Bemes 2015 ápr. 16. - 08:54:21
(2013/4273)
Szia!
Sajnos még nem nyilatkoztak arról sem, hogy megvették-e a második évadot. Pedig levelekkel bombáztuk õket már az elsõ évad alatt is.
Egyelõre ez ismétlés, nem tudom milyen lehetõséged van, de a sorozatbaráton már van fenn a második évadból is néhány rész. Ezeket aranyos rajongó társaink fordítják, és magyar felirattal megnézhetõek.
Az két évad szorosan összefügg, totál félbe hagyták. Sokunk véleménye szerint még jobb is, mondhatni a helyzet fokozódik.
Kár lenne kihagynod ezt a filmet.
malvinkicska 2015 ápr. 16. - 08:39:59
(2012/4273)
Üdvözlünk a fórumon az elsõ évadot adta le, az 40 bölüm magyar rész, 102 volt a második évad sorsa tisztázatlan csak reméljük , mire le megy akkora adják a második évadot ami szintén 40 B és szerintünk, nagyon jó, abban igazad van úgy lenne érdemes bele fogni nézni, ha tudja valaki, merre hány méter, sajnos ez rejtély a kereskedelmi csatornáknál.
napraforgó 2015 ápr. 16. - 08:21:47
(2011/4273)
Szervusztuk, kedves fórumozok!

Úgy látom, hogy hétfõn elkezdi sugározni a TV2. Valaki meg tudja mondani, hány részes ez a sorozat? Vagy, ha a TV2 nem vetíti le az összes évadot, be lehet normálisan fejezni, hogy ne maradjon túl sok elvarratlan szál? Nem szeretem, ha túl sok nyitott kérdés marad, ha nagyon felibe van hagyva egy történet. Akkor már inkább bele sem kellene fogni.
Bemes 2015 ápr. 16. - 08:05:08
(2010/4273)
Tetszenek az olyan kis finomságok, mint pl. a mai egyik jelenetben amikor Seref ott van Demetnél, Kuzey egy mozdulattal megigazítja Demet pulóverét a vállán. Ilyenkor mindig arra gondolok, milyen alaposan kidolgozott film. Kifejezi mennyire óvja a lányt,és már egy pici megérzés is mi zajlik a hadnagy és Demet között.
Tulajdonképpen már annyira megromlott a testvérek között a kapcsolat, Gûney az élet minden területén betett Kuzeynek, sõt ki is mondták már hogy ez nem testvéri kapcsolat-szóval az erkölcsi akadály szerintem ezen a szinten megszünt. Úgy értem maga Güney oldotta fel hogy ellenségként viselkedett, nem kell már tekintettel lenni rá.
Milyen szép, mély kapcsolat alakult ki Kuzey és a lány között, ahogy egyszer mondta, õ maradt neki Aliból.
Hogy ki tette, (Ferhat megölése) most még nem beszélgethetünk róla, de majd nagyon kiváncsi leszek a véleményetekre.
malvinkicska 2015 ápr. 16. - 07:05:34
(2009/4273)
Szokásomhoz híven megnéztem a soros részt Simay egy féreg, azt tartja megdöglött az õ tehene, dögöljön, meg a másé is, ez ott fog ártani ahol csak tud. A látottak alapján Güney a hunyó a lövést illetõen, kesztyûbe követte el, az apja megköszönte neki, nem tudni mennyit hallott, belõle Kuzey. Demet aranyos jó érvei van jó útra akarja terelni, Kuzeyt Cemrével kapcsolatban. Gülten most már rájött butaságot csinált amiért, bele szólt Cemrének a házasságába, szeretné jóvá tenni, de még most másképp állnak a dolgok.
BMariska52 2015 ápr. 15. - 21:15:56
(2008/4273)
Milyen aranyos Kuzey ebben a jelenetben, mint egy kisfiú! Katica, olyan jó, hogy Neked ilyen az emlékezeted, mindig jó jeleneteket hozol fel a múlt történéseibõl. Többek között ez is arra sarkall engem, hogy újranézzem elejétõl! Más: Nagyon tetszett az üsküdári nóta, amit feltettél, kifejezetten élveztem, (én is voltam kórustag anno...), még este 9-kor is jókedvet tudott hozni! Jó Éjszakát!
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 15. - 21:03:44 8/10 Előzmény malvinkicska
(2007/4273)
Most néztem a mai részt .
Nem csitulnak a kedélyek , hiába tünt el Ferhát újabb hátba támadók vannak . Simay ahogy mondta Kuzeyjnek megfogja keseríteni az életét. Rögtön leadta a drótot Barisnak , hogy odament Cemre . Ha az õ élete fuccsba ment másnak se legyen jó ezt vallja a kis keverõgép .
Amikor Kuzey nehéz helyzetben van a fejére teszi a kezét , simit egyet rajta . Ezt gyakran teszi .
Na ez jó kis buli lesz a Sinaner házba fog lakni az ifjú pár....Handan milyen képet vágott erre , de Güney is kõvé meredt a hírre.
Barisból is elõtört az akarnok és uralkodni akar Cemrén nem engedi el , most miután megtudta Simaytól a Kuzey iránti érzéseit .
Nagyon érdekes váratlan dolgok történnek az ember egyszerûen türelmetlenül várja folytatást .
Nekem annyira bejön ez a 2. évad , hogy nagyon !
BMariska52 2015 ápr. 15. - 15:06:00
(2006/4273)
Szia Gabuskám! Köszönöm szépen! Tündér vagy!
BMariska52 2015 ápr. 15. - 15:01:33
(2005/4273)
Köszönöm szépen, hogy ilyen kedveset írtál! Lelõtted a poént, a "színvonalas" szó reggel jutott eszembe, hogy leírjam a mai hozzászólásomban, de csak most értem ide a géphez.
Nagyon szeretem, hogy ennyire jó kis csapat van itt a fórumon, már nekem is eszembe jutott, hogyan lehetne folytatni ezt az állandó jó kis levelezgetést, párbeszédeket, remélem, indul majd új sorozat és annak kapcsán is találkozunk, álmodozom, hogy még több jó török sorozatot vásárolnak a magyar csatornák, (...)-ben jegyzem meg, írtam ismét a TV2-nek, várom a programigazgató válaszát. Szép udvariasan sok mindenre kitértem, reménykedem a pozitív válaszban és a szép jövõben! Bevallom, én az ismétlést is nézni fogom, mert egyrészt sok minden van, amire már nem emlékszem, jó lesz felfrissíteni a memóriámat, másrészt számomra ez az utóbbi évek legjobb sorozata. Szimultán nézem majd Gabusék egyszerûen remek fordítását és nap mint nap várom az új 20 percet és hálás vagyok a SZÍNVONALAS munkájukért!
malvinkicska 2015 ápr. 15. - 14:50:35
(2004/4273)
Megjelent az Epizód magazin 16-os száma, és cikket közölnek a Kuzey Güney sorozatról és, Kivanc nyilatkozik, nagyon sok díjat kapott, nagyon sikeres, azt mondja nem volt egyszerû, sokkal komplexebb, összetettebb személyiség, mint a korábbi karekterei, így tõle belõle, is többet követelt. De ettõl lett más ez a sorozat más. Arany Pillangó-díjat kapott, ezen kívül még mást is.
Bemes 2015 ápr. 15. - 10:03:57
(2003/4273)
Olvastam itt a hozzászólásokat, elgondolkodtam rajtuk. Azért kell szerencse is az élethez, hogy tényleg társ legyen akivel él az ember. Csak úgy lehet megoldani az élet nehezebb periódusait, kell hogy meglegyen a kiérdemelt bizalom és megbecsülés. Nem elég a szerelem, szeretni is kell a másikat. Handanék is nagyon fiatalon, szülõi akarattal szembeszegülve házasodtak össze, talán nem is igen beszélgettek róla, hogyan is képzelik el az életüket. De nem volt bölcsebb Gülten sem, Sinaneréknél is állt a bál a házasság terén is, és ilyen meggondolatlan csak vágy diktálta házasság a Banu- Güney, stb.
Talán ezért is emelkedik ki Kuzey és Cemre szerelme, mert mire igazából kibontakozott, addigra mint embert szeretik egymást, úgy értem rossz és jó tulajdonságaikat elfogadva szeretik egymást.
Azt hiszem csak jól mûködõ házasságban lehet sikeresen felnevelni kiegyensúlyozott felnõtté egy gyereket. Még Gültennek is jobban sikerült ( a kényeztetés ellenére, ami miatt kicsit késõbb is lett érett Cemre) , mert nyugodt légkört tudott biztosítani és feltétlen szeretetet.
Nem egyszerû az élet, mint azt a filmbõl is látjuk.
malvinkicska 2015 ápr. 15. - 08:43:11
(2002/4273)
Igazad van a gyerek nevelésnél meg kell találni az arany közép utat, mert ha nem akkor nem megy, jól az élet, nekem egy fiam van velük élek mivel 13 éve a férjem itt hagyott, nem csak emiatt, õk akarták így, mert én mindig tudtam merre vagyok arccal, megoldottam a terheket amibõl volt, nem tudnék Hadani módon viselkedni , mert 5-en vagyunk testvérek az ország különbözõ pontján, és szinte napi kapcsolatban vagyunk ezt hoztuk a családból. A sorozatnak sok mondani valója van.
malvinkicska 2015 ápr. 15. - 07:21:47
(2001/4273)
Nem semmi a mik történek, Cemre elment Kuzeyhez az meg elutasította, amiért hozzá ment Barishoz, pedig biztosan mást érez.Aztán be akarnak költözni a vendég házba, ettõl Güney egyenesen veszve van, mivel õ is vonzódik C-hez. Handan olyan butaságot beszél, még, hogy K el van kényeztetve õ egy nagy barom ellenzõs valaki, nem lát, csak G-t pátyolgatja. Simay az egy féreg továbbra is, most már szerintem még rondábban fog viselkedni.
Bemes 2015 ápr. 15. - 07:09:26
(2000/4273)
Szia Katica!

Igen, ez nekem is feltûnt, mennyire hálás Kuzey egyetlen jó szóért is. Az is igaz, hogy már a film elejétõl kedvelte Kuzeyt Gülten, csak a zûrössége miatt nem akarta Cemrének.
Azért azon elnevettem magam amikor Handan azt mondta Güneynek, hogy Sami elkényeztette Kuzeyt.
Mennyire szubjektív az igazsàg ugye? Az önzö ember is úgy éli meg mintha neki lenne igaza. Ezért fontos az együttérzés, az empátia, ha valakiben ez nincs meg, akkor önzõvé válhat.
Gondolom én. Nem?
Bemes 2015 ápr. 15. - 07:01:07
(1999/4273)
Szia Gabus!

Most néztem meg a mai részt, huh de jó volt. Vártam is már, mert amikor törökül néztem látható volt, mennyire fontos párbeszéd ez a kapcsolatukban. Gondolom azzal itt mindenki egyet fog érteni, Kivanc megint nagy volt.
Elég jól kijön Güney-Baris játszmája, ahol Cemre Baris szép szavai ellenére bábu.Baris érzelmi zsarolással is igyekszik kényelmetlen helyzetbe hozni a lányt, kizárólag õt teszi felelõssé az elhamarkodott házasságért. Most pedig felrúgja a megállapodasukat a villába költözéssel.
Szerencsére Cemre felnõtt, mostantól maga akar dönteni a jövõjérõl.
Még azt is elképzelhetõnek gondolom, hogy Baris azért vágyott egy ártatlan, tiszta lányra mert azon uralkodhatott volna.

Köszönöm a nyelvlecke ajánlást, megnézem!

Az biztos nagyon szuper lenne, ha Ti sorba fordítanátok a török filmeket- de a Kuzey fordításért is örök hálára köteleztetek. Óriási munka, állandó törõdés.
Azért elképzeltem, ez esetben annyit lennénk itt együtt, hogy az már nagyon családias volna, tisztára megismernénk egymást.
9/10
gabus53 2015 ápr. 15. - 03:13:29 9/10
(1998/4273)
Kedves Fórumtársaim!

Bár mostanában elég ritkán vagyok jelen a fórumon "egyéb elfoglaltság miatt", de azért figyelemmel kísérem.
Itt szeretném/szeretnénk megköszönni azt a sok-sok (néha már zavarba ejtõ) dicséretet, jókívánságot, amit tõletek kapunk. Úgy gondolom, remek ötlet volt ezt az oldalt elindítani, én a magam részérõl egyre jobban szeretem csinálni, zandra nagyon profi módon készíti a fordítást, úgyhogy jó kis csapat vagyunk.
És hát az FB-oldalon a hozzászólásokból is látszik, hogy mennyire ki vannak éhezve az emberek erre a sorozatra, úgyhogy meg kellett csinálnunk.

Arról nem is beszélve, hogy már kérdezték, nem tervezzük-e az 1. évadot is lefordítani, mert igazából így lenne teljes. Vagy egy másik hölgy majdhogynem kívánságlistát írt kb. 3-4 sorozat címmel, azzal fejezte be, reméli, hogy más török sorozatokkal is tudunk segíteni.

Kivanc új sorozatával (partnere Cansu Dere) kapcsolatban éppen most olvastam, hogy a forgatás novemberben kezdõdik és 2016. februárjában mutatják be. A forgatókönyvíró pedig Ece Yorenc. Semmi más infó nincs róla.
A fotó pedig Basak Dizer tegnapi szülinapi partiján készült.

Most már azt hiszem jobb, ha azt írom, hogy szép jó reggelt mindenkinek! :-)
9/10
gabus53 2015 ápr. 15. - 02:31:24 9/10
(1997/4273)
Szia BMariska!

Nagyon cuki ez a szöveg. Ha netán készítünk valami oknál fogva, egy Facebook oldalt, ez lesz a cime! Nagyon jó! :-)
9/10
gabus53 2015 ápr. 15. - 02:26:45 9/10 Előzmény Bemes
(1996/4273)
Szia Bemes!

Én tudok neked ajánlani egy jó linket, nyelvleckék kezdõknek, a teljes hanganyagot le lehet tölteni. Ezen a linket +még 49 nyelvet lehet könnyen tanulni. Szerintem nagyon jó, már én is gondolkodtam, hogy nekiállok a töröknek.
http://www.goethe-verlag.com/book2/HU/HUTR/HUTR002.HTM

Hát most már inkább jó reggelt!
malvinkicska 2015 ápr. 14. - 20:58:39
(1995/4273)
Tudod mit szeretnék a török sorozatok közül a Karadyi, de azt biztos nem veszik meg, mert több évados, úgy látom a 105 résznél tart, most, az biztos siker lenne.
malvinkicska 2015 ápr. 14. - 20:36:29
(1994/4273)
Nem is tudom ha egyszer vége lesz a Kivanc lázunknak milyen sorozat kell ahhoz, hogy így össze jöjjünk, és szinte egyek vagyunk.