebrut egyáltalán nem tartom olyan szörnyû embereknek. Egyébként Barisban is van egy kis Güney, úgy érzem Attila figyelmét akarta mindenárom kivívni, ezért volt féltékeny Güneyre, Burakta és a testvérére is. Persze ez nem mentség a tetteire, csak árnyalja a képet.

Kuzeyrõl még annyit, hogy azért is utálom amit Cemrével csinál. Güneynek azt mondja, hogy SOHA, Cemrének azt mondja, hogy SOHA, aztán mégis fut utána az esküvõre. Közben õ minden mozgó nõt megkettyintett maga körül, Cemrétõl pedig elvárta volna, hogy se vele se mással. Ez nem önzõség?
burak 2015 máj. 06. - 22:26:12
(2486/4273)
Rosszul írtam tizenegyedik helyen van.
burak 2015 máj. 06. - 22:24:41
(2485/4273)
Szerintem az ujjak között egyre többen leszünk a "sötét oldal". Nekünk tulajdonképpen a Cemre karakterrel, vagy inkább a színésznõvel van a bajunk. Annyi színésznõjük is van, és szerintem a török nõk szépek.

Tegnap megnéztem a TOP 2o színésznõ listát a ll.helyen van. Csalódás volt. De õ az a típus akit egy kiló festékkel és fotósoppal kell kiállítani.
burak 2015 máj. 06. - 22:06:55
(2484/4273)
Szia üdvözlünk !
Csak a neved hosszabb volt. Ezt a visszaadást úgy értettem, jó már tudom hülyeség volt így írni, csak már nem akarom annyit ismételni. Inkább betartja a tisztességes szavait Kuzey. Mert még mindig az a véleményem ilyen múlttal õk soha nem lesznek boldogok.

Írod, hogy Cemre az 5.résztõl gyûlöli Güneyt, egyáltalán mi volt köztük,semmi,nulla. És miért gyûlöli õ talán különb.
burak 2015 máj. 06. - 21:55:42
(2483/4273)
Igenis a te véleményed is igaz és elfogadható, mert én is teljesen így látom és a többeik is.

Már gondolkoztam, hogy miért nem vagyunk többen a porton, de akinek nem tetszett elõszörre az biztos nem nézi tovább, és fõleg aki nem tudja,hogy ki a K.T. az ebbõl a sorozatból nem is fogja megtudni.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 06. - 21:39:40 8/10
(2482/4273)
Most , hogy újra nézem az 1 részt átértékelem a színészi teljesítményeket .
Nem véletlen a Kuzey szerepét Kivanc kapta .
Nagyon testre szabott karakter szó szerint és itt nem csak a testi felépítésére gondolok . Azért külön megdolgozott kigyúrta illetve bokszolta magát . Kicsit flegma mégis laza szabályokat nem tûrõ fazon a karaktere .
Az autós akciója is bevállalós vagány húzás volt , nem semmi ( jogsi nélkül repeszteni ) nyilván várható volt a rendõri akció , habár az a telefonálás miatt történt .
Ezt Güneyrõl nem lehetne elmondani , mert egész más amolyan jó fiúka , de gyáva és megalkuvó és nekem nem egyenes ember .
A jellemük is különbözõ . Kuzey mindamellett korrekt , szavahihetõ és kiáll a döntései mellett és vállalja annak következményeit . Ezek majd mind sorjában kiderülnek a folytatásban .
Güney is levette a gyûrût..... Cemre szörnyen tud néha kinézni , de ugyanakkor smink -ruha -frizura összhatására nagyon jó kis nõ tud lenni .
A Güneyt alakító színésznek nagy hátránya , hogy elég alacsony . Amennyiben Kuzey (késõbb jön Burak ) magasságú lenne , sokat számítana . Férfinél sokat jelent .
9/10
gabus53 2015 máj. 06. - 21:36:29 9/10
(2481/4273)
Látod, látod, mindig az a fránya általánosítás!

Idézet a 3010-es hozzászólásomból:

"...nagyon jók a karakterek, a történet, mindez remek színészi alakításokkal (és itt nemcsak a Kivanc-ra gondolok)." És ha jól emlékszem, mások sem csak a Kivancot imádják ebben a sorozatban.

Szép estét.
9/10
gabus53 2015 máj. 06. - 20:45:00 9/10
(2480/4273)
Én sem gondoltam, hogy ennyire tehetséges.
burak 2015 máj. 06. - 20:25:10
(2479/4273)
Akkor jó a meglátásom én ezeket nem tudtam a srácról, szerintem is számomra majdhogynem jobban játsza a karakterét, mint Kivanc.

Nekem azért is szerethetõ Güney karaktere, mert annyira hitelesen alakít és õ is végig vergõdik .
Bemes 2015 máj. 06. - 19:53:31
(2478/4273)
Én a legjobban kidolgozott karaktereknek tartom az általad felsoroltakat. Dehogy értékelem le! Pont ezért szeretem a filmet.
Güney sorsa tragikus. Tulajdonképpen mindegyik fontos szereplõ tette érthetõ, Ferhaton kívül nincs is teljesen negatív figura. Én éppen azt kedvelem, hogy a történések, egyéni tragédiák, kudarcok stb. hatására hogyan alakulnak a jellemek.
Nem gondolom, hogy a film a gazdagokat rossznak mutatja be. Szerintem Attila Sinaner is szimpatikus volt. Nekik is vannak gondjaik. Aztán ott van Can, aki korrekt, jószándékú .
Gondolom a párhuzam a két család között is érdekes. Más körülmények között, de hasonlóan folyik a durva harc a testvérek között.
Azért egyenességben nem Sinanerék vezetnek, igaz így (amíg gyakorlatilag bûncselekményre nem derül fény) szalonképesebbek.
Olvasgattam a gondolatokat itt. Sokhoz nem szeretnék szólni, mert én már láttam a filmet végig. Így tudom ki hova süllyed le stb.
Kuzeyt erkölcsileg minden hibája ellenére kiemelkedõnek tartom. Egyáltalán nem úgy látom, mint itt sokan, de mi ezt már itt megbeszéltük. Tiszteletben tartom más véleményét, az enyémet már korábban elmondtam. Az ösztönlény fogalmazást nem tartom igaznak. Mint ahogy biztosan más meg Güneyt nem tartja alattomosnak.
A lényeg, hogy élvezzük a filmet, szórakozzunk jól. Úgyis ki-ki a szimpátiáját az egyes szereplõkkel maga dönti el.
maryriddle 2015 máj. 06. - 19:25:00
(2477/4273)
Bocsánat, de én nem a filmet értékeltem le, hanem Kuzey és Cemre karakterét. Gondolom azért mert te leértékeled mondjuk Güney, Handan, Zeynep stb. karakterét, attól még te sem a sorozatot értékeled le. A sorozatot imádom, csak máshogy látom a dolgokat mint a legtöbb nézõ. Nem látom Kuzeyt és Cemrét olyan tisztának, és nem látom Güneyt és a többi negatív karaktert olyan rossznak. Egyébként majdhogynem zseniális a film, csak kicsit egyoldalúnak érzem!
Bemes 2015 máj. 06. - 19:11:51
(2476/4273)
Jééé! Hirtelen megsokasodtak a filmet leértékelõ vélemények...
9/10
gabus53 2015 máj. 06. - 19:03:00 9/10
(2475/4273)
Igen tudom, de nem tudtam ma lemenni, mert egész nap vártam egy futárt, aki nem jött. A cikket is fel akartam volna tenni az FB-re.
malvinkicska 2015 máj. 06. - 18:52:11
(2474/4273)
Köszike a z Epizód 19-es száma is vele foglalkozik elég hosszan, azt írják a jövõ héten folytatják.