offtopic
Marianna Turi 2015 ápr. 22. - 15:59:09
(2153/4273)
Sajnos nagyon kevesen. Mindössze 7,5 % ...
Marianna Turi 2015 ápr. 22. - 15:58:07
(2152/4273)
Nagyon igaz. Az õ nevét sajnos sem leírni, sem kimondani nem tudom. A Profi c. filmet máig nem tudom megnézni sírás nélkül ha szól a zene :)
Király Zsuzsa 2015 ápr. 22. - 15:53:07
(2151/4273)
Ügyetlenségem eredménye, hogy sehol sem találom a statisztikai számot.
Hányan néztük, hétfõn, kedden a filmet ? Aki tud kérem segitsem.
Marianna Turi 2015 ápr. 22. - 15:42:48
(2150/4273)
Nem. Akkor a krémet kér a néni. Ha megtalálom belinkelem :)
BMariska52 2015 ápr. 22. - 15:41:07
(2149/4273)
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de szerintem a virágos jelenet késõbb lesz, mikor már kozmetikai termékeket árul.
napraforgó 2015 ápr. 22. - 14:57:13
(2148/4273)
Amit itt leírtál, alighanem a ma esti részben lesz csak. A magyar részek úgy kb 50 percesek csak.

Nagyon kíváncsi vagyok a beígért átalakulásokra, habár nem igazán hiszem, hogy a valóságban ilyen létezne. Az ember karaktere, jelleme kb. 15 éves korára kialakul és ennyit nem változik élete sorén. Aki becsületes, "jófiú", az nem romlik el felnõttkorában sem és ha tesz is valami rosszat, biztos kínozza utána a lelkifurdalás. És olyan nagy megjavulások sem szoktak elõfordulni, aki csibész, az csibész is marad. Ahogy a mondás szól: kutyából nem lesz szalonna.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 22. - 13:53:13 8/10
(2147/4273)
Nem véletlenül dráma ez a sorozat !
Most még Kuzey idétlenségét látni , hirtelen begurul mindenen és verekszik . Güney a megfontolt az ész Handan asszony reménysége az egyetem elvégzése a cél .
Pontosan a sorozaton keresztül részrõl részre fogjuk látni a két testvér jellembeli átalakulását !!!
Mondhatni a rossz- jó a jó-rossz lesz.
Az a jelenet amikor a baleset után a család megvitatja a történteket már ott látni Kuzey elvállalja a bûntetést , Õ mindig egyenes , becsületes , szavát megtartó ember . Ez végig így lesz.
Güney ahogy ott reszket összegörnyedve a kanapén az már sokat elárul róla , nem egyenes ember . Sunyi , érdek és megalkuvó .
Na meg az anyjuk , ahogy visszarántja Güneyt nehogy a rendõröknek azt mondja õ a tettes és hagyják Kuzeyt börtönbe menni .
Most jönnek csak az igazán jó részek , hiszen ez nagyon az eleje még .
BMariska52 2015 ápr. 22. - 08:17:49
(2146/4273)
Gyönyörû! Köszönöm, Neked is szép napot kívánok!
BMariska52 2015 ápr. 22. - 08:08:18
(2145/4273)
Ezt már egyszer leírtam itt, remélem, senkit nem sértek meg, számomra filmzenében eddig egyetlen zseni létezett: Ennio Morricone. 1928-ban született, még ma is él!, Toygar 1974-ben, éljen és alkosson még nagyon-nagyon sokáig mindkettõ!
BMariska52 2015 ápr. 22. - 08:01:17
(2144/4273)
Érdekes, most hogy meghallgattam, az elsõ és a harmadik (görög) nekem lánykoromban tetszettek a hasonló zenék, a feltétel nélküli és õrült, máig sem szûnõ olasz zene iránti rajongásom mellett. Köszönöm szépen.
BMariska52 2015 ápr. 22. - 07:51:00
(2143/4273)
Kedves Katica! Mindkét válaszodat nagyon köszönöm, a lelkem megnyugodott, hogy nem utálod Kuzeyt, sõt!
BMariska52 2015 ápr. 22. - 07:44:25
(2142/4273)
Kedves Kabóca! Köszönöm szépen válaszod, nagyon jó, hogy Te is így gondolod, mert ugyan nekem sajnos, nincs gyermekem, de én személy szerint egy ilyen fiút elfogadtam volna anno lánykoromban. Nálunk otthon mindig Apu szava volt a meghatározó, nagyon jó volt ez így!, mert jól csinálta, esküszöm, (õ engem szeretõ és féltõ szigorral nevelt) Apu is elfogadta volna. Ez a nálunk egyedi eset, mert az Anyám számára kizárólag egy férfi volt, és az Apu, õ volt az etalon, az összes többi nála csak rosszabb lehetett és olyan kizárólag egyetlenegy született. Nagyon sokáig én is így voltam ezzel, és nem is volt könnyû megbírkózni azzal, hogy apu egy eszménykép és nem lehet sokszorosítani, így amikor nem találtam hasonlót, a "hozott anyagból" kellett választanom, és ezzel nem akarom azt mondani, hogy a választásom rossz volt, de a mai napig sokat gondolok erre. Abban pl. biztos vagyok, hogy nem törõdve a következményekkel, Apám a Családért ölni és képes lett volna, és ebbe úgy az anyja, mint a húga, nõvére, öccse is beletartozott, késõbb pedig a tágabb család is, ez már nagyon személyes, de apám már 12 éves korában családfenntartó lett, mert anyjával és 3 testvérével 1940-ben apa nélkül maradtak. Ezért könnyû nekem elfogadni a török családi mintát sok téren.
Mindenkitõl elnézést kérek, hogy ennyire személyes dolgokba is belementem, bocsánat, ha ezzel untattam Valakit! Lehet, hogy így jobban látni, miért nézek én sok dolgot másként.
malvinkicska 2015 ápr. 22. - 07:37:03
(2141/4273)
A mai részben Gülten elmondja Kuzeynek, õ sodorta Baris karjaiba a lányát, és most látja milyen boldogtalan mellette. Az apja nagyon szeretné, ha sikerülne új életet kezdeni a fiának, és ezért nem bánja , ha elmegy, még az egyedül létet is vállalja. Cemre elég érdekes ahogy változik a jelleme, meg gondolatlan volt, mikor házasságot kötött Barissal, akkor is tudta nem szereti, és ilyen helyzet alakult ki, valahol értem miért viselkedik így Baris. Amiket mondtak egymásnak elõbb kellett volna. Simay mindig a rosszon töri a fejét az is ártani akar, hiszen õ is egy sértett fél, valahol neki is igaza van, nagyon sok rosszba volt része. Banu számolgatott biztos arra gyanakszik, hogy terhes.
napraforgó 2015 ápr. 22. - 07:24:31
(2140/4273)
Bocsi, látom a vesszõ helyett sokszor az m-t ütöm le (sorry, a laptopomom angol klaviatúra van, így néha mellényúlok.)
napraforgó 2015 ápr. 22. - 07:21:12
(2139/4273)
Ne aggódjm több kell ahhozm hogy eltántorodjak.
napraforgó 2015 ápr. 22. - 07:12:51
(2138/4273)
Már a második rész alakított kicsit a történeten. Megtudjuk, hogy Kuzey érdeklõdik Dzsemre iránt (a nõ nevét bizonyára farkincás c-vel írják, így a kiejtés dzs. A magyar nyelv nemcsak a dzs hangot ismeri, de ilyen betûnk is van az ábc-nkben, így én a lány nevét dzsével fogom írni.) Szóval Kuzey virággal, ajándékkal keresné fel Dzsemrét, udvarolni akar neki, de döbbenten látja, hogy a lány a bátyjával csókolózik. Megtudja, hogy a lány és Güney együtt vannak, egy pár, ettõl rendesen kiakad. Hazarohan, kiveszi a bátyja pénzét a fiókjából (ami az övé, az az enyém alapon, és már menne is, nyilván inni valami bárba. A Kivanc megformálta alakok megoldása a problémákra az ivás, meg a törés-zúzás). Ekkor jön apukája, aki épp szemrehányni akar, miért nem jött segíteni a boltban. Anyuci hiába próbálja megállítani, hagyd most, ne most, apus megállíthatatlan, sõt lekever egy pofont anyusnak a közbeavatkozásért. Kuzey ezen fölháborodik és lacsapja apukáját. Aztán persze továbbrohan, a tervbevett ivást megvalósítani.
Közben megtudtuk, hogy apuska pofonokkal neveli a családját, és nemcsak a fiúkat, hanem a feleségét is (ez alighanem eléggé elterjedt török népszokás, elvégre az asszony verve jó).
És az epizód második felében azt is láthatjuk, hogy Güney vezette az autót, nem engedte az erõsen ittas Kuzeyt volánhoz ülni. A kocsiban vitatkoztak, Güney korholta Kuzeyt és közben nem figyelt az útra, ezért elütött egy embert. És mit tett? Rögtön elkezdett vádaskodni: Te vagy az oka! Nem azt mondja, hogy jajj, mit tettem, vagy hová jutottam miattad, hanem egyértelmûen az öccsét hibáztatja a balesetért. Te vagy a hibás!

Gondolom, a következõ részbõl kiderül, miért Kuzey került börtönbe a bátyja halálos gázolásáért. Úgy tippelem, hogy családi nyomásra. A család nem nélkülözheti a dolgos jófiút, aki segít a boltban, tanul, lesz belõle valaki. Kuzey ezzel szemben csak egy problémás valaki, aki se a családért nem szaggatja magát, se a saját jövõje, elõbbrejutása nem érdekli, õt inkább el tudják nélkülözni.
Bemes 2015 ápr. 21. - 22:16:08
(2137/4273)
Kabóca és Katica!

Megfogalmaztatok mindent helyettem. Jó érzés rokonlelkekre találni.
Bemes 2015 ápr. 21. - 22:12:43
(2136/4273)
Ezzel én is így vagyok. Igaza volt Gültennek, ez a fiú veszélyes.
Bemes 2015 ápr. 21. - 22:10:14
(2135/4273)
Igen, ez a rész pedig nagyon aranyos volt. Nem tudom milyen ízlésficamos gyilkolja le a filmet.
Bemes 2015 ápr. 21. - 22:08:43
(2134/4273)
Szia!
Jaj, remélem nem értettél félre! Csak azért írtam, hogy felcsigázzalak, mennyi minden várható még. Remélem neked is tetszeni fog ez a film. Jó szórakozást hozzá.
Ahogy alakul a történet, úgy változnak a karakterek. Nekem is volt aki ( pl. Güney is) szimpatikus volt. Pont azért szeretem ezt a filmet, mert elgondolkodtat.