Anditos 2008 aug. 24. - 22:23:44
(86/346)
Szerintem is így van, mivel az ember betegíti meg önmagát, ergo képes az "öngyógyulásra" is. A saját bõrömön tapasztaltam, hogy ez mûködik. :-)
Anditos 2008 aug. 24. - 22:20:03
(85/346)
És nem csak az. Mégis, vannak, akiknek még sem volt egyértelmû.:-)
9/10
Ezüstliliom 2008 aug. 24. - 21:48:13 9/10
(84/346)
Elvileg az emberek önmagukat gyógyítják meg, legalábbis Prot szerint.:)

Az már igaz. Az amerikai tömeg nem szeret gondolkodni... De a magyar sem.:/
Anditos 2008 aug. 24. - 21:33:36
(83/346)
Nagyon szeretem ezt a filmet.
***spoiler***

Számomra nem kérdés, hogy Prot idegen volt e avagy sem,mert az volt. Tetszik,ahogy meggyógyítja a betegeket: ha a lélek beteg, a test is megbetegszik. Kár, hogy a film elhasalt a mozi pénztáraknál, nem is értem, miért. Talán mert az amerikai nézõk nagy részének igénye van arra, hogy a film végén kiderüljön a tutti: Prot õrült volt vagy idegen. Nem szeretik, ha nyitva marad a kérdés, vagy ha egy kicsit el kell gondolkodni a filmen. Mint a Kapcsolat c. filmnél, amit szintén szeretek.

A K-Pax forgatásán:
9/10
Ezüstliliom 2008 aug. 24. - 13:29:50 9/10
(82/346)
Kíváncsi lennék azokra az extrákra.:)

Na igen... Ez a nagy kérdés. Nem tudom a választ. Mindkét verzióhoz van érv pro és kontra is. Még abban sem vagyok biztos, hogy a film végére a doki hogy válaszolná meg.:)
9/10
bree-gee 2008 aug. 24. - 13:29:39 9/10
(81/346)
Kár, hogy a könyv, amibõl készült, nem jelent meg magyarul, egy ilyen jó film után kíváncsi lennék rá.

lemezek01 szerintem is fuss neki még egyszer, ahogy Ezüstliliom is írta, bizony sok elgondolkodtató momentum van a filmben.
10/10
Sz23 2008 aug. 24. - 13:01:59 10/10 Előzmény Ezüstliliom
(80/346)
Szerintem nagyon nagy film!
Nekem megvan dvd-n, az extrákban beszélgetnek a két fõszereplõvel a karakterükrõl, a film lényegérõl stb., és egyikük sem ad konkrét választ azokra a dolgokra, amiktõl csavaros a film, õk is csak a kételyt erõsítik.
SPOILER:
Láttad, hogy tûnik fel a tömegben? Kinek van igaza: a dokinak, hogy dilis, vagy neki, hogy másik bolygóról jött?:)
lemezek01 2008 aug. 10. - 00:25:19
(79/346)
Nos talán nem ártana mégegyszer nekifutnom a filmnek.
9/10
Ezüstliliom 2008 aug. 09. - 22:28:21 9/10
(78/346)
Azon, hogy mi a fontos az életben, hogy vajon elég idõt és figyelmet szentelek-e a szeretteimnek ahhoz, hogy ha hirtelen elragad engem vagy õket a halál, ne bánjam, hogy nem törõdtem velük eleget.
Hogy vajon lehet-e megoldás egy elviselhetetlen fájdalomra az, amit a fõszereplõ tesz. Persze megfelelõen magas intelligencia esetén.
Hogy mi lesz azzal a pszichiáterrel, aki hisz az egyik betege rögeszméjének. Megteheti-e és hogy lehet rájönni, hol a határ elmebaj és a hihetetlen, de igaz dolgok között.

SPOILER

Hogy vajon a fõszereplõ most csak egy beteg ember vagy tényleg úgy van-e, ahogy állítja.
Hogy vajon hogy tûnt el napokra.
Hogy én hogy élném túl, ha olyasmi történne velem, mint azzal az emberrel.

Stb.
lemezek01 2008 aug. 09. - 21:35:43
(77/346)
Rég láttam már a filmet,sajnos túl rég ahoz hogy vissza tudnék rá emlékezni részletesebben is. Viszont láttam vagy kétszer,és egy allkalommal sem tünt fel belõle semmi olyasmi amin el lehette volna gondolkodni. Nem tudom,talán ez mégis csak az én hibám,és nem a filmé.
Amúgy ha már itt tartunk: te min gondolkodtál el belõle?
9/10
Ezüstliliom 2008 aug. 09. - 21:18:39 9/10 Előzmény lemezek01
(76/346)
Ennek a filmnek nem a sci-fi része, nem a tudományos újdonságok a lényege. Ennél szerintem sokkal mélyebb, lélektani/filozófikus vonulata van. Ha valaki úgy ül le megnézni, hogy akció sci-fit vár, az csalódni fog, viszont véleményem szerint hosszú idõre való gondolkodnivalót ad.:)
9/10
offtopic
Ezüstliliom 2008 aug. 09. - 21:15:18 9/10
(75/346)
Jobbat mondok: abba kellene hagyni ezt a végtelen offolást. Oldalakon át csak a DVD árakról olvasok ott, ahol nem errõl kellene olvasnom.:/
lemezek01 2008 aug. 09. - 19:10:33
(74/346)
Nos igen,a politikusok trükkjeit már nem kell bemutatni még nekem sem. Ezeken az autópája építõs,és egyéb trükkökön már az én szemem is megakadt. Sokszor valami egész apró,és természetes dologról van szó ami az állam zsebébõl megy,õk máris milliárdokkal dobálóznak viszont. Hát nyilván nem véletlenül. A bemondásra került összeg negyedébõl megcsináltatták a cuccot,õk meg zsberetették az összeg háromnegyedét. Ez a legtisztább forrása a csalásnak.

Egyszer azon kaptam agyvérzést mikor bejelentették elkezdõdött a négyesmetró építése, haladtak vele valami 20 métert,aztán pénzhiányra hivatkozva egy idõre leállították a munkálatokat,persze ez a 20méter is szerintük több 10milliárdos kiadás.
lemezek01 2008 aug. 08. - 16:47:43 Előzmény Ezüstliliom
(73/346)
Engem valszínû azért nem tudott már a végefelé olyannyira lekötni a film,mert többet vártam ennek a fura napszemüveges embernek a szájából. Mkior leültették egy pár tudóssal szemben nem nyujtott túl sok információt az õ bojgójáról és egyebekrõl. Én valami korszakalkotó,érdekes kis elméleteket vártam tõle,õ mégis igencsaak szûkszavúan felelt mindenre,és álítótt pár nagyon vad képtelen dolgot is. Tehát számomra ez csupa csupa csalódást jelentett,így a vonzerõ is hamarost elszállt, kb mint az ürge.
Persze gondolom a film alkotói direkt nem akarták a nézõket eféle ufós történetekkel bombázni oly nagymennyiségben mint ahogyan azt én vártam. Valahol érthetõ is,nekem viszont hiányzott belõle ez a valami
lemezek01 2008 aug. 08. - 16:23:14
(72/346)
Ez így végülis érthetõ,de mégis mi van akkor,mikor egyes üzletek úgy döntenek különbözõ árúcikkeik eladása során,hogy most végkiárúsítást tartanak,és 70%-os árengedménnyel vihetõk el tõlük a termékek. Ugyanis van ilyen,és magam is tapasztaltam valóban 70% olcsóbbak a cuccok. Konkrétan egy hanglemezboltban is láttam már ilyet. Tehát van bõven azon a terméken annyi saját tiszta haszon hogy õk mindenféle másoknakvaló elszámolás nélkül saját felelõségre,zsebre menõleg kényük kedvük szerint alakítsák árucikkeik árcéduláját. tehát végülis az éb felvetésem az ötvenszázalékos áremeléssel,és árcsökkentéssel hót reális,hisz megtehetik ha kellõ nagyságú haszonnal dolgoznak. Márpedig szín tiszta haszon az mindíg van legalább 50% nyi egy-egy ilyne media markt kaliberû üzlet termékein.
lemezek01 2008 aug. 08. - 15:42:35
(71/346)
Ha te eladó lennél mondjuk egy cd lemez boltban.
A nyakadon lenne tömérdek lemez,szép kis belefektetett summával,de a vásárlóid egyre csak elmaradnának,sokszor üresen maradna a kassza. Már biztosra veheted ilyen esetben hogy a lemezeidet nem fogod tudni mind egytõl egyik eladni, márpedig a pénzed csak így jönne vissza,pláne ha még hasznot is akarsz. Erre egyetlen megoldás lehet, ha megemeled az eladott termékek árát,mondjuk a duplájára. Ebben az esetben elégendõ lenne eladnod termékeidnak csupán a felét. A másikfelét nyugodtan dobhatnád akár a kukába is,hisz a duplázott árcetli miadt a termékeid felének eladása már önmagában behozott annyi pénzt mintha eredeti árukon tudtan volna elpasszolni egytõl egyig minden cd lemezdet.
Ugyanakkor igaz azis,hogy talán a megduplázott ár méginkább visszaveti a keresletet a termékeid iránt. tehát ezt elkerülendõ megtehet hogy az árakat a duplájukra emelés helyett,inkább felezed,így meglehet hogy minden lemezed elkel majd,de végül buksz a bolton,és üres zsebbel térsz majd haza.

:-) Én ezt így kébzelem el
lemezek01 2008 aug. 08. - 12:52:37
(70/346)
Na ehez azért hozzá kell tenni azt is,hogy már annó is rengeteg volt a netes letöltések száma. Nagyon kevesen vettek eredeti lemezt,így ha nem emelnek árat már nem érné meg árulni a lemezt. Nagoybb kerslet eredményezi az alacsonyabb árat. Kissebb kereslet a cd lemez iránt magas árat vonz. Sztem ez így mondjuk logikus,viszont nem épp a magasabb keresletre fog sarkalni. Inkább elrettent.
offtopic
Anditos 2008 aug. 08. - 11:25:33
(69/346)
:-) Azt hiszem életemben csak egyszer jártam tesco-ban, kénytelen leszek hát újra elmenni.
offtopic
Anditos 2008 aug. 08. - 11:14:06
(68/346)
Hol?! A neten 2900-ért "vesztegetik." Oké, szpészi minden pénzt megér, de azért ha lehet, még vele is spórolnék. :)
9/10
offtopic
Ezüstliliom 2008 aug. 07. - 22:44:39 9/10
(67/346)
Megköszönném, ha használnátok az off gombot a hozzászólásaitok elküldésénél.