BMariska52 2015 ápr. 11. - 18:30:59
(1953/4273)
Sok igazság van abban, amit mondasz. Én is azért fizetek elõ drágább csomagra, mert a színházjegy és a ruházkodás még ettõl is drágább! Fiatalabb koromban sokkal többet jártam színházba, több könyvet vettem, koncertekre jártam, de ezek ma már azt szoktam mondani: nem az én pénztárcám. Lehet, hogy nem szép bevallani, de szeretek tévét nézni. Valóban nem ültem ennyit a gép elõtt, mióta Kuzey 2. évadot nézhetem, hála a két Drága Lánynak! Most már elõre is belenézek, mert sokszor idegesít, mi lesz, ennek ellenére olyan birka vagyok, hogy még most sem jöttem rá, ki ölte meg a gonoszt!
malvinkicska 2015 ápr. 11. - 18:17:55
(1952/4273)
Igaz el akarják adni magukat a TV2 de azt is vegyük figyelembe, nem mindenkinek van Super TV2 és az nem látta, biztos sokan vannak, mert olvastam kérik, hogy adják eleitõl, mert milyen dolg ha õk a második évaddal kezdenének. A szerencsésebbek között vagyunk, mivel van net, és több csatorna, amiért havonta perkálunk, sokan ezt nem tehetik, és õk is szeretnének szórakozni, szóval az éremnek két oldala van én most, nem a csatornát védem, ha nem azokat az embereket akik nem tudnak egy kisebb csomagot sem finanszírozni,mert csak Mindig TV van és ahhoz pár csatorna az alap jár. Remélem nem sértettem senkit csak leírtam, én milyen szemszögbõl is nézem.
BMariska52 2015 ápr. 11. - 17:31:22
(1951/4273)
Szia, én említettem a viktoriánus sorozatot, és rajtam kívül is vannak még, akik kedvelik. A D.A.-t is néztem és nagyon szeretem. Van egy pár másik kor, amiben szívesen éltem volna, és a Viktoriánus is azok közül való.
Amit a másik üzenetedben említesz, a tévénézésrõl, az a helyzet, hogy mindaz nálam megoldható, amit mondasz és javasolsz, köszönöm is Neked, de valamelyik nap pont ettõl romlott el a laptopom egy idõre, így aztán tartózkodom a hasonló összekötésektõl. A másik fele, hogy egy kicsit régimódi vagyok, és sok olyan helyzet van, amibe inkább nem mászok bele. Ez vagyok én, ilyen maradi, és azt is tudom, hogy így sok dologtól elesek, de hát, ez van. Tõlem már ez is haladás, hogy szokásaimtól eltérõen, amióta Gabus és Szandra önfeláldozása és csodálatos munkája révén látható a 2. évad, a legtöbb szabadidõmet a gép elõtt töltöm, ami eddig nem volt szokás, mert mást is csináltam eddig, pl. többet olvastam, és egyebek...
10/10
ccaty 2015 ápr. 11. - 17:17:31 10/10
(1950/4273)
Milyen nagy képernyõs televíziótok van? A régi analóg, vagy ezekbõl az új típusú lapos TV-k közül való van?

Ha az elõbbi, akkor DVD lejátszóra csatlakoztatva a TV készüléket lehet lejátszóként úgy használni, hogy a számítógéprõl egy pendrive-ra kimásolva a sorozatot, azt a DVD lejátszóba kell dugni és TV képernyõn nézhetõ már is a film.

Amennyiben az új tipusú lapos televíziótok van, azon is van USB csatlakozási lehetõség, ahová pendrive-t lehet bedugni.

Azokat a TV-ket már meg sem említem, amelyek WIFI alkalmazásával a számítógépedrõl küldhetõ jeleket érzékelve nagy képernyõn nézhetõ a sorozat.

A UPC-nél pedig eleve olyan a szolgáltatás, hogy WIFI alkalmazására képes készülékekkel csatlakozás nélkül lehet kapcsolódni az internetre.

Szóval van egy-két érdekes lehetõség...
10/10
ccaty 2015 ápr. 11. - 16:57:10 10/10
(1949/4273)
Ezeknek teljesen elment az eszük. Sõt majdnem úgy néz ki, mintha a mellüket döngetnék büszkeségükben, hogy õk milyen jót tesznek a nézõkkel, mert most fõmûsor idõben ismétlik azt, aminek a folytatásáért hadakoz(tak)nak a nézõk... és persze nem a folytatást vetítik, hanem még vagy 5 hónapig kinyomják a nézõk szemét az ismétléssel.

Ennél nagyobb bakit már tényleg nem követhettek volna el, ugyanis tényleg nagy nézettsége lenne a fõmûsor idõben, ha a folytatást vetítenék, de így, hogy csak az ismétlést nyomatják, leshetik, hogy a nézõk elégedettek lesznek ezzel és a TV2-t fogják nézni. Ha valaki kíváncsi lenne még egyszer az elsõ évadra, vagy talán még nem látta volna, majd bolond lenne a TV2-t nézni, amikor már rengeteg helyen megnézheti online, vagy letöltheti magának és zavartalanul, reklámok nélkül megnézheti tetszése szerint, amikor csak akarja.

A TV2 most a saját dugába dõl és hamar rájönnek, hogy igen alacsony nézettséget fognak elérni fõmûsor idõben, még ha olyan népszerû is ez a sorozat, mert mindenki a második évadot várja epedve, aminek a megvásárlását a TV2 elpuskázta.

Nem már tudom már, hogy ki említette a viktoriánus korban játszódó sorozatokat, de ennek a korszaknak egy illusztris példázata a Downton Abbey angol drámasorozat. Most jöttem rá, hogy már 2 éve a harmadik évadot is letöltöttem magamnak, de még a második évadot sem néztem meg teljesen. Sõt a 4. és az 5. évadot is letöltöttem már, igaz ezeket csak feliratosan tudom megnézni, de inkább erre fogom az idõmet rászánni, minthogy megvárjam a TV2 szerencsétlenkedését.

Szóval van élet TV2, no meg az RTL nélkül is.
BMariska52 2015 ápr. 11. - 16:45:18
(1948/4273)
Szia Gabusom! Igen, amit írsz, arról én is értesültem, de ezt minden nyáron eljátsszák egymással! Szerintem a BK. már olyan lapos és öreg, mint az országút, abból már nincs mit kihozni, az Éjjel-n.-t meg erõszakkal nyomják le a torkán annak, aki nézi azt a borzalmat, amibõl már az ajánlónál elkapcsolok, ott valószínûleg a fiatal korosztály a nézõ. A tévé2 Kuzey ajánlója elég jól sikerült. Mint írtam az elõbb Katicának, Neked is elmondom, nagyképernyõs tévénézõ vagyok, amióta Kuzeyt nézem a laptopon, már a második üveg Visin-cseppet veszem! Ez komoly! Egyszerûen képtelen vagyok elszakadni tõle, és imádom, hogy feliratozzátok, tûzön-vízen át nézem még akkor is, ha bárki elkezdené vetíteni, de ha már lúd, akkor most már legyen maradandó számomra, rögzíteni fogom, mert amit imádok nézni, azt vessen meg érte bárki, de én évente elõveszem. Amíg nem kezdtétek fordítani a 2. évadot, addig esténként Seherezádét néztem újra. Sõt, bevallom azt is, hogy nem az egyetlen film, amit évente megnézek! Ez már lehet, hogy a hülyeséggel határos, de ez kapcsolja ki az agyam az idõnként sûrû életembõl.
Az sosem lesz másként, hogy a nagyobbak csatározása ne a kisebbek kárára menjen! Most már csak arra lennék kiváncsi, ha az rtl újra mûsorára tûzné az orosz témát, azt mikorra nyomnák be?
BMariska52 2015 ápr. 11. - 16:32:24
(1947/4273)
Kedves Katica, milyen jó, hogy Te is itt vagy - Gabus is! - ez a nagy szellemek szombat délutánja! Köszönöm szépen a szaz-jelenetet, örömmel hallgattam ismét! Jellemzõ, akkor mennyire csak Kuzey és játéka volt a fontos, már ki is esett a fejembõl, hogy Banu is ott volt Güney-el, Zeynepre emlékeztem. Méghozzá én úgy emlékeztem, hogy az öreg éttermében (Tuncer?) vannak. Na, mindegy.
Én sem szeretem az újraforgatásokat, sõt azt sem, mikor erõltetetten valami témából 3, 4, 5. részt is csinálnak, úgysem lesz már olyan, mint az ELSÕ! Most még az is várható, hogy az indiaiak is csatlakoznak, mert ott van egy bollywood, ahol futószalagon termelik a filmeket! Nekem nagyon is megfelel, ha egyre több hasonló, jó kis török sorozatot vesznek meg a magyar csatornák, és HIÁNYTALANUL le is forgatják õket. Már csak azért is nézni fogom, mert igenis, legyen nézettsége, ha már kiharcoltuk, mert ezt nem is tagadhatja senki, csak nem vallják be!, nehogy már azért vegyék le, valami hátsó szöveggel, hogy nincs elég nézõ! Másrészt, én mégiscsak a nagyképernyõ híve vagyok! Ez az elsõ filmsorozat, ami leragasztott a laptophoz! Ja, az elõbb elfelejtettem írni, az említett cikk címe: Nagy dobásra készül a TV2, új sorozattal tér vissza Kivanc T.
9/10
gabus53 2015 ápr. 11. - 15:30:56 9/10
(1946/4273)
Szia Bmariska52!

Ez nagyon jó, csak ma reggel azt olvastam az origo-n, hogy az RTL Klub megint áthelyezi mûsorai kezdési idõpontját április 13-ától, vagyis az Éjjel-nappal förmedvényt 20:15-re teszi át, ami azt jelenti, hogy egyértelmûen a TV2-vel akarnak szembe szállni, illetõleg a két csatorna "oda-vissza". http://www.origo.hu/teve/20150410-borul-minden-az-rtl-klub-esteiben.html

Vagyis azt látom az utóbbi hónapokban, hogy azért mégiscsak a nézõ számít, hiszen, a nézettség mérésébõl látható számukra, hogy mire vevõ a nézõ. Mert ha nem tetszik neki, akkor átmegy egy másik csatornára, ez viszont hosszú távon gondolom nagy anyagi kiesést jelent a csatornáknak. Csak az a baj, hogy ez a csatározás a mi kárunkra megy, és leginkább azért, mert pénzt is fizetünk, hogy láthassuk az adott csatornát.

De bárhogy is van vagy lesz, semmi gond, megoldjuk, hogy örömet tudjunk szerezni egymással. Minek a TV, ha van egy laptopod...

Szép napot mindenkinek! :-)
BMariska52 2015 ápr. 11. - 14:59:07
(1945/4273)
Kedves Katica! Minden általad feltett pici videót megnéztem a youtube-on, nagyon jól kiválogattad õket, már ha egy kicsit is lehetek pofátlan, szívesen újranézném a szaz-os jelenetet, mikor Kuzey játszik a hangszeren! (merthogy tettél fel olyat: Szaz után...) Ha lehet, megtennéd?, elõre is nagyon szépen köszönöm! Szerintem mindenki örülne!
BMariska52 2015 ápr. 11. - 14:52:29
(1944/4273)
Idézet az Epizód 15.-bõl: "A Törökországban és a világ számos pontján nagy sikerrel vetített családi dráma április 20-tól abszolút fõmûsoridõben 20 óra 10 perctõl lesz majd látható minden hétköznap este. ...hasonló napi sorozatot a Vad angyal óta nem vetítettek prime time-ban. A V.a. annak idején hihetetlenül zajos sikert aratott, s erre a Kuzey Güneynek is megvan minden esélye. ...korábban a STV2-n a kora délutáni sávban már lement belõle !!!néhány!!! rész, éppen a nézõk és a nézettség miatt döntött úgy a csatorna, hogy a nagyobb adón fõmûsoridõben újraindítják a szériát." Plusz még egy kis rizsa arról, hogy annyira népszerû, miszerint a mexikóiak egyik leghíresebb producere megvásárolta az újraforgatás jogát, így valamikor vélhetõen ...latin-am. telenovella is készül belõle.
Én is írok most a csatornának, mi a helyzet a 2. évaddal, vagy azt már a készülõ telenovellán nézzük majd?
Természetesen hangsúlyozom, hogy amit Gabus és Szandra tesznek, az mindent felülmúl! Szép hétvégét Mindenkinek!
Bemes 2015 ápr. 11. - 11:24:25
(1943/4273)
Remélem Zandrának jól sikerült, talán már túl van a vizagán. Annyira megérdemelné a jó eredményt és olyan sokan szorítunk Neki!

Bevallom írtam újra a TV2.-nek. Javasoltam, nyilatkozzanak megvették-e a második évadot, mert akik már látták az elsõt azok közül soka megnézték már törökül, vagy önzetlen emberek segítségével fordításokkal. Aki pedig nem nézte meg így a második évadot, az nem fogja újra nézni az elsõt ha nincs reménye arra, hogy végig láthatja a filmet végig.
Szóval ha nézettséget akarnak, akkor nyilatkozniuk kellene.

A válaszuk a sablono vol.
mamcsek 2015 ápr. 11. - 10:20:06
(1942/4273)
Nem értem. Most teljesen elõröl kezdik, mintha még sosem vetítették volna? Csak azért, mert eddig a szuperen adták? Ha valaki tudja, kérem írja meg. Köszönöm .
mamcsek 2015 ápr. 11. - 10:17:50
(1941/4273)
Nem értem. Most teljesen elõröl kezdik a sorozatot? Úgy, mintha még sosem adták volna? Hogy van ez? Olvastatok róla valamit? Aki tudja, legyen szíves megírni. Elõre köszönöm.B.Zsuzsa
BMariska52 2015 ápr. 11. - 08:12:46
(1940/4273)
Kedves Szandra! Talán már ott ülsz a vizsgán! Nem tudom, beférünk-e a terembe, mert mi mindannyian itt a Fórumon ott vagyunk Veled és Melletted! Drukkolunk ezerrel a mai és a jövõbeni sikereidhez, álmaid megvalósításához erõt, egészséget, szép életet kívánva! Köszönjük a munkádat! Szép hétvégét kívánok szeretettel: Mariska
BMariska52 2015 ápr. 11. - 08:08:46
(1939/4273)
Ez talán azért van, mert úgy elmerültem magában a kedves témában, hogy erre nem figyeltem.
malvinkicska 2015 ápr. 11. - 07:21:15
(1938/4273)
Elõször is sok szerencsét sikert kívánok Szandrának, az életben minden álmod valóra váljon.
Ami a sorozatot illeti vajon kilõtte meg azt a férget, mert nem Kuzey az biztos, majd kiderül. biztos lesz ennek még következménye.
9/10
gabus53 2015 ápr. 10. - 23:50:13 9/10
(1937/4273)
Én is csatlakozom, és drukkolok a holnapi írásbelihez. Gondolatban veled leszünk.

Sok sikert kívánok.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 10. - 21:11:41 8/10 Előzmény zandra
(1936/4273)
Kedves Szandra !

Ezerrel szorítok Neked ! Mindenki veled van lélekben itt a fórumon .
Kívánom , hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnéd :))

Minden Fórumtársnak kellemes hétvégét , jó pihenést :-)
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 10. - 20:58:34 8/10
(1935/4273)
Sziasztok !
Kicsit visszafogtam magam az írásban , de rendületlenül nézem a sorozatot mindennap .
A mai rész is nagyon jó volt .
Lassan eljön ennek a szemét Ferhátnak a likvidálása ( alig várom ). A szõrös képét leborotválta simára , egész emberi lett a fizimiskája . Az aljas fekete lelke megmaradt továbbra is . Baris - Cemre is belekeveredik a piszkos ügyébe.
Handan jól kapisgál ( van vagy lesz ) Saminak valakije . Gülten még mindig óvja Cemrét Kuzeytõl és a csillogó holmiktól elalél , amit a bálra kapott a lánya Baristól . Neki ez a legnagyobb gondja csak a ruha , frizura a külsõség számít a lánya lelkével nem sokat foglalkozik .
Nagyon várom a következõ részt :))
BMariska52 2015 ápr. 10. - 17:24:16
(1934/4273)
Kedves Katica, nagyon helyes kis videót készítettél, jó volt látni ezeket a jeleneteket, valóban kirázza az embert a rossz hangulatából a sok gonoszság mellett jólesett! Köszönöm szépen!